Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכב אספנות - שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים , אני יודע שלעסו פה את העניין בהרבה שרשורים אבל אני אשמח לכמה טיפים מנסיון חברנו ביבוא של רכב אספנות מארה"ב:

מחירי הובלה ימית לישראל מאזור צפון קרולינה.

אם קניתי את הרכב באי ביי במכירה פומבית האם המחיר שזכיתי ברכב משקף את המחיר שיעריכו לי אותו במכס?

אני עוסק מורשה פה בארץ אבל לא קשור לענף הרכב , אני צורף במקצועי , הבנתי שעוסק מורשה מהווה בעיה בקבלת רשיון יבוא ?

וכמובן בכלל טיפים שיעזרו לי לעבור את העניין של הייבוא כמה שיותר חלק.

תודה רבה :-)

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי חברים , אני יודע שלעסו פה את העניין בהרבה שרשורים אבל אני אשמח לכמה טיפים מנסיון חברנו ביבוא של רכב אספנות מארה"ב:

מחירי הובלה ימית לישראל מאזור צפון קרולינה.

אם קניתי את הרכב באי ביי במכירה פומבית האם המחיר שזכיתי ברכב משקף את המחיר שיעריכו לי אותו במכס?

אני עוסק מורשה פה בארץ אבל לא קשור לענף הרכב , אני צורף במקצועי , הבנתי שעוסק מורשה מהווה בעיה בקבלת רשיון יבוא ?

וכמובן בכלל טיפים שיעזרו לי לעבור את העניין של הייבוא כמה שיותר חלק.

תודה רבה :-)

בקצרה -

מחיר הובלה ימית מניו ג'רזי לישראל - משוער 2000$ .

מחיר המכירה באי ביי ובכלל לא משקף את הערכת המכס. הערכת המכס מתבצעת ע"י שמאי ומחירון VRMINT

ניתן לייבא רכב על שמך הפרטי ללא קשר לעסק.

לדעתי רכב לא רוכשים באי ביי, תוכל למצוא דברים יפייפיים באתרים ספציפיים לדגם מסויים שאתה מחפש ( לדוגמא

מקוררי אויר פולקסווגן VW באתר THE SAMBA .. ) ובאתר יד 2 האמריקאי CRAIGLIST .

רכישת רכב אמריקאי מחייבת קבלת רישיון "נקי" CLEAR TITLE , חובה לקבל רישיון יבוא ממשרד התחבורה וכו' וכו'.

בהצלחה.

פורסם

מצאתי את זה בשרשור ישן - לשימושך :

1). יש לוודא לפני הקנייה כי לרכב יש טייטל (רשיון רכב) והוא רשום על שמו של המוכר ונמצא ברשותו.

2). לבקש מהמוכר מסמך בכתב על מצבו של הרכב (חוקי מבחינה משפטית בארה''ב)

3). לבדוק התחייבות של בעל הרכב להעביר את הרכב לעמיל המכס/המוביל לנמל הים הקרוב (תמורת תשלום)

4). העברה בנקאית מומלצת לגורם שלישי (אח/חבר/מכר) כאשר הגורם השלישי רואה את הרכב ובמעמד חתימה על הטייטל מעביר את התשלום/בעלות. חשוב!!!! לא לרשום על הטייטל את שמכם כבעלי הרכב מכיוון ששלטונות המכס בארה''ב לא ישחררו את הרכב ללא נוכחות הקונה או יפוי כח משגרירות ארה''ב לחברת השילוח. חתימה על הטייטל בארה''ב מעבירה באופן מיידי את הבעלות של הרכב לקונה.

5). לבקש מהמוכר חשבונית קנייה (המכס בישראל מתחשב מאוד) חתומה ומאומתת ע''י נוטריון או במקביל הערכת שמאי

6). להוריד מהאתר של משרד התחבורה ב- 4 העתקים בקשת רשיון יבוא להגיש למטה אצל השומר עבור סימה - רח' המלאכה 8 ת''א מסמכים נדרשים לרשיון: 2 תמונות של הרכב מאחור ומהצד. אישור מוסך על נכונות לטיפול ברכב המסויים, טיייטל (רשיון רכב מצולם), חשבונית קניה, צילום ת''ז ורשיון נהיגה של הקונה וחשוב!!! - מפרט טכני של הרכב או ספר רכב הכולל את כל פרטי המנוע והשלדה להקלה בקבלת תקינה.

7). בדיקת שטח מעמיקה של חברות הובלה בישראל, לבקש כמה שיותר הצעות מחיר ולהביט על האותיות הקטנות הנמצאות בחוזה ההובלה (לא כולל מיסי נמל, עמילות מכס, ביטוח, מסמכים, קשירה, סבלות ובדיקה) תוספות אלו יכולות להסתכם בכ- 450 דולר לפחות.

לבקש התחייבות מחברת ההובלה בישראל על עמילות מכס מלאה הכוללת שחרור הרכב מהנמל ותשלום המכס.

9). מסמכים נדרשים לחברת ההובלה: רשיון יבוא, צילום דרכון, צילום רשיון נהיגה, חשבונית קניה, טייטל ומפרט הרכב.

10). מומלץ להשתמש בקונטיינר 40 פיט ולא 20 בשיטת קונסולידציה, דהיינו שותפות בקונטיינר עם תכולת דירה/סחורה או כל משא אחר. העלויות יורדות משמעותית גם בחישובי המכס לאחר מיכן. גם אם יתכן עיכוב של שבוע או 10 ימים - כדאי, חוסך הרבה כסף בהמשך.

11). לאחר יציאת הקונטיינר לנמל יש לבקש מס' קונטיינר ושם חברת הספנות בכדי לעקוב אחרי מהלך הקונטיינר באינטרנט ומסלולו כולל יעד הגעה לישראל.

12). בתום חודש וחצי הקונטיינר נפרק ומרוקן בנמל היעד יש ''לנדנד'' לחברת העמילות על שחרור מוקדם (4 ימים ראשוניים בנמל חינם, כל יום נוסף 18 ש''ח ושישים אג' דמי אחסון). דמי ריקון, קשירה ופריקה יכולים להגיע עד 1500 ש''ח.

13). במידה ואתם משחררים מאשדוד (מומלץ) נורית, אמנון או מי שיהיה יש להתאזר בהמון סבלנות ולהתעקש בשחרור על חישוב המכס על פי חשבונית הקנייה.

14). משרד הרישוי בחולון:

להגיע על פי זימון מראש (210 ש''ח אגרה) למילוי טפסי בקשה לרישום רכב להקפיד על אימות מידת צמיגים, מס' שילדה ומנוע (אם יש).

15). עמדה 1 - מילוי כל הטפסים ע''י הבוחן להקפיד על אימות כל פרטי הרכב (קבלת קהל בימים א וג' משעה 7:30 ועד 10:00). הטבעת מס' שילדה/מנוע - 400 ש''ח בסנטר טסט אזוה"ת חולון .

16). נוסעים למבחן רישוי טסט - חשוב!!!! אין צורך באישור מוסך מורשה לטסט ראשון!

חוזרים לעמדה 6 במשרדים (בניין ליד). יש להקפיד כי מכון הרישוי יחתים את הטופס המתבקש בחותמת על החלון של אישור נסיעה קבוע ולא בסמוך - אישור נסיעה זמני (חוסך ריצות וטירטורים).

17). עמדה 6 במשרד הרישוי כבר לא מקבלת אזרחים - ניירת יש לשלשל בתיבת דואר . לא ניתן יותר לבחור מספרי רישוי, לבדוק היטב את הפרטים על רשיון הרכב שאין שום טעות בהקלדה של מספר שילדה או מנוע, פרטי בעל הרכב ות.ז. תשלום האגרה, הטבעת לוחות רישוי וזהו בהצלחה!!!

פורסם
בקצרה -

מחיר המכירה באי ביי ובכלל לא משקף את הערכת המכס. הערכת המכס מתבצעת ע"י שמאי ומחירון VRMINT

לדעתי רכב לא רוכשים באי ביי, תוכל למצוא דברים יפייפיים באתרים ספציפיים לדגם מסויים שאתה מחפש ( לדוגמא

רכישת רכב אמריקאי מחייבת קבלת רישיון "נקי" CLEAR TITLE , חובה לקבל רישיון יבוא ממשרד התחבורה וכו' וכו'.

בהצלחה.

מהו אותו מחירון VRMINT?

איפה אפשר לראות את אותו מחירון בכדי לחסוך הפתעות בהמשך?

אלעד

פורסם

לגבי השלבים של היבוא הכל טוב ויפה , למעט חל עדכון במשרד התחבורה , והיום צריך למלא את הטפסים אלקטרונית ,

לקבל מספר תיק יבוא להדפיס ולהגיש.

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
בקצרה -

בהצלחה.

למה לא לקנות באיביי?

לגבי המחירון של vmrintl מה הפרמטרים של הדרגות מחיר? כלומר , מה מצב הרכב בכל דרגה ?

פורסם
למה לא לקנות באיביי?

לגבי המחירון של vmrintl מה הפרמטרים של הדרגות מחיר? כלומר , מה מצב הרכב בכל דרגה ?

לא מדובר על לא גורף ל EBAY ..

א. פשוט המכירה שם מתנהלת כמכרז ולרוב המחירים גבוהים. בשוק הפרטי ניתן להתמקח

ועקב המיתון בארה"ב הצעת מזומן מניבה הנחה יפה.

ב. המבחר מצומצם מהסיבה שצריך להתחשב באזור רכישת הרכב. עלויות הובלה בתוך ארה"ב יקרות. ע"מ להוזיל

עלויות רצוי לרכוש רכב מאזור ניו ג'רסי , פלורידה וכד' ( במקומות בהן יש נמל ).

ג. מצב מס' 1 במחירון- מצב תצוגה מוזיאוני, מצב מס' 6 - רכב לחלקים.. רכב סביר שמגיע לארץ בד"כ מתומחר ע"פ

דרגות שלוש או ארבע.

פורסם
לא מדובר על לא גורף ל EBAY ..

א. פשוט המכירה שם מתנהלת כמכרז ולרוב המחירים גבוהים. בשוק הפרטי ניתן להתמקח

ועקב המיתון בארה"ב הצעת מזומן מניבה הנחה יפה.

ב. המבחר מצומצם מהסיבה שצריך להתחשב באזור רכישת הרכב. עלויות הובלה בתוך ארה"ב יקרות. ע"מ להוזיל

עלויות רצוי לרכוש רכב מאזור ניו ג'רסי , פלורידה וכד' ( במקומות בהן יש נמל ).

ג. מצב מס' 1 במחירון- מצב תצוגה מוזיאוני, מצב מס' 6 - רכב לחלקים.. רכב סביר שמגיע לארץ בד"כ מתומחר ע"פ

דרגות שלוש או ארבע.

תודה על התשובות (-:

מה ההבדל בין מחירון קראוס ל vmrintl ???

פורסם
היי , איפה אפשר לקנות מחירון של קראוס ? מישהו יודע????

בעבר ראיתי למכירה באתר אמאזון.. תבדוק שם.

יש בפורום ח'ברה נחמד שברשותם המחירון, בזמנו הם שלח לכל מבקש לפי דגם את המחירים.

תבצע חיפוש..

ד"א - להביא טריומף ספיטפייר לא עולה הרבה .. :wink:

פורסם

תבצע חיפוש..

ח'ברה נחמדים.

הם שלחו ..

פורסם

תבצע חיפוש..

אני מחפש גרוטאה אחרת :-D

• תוכן חדש...