Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין 3 דגמים:איביזה 1.4 ידני Reference, פורד פיאסטה 1.25 ידני Ambiente וסקודה פאביה 1.4MPI ידני Ambition... מה יותר כדאי לדעתכם?

פורסם

לפיאסטה יתרון בבטיחות ועוד שנת אחריות,איכות חומרים בפיאסטה ובפאביה די דומה,אך הפאביה עם 4כוכבי בטיחות כאשר האיביזה ופיאסטה עם 5.

מבחינת כוח האיביזה ופאביה די דומות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהמשך למה שכתבו קודמיי, עדיף שתציין את הדרישות שלך מהרכב (לפי סדר עדיפויות).

כמו כן - האם אתה מתכוון לרכוש רכב חדש מהיבואן, או משומש. ציין תקציב (כי אז יהיה ניתן גם להציע לך חלופות מתאימות)

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי אין מה לחשוב הרבה,

פיאסטה.

הכי בטיחותית, הכי חדישה מבין כולם, הכי איכותית.

תכלס אחת המכוניות המשתלמות בטווח המחירים הנ"ל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כתבו לך שאתה צריך להיות יותר ממוקד בדרישות, בתקציב ובהעדפות. לפיאסטה שבע כריות אוויר, עיצוב נאה ושלוש שנים אחריות אבל אי אפשר למשל כוון את מושב הנהג ובמקרה שאתה מעל 1.80 תהיה לך בעיה למצוא תנוחת נהיגה נוחה. לפביה 4 כריות אוויר ושנת אחריות שלישית "רצון טוב" אבל חזקה ונמרצת מהפיאסטה למקרה שאתה מחפש גם הנאה מנהיגה ותאוצות זריזות (הכל יחסי, כן?!). תא המטען של הפביה גדול ונוח יותר למקרה שאתה מתכנן להגידל את התא המשפחתי והפיאסטה יותר מתאימה לרווקים מהבחינה הזאת. כאמור, אם תגדיר צרכים יהיה קל יותר לעזור

פורסם

הנושא הזה נטחן וכל פעם עולה עניין כוונון הגובה למושב.

בכל שרשור כזה מישהו טוען שמעל 180 ס"מ תהיה בעיה ואז מגיע מישהו בגובה 187 ס"מ (אני למשל) שטוען שהגובה מצוין. גם אבא שלי (191 ס"מ) היה מרוצה מתנוחת הישיבה כשנתתי לו סיבוב.

מסקנה - נסיעת מבחן תגלה לך אם העניין בעייתי מבחינתך.

לגבי כל שאר הפרמטרים, כבר יש כמה וכמה שרשורים שעוסקים בקטגוריית הסופר-מיני הידניות.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני 1.76 בגובה כך שכנראה לא תהיה לי בעיה בעניין מושב הנהג. אני מדבר על קניית רכב חדש. מחפש בעיקר צריכת דלק נמוכה ורכב אמין ויציב. לא מחפש להשתולל איתו על הכביש, רק להגיע לעבודה ולחזור הביתה בלי בעיות. דיברתם בעיקר על הפאביה והפיאסטה אבל מה דעתכם על סיאט איביזה ?

פורסם

מבחינת החומרים היא קצת מאחור,למרות שעכשיו נמכר הדגם אחרי מתיחת פנים שם המצב האמור להיות טוב יותר,לא ישבתי בו לכן לא יודע,היתרון של האביזה על הפאביה היא בבטיחות,מערכת זינוק בעליה,אבל גם 2 חלונות חשמל לעומת הפאביה,אישית הפאביה מרגישה יותר איכותית ממנה,לפחות מלפני מתיחת הפנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הנושא הזה נטחן וכל פעם עולה עניין כוונון הגובה למושב.

בכל שרשור כזה מישהו טוען שמעל 180 ס"מ תהיה בעיה ואז מגיע מישהו בגובה 187 ס"מ (אני למשל) שטוען שהגובה מצוין. גם אבא שלי (191 ס"מ) היה מרוצה מתנוחת הישיבה כשנתתי לו סיבוב.

מסקנה - נסיעת מבחן תגלה לך אם העניין בעייתי מבחינתך.

לגבי כל שאר הפרמטרים, כבר יש כמה וכמה שרשורים שעוסקים בקטגוריית הסופר-מיני הידניות.

נשמע מאד מאד תמוה אני חייב לציין

אני 1.83 - הייתי בתקרה כבר, לא ראיתי את הכביש במבט ישיר, והברכיים נתקעו מעט בהגה [כמובן שהכיסא היה עד הסוף]

החלטה פשוט מטומטמת מהיבואן.

1.91 והיה לו נוח? אני מתפלא שהוא נכנס בכלל ולא היה מקופל עם הברכיים.

פורסם

באמת מוזר מאד.

לגבי התקרה והמבט לכביש - יכול להיות שנסעת עם משענת הגב בזוית ישרה לגמרי? אצלי יש מרווח מכובד בין הראש לתקרה וגם אין שום בעיה מבחינת ראיה. הגב אצלי מוטה מעט אחורה, אבל ממש לא בצורה קיצונית (אם אתם רוצים אני אוכל למדוד את הזוית המדויקת כשאהיה בעבודה).

הכיסא אצלי לא נמצא עד הסוף אחורה ולעומת זאת ההגה משוך החוצה עד הסוף וגם למטה עד הסוף - ועדיין אין לי שום בעיה עם הברכיים.

אכן תמוה ביותר. אולי יש לנו הרגלי ישיבה ונהיגה שונים.

אני בהחלט מסכים שזו החלטה אידיוטית של היבואן, אבל לי זה ממש לא מפריע.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אם יש לך גישה למבצעי "חבר", אז האיביזה נמכרת כיום ב- 69,900 כולל מגנזיום ואיתוראן. במחיר הזה לפי דעתי זו חבילה מנצחת.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

+1 על האיביזה. במחיר כזה אני לא רואה סיבה להתלבט. לא מכיר את הפיאסטה אבל לא אוהב את העיצוב שלה וגם את של הפאביה למרות שמבחינה מכאנית זו בדיוק אותה מכונית כמו האיביזה.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם
נשמע מאד מאד תמוה אני חייב לציין

אני 1.83 - הייתי בתקרה כבר, לא ראיתי את הכביש במבט ישיר, והברכיים נתקעו מעט בהגה [כמובן שהכיסא היה עד הסוף]

החלטה פשוט מטומטמת מהיבואן.

1.91 והיה לו נוח? אני מתפלא שהוא נכנס בכלל ולא היה מקופל עם הברכיים.

אני 1.92 ולא נתקלתי בבעיה כשהסטתי את המושב מספיק לאחור. נסה למשוך את ההגה אחורה ולהזיז את המושב בהתאם.

פורסם

אתה צריך לקחת בחשבון את "השרות המצויין" של צמפיון ,את האחריות הקצרה ואת עלות הטיפולים והחלפים! בגדול כמו שציינו קודמי ,נסיעת מבחן תענה לך על רוב השאלות.

• תוכן חדש...