Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את הכתבה הזו הדנה בשוק כלי הרכב המשומשים.

הועלו שם טענות מעניינות שחלקן נשמעות רציניות וחלקן קצת פחות, יש לשים לב שמקור הטיעונים בבעלי עניין ששוק עם מחירים גבוהים ויציבים הוא תנאי הכרחי להצלחת חברת הליסינג שלהם.

דעתכם?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שברור מעל לכל ספק - מכונית שסיימה את חוזה הליסינג ומוצעת למכירה מהווה נטל כלכלי גדול על החברה, והנטייה הטיבעית היא להפרד ממנה בהקדם האפשרי.

העיניין הוא שלמכור מהר אפשר רק כשמורידים מחירים, וכך נוצר מילכוד 22 הידוע.

גם מחיר המחירון הרשמי הוא נגזרת של לחצים שמפעילים בעלי עיניין מקרב צי הרכב הגדולים, ונוצר מצב שבו המחירון הוא בעצם חסר כל ערך, בהיותו מנותק מהמציאות.

בנוסף, ירידות הערך שמקיפות היום את כל המכוניות בשוק, בצירוף המצב הכלכלי, גרמו ללא מעט אנשים לוותר על רכישת מכונית חדשה.

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוסיף 40-50K כל 3 שנים, זה פשוט הופך להיות שיעבוד מוחלט למכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

את הנתונים והציטוטים שצויינו בכתבה סיפקה חברת אלבר במסגרת מצגת שיווקית שערכה, כך שלדעתי יש לקחת את העניין בעירבון מוגבל. בסך הכל הכיוון הכללי הדברים כן נכון לדעתי אבל בחלק מהנקודות הלכו לכיוונים לא כל כך נכונים. אני לא חושב שהיצע המכוניות שעומד למכירה ירד בתקופה הקרובה, נהפוך הוא. ברוב הדגמים הפחות מבוקשים צפוי ההיצע לעלות לדעתי בתקופה הקרובה, שכן חברות רבות ינסו לחדש חוזי ליסינג לפני עליית המחירים הצפויה בסוף השנה. בשאר החברות רואים כבר עכשיו יותר ויותר אנשים שמוותרים על משפחתיות הליסינג שלהם ולא מחדשים חוזה בשל הגבלות על הדלק ועליית המיסוי. זאת ועוד, בלא מעט חברות מצמצמים ומפטרים (מי אמר מצב כלכלי?) ומי שהולך משאיר את רכב הליסינג שלו במגרשי החברה.

איפה כן תהיה עלייה בביקושים? ברכבי הליסינג החסכוניים - דיזלים למיניהם, ידניות קטנות וכו'. כבר היום אפשר להשיג ניסאן אקו-מיקרה מהשכרה ("ליסינג" ברישיון) בסביבות ה-50 אלף ש"ח והמכוניות האלו נחטפות במהירות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוסיף 40-50K כל 3 שנים, זה פשוט הופך להיות שיעבוד מוחלט למכונית.

למי שאינו נוסע נסועה מטורפת החלפת רכב בחדש מדי 3 שנים היא טפשות מוחלטת. מדובר בירידת ערך ממוצעת המתקרבת ל-20 אש"ח בשנה. הרבה יותר הגיוני להחליף כל 8-10 שנים, אז ההפסד מצטמצם ל-10 אש"ח בשנה אם כי צריך להביא בחשבון קצת יותר הוצאה על טיפולים, שברכב סביר לא מתקרבת להפסד הערך באותה תקופה. החלפה מדי 3-4 שנים סבירה למי שקונה מכוניות בנות 3-4 שנים, שכבר ספגו את עיקר ירידת הערך, ומחליף במכוניות בגיל דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"כדאי למכור מתי שנוח". דעתי היא שחסרה הגהה טובה.

הכתבה מענינת.

חלק מאלו שהם בעלי נגישות לנתונים' אם לא כולם, הם בעלי אינטרס. לכך יש להתייחס.

לכאורה, הכיוון הוא המשך צניחה.אך יש כמה משתנים משבשי תחזיות: לכאורה- היצע ובקוש. בפועל יש השפעות רגולציה, מיסוי וחשבונאות.לא מתוך ידע, אלא מתוך ניתוח המציאות, נראה לי שלחברות אלו בחלקן יש השפעה לכאורה במקומות הנכונים.

יש פה מידה מסוימת של אלכימיה- יצירת זהב מכלום, בערך.

רוב החברות צריכות לשרת חוב, איני עוקב אחרי האגחים ותשואתם, אך ברור שחקיקה ומיסוי יכולים לשנות הרבה. ראה מהפיכת סלולרי, אם כי לא אחד לאחד כמובן.

עוד משהו קטן. שילוב של האפשרות לתשלומים עם רמת חיים: הרמה מתאפשרת בשל התשלומים.

לטעמי ההגדרה של איזה רכב אני יכול וצריך, נגזרת מנסיון של רבים לחקות רמת חיים של מעטים יותר שכן יכולים להרשות לעצמם.

מעין מישכון העתיד כדי לעמוד בקצב.

פורסם

ארצה לחדד קצת את מה שכתב פנדוב:

"ההגדרה של איזה רכב אני יכול וצריך, נגזרת מנסיון של רבים לחקות רמת חיים של מעטים יותר שכן יכולים להרשות לעצמם".

לדעתי צריך לקרוא לילד בשמו - "תרבות עוני", אני אולי מרוויח שכר ממוצע אבל:

אני מרכיב משקפי שמש של קריסטיאן חמור ב 1500 ש"ח

עונד שעון יד של חרייטלינג ב 3500 ש"ח

לובש ג'ינס של אופנת סולר ב 1200 ש"ח

ונוהג במאזדה 3 אקטיב שהוספתי לה מגנזיום שקניתי בשימון ליסינג, ואסיים לשלם עליה שנתיים אחרי המשכנתא ב 2047 .

כולם רוצים להראות שגם להם יש, ושהם "עומדים בקצב" כאשר המציאות נראית שונה לגמרי. במציאות בריאה אף אחד לא היה משלם גרוש מעבר ל 50% מהמחירון על רכב יוצא ליסינג (כמו שמשלמים הסוחרים ובמזומן), אבל כשיש לך איש קטן עם עיניים גדולות, הוא יתן אוטו ישן במחירון של 15 אלף, יוסיף 63,000 על פאקינג מאזדה 3 שחוטה 2010, עם תאונה מאחורה ו130,000 ק"מ, בהחזר חודשי של רק 800 ש" בריבית פריים + 3 (דוגמא אמיתית ממישהו שאני מכיר מקרוב) רק בשביל שיהיה לו אוטו חדש בחניה.

שום דברמיוחד שהוא לא היה מקבל ממאזדה 3 שנת 2004 .

הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם מחירון על אוטו זבל מליסינג, ולכן המחירון שורד כי עדיין יש ביקושים על ידיי כל אלו שבעולם בריא לא היו חושבים לחדש את הרכב ב5-8 שנים הקרובות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

שתי הערות

הרכב הכמעט חדש בן שלוש הוא חדש כלפי חוץ. למעשה, בגלל איכות הטיפול, לעיתים הוא חדש בכאילו.

זה חלק מתרבות של כאילו. בית ספר יפה עם למוד ירוד וחנוך אפס נחשב השקעה בחינוך.

יום איכות הסביבה בפארק נגמר בערימות זבל.

שנית. נכון יש עיניים גדולות, אך קשה שלא. זה מה שהסביבה משדרת, פרסומות גלויות וסמויות. זו תרבות צריכה. לא פסול בפני עצמו בהכרח, אלא כאשר זהו תחליף להכל.

פורסם
א

כולם רוצים להראות שגם להם יש, ושהם "עומדים בקצב" כאשר המציאות נראית שונה לגמרי. במציאות בריאה אף אחד לא היה משלם גרוש מעבר ל 50% מהמחירון על רכב יוצא ליסינג (כמו שמשלמים הסוחרים ובמזומן), אבל כשיש לך איש קטן עם עיניים גדולות, הוא יתן אוטו ישן במחירון של 15 אלף, יוסיף 63,000 על פאקינג מאזדה 3 שחוטה 2010, עם תאונה מאחורה ו130,000 ק"מ, בהחזר חודשי של רק 800 ש" בריבית פריים + 3 (דוגמא אמיתית ממישהו שאני מכיר מקרוב) רק בשביל שיהיה לו אוטו חדש בחניה.

שום דברמיוחד שהוא לא היה מקבל ממאזדה 3 שנת 2004 .

.

יש משהו במה שאתה אומר, תרבות שופוני וכו'. מסכים.

אבל - לא בטוח שמאזדה 2004 תעלה לך פחות ממאזדה 2010. לרכב בן 8 יש את ההוצאות שלו על בלאי ואחזקה ואני לא כ"כ סגור על זה שהן שונות מהוצאות על מימון רכב חדש.

אם אתה מוצא את עצמך מחליף רכיבים עמידים כמו רדיאטור, בולמי זעזועים, תושבות מנוע ועוד המון דברים שיכולים להתקלקל ברכב בן 8, לפעמים עדיף למכור ולהוסיף כסף לרכב חדש יותר - גם אם יוצא אותו סכום מהכיס בסוף החודש, תמיד עדיף לנסוע ברכב חדש יותר ואמין יותר.

פורסם

אדם צריך סיבה הגיונית להשתדרג. משהו בסגנון ״זה אוטו מדהים, יש בו כל מה שכבר היה לי אבל עם פחות קילומטרז׳! וואו!״

זו לא סיבה להשתדרג.

מצד שני, יש אנשים שמחדשים רק עקב נוחות נסיעה. כשהמזגה לנטיס יצאה הסתערו עליה והיא נחטפה כמו רימונים לראש השנה (אני מקווה שלכולכם יש אחד)

אני מניח שחלק מהאנשים קלטו שההגה הגמיש ומשענת הגב הקשה מדי זה פשוט לא זה..

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בדיוק לפני שנה שלמה SIXT העלו את אותו טיעון שחוק ש"כדאי לקנות מהר" כי עוד מעט המלאי יצטמצם והמחירים יעלו.

זה לא קרה, וכנראה גם לא יקרה - כל עוד היבואנים ישמרו על מחיר קטלוגי מנופח, ומבצעי הוזלות ואשראי נדיב חדשות לבקרים.

ירידת מחירי המשומשות נובעת בראש ובראשונה מהקלות שברכישת רכב חדש באשראי/ליסינג/הנחה של עשרות אלפים מהמחיר הקטלוגי.

זה גורם לכן שיותר אנשים קונים חדש, ויותר משומשות מחפשות קונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

2 הסנט שלי:

1. רכב הוא מוצר שמפסיד מערכו מידי חודש בחודשו - הסיבה לכך היא שמוצר שניקנה חדש במאה א' ש"ח ויותר מועבר כעבור 15 שנה למיחזור. לכן למעט מיקרים נקודתיים ה"השקעה" תשחק לאורך ציר הזמן.

2. אני מסכים לחלוטין עם ZVIT, המשבר בשוק המשומשות נובע מריבוי כלי הרכב החדשים שעולים על הכביש, שבתורם מחפשים בעלים חדשים אחרי 3 שנים לערך.

3. הרגולציה עלולה להפוך את השוק על פניו, כשמחיר הליסינג יעלה אל מעבר לסף כדאיות מסוים אז חוזים לא יחודשו והמשתמשים או שירכשו את הרכב שנסעו בו (תהליך שבסופו יפלטו אל השוק רק מכוניות שחוטות) או שמשתמשי הליסינג יגיעו כצרכנים אל שוק המשומשות.

4. ירידת מחירי המשומשות תגרום לשבירת האקסיומה שיש להחליף מכונית אחת לשלוש שנים, כשהערך השיורי כ"כ נמוך אז כבר לא כדאי למכור את הרכב והוא ישאר כרכב שני או שלישי במשפחה.

לתהליך הזה שיביא להקטנת ההצע של כלי הרכב האטרקטיביים תהיה השפעה מאזנת על ירידת המחירים שבשוק.

5. סעיפים 2-4 יגרמו במישרין או בעקיפין לירידה בכמות כלי הרכב החדשים שנמכרים, דבר שבתורו ידחף כלפי מעלה את מחירי המשומשות.

לסיכום: להבנתי שוק המשומשות נמצא בתקופה הזו בתהליך של חיפוש שיווי משקל חדש שעדיין לא נמצא.

פורסם

כלומר, מסקנתך דשדוש עד לעלייה מסוימת.

מסקנתי-אין לי כזו, יותר מדי משתנים שאיני יודע לחזות. לא משהו שהייתי מהמר עליו לטווח ארוך.

לצערי, גם בתחומים אחרים בהם כן צריך לחשוב קדימה, כרגע, אין לי מסקנה ואני די תקוע. ראלית, אני נשחק. אם יש לך תובנות, כמובן בערבון מוגבל, אשמח לשמוע.

כמובן, על אלה שמקריאים מועדת השקעות בטון יודע דבר, אני מדלג.

פורסם
כלומר, מסקנתך דשדוש עד לעלייה מסוימת.

כן ולא (ושמי איננו שמעון פרס :wink: ).

בהחלט אפשר לזהות תהליכים שעשויים להביא להתמתנות בקצב הירידה בשווי המשומשות ואף לעלייה קלה, מאידך ישנם תהליכים רבי עצמה שתומכים בהמשך מגמת ההחלשות (כמו חוזי ליסינג שמסתיימים).

עוד נקודה שכרגע עולה על דעתי: ברגע שהשחיקה בשווי המשומשות תחצה סף מסויים, הדבר יערער יציבות של חב' ליסינג עד כדי התמוטטות.

כשזה יקרה תהיה עלייה במחיר החוזים החדשים דבר שיוציא משתמשים נוספים ממעגל הליסינג.

המסקנה היא שמחירי המשומשות לא יכולים לרדת לאפס (או קרוב לזה), כי במצב כזה פרטיים לא ימכרו, חב' ליסינג יתמוטטו ורכב יהפך למוצר שדומה למכונת כביסה (משתמשים ומתקנים עד שנגמר ואז קונים חדש).

• תוכן חדש...