Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לאחרונה שיותר ויותר מורי נהיגה מלמדים על רכבי סופר מיני: ריו, פביה וכו'. בת שלי בחרה מורה בהמלצת חבריה שמלמד אותה על קיה ריו 4 דלתות. השאלה היא, האם מבחינת איכות הלמידה לא עדיף ללמוד על רכב גדול יותר, נגיד בסגנון סקודה אוקטביה. כך התלמיד יהיה רגיל למידות גדולות יותר בפניות וחניות, ויהיה לו קל יותר לעבור אח"כ לרכב משפחתי.

האם יש עוד שיקולים שאני לא מודע להם (חוץ מעלות רכישת הרכב בידי המורה)? מה דעתכם?

פורסם
שמתי לב לאחרונה שיותר ויותר מורי נהיגה מלמדים על רכבי סופר מיני: ריו, פביה וכו'. בת שלי בחרה מורה בהמלצת חבריה שמלמד אותה על קיה ריו 4 דלתות. השאלה היא, האם מבחינת איכות הלמידה לא עדיף ללמוד על רכב גדול יותר, נגיד בסגנון סקודה אוקטביה. כך התלמיד יהיה רגיל למידות גדולות יותר בפניות וחניות, ויהיה לו קל יותר לעבור אח"כ לרכב משפחתי.

האם יש עוד שיקולים שאני לא מודע להם (חוץ מעלות רכישת הרכב בידי המורה)? מה דעתכם?

אין ספק שאם תלמד על רכב גדול יותר, יהיה לך קל יותר להשתלט ולתמרן רכב משפחתי אחרי הוצאת הרשיון (בעיקר בחניות :roll:).

לגבי שיקולי המורה - נכון, מחיר הרכב מהווה שיקול (למרות שעד כמה שאני יודע הם מקזזים הוצאות באמצעות חישוב הפחת) אבל גם צריכת הדלק הנמוכה יותר ברכבי סופר מיני.

מצד שני, הרכב משמש את המורה אחרי שעות העבודה, אז לרוב הוא יעדיף רכב משפחתי (אלא אם כן יש לו כבר אחד בבית...)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

רכב הלימוד משמש בדרך כלל את מורי הנהיגה גם בחיים הפרטיים שלהם, כך שהשיקול שלהם בקניית ובחירת הרכב הוא לא בהכרח טובת התלמיד אלא העדפה והתאמה אישית. ברור שהם לוקחים בחשבון את הגורמים המשתנים כמו אמינות, חיסכון וכו' כדי לחסוך כמה שיותר אבל שום שיקול לא מופנה לצרכים האמיתיים של התאמה לתלמיד. בעקרון אתה צודק ואולי היה מקום לקבוע תקן אחיד ולהחליט למשל שלימוד נהיגה יכול להעשות רק על משפחתיות אבל מצד שני, הגודל לא באמת קובע אלא יותר השליטה ברכב וההשתלבות בתנועה.

פורסם

יש מגבלה חוקית שרכב לימוד נהיגה חייב להיות לפחות באורך 4 מטר.

כנראה שגרסאות הסדאן של הסופרמיני עונות לקריטריון הזה.

אולי גם חלק מגרסאות ההאצ'בק.

לקליאו3 חסר סנטימטר, אז היא פסולה ללימוד נהיגה :roll:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

4 מטר? באמת?!

אני חושב שאני למדתי נהיגה על פולו רגילה, אולי זה היה קלאסיק אבל אני לא חושב.

בכל אופן לאחר הפולו עברתי לבאלנו והאמת לא הרגשתי כזה הבדל בחניות, זה אולי כי אני מתקשה בכל מקרה להחנות במקביל למדרכה :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בגטס יש 4 מטר? כי ראיתי גטס נהיגה וגם רכבים קטנים אחרים... היום ראיתי שירוקו בירוק זיקית מזעזע ליד הסופרלנד :shock:

למרות שהלכתי ללמוד על סובארו לגאסי עם מורה שחברים המליצו עליו, והסתדרתי מהר, הדעה שלי הייתה ולא השתנתה (פעם לא היו חיישני רוורס ועזרים אחרים שיש היום ברכבי לימוד :|):

לקחת רכב קומפקטי ככל האפשר למען הקלות בחניות ותמרונים במקומות צפופים. בשורה התחתונה בלימוד הנהיגה לא מלמדים אותך לנהוג אלא לעבור טסט. בית הספר האמיתי מתחיל אח"כ.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
זה רק לטובתה , עדיך לה להחנות בטסט עם רכב מיני מאשר רכב גדול כמו אוקטביה או B4.

כנ"ל לגבי עקיפה בעיר.

אם המטרה של השיעורים היא לעבור טסט, אולי אתה צודק.

אבל לתומי חשבתי שהמטרה היא ללמד אותך לנהוג בחיים האמיתיים, בלי מורה :shock:

אחרת בוא נלמד נהיגה על ג'יפ של טויס אר אס, הוא רק מטר אורך וקל להחנות אותו...

פורסם
אם המטרה של השיעורים היא לעבור טסט, אולי אתה צודק.

אבל לתומי חשבתי שהמטרה היא ללמד אותך לנהוג בחיים האמיתיים, בלי מורה :shock:

ואתה צודק, אבל בבסיס השאלה שלך אתה מניח שהרכב הראשון שעליו ינהגו אחרי קבלת רשיון הוא משפחתי סדאן, וזו הנחה שגויה. זו יכולה להיות באותה מידה סוזוקי אלטו.

המטרה בלימודי נהיגה היא ללמד אותך לתפעל את הרכב בצורה נכונה, ולנהוג בצורה נכונה, ללא תלות ברכב שבו אתה נמצא. גם לנהג מנוסה שעובר מרכב אחד לרכב אחר לוקח זמן להתרגל לרכב חדש ולתגובות שלו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
^^^

אני מרגיש יותר בטוח על הכביש כשבחורות נוסעות על רכב מיני מאשר גי"פ של קרייסלר או לנד קרוזר.

ואני מרגישה בטוחה יותר כשבחורים נוסעים ברכב מיני מאשר במשאיות, מוניות, אוטובוסים, מיני ואנים מלאים בילדים, או הונדה סיויק.

אגב, יבגניה וקסלר ז"ל נסעה בפונטו שלה, שבודאי גרם ביטחון רב מאוד לעו"ד שהתנגש בה עם הג'יפ שלו. חבל. אולי אם היתה נוסעת בלנד קרוזר לא היתה צריכה להימחק משפחה. אבל העיקר שאתה מרגיש בטוח.

פורסם
ואתה צודק, אבל בבסיס השאלה שלך אתה מניח שהרכב הראשון שעליו ינהגו אחרי קבלת רשיון הוא משפחתי סדאן, וזו הנחה שגויה. זו יכולה להיות באותה מידה סוזוקי אלטו.

המטרה בלימודי נהיגה היא ללמד אותך לתפעל את הרכב בצורה נכונה, ולנהוג בצורה נכונה, ללא תלות ברכב שבו אתה נמצא. גם לנהג מנוסה שעובר מרכב אחד לרכב אחר לוקח זמן להתרגל לרכב חדש ולתגובות שלו.

אנחנו מסכימים לגבי מטרת לימודי הנהיגה :-P

אבל לא הנחתי שהרכב הראשון שעליו ינהגו יהיה סדאן (וגם לא משפחתית האצ'בק :wink:). רק אמרתי שאם את לומדת נהיגה על רכב ארוך יותר, יהיה לך קל יותר אחרי הרשיון להתרגל לרכב בבית. אם זה יהיה אלטו או רכב קטן אחר - אדרבא ואדרבא.

פורסם

כאשר ההורים שלי למדו בשנות ה-60 המוקדמות היו מקובלות מכוניות אמריקאיות גדולות (דודג' פלימות ודומיהן).

המכונית שאבי רכש לאחר שקיבל את הרשיון היתה פיאט 600, בקנה מידה של היום זו מכונית מיני (אני חושב שבשנות ה-60 נחשבה לסופרמיני) וכעבור שבוע עשה את סלטה של 720 מעלות. לנהג שלום, המכונית שבה לכביש ושירתה את המשפחה עוד 5 שנים.

מה שרציתי להדגיש הוא שמעבר מרכב גדול לקטן עלול להיות לא פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל גם המעבר ההפוך קשה (מקטן לגדול), אז מה הפתרון? לעבור טסט פעמיים?

מטרת לימודי הנהיגה היא לא להרגיל אותך לרכב מסויים, אלא להקנות לך יכולת לנהוג בכל כלי רכב בתוך הקטגוריה עליה אתה נבחן. ברור שיש הבדלים שונים בהתנהגות בין כלי רכב מסוגים שונים. אפילו לא רק בגודל- הבדלים בהתנהגות בין רכב אוטומט לרובוטי (או אוטמט לידני), בין רכב ספורטיבי לכזה שלא, הנעה קדמית להנעה אחורית, הבדלים באיבזור ובמיקום של מתגים, בראות דרך החלונות, ברדיוס הסיבוב של ההגה, ועוד ועוד הבדלים.

האחריות שלך כבעל רשיון נהיגה היא לא להתחיל לנהוג ברכב לא מוכר לפני שהתוודעת לתפעול הבסיסי שלו (איך מדליקים אורות, מפעילים ווישרים, פותחים את מכסה המנוע, תא המטען, פתח מילוי הדלק), ולנהוג בזהירות יתרה עד שתתרגל לאורך/רוחב/תגובת בלם/מעבר הילוכים שלו וכדומה.

לימודי נהיגה מקנים לך מיומנויות- להיות עירני לגבי הנעשה במראות הרכב, לאחוז את ההגה נכון, להתאים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך (ולמהירות החוקית), לחזות בעיות אפשריות מראש, מיומנויות עקיפה וחנייה וכדומה. בשביל הדברים האלה אין משמעות לרכב המסויים שבו אתה נוהג, וסביר להניח שבכל רכב שתנהג בו במהלך החיים שלך תהיה לך תקופת הסתגלות. זה משהו שאי אפשר ללמוד מראש, וזו גם לא המטרה.

• תוכן חדש...