Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיוק באתי לפתוח שרשור על הנושא אבל מכיוון קצת שונה, היום ירדתי לכביש 4 לכיוון תל אביב מראשון לציון (גשר ראשון) ולפני הירידה עקפתי מישהו על אופניים חשמליות, היה פקק קטן בכביש 4 והנה אני רואה את אותו בחור על האופנים החשמליות ללא שום אמצעי הגנה עוקף אותי דרך השוליים בסינרגיה עם קטנועים ומכוניות תו"כ כניסה לנתיבים עצמם!!

הוא היה בחור מבוגר, להערכתי לפחות 50, ואני תוהה היכן השכל.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

ההצלחה של אופניים חשמליות בתל אביב מגיע משני דברים:

מחירי ביטוח לא הגיוניים לקטנועים וראש עיר שביטל את המידרכות בעיר והפך אותן לשבילי אופניים.

בעיר רגילה שצריך לרכב על הכביש אתה מסכן את עצמך לרכב על 30 קמ"ש ששאר התנועה במהירות יותר מכפולה מהמהירות שלך.

לפני כמה זמן חציתי את הכביש בתל אביב ליד העיריה, את הכביש לא הייתה בעיה לעבור, בשבילי האופניים כמעט דרסו אותי בשני הצדדים.

אייל

פורסם

אנשים שמקדמים כל מיני אג'נדות ירוקות פועלים שמחיר הדלק יהיה גבוה ותעבור לאופניים, ול"נסועה ירוקה"

אישית, אני לא מתלהב מזה, זה אג'נדות של תל אביבים,

בחדרה/נתניה גם מסתובבות כל מיני אופניים חשמליות, זה טוב במקום טוסטוס

עירוני בגלל שאופניים חשמליות לא מצריכות טסט וביטוח,

אישית, אני ממשיך עם האופניים של החדר כושר,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לחבר שלי את האופניים שבתמונה:

189452_133329546809894_1313167040_n.jpg

נוחות: האופניים יחסית מאוד נוחות, אפשר לראות בתמונה.

מנוע: המנוע קצת שונה מהסטנדרט שנמכר, המנוע אינו ממוקם על אחד הגלגלים,זה מנוע שרשרת אשר מסובב את השרשרת.

כוח: למנוע לא חסר כוח גם בעליות, הבדל של 5 קמ"ש מהמהירות המירבית,מהירות מירבית 50 קמ"ש.

סוללה: היצרן מצהיר עד נסיעה של כ 35 ק"מ בטעינה אחת, בנסיעה חסכונית {בלי הרבה תאוצות חזקות מהמקום} הוא הצליח להגיע ל 32 ק"מ, המינימום שהיא הספיקה היה 22 ק"מ.

מחיר: 7800 ש"ח.

את כל הפרטים שציינתי אני יודע כי ביצענו ביחד את הבדיקות וגם רכבתי לא מעט, פיתרון מצויין למי שמקום העבודה שלו קרוב או שיש לו חברים באזור ובדרך כלל מסתובב במרכז העיר.

פורסם

כמה נקודות נוספות:

1. למעט במדינת ת"א, אני לא חושב שיש עוד ערים בהן ניתן להתנייד על אופניים, חשמליים או לא.

אני מזמין את הבחור מב"ש לנסיעת היכרות ברחבי חיפה-קריות, האופניים עלי, בהצלחה.

2. המחירים של אופניים חשמליים בישראל פשוט הזויים.:shock:

באיטליה, בסופר מתחת לדירה בה התגוררתי, היו אופניים חשמליים ב-350 אירו, וגם לא רעות כל כך [בולמי זעזועים קדימה ואחורה, בלמי תוף, מהירות 30 קמ"ש..]

האופניים היו סבבה ונראה ששירתו את הזקנים נאמנה [כן, שם רק לזקנים היה מותר להראות עם חשמליים, רציני לגמרי].

תראו לי את היבואן שמוכר אופניים חשמליים ב-1500 ש"ח בארץ. פשוט חזירים.

3. יכול להיות שהישראלי בארץ עצלן, אך אני לא מאמין שהוא עצלן יותר מאיטלקי באיטליה.

הסיבה העיקרית לחסר הרלוונטיות של אופניים בארץ ככלי תחבורה לגיטימי היא מחסור בתשתיות.

התשתיות זה כל דבר, כולל מקום לקשור אליו את האופניים ליד כל חנות, לדוגמא.

שלא לדבר על שבילי אופניים...

פורסם
אני מתנתק קצת על השירשור...

אני גר במרחק של 15 קמ מהאוניברסיטה נראה לכם לגטימי לנסוע לשם באופניים חשמליים?

(דאגו לשים מקלחות באוניברסיטה אז הדאגה שלי היא מהמרחק )

אופניים חשמליים טווח הנסיעה שלהם בין טעינה לטעינה הוא כ-35 ק'מ, כן שאתה יכול לעשות איתם הלוך חזור ללא בעיה, מנסיון וידע, זה כיף לא רגיל.

פורסם
כמה נקודות נוספות:

1. למעט במדינת ת"א, אני לא חושב שיש עוד ערים בהן ניתן להתנייד על אופניים, חשמליים או לא.

אני מזמין את הבחור מב"ש לנסיעת היכרות ברחבי חיפה-קריות, האופניים עלי, בהצלחה.

2. המחירים של אופניים חשמליים בישראל פשוט הזויים.:shock:

באיטליה, בסופר מתחת לדירה בה התגוררתי, היו אופניים חשמליים ב-350 אירו, וגם לא רעות כל כך [בולמי זעזועים קדימה ואחורה, בלמי תוף, מהירות 30 קמ"ש..]

האופניים היו סבבה ונראה ששירתו את הזקנים נאמנה [כן, שם רק לזקנים היה מותר להראות עם חשמליים, רציני לגמרי].

תראו לי את היבואן שמוכר אופניים חשמליים ב-1500 ש"ח בארץ. פשוט חזירים.

3. יכול להיות שהישראלי בארץ עצלן, אך אני לא מאמין שהוא עצלן יותר מאיטלקי באיטליה.

הסיבה העיקרית לחסר הרלוונטיות של אופניים בארץ ככלי תחבורה לגיטימי היא מחסור בתשתיות.

התשתיות זה כל דבר, כולל מקום לקשור אליו את האופניים ליד כל חנות, לדוגמא.

שלא לדבר על שבילי אופניים...

יש היום בבאר שבע זכיין לאופניים חשמליים, לא צריך להגיע לקריות בשביל זה.

אופניים חשמליים מתאימים לנסיעה בכל עיר שטוחה וללא עליות מוגזמות, נהריה מלאה בכאלה, עמק הירדן מתחיל להיות מוצף, כמובן גוש גן ועכשיו גם בדרום.

פורסם
לחבר שלי את האופניים שבתמונה:

189452_133329546809894_1313167040_n.jpg

נוחות: האופניים יחסית מאוד נוחות, אפשר לראות בתמונה.

מנוע: המנוע קצת שונה מהסטנדרט שנמכר, המנוע אינו ממוקם על אחד הגלגלים,זה מנוע שרשרת אשר מסובב את השרשרת.

כוח: למנוע לא חסר כוח גם בעליות, הבדל של 5 קמ"ש מהמהירות המירבית,מהירות מירבית 50 קמ"ש.

סוללה: היצרן מצהיר עד נסיעה של כ 35 ק"מ בטעינה אחת, בנסיעה חסכונית {בלי הרבה תאוצות חזקות מהמקום} הוא הצליח להגיע ל 32 ק"מ, המינימום שהיא הספיקה היה 22 ק"מ.

מחיר: 7800 ש"ח.

את כל הפרטים שציינתי אני יודע כי ביצענו ביחד את הבדיקות וגם רכבתי לא מעט, פיתרון מצויין למי שמקום העבודה שלו קרוב או שיש לו חברים באזור ובדרך כלל מסתובב במרכז העיר.

יופי של כלי חשמלו לך, רק שתדע שהחוק בארץ מאפשר 250 וואט בלבד, שזה אומר 25 קמ'ש, ככה שכל כלי מעל המהירות הזאת הוא לא חוקי, חלילה במקרה של תאונה, יש בעיה רצינית, גם ידית "גז" למי שמוסיף היא קצת בעיתית מבחינת החוק, החוק מאפשר הפעלה מפדלים בלבד.

למנוע שרשרת יש יתרונות רבים.

פורסם
אני כבר שנה נוסע כל בוקר הלוך וכל ערב חזור מהעבודה על קורקינט חשמלי.

אין כמו להתחיל ולסיים את היום בנסיעה של רבע שעה דרך פארק הירקון, במקום הפקקים הנוראיים של תל אביב.

במקום שעה באוטובוס לכל כיוון אני נוסע רבע שעה לכל כיוון.

אני בכלל לא מתייחס למבטים המוזרים שאנשים מסתכלים, אני מסתכל עליהם עומדים בפקק והם מסתכלים עלי נוסע מהר מהר הבייתה.

כמובן שיש המון מבטים מופתעים ושאלות של התעניינות, ואני רואה המון אנשים כמוני בכל יום.

עלה לי 5 אלף ש''ח, וכאשר אסיים לעבוד עוד חודשיים אשמור אותו לכל הביקורים למרכז תל אביב.

מומלץ!

אגב מרחק הנסיעה שלי הוא מאזור נמל תל אביב לכיוון הדיזיין סנטר בבני ברק

קורקינט חשמלי לא חוקי במדינת ישראל, לא כדאי שתתקל בשוטר כשאתה רכוב על קורקינט חשמלי.

פורסם
אם אתה עושה נסיעות נורמליות בתוך העיר אתה יכול להגיע לנקודת האיזון תוך 3-4 חודשים.

זה גם יותר מהיר, יותר נוח, פחות מכוניות על הכביש וגם חוסך המון זמן שאפשר להשקיע בעבודה במקום לשבת כמו מפגר באוטו בפקק.

נקודת איזון 3-4 חדשים, לא כל כך מדוייק.

אם אתה מביא בחשבון ביטוח,טסט, רשיון שאלו דברים שלא נחוצים באופניים חשמליים, ואת החסכון בדלק וזמן (ששווה כסף כמובן), אולי תגיע לנקודת איזון לאחר כ-7 חודשים ויותר (מתוך ידע, ובדוק),וזה בהחלט מעט זמן יחסית, בתנאי שאתה מעמיס גם את הביטוח וההוצאות על רשיון הנהיגה שלא צריך.

פורסם

גם אני התענינתי בנושא, ויצרתי קשר עם מכון התקנים האירופאי שיתן לי ספק רציני ואמין מסין שיש לו אישור בתוקף לאופניים תקניות שקיבלו מהם תקן.

תנחשו מה עלות האופניים קומפלט? כ500$! והמחיר יורד לכמות.

ואני לא מדבר על זבל אלא על חברה מוכרת ובעלת אישורים מתאימים לשווק בעולם.

לצערי אני לא עסק ולא יכול לאביא את האופניים, וגם אם כן אין לי כסף להעביר תקינה בכ15000 שקל! למרות שיש לו את כל האישורים הדרושים.

אופניים דומים יעלו בארץ מעל 7000 שקל!

לאזרח הקטן אין הרבה אפשרויות במדינה וקשה לו מאוד להצליח, הרוב המוחלט שמור לבעלי אמצעים, אזרח פשוט כמעט תמיד יאלץ להישאר במעמד האקונומי שלו הרבה מאוד שנים.

במקום הבדיחה הגרוע של BP, צריך להשקיע בפרוייקט קטנועים/אופניים חשמליות במרכזי ערים, תחשבו איך תיראה ת"א אם כל הקטנועים יהיו חשמליות? רמת הזיהות תירד מאוד, הרעש והמיטרד יעלמו, ובעלי הקטנועים יחסכו כסף רב.

אין בעיית טעינה וכו' פשוט סוללה נישלפת-מגיעים ליעד, שולפים סוללה גמורה ושמים בטעינה וביציאה לוקחים סוללה טעונה אחרת וככה נקטנוע החשמלי יהיה סיפור הצלחה- להבדיל מBP.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
...תחשבו איך תיראה ת"א אם כל הקטנועים יהיו חשמליות? רמת הזיהות תירד מאוד, הרעש והמיטרד יעלמו, ובעלי הקטנועים יחסכו כסף רב....מBP.

אותי מעצבן לרכב על קטנוע שמגביל אותי ל 140 קמ"ש, אתה רוצה שאני ארכב על אופניים חשמליים?

תחשוב איך תל אביב תראה אם כל נהגי מהכוניות יעברו לקטנועים, איך רמת זיהום האויר תרד, איך הפקקים יעלמו.

כל הגימיק של רכיבה על אופניים בתל אביב זה גימיק, אתה לא ממש יכול להגיע לאיזה מקום עם אופניים חשמליים או רגילים.

טווח נסיעה שלו שווה כלום, מהירות מיירבית 25קמ"ש? רולר בליידס בירידה מגיע ל90

אייל

פורסם
אותי מעצבן לרכב על קטנוע שמגביל אותי ל 140 קמ"ש, אתה רוצה שאני ארכב על אופניים חשמליים?

תחשוב איך תל אביב תראה אם כל נהגי מהכוניות יעברו לקטנועים, איך רמת זיהום האויר תרד, איך הפקקים יעלמו.

כל הגימיק של רכיבה על אופניים בתל אביב זה גימיק, אתה לא ממש יכול להגיע לאיזה מקום עם אופניים חשמליים או רגילים.

טווח נסיעה שלו שווה כלום, מהירות מיירבית 25קמ"ש? רולר בליידס בירידה מגיע ל90

תיבדוק את המהירות הממוצעת שלך ברכב- תגלה נתון בין 28~40 קמ"ש מקסימום.

ואני מדבר על קטנועים שהם רק בשביל העיר - לא בין עירוני!

והטווח שלהם מצויין- תלוי בסוללה אתה בכיף מגיעה לטווח של המכונית של שי אגסי בלי בעיה.

לרוב הטווח הנסיעה של מי שמיסתובב בת"א הוא עד 10 ק"מ לאוניברסיטה או לבית קפה וכו'- אז כמה זמן יקח לך ב25 קמ"ש? הרבה פחות זמן מחיפוש החניה ברכב+תוסיף עלות החניה(במקרה הטוב אם ביכלל תימצא חנייה).

וקטנוע חשמלי שיסע בגג 60 קמ"ש מה רע? כי זה רק לעיר וגם ככה אתה במהירות לפני קבלת הדו"ח :-).

אני פשוט רוצה להוציא את המיטרד של הקטנועים(לא אופנועים) הקטנים מתוך העיר שעושים ריח וזיהום נוראה וגם רעש.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...