Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש הגנה כזו ומוצא את עצמי קצת מבולבל.

אני מתכוון לרכוש גלאי לייזר והבנתי שהוולנטיין הכי מומלץ. אם יש למישהו דיעה נוספת אשמח לשמוע.

כדי להשלים מקסימום הגנה אפשרית יש את המתקנים מבוססי המיקום כדוגמת הצ'יטה או הסנופר וכאן השאלה. מה נותנים המכשירים היעודיים והיקרים שאני לא מקבל בתכנת נווט חינמית כמו Waze?

בנוסף, אני מעוניין להתקין את גלאי הלייזר בהתקנה קבועה, אשמח להמלצה על מתקין איכותי.

תודה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וולנטיין - רלוונטי היום כמעט אך ורק למארבי לייזר, וגם בזה, לעיתים קרובות ההתרעה מגיעה רק אחרי שלוזרים עליך, וזה כבר מאוחר יותר.

צ'יטה - רלוונטי אך ורק למיקומי מצלמות. היתרון הוא שהוא פשוט להפעלה, לא צריך להפעיל waze במיוחד, ומאגר המידע אמור להיות אמין ועדכני.

waze - כל מה שמישהו מדווח. בעיקרון זה הפיתרון הכי טוב, כי גם מארבים ידווחו בדר"כ, ומיקומי מצלמות מעודכנים למיטב ידיעתי. הבעיה היא שאין לך דרך לדעת שאנשים לא מדווחים סתם וזה גם יכול להיות לא מעודכן. מניסיוני, זה דווקא מעודכן מאוד.

פורסם

לפי ביקורות מחו"ל, הוולנטיין נופל ממתחרים מודרניים כגון האסקורט 9500 (שכולל גם GPS ומסד נתונים שמתעדכן לפרקים). בארץ מהללים את הוולנטיין, יכול להיות שזה נובע מהבדלים בציוד שבשימוש המשטרה המקומית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

וולנטיין ממש לא מיועד לאיומי לייזר - זה NICE TO HAVE אבל אי אפשר לסמוך על זה כי ברוב המקרים ההתראה

תגיע כשלשוטר כבר יש קריאת מהירות שלך. זה יכול להועיל אם השוטר לוזר עליך מחוץ לטווח החוקי של 300 מטר,

הם לפעמים עושים מדידה ראשונית מחוץ לטווח, או אם הוא קולט החזרים מלזירה שעושים על רכבים שלפניך.

המטרה העיקרית של הולנטיין כרגע היא נגד הדבורה - ואת זה הוא עושה מעולה, יותר טוב מכל גלאי אחר.

הדבורה עובדת במרץ בכבישי הצפון והדרום בעיקר בשעות הלילה כשהתנועה דלילה יחסית.

אותי הוא הציל הרבה מאד פעמים..

עוד שימוש שלו זה נגד מכמונות מולטונובה עם מצלמה שמותקנות בניידות סמויות/גלויות (מאחורי לוחית רישוי).

נגד לייזר אין אמצעי חוקי - רק משבש לייזר. זה לא חוקי אבל מצד שני אין תקדים משפטי שמישהו נענש על זה.

מקסימום מחרימים/מבקשים ממך לפרק אותו.

נגד המצלמות החדשות הצ'יטה עושה עבודה מעולה.

בנוסף תמיד כדאי להפעיל גם WAZE עבור דיווחים און ליין.

לדעתי בקטע הזה או שאתה מוגן באופן מלא מכל האיומים, ואז אתה רגוע, או שאתה נוסע כחוק. אין באמצע..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
וולנטיין - רלוונטי היום כמעט אך ורק למארבי לייזר, וגם בזה, לעיתים קרובות ההתרעה מגיעה רק אחרי שלוזרים עליך, וזה כבר מאוחר יותר.

טועה ומטעה.

כמו שכבר כתב מיסטר-ב מעלי. + 1!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

הוא דווקא צודק, אם לוזרים עליך עד שתקבל את ההתרעה זה יהיה כבר מאוחר מידי. הדרך היחידה שגלאי ליזר יכול להגן עליך זה אם הוא קלט החזר מלזירה של רכב לידך או אם בוצעה לזירה ראשונית מחוץ לטווח החוקי של 300מ'. ישנם חומרים שמקשים על ביצוע לזירה, מאחר ומדובר בחומר פסיבי ובלתי נראה (אלא אם אתה יודע מה אתה מחפש), לא ניתן להאשים אותך בשיבוש. במצב כזה גלאי ליזר יכול לעזור כי בשילוב עם החומר הבולע ליזר יש לך חלון של מספר שניות להאט.

רק משבש לייזר. זה לא חוקי אבל מצד שני אין תקדים משפטי שמישהו נענש על זה.

מקסימום מחרימים/מבקשים ממך לפרק אותו.

עדיף שלא תתן עצות אחיתופל, מדובר בעבירה פלילית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ושיבוש חקירה, ואפשר גם לקבל מאסר בפועל על זה (אם כי לא סביר).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני מחפש הגנה כזו ומוצא את עצמי קצת מבולבל.

אני מתכוון לרכוש גלאי לייזר והבנתי שהוולנטיין הכי מומלץ. אם יש למישהו דיעה נוספת אשמח לשמוע.

כדי להשלים מקסימום הגנה אפשרית יש את המתקנים מבוססי המיקום כדוגמת הצ'יטה או הסנופר וכאן השאלה. מה נותנים המכשירים היעודיים והיקרים שאני לא מקבל בתכנת נווט חינמית כמו Waze?

בנוסף, אני מעוניין להתקין את גלאי הלייזר בהתקנה קבועה, אשמח להמלצה על מתקין איכותי.

תודה.

שלום יואב,

מכשירים כדוגמת הצ'יטה או הסנופר פנתרה אותו אנו מייבאים מציגים מספר יתרונות מול השימוש בתוכנה כגון Waze:

1. המכשיר עובד עם התנעת הרכב, ללא צורך להפעיל אותו עצמאית גם כשאינך זקוק לתוכנת ניווט בסלולרי.

2. Waze דורש הרבה מאוד מהסוללה של מכשיר הסלולרי. נכון, אפשר להטעין את המכשיר ברכב אך יש מחקרים הטוענים כי הטענה באוטו מסוכנת מבחינת קרינה.

3. המכשיר מבוסס מאגר נתונים מעודכן וזמין 24/7 - זו הרי ההתמחות של החברה, בניגוד ל-Waze אשר מתמקדת יותר בניווט עצמו.

4. המידע על ההתראות נקי הרבה יותר מב-Waze, בה יש מגוון התראות שווא.

5. Waze מתאים רק לארץ. מכשירים כדוגמת סנופר או צ'יטה מתאימים גם בחו"ל.

6. אסור לשכוח - בשביל תוכנה כמו Waze אתה חייב סמארטפון עם חיבור אינטרנט, מוצר שעדיין לא לכולם יש.

למען ההגינות נציין כי עבור מי שלא נוהג הרבה או נוסע מתחת למהירות המותרת - וייז פתרון לא רע בכלל. כל השאר יהיו מוגנים טוב הרבה יותר בשימוש עם מכשיר ייעודי.

נשמח לענות על שאלות נוספות כאן ובהודעות פרטיות.

בברכה,

סנופר

פורסם

תודה על התשובות.

אני כמובן מודע לחלקיות ההגנה בכל מה שקשור לגלאי.

אני גם משתדל לנהוג כחוק אבל ביותר מידי מקרים הפער בין איכות הכבישים, איכות הרכב שלי והמהירות המותרת כל כך משמעותיים שאני מוצא את עצמי גולש מעבר למהירות המותרת, יחד עם רוב הנהגים סביבי אגב.

לעניין הסנופר/צ'יטה תודה על התשובה המפורטת והברורה, עכשיו רק נותר להחליט אם השיפור לעומת הWaze מצדיק את המחיר.

אתם ממליצים על מתקין מסויים? מישהו איכותי שהרכב יצא ממנו בלי רעשים מיותרים וכשכל החלקים שפורקו חזרו למקום?

פורסם
הוא דווקא צודק, אם לוזרים עליך עד שתקבל את ההתרעה זה יהיה כבר מאוחר מידי. הדרך היחידה שגלאי ליזר יכול להגן עליך זה אם הוא קלט החזר מלזירה של רכב לידך או אם בוצעה לזירה ראשונית מחוץ לטווח החוקי של 300מ'. ישנם חומרים שמקשים על ביצוע לזירה, מאחר ומדובר בחומר פסיבי ובלתי נראה (אלא אם אתה יודע מה אתה מחפש), לא ניתן להאשים אותך בשיבוש. במצב כזה גלאי ליזר יכול לעזור כי בשילוב עם החומר הבולע ליזר יש לך חלון של מספר שניות להאט.

עדיף שלא תתן עצות אחיתופל, מדובר בעבירה פלילית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ושיבוש חקירה, ואפשר גם לקבל מאסר בפועל על זה (אם כי לא סביר).

הוא התכוון שהוא מטעה בזה שהוא אומר שוולנטיין רלוונטי רק ללייזר.

לגבי עצת אחיתופל - לא אמרתי שזו לא עבירה, אמרתי שזה לא חוקי. אבל בפועל הסיכון הוא נמוך יחסית.

כמו שאמרתי - עוד לא קרה שמישהו באמת נענש על זה (לא ידוע לי אפילו על קנס בעניין).

שמעתי על כאלה שביקשו מהם לפרק ולבוא להראות את המשבש מפורק בתחנת משטרה.

כל אחד יעשה את השיקול של סיכון/תועלת שלו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תודה על התשובות.

אני כמובן מודע לחלקיות ההגנה בכל מה שקשור לגלאי.

אני גם משתדל לנהוג כחוק אבל ביותר מידי מקרים הפער בין איכות הכבישים, איכות הרכב שלי והמהירות המותרת כל כך משמעותיים שאני מוצא את עצמי גולש מעבר למהירות המותרת, יחד עם רוב הנהגים סביבי אגב.

לעניין הסנופר/צ'יטה תודה על התשובה המפורטת והברורה, עכשיו רק נותר להחליט אם השיפור לעומת הWaze מצדיק את המחיר.

אתם ממליצים על מתקין מסויים? מישהו איכותי שהרכב יצא ממנו בלי רעשים מיותרים וכשכל החלקים שפורקו חזרו למקום?

הצ'יטה/סנופר בסה"כ דורשים חיבור למתח, אפשר לשקע מצת, למרות שבעיניי זה לא נוח ומכוער.

אני התקנתי שקע מצת נסתר בדשבורד והוצאתי חוט לפינה השמאלית. נסתר ואלגנטי.

אני בהחלט ממליץ להשקיע בצ'יטה/סנופר - היתרון על הWAZE שווה בהחלט. עצם העובדה שזה פועל בלי שאתה צריך לזכור

לעשות פעולה מסויימת זה כבר שווה את זה.

עוד יתרונות מעבר ליתרונות שהוזכרו קודם ואני מסכים איתם :

- שמע ההתראה חזק ומתגבר גם על מוזיקה/שיחת טלפון.

- שמיש לכל מי שמשתמש ברכב.

לגבי המחיר - אם יש לך גישה למישהו שמגיע מארה"ב אתה יכול לרכוש את הצ'יטה ב-150$ כולל עדכונים לכל החיים.

במשלוח לארץ זה יוצא קצת פחות שווה, משהו כמו 750 ש"ח, במחיר הזה עדיף כבר לקנות בארץ את הסנופר (בהנחה שהוא

באמת עושה את אותה עבודה, לא מכיר אישית).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אכן התכוונתי שהוא מטעה בכך שהוא מציין כי ה-V1 הינו רק למארבי לייזר. הרי זה בדיוק מה שהוא לא יודע לעשות.

כפי שציינת - הוא יכול אולי לתת התראה קצרה מאוד אם קיבלת ריקושט מאוטו שנוסע על הדרך לפניך כאשר לזרו אותו אבל במידה ולזרו אותך -

הרי שה-V1 סה"כ מודיע לך שתפסו אותך!

אם כן,

ה-V1 בעיקר יעיל למול הדבורה! וגם עוזר למול מצלמות המולטנובה (אם הן בכלל עדיין בשוק...?).

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

שמחנו לעזור ותודה ל-misterb על ההערות הנוספות.

מחר ככל הנראה תעלה באתר סנופר (הנמצא בחתימה למטה) רשימת מתקינים מומלצים מטעמנו.

בברכה,

סנופר

פורסם

...יש מחקרים הטוענים כי הטענה באוטו מסוכנת מבחינת קרינה.

בברכה,

סנופר

לגבי קרינה - אנא הביאו סימוכין למחקר כזה.

לזרוק טענת סרק באוויר זה קל מאוד.

וגם לא ברור מה ההבדל מבחינת קרינה בין ממיר ה DC-DC שמספק כח למכשיר שלכם לבין זה שבספק שמטעין את הטלפון.

זה אותו דבר.

ולגבי חו"ל - רק אזהרה לכולם, יש מדינות מסויימות בחו"ל (חו"ל זה מקום גדול...) בהן השימוש באמצעי גילוי מכמונות (גם מבוססי מיקום!) אינו חוקי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שלום wil,

קל למצוא ברשת טענות בנושא זה. גם ללא קשר להטענה ברכב, ממליצים המומחים לשמור מרחק של מטר או שניים מטלפון הנמצא בהטענה. לא בגלל הקרינה הסלולרית אלא בגלל הקרינה המגנטית. קרא למשל כאן:

http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563932

דוגמא נוספת של מומחה אחר:

http://www.stips.co.il/singleask.asp?stipid=7165

למען הסר ספק: אנו איננו מתיימרים לטעון כי הקרינה אכן מסוכנת, אלא רק לציין כי קיימות טענות בנושא זה וכדאי לקחת זאת לתשומת לב.

בנוסף, תודה לך על הערתך לגבי מדינות אירופה מסוימות בהן נאסר על פי החוק שימוש במכשירים כגון סנופר ודומיו. אתה אכן צודק - ככל הידוע לנו בשוויץ, בצרפת ובמדינות מעטות נוספות השימוש במכשיר זה אסור.

בברכה,

סנופר

פורסם
3. המכשיר מבוסס מאגר נתונים מעודכן וזמין 24/7 - זו הרי ההתמחות של החברה, בניגוד ל-Waze אשר מתמקדת יותר בניווט עצמו.

3. מי אחראי על עדכון מאגר הנתונים? האם עם רכישת המכשיר יהיה הלקוח זכאי לעדכונים לכל החיים? האם אתם מתחייבים לכך שהמאגר שלכם עדכני ומדויק?

5. גם Waze פעיל בחו"ל.

ה-V1 בעיקר יעיל למול הדבורה! וגם עוזר למול מצלמות המולטנובה (אם הן בכלל עדיין בשוק...?).

חושילינג קיימות! הבוקר על כביש 6 לכיוון דרום אחרי קרית גת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...