Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים

מעוניין לחבר בעצמי לדים באוטו מעל הדוושות וגם מתחת לכיסא של הנוסע וגם בתא המטען

מעוניין שיהה 3 אופציות אופציה של דולק כול הזמן,דולק בקצב של המוזיקה(באס) ומכובה.

1 - מה החומרים שעליי ליקנות?

2 - האם יש מקומות מקצועים שעושים זאת? ואם כן מה טווח המחירים?

3 - ואם זה אפשרי לעשות זאות בעצמי אשמח להדרכה שלב אחרי שלב

רכב מאזדה 323 97 , סאב קיקר,מגבר jbl, ר.דיסק קלאריון.

מקווה שיהיו אנשים טובים באמצע הדרך :)

פורסם

ראיתי פעם באייבי לדים שמחליפים צבעים לפי הקצב של המוזיקה לא יודע איך זה פועל אבל זה היה נראה כאלו זה מתחבר לרדיו דיסק, תעשה חיפוש באיביי.

פורסם

יש מי שיכול לעזור:wink:

אתה צריך טרנזיסטור מסויים שקוראים לו TIP31. אני אפרט יותר לגבי סכימה של חיבור אחה״צ כשאחזור מהעבודה.

בעקרון מחברים אותו ל12 וולט קבוע (המתח של פס לדים) ומחברים לו גם את האות של המוסיקה. מה שיוצא זה שהזרם ללדים משתנה בהתאם למתח של הגל מוסיקה.

אף פעם, אבל אף פעם אל תחבר את הפס לדים ישירות לחיבור של הרמקולים או הסאב!!

בדיוק הזמנתי 4 כאלה (לי ולעוד חבר) בשביל לעשות את זה סטריאו בין המושבים של ימין ושמאל.

יחד עם פס לדים מחליף צבעים. (הזמנתי 5 מטר:lol: )

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

attachment.php?attachmentid=297089&stc=1&d=1342451659

הסבר טכני לתמונה:

לטרנזיסטור יש 3 רגליים: בסיס, קולקטור, ואמיטר.

attachment.php?attachmentid=297090&stc=1&d=1342451828

הטרנזיסטור משנה את הזרם הזורם בקולקטור (רגל 2) ע"י שינויים במתח בין רגל 1 לאדמה (רגל 3 מתחברת לאדמה - מינוס)

כאשר מוסיקה לא תתנגן, אות לא יגיע לרגל 1 ולכן הפס לדים יפעל כרגיל.

ברגע שייכנס אות לרגל 1, ייכנס גל זרם חילופין וישנה את המתח בין הבסיס לאדמה (בין רגל 1 ו-3).

כשאר זה יקרה יווצרו שינויים בזרם הזורם בפס לדים וכתוצאה מכך הוא יהבהב לפי קצת השינויים (קצב המוסיקה).

בקרוב אני אעלה מדריך המפרט בנייה והרכבה של הכל. זה מעגל פשוט וזול מאוד לבנייה :-D

13373513451109-1.jpg

image032.jpg

פורסם

וואו תודה רבה אופק על הזמן והתגובה

אני ישמח שתעלה מדריך אבל תנסה לפשט לי כמה שיותר אני ממש מתחיל בנושאי החשמל וכאלה

אבל עם מוטיבציה ענקית ללמוד!

פורסם

אולי אתה יכול להגיד לי מה אני צריך להזמין מהאיי ביי

ז׳׳א איזה חומרים בדיוק(פירוט עד המספר של המקט :))

פורסם

TIP31 זה השם של הרכיב, אין לו מק״ט.

המחיר שלו מאוד מאוד זול ;)

אתמול אחרי התגובה שלך הרכבתי את המעגל אבל ב׳סטריאו׳ ז״א 2 טרנזיסטורים (הרכיב הזה), ו2 חתיכות של פס לדים.

כרגיל - תמונות אחה״צ.. :wink:

פורסם

אשמח אם תוכל בבקשה להגיד לי עוד שמות של רכיבים כמו הטרנזיסטור שאמרת לי(שכבר היזמנתי ונימצא באוניה בדרך לארץ)

ז״א איזה סוג לדים?וואט?איזה הכי טובים?כמובן מק״ט :) (מעוניין בגדול בצבע כחול ,אבל אם יש אפשרות לעוד צבעים,מוכן שכול האוטו יהיה מפוצץ בלדים)

ואיך שולטים על האורות עם מפסק או שלט?(מק״ט)

ושוב תודה על הסובלנות

פורסם

אפשר לקנות את כל הרכיבים האלו בגרושים בשדרות הר ציון.

מה שמדאיג אותי בסכמה שם זה שאין מעגל שיעצור זרם חוזר לתוך המגבר, וכמובן שלא רשמת עד כמה גבוה המתח שהטרנזיסטור יכול לקבל דרך האות מוזיקה. יכול להיות ש100 וואט ב4 אוהם (20 וולט ביציאה של המגבר) יהיה יותר מידי על הבסיס של הטרנזיסטור.

המעגל הזה מאוד מופשט ומתאים לדעתי לעוצמת מתח של אייפוד או נגן MP3, אך לא למגבר של רמקולים.

• תוכן חדש...