Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם (פעם ראשונה בפורום)

הממיר קטליטי ברנו מגאן שלי 1600 שנת 2004 5 דלתות מנוע k4m הלך .

כל פעם המנורה נדלקת לי אני מחבר את המחשב של הרכב לכבל שקניתי באינטרנט ורואה שהבעיה בממיר. אני מאפס את התקלה ואחרי כמה ימים התקלה שוב חוזרת ככה שנה . הייתי במוסך רנו במסגרת טיפול והם אישרו שזו הבעיה

התקשרתי לאחים יזדי ולמאגר הם רוצים על ממיר מפרוק 700 עד 1100 שח

חשבתי לקחת ממיר חלופי אבל בקריית שמונה רוצים בסביבות 1700 כולל הרכבה

מאיפה אני יכול להזמין ממיר חליפי טוב (אמרו לי בלגי) שיגיע אלי עם שליח או מאיפה אפשר למצוא ממיר מפרוק במחיר של 500 שח ומטה?

פורסם

יחיפשתי לא מצאתי

מי מכיר שם של יבואן לממירים חליפיים? או מי מכיר פרוקיה זולה לא משנה איפה?

פורסם

גם לי נדלקה המנורה של המנוע, למיצוביש לנסר שנת 2007 שבבעלותי, פניתי למוסך שהתחבר למחשב הרכב והתקבלה תשובה שמדובר בממיר תקול.

המוסך איפס את המחשב והמנורה נכבתה אולם שוב לאחר כמה ימים היא נדלקה.

לפני כחודש קניתי ממיר מפירוק, במחיר של 500 ש"ח בדיוק (לא כולל מע"מ וכן הובלת החלק למוסך בתוספת מחיר של 50 ש"ח).

הממיר מגיע עם הסעפת מחובר אליו. עלות ההרכבה במוסך הייתה 250 ש"ח לא כולל מע"מ.

כנס לאתר האינטרנט של "גלגלים", לזירת המסחר בחלפים, רשום במנוע החיפוש של האתר כי אתה מחפש ממיר קטליטי לרנו שבבעלותך ועוד באותו היום וביום המחרת תקבל הצעות ממספר עסקים העוסקים בפירוק חלקים הנמצאים בכל רחבי הארץ. מבין ההצעות אני בחרתי את ההצעה של "ג'יפולוג" מאחר והיא הייתה הזולה ביותר ומאחר והם נותנים אחריות של 3 חודשים לחלק מפירוק שזה מכובד וכן מחיר ההובלה נמוך מאד כאמור. לאחר ההרכבה המנורה של המנוע נכבתה ולא שבה לדלוק ואני מאד מרוצה. כמה זמן יחזיק הממיר זה עניין של מזל, אבל הוא יכול להחזיק גם כמה שנים אפילו. העלות של ממיר חדש היא 3,900 ש"ח לא כולל עבודה כך שזה משתלם.

היה עוד עסק אחד בתל אביב שהגעתי אליו בחיפוש בגוגל שלא קשור לאתר "גלגלים" (אני לא זוכר את שמו הוא נמצא בדרום תל אביב, תרשום אגזוזים, ממיר קטליטי) והוא טען שהוא משפץ ממירים, דהיינו מחליף את הפנים שלהם בחומר חדש. הוא אמר שהוא עובד עם כל חברות הליסינג. העלות היא 1,100 ש"ח. אני לא רציתי לסוע אליו לאור כך ריחוק מגוריי מתל אביב וגם חששתי שהבעיה לא תיפטר והמנורה עדיין תדלק. אבל אם השיפוץ שהוא מבצע מצליח, ייתכן שזה כדאי יותר לאור כך שהממיר לאחר השיפוץ יחזיק ככל הנראה זמן רב יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מה מבטיח לך שממיר משומש לא נמצא לקראת סוף חייו גם כן?

למען האמת הסכוי לכך גבוה שכן אתה קונה ממיר שמתאים לרכב שלך שיצורו הופסק מזמן ורוב הסכויים שגם הוא עבר די הרבה ק"מ.

פורסם

עשה חיפוש בפורום, בזמנו חיפשתי (החלטתי לעצור עם זה בגלל שינוי בדיקות הזיהום, אחזור להתעסק בזה עוד כמה חודשים).

השמות שעלו הם אבי פארטס (http://www.aviparts.co.il) במרכז ועוד אחד בנשר, מ.ד.א (http://www.mda.ipp-pages.co.il), נותנים אחריות לשנה על ממיר תחליפי

אם תעשה חיפוש בגוגל תיתקל בעוד שמות, כמו א.פ.י. (http://e.f.i.dpages.co.il).איתם לא ביררתי.

כאמור, אין לי ניסיון אישי עם אף אחד, אבל תתעניין, יש מחירים יחסית סבירים בשוק התחליפי, שני הראשונים שביררתי אצלם ביקשו מחיר דומה יחסית (+-100 שקל) לממיר של מגנהפלואו.

פורסם

יופי עזרתם לי קיבלתי 2 הצעות בגלגלים והתקשרתי לכל מי שפריג׳י נתן

ממיר חלופי אמריקאי עולה 500 שח

תודה לכל מי שעזר

פורסם

שכחתי לציין כי המוסך המורשה בו אני מטפל בד"כ, אמר לי לא לרכוש ממיר תחליפי לרכב המיצובישי שבבעלותי והם הפסיקו להתקינו בעצמם, משום "שזה לא מסתדר טוב עם הרכב". לכן אני רכשתי ממיר מפירוק. תבדוק נקודה זו, אולי עדיף ממיר מפירוק או שיפוץ הממיר הקיים ולא ממיר תחליפי גם ברנו שלך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם בממיר קטליטי עסקינן -

האם ממיר שסיים את חייו יכול לגרום לצריכת דלק גבוהה יותר? מבירור שעשיתי הדעות חלוקות.

פורסם

ממיר קטליטי שהתפרק ו/או נסתם חלקית חוסם את מעבר גזי הפליטה וזה משפיע בצורה ישירה על ביצעי המנוע.

ביצעי המנוע יורדים, הנהג לחוץ יותר על הגז בשביל לקבל את אותה תאוצה, וצריכת דלק עולה.

דוגמה קיצונית מניסיון אישי - עקב התפרקות ממיר קטליטי ברנו קליאו שלי מעבר גזי הפליטה נסתם כמעט לגמרי.

הרכב לא האיץ מעל 50 קמ"ש, ובפול גז בניוטרל הסל"ד לא עלה מעל 3000.

פורסם

הוצאת ממיר תפתור את בעיית הסחיבה, אך תגרום לבעיה במעבר טסט, ואם יש ברכב חיישן חמצן אחורי, תידלק גם נורת תקלה.

לגבי דטונציה - אנסה להסביר יותר מאוחר, אין זמן כרגע.

פורסם
שמח לעזור

כמובן שאשמח לדעת מה בחרת ואיפה אתה מבצע את התיקון, וגם מה משך האחריות וכדומה.

אני הלכתי עם המחיר שנתנו לי למוסך בקרית שמונה וראו זה פלא הוא הסכים להוריד את המחיר כולל עבודה וגם אותו ממיר אמריקאי

ב 650 ש"ח.

פתאום יש תחרות ו 2 מוסכי האגזוזים היחדים בקריית שמונה יכולים לרדת במחיר (1700 -1300)

כאשר יהיה לי זמן אכנס לתקן את זה.

ושלא תבינו לא נכון אני בעד שהמוסך ירוויח .

אבל לא להיות חזירים למה להרוויח 300 או 400 אחוזים על חלקים לרכב ?

• תוכן חדש...