Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Dell inspiron N5010- סוללה מתרוקנת תוך חצי שעה:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

הלפטופ שלי, כאמור של Dell מסידרת Inspiron, דגם N510.

המחשב במצב מצויין! הבעיה שלאחרונה אני מרגיש שהסוללה לא מחזיקה מעמד יותר מחצי שעה- ארבעים דקות מקסימום.

וזה כשהסוללה היתה טעונה במלואה- 100%.

בדיוק היום קפצה לי התראה שאומרת- ''שקול להחליף סוללה''.

אז ההרגשה שלי לא היתה מוטעית.

למישהו יש מושג איך זה שסוללה הולכת אחרי שנתיים?

יש לציין שהמחשב כמעט ולא יוצא מהבית ותמיד מחובר למטען, יכול להיות שמכאן הבעיה?

איך אני אמור להשתמש במחשב? עם מטען מחובר קבוע או לא?

מה המחיר הזול ביותר לסוללה חדשה?

שאלה אחרונה- המחשב שלי נרכש עם אחריות ל- 3 שנים.

האם במסגרת האחריות ניתן להחליף סוללה ללא עלות או לחילופין במחיר מוזל יותר?

מתנצל על מטח השאלות אני מעט לחוץ.

שלומי.

פורסם

שנתיים אן אורך חיים סביר לסוללות ליתיום, למרות שבאיסנפירון 6400 הסוללה מחזיק שעה-שעה וחצי בגיל קרוב ל-5.

נסה לבדוק הזמנת סוללה חדשה באיפיי ומקורות דומים.

לגבי אחריות - בד"כ האחריות על סוללות קצר מ-3 שנים, אבל שיחתטלפון עם היבואן או המעבדה תניב מידע יותר אמין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם איני טועה מומלץ לנתק את המחשב מהחשמל כשהטעינה נסתיימה כדי להאריך את חיי הסוללה וטעינת יתר אכן יכולה לקצר את חייה...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אם איני טועה מומלץ לנתק את המחשב מהחשמל כשהטעינה נסתיימה כדי להאריך את חיי הסוללה וטעינת יתר אכן יכולה לקצר את חייה...

זה לא מאריך, ואיך יכולה להיות טעינת יתר? הגעת ל100%, אין לסוללה יותר מזה.

מחשב HP שהיה אצל אבא שלי, היה מחובר כל הזמן לחשמל, מדי פעם פריקת סוללה, הסוללה החזיקה 6 שנים, והייתה מחזיקה שעה - שעה וחצי עבודה עם WINDOWS 7 (מחשב שבמקור בנוי לעבוד עם XP).

לנתק את המחשב מהחשמל כשהטעינה מסתיימת זה לא מאריך את האורך חיים שלה, כי ברגע שהיא תסתיים תצטרך להטעין שוב ולעשות לה בלאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה צודק, אבל גם טועה.

בימינו, לסוללות של המחשבים הניידים יש שבב הגנה שמגן מטעינת יתר.

אחד הסיבות העיקריות לאיבוד חיי הסוללה, זה ההתחממות שלה. שבין היתר, נגרם מחיבור קבוע בחשמל.

מחשבים עם קירור יעיל יותר ושבהם החום פחות מוקרן על הסוללה- הסוללה תחזיק יותר ביחס למחשבים שמתחממים ומקרינים את החום שלהם על הסוללה. הפיתרון- משטח קירור.

טעינת יתר גם הורסת את הסוללה. ודווקא פריקה של 50-80% מדי שבוע, נניח, תאריך את חיי הסוללה. הסיבה? התאים יהיו בשימוש, ולא סתם יתנוונו. זה כמו רכב, שאם לא נוסעים בו- הוא עדיין מתבלה. אם לא יותר.

בגדול- במחשבי דל האחריות היא לשנה אחת.

יש להם סוללות מיוחדות מאריכות חיים ועם אחריות ל3 שנים. סוללות אלו מכילות גם מערכת פריקה עצמית מדי פעם (עד 50%) לצורך הארכת החיים. פרטים נוספים לגבי אופי פעולת הסוללות האלו- יש מידע באתר דל (באנגלית).

לפותח השרשור- באיביי יש סוללות במחירים טובים, בד"כ. ואני מתכוון למקוריות.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תבדוק על אילו הגדרות עובד המחשב, וודא שאתה עובד במצב חסכוני מהסוללה. בדרך כלל לניידים יש אפשרות להאיט מאט את המעבד ושאר מרכיבים - זה מאוד מעריך את זמן העבודה. למשל יש לי בנייד של אייסר כפתור ירוק שמכניס את המחשב למצב עבודה חסכוני ואז הסוללה מחזיקה הרבה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יכולתי לערוך את ההודעה, אבל מעיון באיביי- סוללה 6 תאים מקורית עולה שם 40 דולר לערך, כולל המשלוח. אם תרצה יותר תאים- חפש שם. רק שים לב לדגם הסוללה המדוייק בפירוט המידע על הסוללה, בגלל הבדלי שמות הדגם בארה"ב/ בארץ.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אהלן חברים.

הלפטופ שלי, כאמור של Dell מסידרת Inspiron, דגם N510.

המחשב במצב מצויין! הבעיה שלאחרונה אני מרגיש שהסוללה לא מחזיקה מעמד יותר מחצי שעה- ארבעים דקות מקסימום.

וזה כשהסוללה היתה טעונה במלואה- 100%.

בדיוק היום קפצה לי התראה שאומרת- ''שקול להחליף סוללה''.

אז ההרגשה שלי לא היתה מוטעית.

למישהו יש מושג איך זה שסוללה הולכת אחרי שנתיים?

יש לציין שהמחשב כמעט ולא יוצא מהבית ותמיד מחובר למטען, יכול להיות שמכאן הבעיה?

איך אני אמור להשתמש במחשב? עם מטען מחובר קבוע או לא?

מה המחיר הזול ביותר לסוללה חדשה?

שאלה אחרונה- המחשב שלי נרכש עם אחריות ל- 3 שנים.

האם במסגרת האחריות ניתן להחליף סוללה ללא עלות או לחילופין במחיר מוזל יותר?

מתנצל על מטח השאלות אני מעט לחוץ.

יש לי בדיוק את אותו מחשב וגם אצלי הופיע בדיוק אותה התראה וגם אצלי הוא מחזיק עכשו מקסימום חצי שעה.

דיברתי עם דל, אל סוללות בכלל אין אחריות.

באיבי יש סוללות מקוריות ב39 דולר

פורסם
אתה צודק, אבל גם טועה.

בימינו, לסוללות של המחשבים הניידים יש שבב הגנה שמגן מטעינת יתר.

אחד הסיבות העיקריות לאיבוד חיי הסוללה, זה ההתחממות שלה. שבין היתר, נגרם מחיבור קבוע בחשמל.

מחשבים עם קירור יעיל יותר ושבהם החום פחות מוקרן על הסוללה- הסוללה תחזיק יותר ביחס למחשבים שמתחממים ומקרינים את החום שלהם על הסוללה. הפיתרון- משטח קירור.

טעינת יתר גם הורסת את הסוללה. ודווקא פריקה של 50-80% מדי שבוע, נניח, תאריך את חיי הסוללה. הסיבה? התאים יהיו בשימוש, ולא סתם יתנוונו. זה כמו רכב, שאם לא נוסעים בו- הוא עדיין מתבלה. אם לא יותר.

בגדול- במחשבי דל האחריות היא לשנה אחת.

יש להם סוללות מיוחדות מאריכות חיים ועם אחריות ל3 שנים. סוללות אלו מכילות גם מערכת פריקה עצמית מדי פעם (עד 50%) לצורך הארכת החיים. פרטים נוספים לגבי אופי פעולת הסוללות האלו- יש מידע באתר דל (באנגלית).

לפותח השרשור- באיביי יש סוללות במחירים טובים, בד"כ. ואני מתכוון למקוריות.

בהצלחה.

תודה על החידוד, חידשת לי כמה דברים :mm_yeah:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...