Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהתחילה התקלה היה ריח של שרוף.

המכונה עצמה נדלקת, התכנות עובד, היא פשוט לא מתחילה.

מחיפוש בפורומים מחו"ל, זה אומר שהכרטיס שקשור איכשהו למנוע, תקול.

איך אפשר לאבחן את זה סופית?

וכמה זה עלול לעלות לי?

הדגם של המכונה: lavamat 60060

תודה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אני מאמין שהתקלה היא בכרטיס האלקטרוני של המכונה, וזה ע"ס של תקלה דיי דומה במכונת כביסה "בוש" שהייתה לי.

(את המכונה ההיא לא תיקנתי, משום שהעלות היתה כחצי משוויה כחדשה, במחיר בו נקנתה. המכונה היתה בת כ-5 שנים בלבד).

כמה שנים המכונה אצלך ?

alfa 156 2.5.

פורסם

זו המכונה של אמא שלי, והיא אצלה 4 שנים.

לפני כן היו לה 2 מכונות AEG שהחזיקו כ8 שנים כל אחת עד התקלה הקריטית הראשונה שבה היא החליפה.

אמא שלי פשוט החליטה לעבור למכונות מתוצרת אחרת ואת המכונה הזו היא שמה בצד, כי אם התיקון לא יעלה על 500 ש"ח, אני אתקן ואקח איתי לדירה שלי.

דווקא מכונה פיצוץ כשהיא עבדה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

היה לי סיפור דומה - מכונה שלא כיבסה. הוחלף כרטיס, וכאשר נבדק מדוע הכרטיס התקלקל התברר כי היתה דליפת מים באיזה ברז פנימי שגרם לקצר. הכל תוקן (800 ש"ח) וכעבור שבועיים המכונה מתה שוב. הכרטיס הוחלף שוב - וכעבור עוד שבועיים התקלה הופיעה בשלישית. בשלב זה הוחלפה המכונה קומפלט.

הסיפור היה לפני פחות משנה ומדובר במכונת Electrolux-AEG שהיתה בת 4.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מומלץ (וניתן עדיין) לרכוש מכונות ללא כרטיסים אלקטרוניים.

אם יש למכונה מהירות סחיטה משתנה חייב להיות בה כרטיס ניהול כלשהו המנהל את מהירות המנוע.

מאד מומלץ שתהיה מהירות משתנה כדי להנות מכביסה יחסית יבשה, גם אם מקומטת, ככל שזה חשוב לייבוש מהיר ולרוב האנשים זמן הייבוש או העלות שלו משמעותיים.

מסכים בהחלט שכרטיס ניהול כללי וצג דיגיטלי מיותרים, ועדיף לוותר עליהם אם ניתן.

מניסיון עם מרלוני אחדות ששיקמתי ושבהן אני משתמש או שמסרתי אותן - רק עם פתח עליון - מעבר לתקלות בנאליות יש כשל קטסטרופי בחיבור ציר ההנעה של התוף לגוף התוף - מכונות עם דלת עליונה. שימוש בטמפרטורה נמוכה מאט את תהליך ההרס כי הקורוזיה מואטת. יש קפיצת מדרגה בקורוזיביות המים סביב 60 מעלות.

יש בהן גם נזקים בגלל יצירת תא גלווני ולא יודע איך התופעה הזו רגישה לטמפרטורה, אבל להערכתי היא לא גוברת בחום נמוך לעומת חום גבוה.

בגלל התופעות האלה אין יתרון במכונות בהן הדוד (הדוד ולא התוף) עשויים מנירוסטה לעומת פח מצופה אמייל, הנזק לציר זהה.

יוסי

• תוכן חדש...