Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצומת עם 2 נתיבים לפניה שמאלה, כזו שאני מחכה באדום שמאלה בעוד ירוק לנוסעים ישר, אני בוחר את השמאלי ביותר בכדי להפחית סיכוי שיפגע בי מישהו שנוסע ישר.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הלוואי ועל הכביש היה כל כך מצחיק.

קורה לכם שתפסתם את הקו הראשון, נגיד השמאלי, כשבימני יש תור של כמה מכוניות. אתם מבסוטים לאללה, ואז WTF איזה 15 קטנועים חוסמים לכם את הנתיב?

לא, לפעמים דברים טובים קורים :).

פורסם

משתדל להמשיך בנתיב שבו נסעתי או לעבור לנתיב שמוביל לכיווון שאליו אני רוצה להמשיך אבל בשני סייגים:

1. משתדל לא לעמוד מאחורי רכבי דיזל או לצד האגזוז של משאיות ואוטובוסים.

2. לא אחרי רכב לימוד נהיגה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דבר ראשון כשאני מתקרב לרמזור זה להאט, מרחוק, ורק אחר כך לחשוב על באיזה נתיב אני נמצא.

הסיבה הראשונה היא: שזה יאפשר לי לגלוש בירוק, כמה שפחות שימוש בבלמים ובגז (דלק).

הסיבה השנייה, והיותר חשובה, הרבה פעמים כשאני מתקרב לרמזור (ואני בד"כ בימני), יש תור ארוך של מכוניות בשמאלי(כי זה הנתיב האהוב על העם שלנו), ומשאית אחת בימני, ותמיד, אבל תמיד יהיה את הגאון התורן שיראה אותי במראה מתקרב לרמזור בערך על 80 קמ"ש, והוא עומד ב-0 קמ"ש, ועדיין יעבור לנתיב ויחכה, פשוט יחכה. זה מטריף אותי. מילא תחתוך ותיתן גז, אבל לא, הוא פשוט נכנס לי בנתיב, ומחכה שאעצור אחריו, ורק אז מצמצם למשאית, זו תופעה מדהימה בעיניי.

וזו הסיבה שלפני רמזור אני מאט כמה שיותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה לגבי מישהו עם מדבקה של הפורום. תעדיפו לעמוד לצידו או מאחוריו? :?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לפני רמזור:

1. הורדת הרגל מהגז, כמה שיותר לבלום עם המנוע והורדת הילוכים.

2. אם פנייה בצומת (ימינה או שמאלה) - בחירת הנתיב לפני הפנייה.

3. אם ישר בצומת - בחירת הנתיב שנראה פנוי ונוח יותר

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

וואו, שנים שאני משכלל את התיאוריות שלי בנושא הזינוקים מהרמזור!

אז ככה:

1. בוחן אם יש נתיב פנוי לחלוטין.

2. במידה וזה נתיב שונה מזה שאני נוסע בו עכשיו, ומלפני יש עוד רכבים שמתקרבים לצומת, אתן בד"כ לכולם להתקרב לצומת עד לכמעט עצירה ואז אעבור בעצמי לנתיב הפנוי (כמובן תוך בדיקה שאין אף אחד מאחורי בנתיב הפנוי שעוקף אותי באותו רגע).

הסיבה שאני עושה את זה ברגע האחרון, נובעת מהעובדה הפשוטה שכמעט תמיד ברגע שהנהג מקדימה קולט אותי עובר נתיב, ולו עצמו יש עוד מקום לתמרון, הוא כמעט תמיד ינסה גם הוא להשתלב לנתיב הפנוי (שאחרת בכלל לא היה שם לב אליו קודם).

3. אם אין נתיב פנוי לחלוטין - ויש 4-5 מכוניות בנתיב אחד, ומשאית ומכונית בנתיב השני - אבחר במשאית. שוב - מהסיבות שניתנו פה קודם בגלל מרחקי הבלימה והזינוק בין רכב לרכב.

4. במידה ויש רכב אחד בכל נתיב, בד"כ אשתדל להימנע מסטיישנים/מיניוואנים/מוניות ורכבים שנראים מוזנחים (לאו דווקא ישנים, אלא מוזנחים) לא אגרר להערות גזעניות, אבל כולכם יודעים על איזה סוג אוכלוסיה לרוב יושב ברכבים כאלה.

5. יש עוד סימנים מזהים כמו גלישת הרכבים ברמזור, לראות מי מתקדם ונראה חסר סבלנות (בד"כ אעמד מאחוריו כי הוא כמעט תמיד יזנק ראשון), ובכללי אם זה רכב שנסעתי לידו קודם בכביש - אפשר לראות לפי סגנון נהיגה איך הוא גם יזנק מהרמזור.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יש פה תגובות של ילדים!

מה זה הזינוק הזה בכל רמזור? היה לי בתור ילד ועבר.

אני מודה שאני לא מיישם את הכללים בכל הנסיעות אבל השאיפה היא:

בינעירוני:

נתיב ימני עד 4-5 מכוניות, נתיב שמאלי פנוי: נתיב ימני. ללא עומס עדיף להשאיר את השמאלי פנוי למקרה שיגיע רכב ולא יאלץ לעצור באדום, לאפשר לו להמשיך בנסיעה רציפה.

אם יש יותר משני נתיבים ויש תחנת אוטובוס או נתיב השתלבות אחרי הצומת: נתיב שני מימין.

אם עמוס יותר, אמלא את הנתיב הקצר יותר (כמו בסופר) על מנת לא להמתין לרמזור נוסף.

אמנע מלנסוע אחרי משאית בטון, משאית עפר, או טנדר מג'ייף במיוחד/ דיזל מעשן כלשהו.

בתוך העיר:

בדרך עם שני נתיבים שבה הנתיב הימני משמש לחניה/פיצוציות/ דאבל פארקים / העלאת נוסעים והורדתם, ויש שני נתיבים, אעדיף לנסוע בנתיב השמאלי כל הדרך, ככה גם קל יותר לזהות הולכי רגל מבעוד מועד.

פורסם
אם יש נתיב אחד פנוי, גם אחרי ראש הממשלה, לא אעמוד.

הנוסחה שלך פשוטה והגיונית - תמיד נמצא בנתיב שמאפשר לך להיות הכי קרוב לקו העצירה/רמזור. הבנתי נכון?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

למעט פניות קרובות, בטור המכוניות שיתקדם הכי מהר.

אלא אם יש אישה יפה, ואז אעמוד לצידה.

רכב עם מדבקת פורום? דילמה. לדעתי אעמוד לידו ואבחן את תנוחת הישיבה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
הנוסחה שלך פשוטה והגיונית - תמיד נמצא בנתיב שמאפשר לך להיות הכי קרוב לקו העצירה/רמזור. הבנתי נכון?

נוסחא? :oops: סה"כ מחשבה הגיונית.

אם יש יותר מנתיב אחד ישר ואני מעוניין להמשיך באותו כיוון, לפחות כמה מאות מטרים, אז כן, הנתיב הפנוי הוא הנתיב בשבילי.

כמובן שאשתדל לעבור לנתיב הכי ימני, מתי שיתאפשר.

פורסם
זה עם הכי פחות משאיות\אוטובוסים\רכבים כבדים.

דווקא אני אוהב אחרי אוטובוסים, אני חושב שהמיתוס של אוטובוסים איטיים נהוג מנסיון של לפני כעשרים שנה, כיום האוטובוסים טסים, אני מעדיף אחריהם - בייחוד שמטר אחרי הצומת הוא נכנס למפרץ התחנה לאיסוף נוסעים :lol:

מה שעוד, אני תמיד אוהב שאני רואה את הרמזור מהבהב, להאט את המהירות במרחק 200 מטר מהנסיעה ולהתקדם לאט לאט וברגע הירוק להמשיך במהירות הממוצעת.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לנהוג אחרי אוטובוס, זה ליפול למלכודת. אני לא מתכוון מבחינת המהירות, אלא שבמידה ויש לו תחנת עצירה, כמה עשרות מטרים אחרי, אתה פשוט נתקע אחריו ותלוי באדיבותם של נהגים אחרים, לתת לך להשתלב לאחד הנתיבים הפנויים. עצה מניסיון, עדיף לוותר על ה"תענוג".

פורסם
דווקא אני אוהב אחרי אוטובוסים, אני חושב שהמיתוס של אוטובוסים איטיים נהוג מנסיון של לפני כעשרים שנה, כיום האוטובוסים טסים, אני מעדיף אחריהם - בייחוד שמטר אחרי הצומת הוא נכנס למפרץ התחנה לאיסוף נוסעים :lol:

אתה מתכוון למה שאתה כותב, או שמא איני מבין את ההומור שלך?

אני לא מכיר נהג אוטובוס שנינס למפרץ החניה. במקרה הטוב מכניס את המחצית הימנית של האוטובוס, במקרה הביניים רק הישבן נותר בחוץ, בדרך כלל חוסם את כל הנתיב הימני.

מסיבה זו יש דרכים שבן אני מקפיד לנסוע בנתיב השני מימין.

ד"א - קודם ציינתי שלושה כללים - אבל הכלל החשוב ביותר הוא להכיר את התנהגות הנהגים באותו קטע ובאותה שנה משעות היום. הדבר יכול לחסוך הרבה המתנה ברמזורים. יש מקומות שבהם אני מעדיף להשתרך מאחורי משאית בנתיב הימני בידיעה שבעוד 100-200 מ' יש ור ארוך לפניה שמאלה שנמשך מעבר לנתיב הייעודי. לעתים קרובות אני נהנה לראות את כל הנהגים שעקפו אותי בתוקפנות ממתינים שם ומנסים לעבור לנתיב הימני, בעוד שאני ממשיך בקלילות ועובר את הרמזור בלי המתנה מיותרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...