Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש לא מניע הלך המצבר?

יואב1122
שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

יש לי אלפא ג'ולייטה בת פחות מ3 חודשים. אני מאוד מרוצה ממנה עד היום.

בבואי להתניע הבוקר הרכב היה פשוט מת, כולל חוסר תגובה לשלט לפתיחת הדלת.

אציין שהרכב עמד ללא התנעה 8 ימים.

חבר "מבין" טוען שהלך המצבר כי מערכת האיתור רוקנה אותו.

האם מה שאמר החבר סביר?

אם כן, האם דבר כזה מכוסה באחריות?

בינתיים לא פניתי ליבואן, אשמח לעצתכם לפני פניה.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על 3 חודשים שהרכב על הכביש אני לא מאמין שיעשו לך בעיה ויחליפו את המצבר.

מה שלא קרה למכונית, אין לי ספק שהיבואן יתקן כל מה שנחוץ. אלא אם כן התקנת בה איזה שהיא מערכת באופן לא מקצועי

והיא הצליחה לרוקן את המצבר באותם 8 ימים שהרכב עמד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שאתה רץ למוסך החבר שלך צודק מערכת איתור אכן מעמיסה על הצבר וביחוד כאשר הרכב עומד כמה ימים

ללא התנעה.

מערכת האיתור מתקשרת עם הרכב כול מספר שניות לכן היא תמיד עובדת והמצבר נגמר.

הנע את הרכב עם כבלים תן לו לעבוד מספר דקות תעשה סיבוב קצר והכול יהייה בסדר.

אם הרכב עומד הרבה עצה שלי פשוט כסה את הרכב ונתק מינוס.

לא בריא למצבר להפרק ולהטען כל פעם מחדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

יש לי אלפא ג'ולייטה בת פחות מ3 חודשים. אני מאוד מרוצה ממנה עד היום.

בבואי להתניע הבוקר הרכב היה פשוט מת, כולל חוסר תגובה לשלט לפתיחת הדלת.

אציין שהרכב עמד ללא התנעה 8 ימים.

חבר "מבין" טוען שהלך המצבר כי מערכת האיתור רוקנה אותו.

האם מה שאמר החבר סביר?

אם כן, האם דבר כזה מכוסה באחריות?

בינתיים לא פניתי ליבואן, אשמח לעצתכם לפני פניה.

תודה.

הי

לפי תאורך המצבר התרוקן , יש להטעין את המצבר - תניע עם כבלים גש לחשמלאי רכב / מוסך שיטעינו לך את המצבר ויבדוק שתקין ,

אם אתה רוצה אתה יכול לנסות להטעינו לבד

נסיעה של חצי שעה ויש סיכוי שתחזיר את המצבר למצבו הקודם כחדש אם לא יצליח גש לחשמלאי .

לגבי האחריות- מאחר והמצבר רק התרוקן ולא התקלקל אין צורך להחליפו .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא התקנתי ברכב כלום למעט אותה מערכת איתור שהותקנה על ידי היבואן לפני המסירה.

בינתיים נזכרתי בשירות הAlfa Way, התקשרתי אליהם אמרו שהם מכירים את הבעיה וזה אכן כנראה בגלל מערכת האיתור.

שלחו אלי ניידת לבדיקה ונראה מה הם יגידו.

אעדכן בהמשך.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרה לי דבר דומה עם שתי מכוניות במקביל.

יצאנו לחופשה של כמה שבועות ועם חזרתנו האלפא (אז בת כשנה וחצי) והרומסטר (בת כחצי שנה) היו מתות לגמרי, שתיהן עם מערכות איתור.

הרכב הנוסף (אלפא 147) ישן יותר וללא מערכת איתור הניע מצוין כרגיל.

כאן גם התגלה שוב ההבדל ברמת השירות של שני היבואנים. באלפא הגיעו הביתה עם ניידת שירות ומצבר חלופי (משומש), החליפו אותו ואמרו לי שבהזדמנות הראשונה אכנס למוסך ויחליפו אותו בחדש, תחת אחריות כמובן.

בצ'מפיון טרטרו אותי 3 פעמים בהטענות שלא צלחו ובסוף הודיעו שהחלק לא באחריות וזו בכלל אחריותה של חברת האיתור אז קניתי חדש לבד...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תניע אותו עם כבלים וסע לחשמלאי רכב. יש סיכוי שאפשר בטעינה איטית להחזיר את המצבר לחיים. אל תיסע חצי שעה ותדומם כמו שמציעים לך, כי להיתקע באמצע היום בחום הזה עם רכב שסביר שלא יניע מחדש זה לא הכי כייף. סע ישר לחשמלאי שיבדוק את מצב המצבר ובאותה הזדמנות שיראה שאין זליגה והכל תקין כי למרות שמדובר ברכב חדש, התקנות מקומיות יכולות לעשות בעיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין גדול בחשמל, אך לא פעם שמעתי שהתנעה בכבלים לרכבים חדשים מאוד לא מומלצת עקב ריבוי מערכות החשמל המתוחכמות שיכולות להיפגע מכך. אם זה באמת נכון אולי עדיף לנתק את המצבר ולהביא אותו מפורק לחשמלאי? יש מישהו שיכול להפריך או לחזק את הטענה?

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין גדול וגם יש לי את האופציה של שירות VIP אז התקשרתי לשירות של אלפא. הם באו והחליפו את המצבר במקום לחדש.

הם גם אימתו לי את החשש שמדובר במערכת האיתור ושאין הרבה מה לעשות אם הרכב עומד הרבה זמן ללא תנועה.

הבעיה שלי היא שזה לא נדיר אצלי שהרכב עומד יותר משבוע כי אני מתנייד הרבה באפניים.

מה אני יכול לעשות?

כמה שהם בסדר הרי לא יחליפו לי מצברים על חשבונם כל הזמן.

קיימת אולי דרך לבטל את היכולת של מערכת האיתור לשאוב כח מהמצבר של הרכב? הרי יש לה סוללה משל עצמה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר לבטל בצורה פשוטה, מצבר המערכת נועד לגיבוי בלבד כדי שניתוק המצבר לא יפסיק את פעולתה, ואל תשכח שיש מצב שהביטוח שלך תלוי במערכת.

אם יש לך חניה פרטית וסגורה אפשר לחשוב על פיתרון טעינה מרשת החשמל בעזרת מטען יעודי כשהרכב עומד ימים ארוכים, אופציה נוספת היא לבקש ממישהו להניע לך את הרכב כשאתה לא נמצא.

אולי יש אופציה להחליף מערכת איתור?

אפשר להתקין מצבר פריקה עמוקה ברכב ולחבר את מערכת האיתור אליו במקום מצבר הרכב המקורי. (אנשים עושים את זה עם מערכות אודיו כבדות שצורכות הרבה זרם) ואז צריכת הזרם הפרזיטי תרד והמצבר יחזיק יותר זמן ללא טעינה.

בקיצור יש כל מיני אופציות ושווה לחשוב איזה הכי טובה ולא פוגעת באחריות או בביטוח.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי המערכת היא איתוראן. כמו שהבנתי ממספר גורמים הכוללים את איתוראן בעצמם, מוסך אלפא וחשמלאי רכב, סגנון השימוש שלי ברכב הכולל הרבה ימים ללא תנועה ונסיעות עירוניות קצרות הוא זה שגורם לבעיה.

אין לי שום כוונה להפוך לעבד של הרכב עם כל מיני חיבורים חיצוניים.

כרגע הפתרון שאני מחפש הוא ניתוק של מערכת האיתור מהמצבר של הרכב באופן כלשהוא או מציאת חברת ביטוח שתבטח את הרכב ללא מערכת האיתור.

בינתיים למרות שזה במפורש מחוץ למחויבות שלהם במסגרת האחריות, יש לי הבנה בעל פה עם המוסך המרכזי שהם ימשיכו לתמוך בבעיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...
שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...