Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש יעוץ בשביל חבר.

הבחור שוקל לקחת רכב ליסינג, המטרה שהרכב יהיה כמה שיותר זול במשכורת שלו מבחינת מיסים וכד. הנסיעות ארוכות ובכביש מהיר, כולל פקקים. סך הכל משהו כמו 200 קילומטר ביום הלוך ושוב (אני מודע לשזה שזה המון, משהו כמו 50,000 בשנה, לכן השיקול הוא ליסינג זול ולא רכב פרטי או שכירות קרובה למקום מיגורים).

אני רציתי להציע לבחור פיקנטו, אבל אחרי שקראתי ביקורות על רמות רעש והשפעה של רוחות, אני קצת חושש להציע לו את הרכב.

הוא לא צריך רכב משפחתי כמו מזדה 3, הבעייה שרכבים כמו מזדה 2 כמה שאני מבין לא הרבה יותר זולים וצורכים גם הרבה דלק (צריכת דלק זה גם חשוב כי זה משפיע על מחיר הליסינג).

אני לא יודע אילו רכבים אפשר לקחת בליסינג, אז אני לא יודע מה להציע לו. האוטומט חובה בגלל פקקים.

יש הונדה גאז הייבריד ואני מאמין שניתן לקבל אותה בליסינג, היא עולה כימעט כמו מזדה 3 אבל בטח צריכת דלק נמוכה יותר ומניח שמס נמוך יותר.

יש סיטרואן סי 3 דיזל רובוטי, קראתי אליו ביקורות טובות. הרס״ר הצרפתי עולה משהו כמו 113 אלפים, אבל יש לו צריכת סולר נמוכה מאוד. נותנים בכלל דבר כזה בליסינג?

חשבתי גם על פונטו רובוטית.

אני קצת חושש להציע פיקנטו, אני גם קראתי בפורום שרשורים שאנשים מתלוננים על צריכת דלק שלה שיוצאת כמו לרכב גדול הרבה יותר.

אשמח לרעיונות נוספים או הפרכה של תיאוריה שלי בקשר לפיקנטו או בכלל הצעות מעניינות שלא חשבתי עליהן. תחבורה ציבורית לא באה בחשבון כי ביישוב שלו אין.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם לבחור לא אכפת לסוע בפחית ממונעת על 4 גלגלים אז האופציה האוטומטית הכי זולה כיום היא סוזוקי אלטו.

הפיקנטו עולה כ-10K ש"ח יותר ואם אתה שואל אותי היא שווה כל שקל. נכון שהרכב הוא לא פאר היצירה אבל את העבודה הוא יעשה (מניסיון עם האחות התאומה, יונדאי I10).

סתם שאלה, אם הוא לוקח את הרכב בליסינג מה מעניינת אותו בדיוק צריכת הדלק?

נכון שהפיקנטו לא מבריקה מבחינת צריכת דלק אבל עדיין היא תהיה כ-20% יותר חסכונית מרכב משפחתי. אני בנסיעה עירונית בלבד עשיתי 1:12-13 (רק לשם השוואה בנסיעה בינעירונית בלבד הגעתי ל-1:20). צריכה משולבת ריאלית לרכב כזה תהיה 1:14-15.

אם כבר נכנסת לשוק הגירים הרובוטיים הייתי ממליץ לפזול לכיוון הפיג'ו 107/סיטרואן C1 שיתנו צריכת דלק משמעותית טובה מהפיקנטו (אבל ירגישו הרבה פחות "רכב").

לא מזמן היו מבצעים מפתים על פיז'ו 207 וסיטרואן C3 אוטומטיות/רובוטיות (עלו בערך 90K ש"ח), כדאי לבדוק האם המבצע תקף גם בליסינג (כי הרי מחיר הליסינג נגזר בעיקר מעלות הרכישה של הרכב). לדוגמא אני יכול להגיד לך שהמבצעים של סיאט לא כלולים בליסינג ולכן כאשר אתה מבקש לקחת בליסינג סיאט לא תשלם 102K ש"ח שזהו מחיר המבצע אלא תשלם כ-125K ש"ח שזה המחירון המלא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze, תודה על התשובה. אני מניח שמבחינת קבוצת מס וכד' הפיקנטו לא אמורה להיות משמעותית יותר יקרה מהאלטו בליסינג, אבל מבחינת נתונים היא הרבה יותר טובה לכן אני מסכים שההפרש שווה את זה. אני חשבתי על פיקנטו כחלופה בLOW END, רק שאני לא בטוח שניתן לשרוד על מכונית כזאת נסיעה של 100ק"מ לכיוון ועוד בכביש מהיר ועוד בפקקים.

סתם שאלה, אם הוא לוקח את הרכב בליסינג מה מעניינת אותו בדיוק צריכת הדלק?

ממה שאני מבין, במחיר שהוא אמור לשלם על הליסינג נכנס גם דלק. אם רכב יותר בזבזני אז החברה תיקח לו יותר כסף על הדלק.

C3/207 זה רעיון טוב, הן עולות כ-100K ואני בטוח שזה עולם אחר בתור רכב. ממה שאני ראיתי, צריכת הדלק שלהם כמו משפחתי רגיל ועוד קבוצת מס, כך שלא בטוח שההבדל משמעותי לאומת רכב משפחתי כלשהו (אני יגיד לו לבדוק).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א) כפי שרשמתי לך המחיר של הליסינג נגזר בעיקר מעלות הרכב. אין היום קבוצות מס אלא המס הוא אחוז מסויים מעלות הרכב. כלומר ככל שהרכב זול יותר כך תשלם עליו פחות.

ב) הצעתי לך את הפיג'ו והסיטרואן רק בגלל שהם היו במבצע, ברור שללא המבצע הרכישה שלהם לא כלכלית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה לך על התשובה. כמה שאני מבין הכיוון עכשיו יונדאי I10 ופיקנטו.

פורסם
תודה רבה לך על התשובה. כמה שאני מבין הכיוון עכשיו יונדאי I10 ופיקנטו.

להערכתי הצנועה אלו לא רכבים,שמתאימים לאדם שרוצה לנסוע 50,000 בשנה.

לק"מ כזה, בהחלט עדיף לקחת רכב דיזל אך זה לשיקולו של המעוניין .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
א) כפי שרשמתי לך המחיר של הליסינג נגזר בעיקר מעלות הרכב. אין היום קבוצות מס אלא המס הוא אחוז מסויים מעלות הרכב. כלומר ככל שהרכב זול יותר כך תשלם עליו פחות.

ב) הצעתי לך את הפיג'ו והסיטרואן רק בגלל שהם היו במבצע, ברור שללא המבצע הרכישה שלהם לא כלכלית.

לידיעתך, זקיפת השווי היא לפי ערך הרכב כחדש במחירון הרשמי, ללא תלות במבצעי מכירות נקודתיים. רוצה לומר, ככל שיבואן מסוים יותיר את מחירו הרשמי של הרכב על כנו, גם אם יחליט להציע 20% הנחה, עדיין יזקפו לך שווי השווה ערך לכ-2.5% מהערך הרשמי, כלומר הגבוה.

פורסם
redroze, תודה על התשובה. אני מניח שמבחינת קבוצת מס וכד' הפיקנטו לא אמורה להיות משמעותית יותר יקרה מהאלטו בליסינג, אבל מבחינת נתונים היא הרבה יותר טובה לכן אני מסכים שההפרש שווה את זה. אני חשבתי על פיקנטו כחלופה בLOW END, רק שאני לא בטוח שניתן לשרוד על מכונית כזאת נסיעה של 100ק"מ לכיוון ועוד בכביש מהיר ועוד בפקקים.

ממה שאני מבין, במחיר שהוא אמור לשלם על הליסינג נכנס גם דלק. אם רכב יותר בזבזני אז החברה תיקח לו יותר כסף על הדלק.

C3/207 זה רעיון טוב, הן עולות כ-100K ואני בטוח שזה עולם אחר בתור רכב. ממה שאני ראיתי, צריכת הדלק שלהם כמו משפחתי רגיל ועוד קבוצת מס, כך שלא בטוח שההבדל משמעותי לאומת רכב משפחתי כלשהו (אני יגיד לו לבדוק).

יש לי פיקנטו אוטומטית (עם מנוע 1250). יש לה מנוע שמושך יפה והיא מאוד מהנה בכל דרך, כולל בכבישים מהירים ואפילו הנסיעה בפקקים סבירה בהחלט (בוודאי לעומת רכב עם גיר ידני).

אני מניח שמדובר על הרכב הזה. לידנית מנוע חלש.

נראה לי שחברות הליסינג לא נכנסות לדקויות של צריכת דלק בפועל (לעומת הצריכה המוצהרת על ידי היצרנים): לפיקנטו האוטומטית צריכה מוצהרת של 1:19 בערך, כאשר בפועל (עם פקקים בכל נסיעה שניה) היא שותה 13-14 ק"מ לליטר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
ליסינג שהוא מקבל ממקום העבודה.

אכן. לכן המטרה שלו לשלם כמה שפחות.

• תוכן חדש...