Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עברתי טסט לפני כשלושה שבועות ואני עדיין נוהג עם מלווה.

כרגע אני משתדל לנהוג כחוק ככל שניתן ולא לעבור את המהירות המותרת ביותר מ10%.

ישנו קטע כביש שאני נהוג בו לפחות כל יום, ההתחלה של 431 מכיוון מודיעין לראשון. תנאי כביש אופטימליים- כביש ללא עיקולים,שטח הפרדה בנוי. משום מה, ישנו תמרור המגביל את המהירות ל70.

בקטע כביש הזה (שנמשך כ5-7 ק"מ), לא ראיתי מכונית אחת שנוסעת פחות מ100. במידה ואסע במהירות של 70 אני אסתכן בכך שמכונית תפגע בי מאחורה ובעיכוב התנועה.

אבא שלי, שנוסע איתי בתור מלווה, אומר לי בכל פעם שאנו בקטע כביש הזה - לנסוע במהירות של 90-95 קמ"ש.

השאלה היא- מה יהיה העונש שלי, בתור נהג חדש, במידה ויתפוס אותי שוטר כאשר אני נוסע במהירות של 20-25 קמ"ש מעל המותר בחוק.

תודה רבה.

פורסם

קנס 750 ש"ח ונקוודת 8

ותגיד למלווה שלך שילמד אותך טוב יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שלום לכולם,

ישנו קטע כביש שאני נהוג בו לפחות כל יום, ההתחלה של 431 מכיוון מודיעין לראשון. תנאי כביש אופטימליים- כביש ללא עיקולים,שטח הפרדה בנוי. משום מה, ישנו תמרור המגביל את המהירות ל70.

מדובר בשטח עירוני, המהירות עולה ברגע שמגיעים למחלף ענבה,

שם גם יש תמרור המסמן את סוף הקטע העירוני,

ידוע לך שיש מצלמות במודיעין נכון?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מדובר בשטח עירוני, המהירות עולה ברגע שמגיעים למחלף ענבה,

שם גם יש תמרור המסמן את סוף הקטע העירוני,

ידוע לך שיש מצלמות במודיעין נכון?

ל'

אני יודע שהם מחשיבים את הקטע כביש הזה כשטח עירוני, אך בפועל אין שם בתים ברדיוס של קילומטר בערך.

בקטע כביש הספציפי הזה אין מלצמות , ובשאר הזמן אני נוסע כחוק - אז אין לי ממה לחשוש.

פורסם
אני יודע שהם מחשיבים את הקטע כביש הזה כשטח עירוני, אך בפועל אין שם בתים ברדיוס של קילומטר בערך.

אם אתה חושב להשתמש בטיעון הזה בבוא היום בביהמ"ש, אני מציע לך כבר מעכשיו לחשוב על טיעון אחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בקטע כביש הספציפי הזה אין מלצמות , ובשאר הזמן אני נוסע כחוק - אז אין לי ממה לחשוש.

כחוק ז״א 90 בכביש של 90 או 90+9 בכביש של 90?

מה מהם אתה מחשיב כמהירות החוקית שבה אתה (!) נוסע?

פורסם
אם אתה חושב להשתמש בטיעון הזה בבוא היום בביהמ"ש, אני מציע לך כבר מעכשיו לחשוב על טיעון אחר.

לא בונה על זה.

בתור משתמש אחד למשתמש אחר בפורום, נראה לי הגיוני להגיד שלפני דעתי, מכיוון שאין בתים ברדיוס של קילומטר, הגבלת המהירות ל70 קמ"ש היא לא הגיונית. ברור לי שדעתי או דעת כל שאר הנהגים על הכביש לא תקבע את החוק.

כחוק ז״א 90 בכביש של 90 או 90+9 בכביש של 90?

מה מהם אתה מחשיב כמהירות החוקית שבה אתה (!) נוסע?

בעיקרון אני משתדל לנסוע במהירות המותרת, ולפי הדוגמה שלך - ב90.

אם אני רואה שאני איטי מאוד לעומת שאר המכוניות, יתכן שאגיע גם ל99.

פורסם

מכיר את הכביש היטב. הרבה פעמים אני חותך דרך מודיעין כדי להגיע ל443 ומשם למקומות רחוקים.

בחלק נרחב מהכביש אין שוליים, יש מדרכה (בשביל הולכי רגל), ופגיעה במדרכה במהירות גבוהה עלולה להסתיים בהתהפכות, ואני משער שזו הסיבה שהכביש מוגבל ל70.

עושה רושם שאתה בוגר ומבין, אבל מהתגובות שלך אני שם לב שאתה מקפיד יותר מדי חשיבות לנהגים אחרים, אם כולם ינסעו 150 בכביש 6, אז גם אתה?

שני הציטוטים הבאים הם דוגמה לכך, הוספתי גם הערות.

בקטע כביש הזה (שנמשך כ5-7 ק"מ), לא ראיתי מכונית אחת שנוסעת פחות מ100. במידה ואסע במהירות של 70 אני אסתכן בכך שמכונית תפגע בי מאחורה ובעיכוב התנועה. אף אחד לא יפגע בך, גם אם תיסע 60, כל עוד אתה בימני ונוסע מעל 55 קמ"ש הכל בסדר. עיכוב התנועה? מי שממהר יעקוף אותך.

בעיקרון אני משתדל לנסוע במהירות המותרת, ולפי הדוגמה שלך - ב90.

אם אני רואה שאני איטי מאוד לעומת שאר המכוניות, יתכן שאגיע גם ל99. מה אכפת לך משאר הנהגים? שינסעו גם 200 מצידך.

נראה לי הגיוני להגיד שלפני דעתי, מכיוון שאין בתים ברדיוס של קילומטר, הגבלת המהירות ל70 קמ"ש היא לא הגיונית. ברור לי שדעתי או דעת כל שאר הנהגים על הכביש לא תקבע את החוק. אין בתים- לא אומר שאין הולכי רגל, רוכבי אופניים או סתם אנשים שאיבדו את הדרך. בפועל שטח עירוני זה לא רק בתים.

אני גם לא חושב שהמהירות המותרת בכביש 6, בקטע בעל 3 נתיבים, היא מוצדקת, אבל זה לא החלטה שנתונה בידיי.

יש לך 3 אפשרויות:

1. לנסוע לאט.

2. לנסוע מהר ולא להיתפס- עלול להיות מסוכן, כי לא משנה כמה אתה נהג טוב, לא בכל כביש תדע להעריך מה המהירות התואמת, ואתה עלול לעשות טעויות.

3. לנסוע מהר, וכן להיתפס- ואז תשלם את הקנס שישה ציין.

המשך שבוע נעים :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המגיב שמעליי הביא את העצה הכי גרועה שיכולה להיות - ״לנסוע כמו כולם״. ואם כולם נוסעים 120 בכביש של 80? אז כמו כולם?

נהג טוב נוסע לפי שיקול דעתו, ולא בהגזמה.

ולגבי הדוגמא שהבאת - שזה בטוח לנסוע 80 בכביש שכולם נוסעים בו 100 אם יש רכב מאחוריך שנוסע 80:

אם ייכנסו בו, מעוצמת הפגיעה הוא ייכנס גם בך. מה השגת מההתנהלות הזאת?

פורסם

סע כחוק אף אחד לא יכנס בך מאחור.

בדקתי בשבילך את אותם 5 קמ

אם תסע במהירות 70 קמש לבין 100 קמש תעבור תוך 4.2 דקות במקום 3 דקות.

שים מוסיקה ותהנה מעוד חצי שיר.

פורסם

ב. כן, לנסוע לאט על כביש 6 זה מסוכן.

אני נסעתי, הרבה יותר מפעם אחת בכביש 6 על 70 קמ"ש לפעמים 80 (לא משנה כרגע למה).

לא הגעתי בשום מצב, למשהו שקרוב לתאונה אפילו. זה מסוכן כשאתה מוקף בדבילים, ואותם האנשים יהיו דבילים גם אם תיסע על 200 קמ"ש.

זה עוד יותר מסוכן, בגלל שכולם נוסעים מעל 110, ואז המצב הזה שרכב נעקף ב60-70 קמ"ש יותר מהמהירות שלו זה מסוכן, אבל שלא תטעה, זה לא כי הבחור נוסע 70, זה כי השאר נוסעים 130.

לפותח השרשור: אני חוזר ואומר שוב!!! אם יש תמרור 70 ואתה נוסע 70, אתה לא מסכן אף אחד!!! זה בעיה של אחרים שהם נוסעים 100.

זה כמו להגיד יש בכביש 6 תמרור 110, אבל בגלל שכולם על 140 זה יהיה מסוכן לנסוע 110, אז בוא ניסע 140כמו כולם.

עכשיו כשאתה שומע את זה מהצד אני מקווה שאתה מבין כמה מטומטם זה נשמע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

"ואם הוא יסע במהירות של 80 על כביש 6, הוא יראה אנשים מגיעים מאחוריו על 130, ומה? הנהג יאט ל80? לא...

הוא יעקוף אותך בשבריר שניה בלי להסתכל אפילו מה יש לו בנתיב השמאלי.

אז מה תגיד? שמרתי על החוק? נכון, האם סיכנת את האנשים מסביבך? כן. "

תקרא את המשפטים המסומנים בשחור טוב טוב, זה משפטים שאתה כתבת, ותגיד לי בשיא הכנות, שהוא זה שמסכן אנשים ולא אלה שנוסעים על 130.

ואם התשובה שלך עדיין תישאר חיוביות, אז מבחינתך צריך לסגור את המדינה, כי לטענתך כל משאית כבדה בכביש 6 מסכנת את שאר הנוסעים.

מה שעוד יותר דבילי (מילים שלך) זה שאתה מתרץ את זה שאנשים עוקפים אותו בלי להסתכל במראה כאשמתו!!! (מסומן באדום).

זאת אומרת שלפי מה שאתה אומר, אני יכל לעבור נתיבים בלי להסתכל במראות, ואז במקרה שאפגע במישהו תמיד אוכל לטעון: "היה מישהו שנסע 30 מתחת למותר, אז מה שאני גם אסתכל במראה, וגם יאט אם יהיה צורך?!"

כנראה שבשביל נהגים כמוך זה יותר מדי פעולות בבת אחת.

פורסם
א. שים לב שאמרתי "אגב.. אני לא אומר אם זה כביש של 80 תסע על 120 כי כולם נוסעים ככה."

ב. כן, לנסוע לאט על כביש 6 זה מסוכן.

ג.נהג טוב נוסע לפי שיקול דעתו זה ברור, אבל הוא חייב להתאים את עצמו להתנהגות הכביש והנהגים מסביבו.

כי גם אם על כביש 6 יש שלט 55 כחול,

נראה למי יש אומץ לנסוע על הכביש הזה על מהירות 60 או 70, זה תאונה על בטוח ! גם אם אתה נוהג חצי על השוליים.

כי ככה. זה, אתה חייב להתאים את המהירות שלך לסובבים אותך.

ישראלים אוהבים לנסוע מהר, יש חוק ויש שיקול דעת.

מותר לי לנסוע במהירות 60 על כביש החוף? כן

אם 3 נהגים נוסעים זה לצד זה במהירות 60 וחוסמים את כל הנתיבים, שוטר יעצור אותם? כן, בטענה שהם יותר מידי זמן על המסלול השמאלי....

אבל אם יהיה אחד שנוסע על 100 כל הדרך על המסלול השמאלי אף שוטר לא יעצור אותו... כי הוא לא מפריע לתנועה

הנקודה היא שהמהירויות המותרות בחוק זה לא חוק יבש.

זה נתון לשיקול דעתו של הנהג ושל התנהלות הכביש.

אבל!!! לא לעבור את המהירות המותרת ! שם אתה באמת תידפק.

למרות כל זה? אני לא מכיר אחד שלא עובר את ה90 על כביש 4 או על כביש החוף.

סלח לי על הבוטות, אינני מתכוון לזלזל.

כמה זמן יש לך רישיון נהיגה לרכב?

מס׳ נקודות באשר לתגובתך:

א. מורי נהיגה מלמדים לעבור טסט ולשמור על חוקי התנועה בהקפדה. נהיגה אמיתית היא אחרת לגמרי ולכן אין חשיבות לדוגמא שלך על מורי נהיגה - הם לא מלמדים לנהוג.

ב. בעל פה אני אומר לך, בשליפה מהמותן, שהנתיב השמאלי נועד לעקיפה או לחלוקת עומס נתיבים. בכביש החוף (כי לקחת את הדוגמא הזו) הנתיב הימני הוא של 100. רכבים איטים מאוד (ביחס למספר הקודם) משתלבים בן גם כן. הנתיב השמאלי הוא נתיב של 100+ ונועד לעקיפה. לנסיעה מנהלתית יש את הנתיב הימני. על פי ההגיון שלך, מי מסכן פה את מי? קצת התבלבלתי. על איזה סיכון דיברנו בכלל?

ג. כשאמרתי שיקול דעת התכוונתי לשיקלול של מס׳ פרמטרים שמבצע נהג: מצב הכביש, העומס בו, מס׳ הנתיבים והמבנה של הכביש, מהירות מותרת ע״פ החוק, מהירות ריאלית ועוד. שיקול דעת איכותי ייכללו את אלה ונוספים.

ד. רשמת ״אבל לא לעבור את המהירות המותרת כי שם אתה באמת תידפק״. מה ז״א? אתה מדבר מהבחינה הבטיחותית? קנס? מה?

פורסם

מבלי לקרוא את כל התגובות שנרשמו לדברייך ובהתייחס לזה שאתה נהג חדש

אני מציע לך ממליץ בפניך ואף מפציר בך: אל תעבור עבירות בטיחותיות ובמיוחד

לא עבירת מהירות בהיותך נהג חדש!!!

עזוב את כל ההתחכמויות ההתפלפלויות והספקולציות!!..

כי בפועל מעבר לזה שתופיע הרשעה בגיליון הרשעותייך, אתה צפוי

לסנקציות מצד רשות הרישוי - תאוריה, וחזרה לסטטוס של "נהג חדש"

לשנתיים נוספות!

סע בזהירות

• תוכן חדש...