Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכי כיף זה לראות את המשוגע שעוקף ונעמד לפניך כשעזבת את הגז עם התחלפות רמזור רחוק לאדום,כשמתברר לו שבחר בנתיב של המתחילים הכי איטיים ולא מסתדר לו לצאת. אני מת על לראות את הפרצוף של אלה.

לכל אלה שכותבים שאם הם צריכים לפנות שמאלה בהמשך הם נשארים בשמאלי- תעשו טובה, תחזרו לימני ותנו לי לעקוף.

הכי טוב לעמוד מאחורי עונדות וגולפים עם ״שיפורים״ רמאללה סטייל, הם אף פעם לא מעכבים אותך ולא נרדמים ברמזור.

לא פעם, ראיתי שלוש-ארבע (!) מכוניות, אשר עומדות בימני ומשאירות לי את השמאלי. זו הזדמנות מצויינת להודות לכל אותם נהגים, על הענקת הכבוד, אז תודה! :)

הלוואי ועל הכביש היה כל כך מצחיק.

קורה לכם שתפסתם את הקו הראשון, נגיד השמאלי, כשבימני יש תור של כמה מכוניות. אתם מבסוטים לאללה, ואז WTF איזה 15 קטנועים חוסמים לכם את הנתיב?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סדרי עדיפות:

1. הנתיב המוביל לפניה הבאה - אם היא קרובה.

2. נתיב עם תור יותר קצר באופן משמעותי ושאין בו משאיות.

3. אם שני התנאים הקודמים דומים - בחירה בימני, כיון שבשמאלי תמיד יהיה איזה מפרסס שיעכב את התנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה שלי בחירת הנתיב קשורה ישירות לניסיון התחמקות משתי חולות רעות:

א. "המגלח" - אותו גאון במשאית שמנסה להידחס לתוך כיס פנייה ימינה או שמאלה תוך "גילוח" מראות צד של נהגים העומדים באדום. במקרים כאלה אני מנסה לבחור את הנתיב שמביא איתו הכי פחות צרות.

ב. "זה שלא יודע לפנות"- במקרה של צומת עם שלושה נתיבים פונים, תמיד אבחר את הנתיב הפונה הפנימי ביותר, כי תמיד ימצא הגאון שיחליט להמשיך ישר מהנתיב האמצעי ולחתוך את הנהג שפונה בנתיב הקיצוני חיצוני. :evil:

זמין 8)

פורסם

חלק ניכר מהדרך היומיומית שלי אני עושה בכביש בעל 2-3 נתיבים שהמהירות המותרת ברובו היא 70 קמ"ש.

בכביש הנ"ל יש כמה רמזורים (ציר הרצוג-גולומב בירושלים למי שמכיר).

בתור אדם בעל פטיש מוזר לנתיב הימני, אני עושה את רוב הדרך בנתיב הנ"ל ומקפיד לחזור אליו לאחר עקיפות (מה גם שלאורך הרבה מהדרך זהו הנתיב המהיר ביותר עקב נסיעה של רוב הרכבים בנתיבים השמאלי והאמצעי :?). לכן, בדרך כלל אני אהיה בנתיב הימני ברמזורים הללו והרבה פעמים ראשון ברמזור (שוב - עקב ריקנות מוזרה בנתיב הימני).

עכשיו בקשר לקטנועים בקטע הכביש הזה -

לא אחת אני נתקל בטוסטוס שנוסע בנתיב הימני במהירות של 50-60 קמ"ש ומטה.

אני ועוד כמה צדיקים שנוסעים בימני עוקפים אותו וחוזרים לימין. ברמזור הבא אותו קטנוע מנצל את העובדה שהוא יכול להתקדם עד הרמזור ולכן בקטע הכביש הבא הכל חוזר על עצמו - הקטנוע מוביל לאט ומאחוריו טור של מכוניות שעוקפות אותו. שוב. וחוזר חלילה ברמזור הבא.

לכן בדרך כלל כאשר אני עוקף אחד כזה, ברמזור הבא אני לא אהיה בנתיב הימני.

בדרך כלל אין לי שום בעיה עם קטנועים שנעמדים לפני ברמזור, כי רובם מזנקים מהר יותר מהרכב שלי.

אבל החבר'ה שמתעקשים להתקדם לרמזור כאשר הם נוסעים הרבה יותר לאט משאר התנועה - זה משגע אותי בכל פעם מחדש.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני כבר שנים עושה מעקב אחרי הנושא ויש לי כמה תובנות:

1. אם יש שני אוטובוסים או 6 מכונית שיוצרים שני טורים שווים באורכם (לדוגמא) - אני מאחורי 2 אוטובוסים.

למה? כי אם תשימו לב רוב הנהגים נותנים לזה שלפניהם להתקדם מעט ורק אז מתחילים לנסוע וכך פותחים פער ושומרים מרחק. אז ככל שיש יותר רכבים בטור זמן תחילת הנסיעה מתארך. נסו ותיוכחו, זה אחרי שנים של תצפיות.

2. נהגי מוניות - יש להם נטייה להאיץ לאט יותר. (אולי כדי לחסוך דלק :roll: )

לנהגי רכבי הסעות לעומת זאת יש נטייה להאיץ כמו מטורפים (אולי כי הדלק ע"ח בעל העסק :roll: ) ויש להם בד"כ גם יכולת האצה דיי טובה.

3. "ערסמוביל" (יש דיון שלם על איך לזהות אחד) - הימור בטוח, הוא הראשון לזנק מהרמזור. אם הוא בפוזה של נטוי הצידה עם יד אחת על המשענת יד והשניה תלויה על ההגה באיזור שעה 11, אז זה כבר הימור.

לגבי כל שאר המצבים - אני עדיין מנסה למצוא קו מחשבה הגיוני, אך טרם מצאתי כלל אצבע שעובד.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

לרוב נוסע בנתיב הימני ואפילו אם יש כמה מכוניות בנתיב ואין בשמאלי אף מכונית, אני לא עובר. רק במקרים מיוחדים.

במקרה שהרמזור בדיוק מתחלף לירוק ואני בנסיעה ויש הרבה פחות מכוניות בשמאלי שיגרמו לי לעצור, אני עובר לשמאלי.

נזכרתי במקרה שקרה לי החודש, שעצרתי ברמזור במסלול הימני שהיו בו איזה 3 מכוניות, ובשמאלי לא היה אף אחד.

היה טנדר ישן מאחוריי והוא החליט שהוא עובר לשמאלי והיה הראשון ברמזור.

כאשר הרמזור התחלף לירוק אחרי שהנתיבים התמלאו, הטנדר האיץ כמו עגלה ויצא שכל מי שמאחוריו די נתקע, ובינתיים כל המסלול הימני כבר נסע.

אני לפעמים לא מבין אנשים, שיודעים שיש להם גרוטאה ועוברים לשמאלי להיות ראשונים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לרוב בימני ביותר, אלא אם בנתיב הימני ביותר יש משאית או כלי רכב שלא מאיץ מהר מספיק וייצור מצב שבו רכב לא יוכל להכנס לצומת כשהאור מהבהב-דבר שיכול לגרום לבלימת פתע מצידו. כבר קרה לי שנהגת מלפני ביצעה בלימת פתע כשהרמזור הבהב ומלפניה נסעה משאית שעברה את הצומת. מזל ששמרתי מרחק.

פורסם

היום לדוגמא ביצעתי מהלך תמוה בעיניי הנהג הישראלי ובחרתי בנתיב המוביל לכיוון הנסיעה שלי. הבחור שלידי למשל, בחר בנתיב הפונה ימינה כדי לסוע ישר ועיכב את כל הכביש עם הטמטום שלו.

באופן עקרוני, בוחן מראש את כמות הרכבים הכבדים והרכבים בכלל. היה ואני מכיר את הרמזור והוא קצר אז בתור הקצר יותר. היה ואני מכיר את הדרך שאחרי אז לפי תנאי הדרך (לדוגמא יש כביש ליד הבית ששני נתיבים שמאליים ממשיכים בו ישר, אלא שהנתיב הימני הופך להיות חניה אחרי הרמזור ואף אחד הנוהג בשמאל לא מתכוון לתת לך להשתלב, אז אבחר בשמאלי)

לפי כמות הנוהגים וכוונתם (שוב דוגמא, אם בנתיב בכביש הנ״ל יש הרבה המאותתים שמאלה, אעדיף לבחור את הנתיב הימני כדי לא להתעכב עם הפניות האיטיות שלהם. גם ככה כולם פונים ואין מי שלא ייתן לי להשתלב בהמשך)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

פיתחתם כאן ממש מדע מדויק ורציונלי.

כשאני עומד להגיע לרמזור אדום, אני מעדיף לא להמתין אלא פונה ימינה לרחוב שלפניו, נוסע אחרי קאפה טורבו שזקוקה, מסתבר לשיפוץ, פיאט אונו שמחכה לחבר שירד ולעיתים גם אוטו זבל, אז אני מגיע לרחוב ללא מוצא, מתברבר קצת וחוזר לרמזור, בדרך כלל הוא ירוק וגם הפקקים כבר אינם.

פורסם

אתה יודע משהו שאני לא ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אם יש מיניבוס מונית שירות בנתיב הימיני עדיף לא לעמוד בנתיב שלו. הוא בד"כ יעצור מיד אחרי הרמזור ויאלץ את מי שבנתיב שלו להמתין עד שיסע או עד שהנתיב השמאלי יתפנה.

פורסם

אם נוסע ישר אז בתניב שאין בוא משאיות\אוטובוסים

אם פנייה הבאה אני צריך לפנות ימניה אבחר את הימני, ואם אני צריך לפנות שמאלה אבחר את השמאלי

פורסם
עם הנעה אחורית, 370 כ"ס ו48 קג"מ זה לא משנה איפה אתה עומד, אני אעבור.

אחרי התגובה שלך הוא כבר הפסיק לכתוב שטויות :lol:

נתיב ימני כמעט תמיד, אלא אם כן עמוס משאיות\אוטובוסים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בכביש בינעירוני - בימני אם אין רכבים כבדים או טור ארוך.

בכביש עירוני - אם יש מכונית אחת לפני, נשאר בימני. אם יותר, בשמאלי. נהגים יותר חולמניים ורמזורים יותר קצרים בדר"כ.

• תוכן חדש...