Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בקשותי פיגו 206 דגם 2001 xt אוטומטית.

הייתה לי נסיעה שגרתית בעיר חיפה כמו כן נסעתי דרך מנהרות הכרמל קצת עליות לא משו רציני, בזמן העלייה המד חום מנוע הראה 90 מעלות וקצת מעל משו כמו 92 קצת לפני האמצע שבין 90 ל100 , בקיצור אחרי העלייה נסעתי כביש ישר פתאום שמתי לב שהחום מנוע הגיע ל90 והתחיל לעלות לאט לאט ל100 ואז נדלקה לי מנורה stop מהבהבת ומד חום מנוע פשוט זינק לקו האדום ממש עד הסוף, ישר עצרתי כיביתי את האוטו והתחלתי לחכות. אני חייב לציין שבדקתי לפני הנסיעה שמן פלוס מים והכל היה תקין כמה פעמים ביום אני בודק כשמנוע קר.

בקיצור אחרי כמה דקות הנעתי את הרכב ואין שום תקלה כאילו לא היה כלום. נסעתי על 80 כל הדרך נסיעה איטית כי פחדתי. עבר יותר משבוע ועד עכשיו אין שום בעיה. אני חייב לציין שבזמן נסיעה כשאני עובר 80 -90 אז המד חום מגיע ל90 ולפעמים קצת מעל 91-92 האם זה תקין? בעליות בכלל המד על 90 פלוס אבל לא מגיע ל100 מה יכולה להיות הבעיה כאן? הלכתי למוסך לא מורשה אבל שאני מטפל בו תמיד הוא טען שהוא לא רואה שום תקלה כי אין מנורה ואין כלום אז הוא לא יודע מה לעשות ואין מה לעשות כשכלום לא מופיע, הוא אמר לי יכול להיות שבאותו זמן נכנס קצת בוץ וחסם משו בצינור או שהמאוורר לא עבד באותו רגע ככה הא אמר לי. השאלה החשובה שלי האם 90 -92 מד חום זה תקין בנסיעה רגילה? וטיפולי בלילה זה מראה לי כשלא חם.

פורסם

היי גל . מניסיוני המר עם פג'ו 206 xt שנת 2002. אותה תקלה כפי שתיארת, תחילה התקלה חזרה רק אחרי שבוע וחצי ואחר כך כול יום (אני מאמין שגם לך יקרה). בכול מקרה הלכתי מהקל לקשה, החלפתי טרמוסטר (פשוט לבצע גם ללא מוסך) ואכן התקלה ניפתרה. מה שקרה הוא שהטרמוסטט שאמור להיפתח בהתאם לחום המנוע ולהזרים אליו נוזל קירור לא ביצע את העבודה כמו שצריך ולעיתים נתקע עד שהגיע למצב שלא נפתח בכלל. אני ממליץ לך לחכות ולראות אם התקלה חוזרת להחליף אותו.

:evil::twisted::evil:
פורסם

דרך אגב תוכל לבדוק שאכן הטרמוסטט הישן אינו תקין על ידי הכנסתו לכוס מים רותים ולראות שאכן הוא לא ניפתח. חום המנוע על 90 הוא תקין. בדיקת מאוורר הקירור יכולה להתבצע על ידי הדלקת מיזוג האויר, יצאה מהרכב ולקרב את האוזן למכסה המנוע כדי לשמוע את רעש האיורור.

:evil::twisted::evil:
פורסם

יכולות להיות כמה סיבות להתחממות.

טרמוסטט תקול, רדיאטור חימום פנימי סתום, רדיאטור ראשי סתום, ניקוז אויר שלא בוצע כראוי, נוזל קירור ישן, משאבת מים תקולה

נוזלת.

בדוק תקינות טרמוסטט, אם הנ"ל תקין, בצע ניקוז אויר כראוי, ממליץ גם לבצע ניקוי רדיאטור ומילוי נוזל קירור חדש (אל תקנה את החומרים הזולים, תשקיע בנוזל קירור טוב).

• תוכן חדש...