Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחקר חדש מבית אור ירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"במקביל, המדינה צריכה להגדיל את מצלמות המהירות בכבישים".

דווקא רעיון לא רע, ככה נוכל לראות אותן יותר בקלות :)

!AWDSOME

פורסם

מלבד זאת אני סבור שיש להרוס את קרתגו... לא חדש. אותי מדאיג הרבה יותר שהכתבה אינה חתומה בשם. פשוט תקשורת קנויה מהסוג הגרוע ביותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני סקרן. למה הם לא שמים כתבות שמוכיחות מחד שמצלמות לא מורידות את כמות התאונות, ומאידך איך אכיפת המשטרע כן תורמת והרבה? (לא בארץ, פה אין אכיפה...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תגידו לי, חבורת הטמבלים במעריב לא יכולים לחשוב על דברים חדשים לכתוב עליהם מאשר על מחקר שהם כתבו עליו כבר לפני חודש? או שאור ירוק מפמפמים להם כל כך טוב שהם חושבים שאנשים לא יזכרו?

ואגב, כבר כשהמחקר הקודם התפרסם העליתי טור אישי לאתר אוטו שמראה לכם בדיוק עד כמה המחקר הזה מטופש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אתה צריך להעלות את הטור האישי שלך לאתר ynet או מעריב כדי שהוא יעלה לתודעת הציבור הרגיל, זה שלא נכנס לאתר אוטו. "המלחמה" כנגד אור ירוק צריכה להיות ברמה הציבורית הכללית ולא ברמת חובבי המכוניות. אותם לא צריך לשכנע...

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
רוני, אתה צריך להעלות את הטור האישי שלך לאתר ynet או מעריב כדי שהוא יעלה לתודעת הציבור הרגיל, זה שלא נכנס לאתר אוטו. "המלחמה" כנגד אור ירוק צריכה להיות ברמה הציבורית הכללית ולא ברמת חובבי המכוניות. אותם לא צריך לשכנע...

שמתי אותו בלינק בתגובה לידיעה החדשה. בנוגע להעלאת דברים כאלה למדיות אחרות מלבד אוטו - זו קצת בעיה מבחינתי, כי בניגוד לאוטו הם לא משלמים לי כסף :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צריך לנהל מעקב אחרי אבוהב ושאר ראשי אור ירוק ולתעד אותם נוסעים מעל למהירות המותרת ואז לקרוא להם לשמש דוגמא אישית ולגשת להפקיד את רשיון הנהיגה שלהם ל 30 יום מיוזמתם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אדון אבואב לא מעלה בדעתו את האפשרות שאם מעל ל 70% נוסעים "במהירות מופרזת", מה שצריך לשנות זה לא את התנהגות הנהגים, אלא את החוק.

המהירות הנפוצה ביותר בכבישים הבין עירוניים בארץ ישראל היא 100-105 קמ"ש, כי תנאי הדרך מאפשרים לנסוע ככה בבטחון, והרכבים של היום (גם המשומשים הנפוצים יותר על הכביש) מאפשרים את זה בבטחון.

אבל במקום להתקדם, עמותת אור ירוק מנסה להחזיר אותנו אחורה. אני לא יודע מה יש לאדון אבואב נגד הנהגים בישראל שהוא נלחם בהם בכזו צורה ונחישות, אולי אם הוא היה מפנה משאבים לדברים שמשנים באמת, כמו הפניית תשומת לב לכבבישים מסוכנים וליקויי בטחון בדרכים, עמותת אור ירוק באמת הייתה מועילה במשהו.

אפשר לדעת מה הפעילויות שלהם היום חוץ מלהשניא את עצמם על כלל נהגי ישראל עם "מחקרים" שבד"כ לא מבוססים ושטויות שלא מהעולם הזה?

פורסם
זה קל, גם אם לא חוקי. פשוט להדביק למכונית שלו מכשיר GPS :wink:

מספיק תיעוד עם מצלמת וידאו שמצלמת גם את הספידומטר של הרכב העוקב. זה לא קביל בבית משפט אבל מאוד קביל ציבורית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אני הולך רגע עם ההיגיון של פרופ' אבואב:

מצלמות מהירות = פחות נהגים עוברים את המהירות המותרת

אזי

ברגע שהוצבו מצלמות המהירות החדשות = פחות נהגים עברו את המהירות המותרת

אז למה המחקרים של אור ירוק מצביעים על עלייה מתמדת בשיעור הנהגים שעוברים את המהירות המותרת?

כמו שאמרתי בעבר, אני אשמח לראות איפה פרופ' אבואב נוסע 90. אולי איפה שהמהירות המותרת היא 70...

פורסם

פעם לא עצרתי בתמרור עצור. הייתי נהג חדש, אבל אף אחד לא היה בצומת וכמובן שהסתכלתי כדי לתת זכות קדימה.

פתאום שוטר עצר אותי ואיים במתן דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור לפ חוק 91ד בפקודות התעבורה .

אז עוד חשבתי, בתמימות, שהתפקיד של המשטרה הוא לתפוס אנשים שלא נותנים זכות קדימה ומסכנים את התמונה - ולא לתפוס אנשים שלא עוצרים בצומת ריק כאילו הם גנבים. יש להודות - חוק זה חוק, ואני נתפסתי ושילמתי. עדיין - המערכת דפוקה, ולא אני.

עכשיו תגידו - בטח קל לשוטר להתחבא מאחורי שיח מאשר לנסוע בכבישים ולחפש עבריינים.

אז זהו - שלא... בנסיעה ממוצעת אפשר לראות נהגים מסוכנים ו/או טיפשים בקצב של 20 מכוניות בדקה.

אני מגזים, אבל לא חסר.

בקיצור... עצרו בעצור בצומת ריק ב-2 בלילה. כמו מפגרים. חוק זה חוק.

• תוכן חדש...