Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמירקן איגל נחשבת לחברת עם מוצרים בינונים.

אני מציע לך באותו המחיר לקנו תסבון של חברות הרבה יותר איכותיות.

למשל sonax,carplan

http://www.autostore.co.il/151426/מוצרי%2Dטיפוח%2Dחיצוני%2Dלרכב

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל שטיפה ידנית של רכב צריכה להיעשות תחילה עם צינור מים, גם לפני שיטת שני דליים.

כל נסיון ידני אחר, קרי סחיבת לכלוך עם מים רק ישרוט את הפח.

לפי הנסיון שלי, רכב אחרי ווקס שטיפתו תהיה מהירה בהרבה בשל חלקות המשטח.

שימוש בסבונים למיניהם על רכב עם ווקס יוריד מיעילותו של הווקס.

פורסם

יוסי מה עושים אלו שאין להם צינור? יש דרך לשטוף את הסבון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל שטיפה ידנית של רכב צריכה להיעשות תחילה עם צינור מים, גם לפני שיטת שני דליים.

כל נסיון ידני אחר, קרי סחיבת לכלוך עם מים רק ישרוט את הפח.

לפי הנסיון שלי, רכב אחרי ווקס שטיפתו תהיה מהירה בהרבה בשל חלקות המשטח.

שימוש בסבונים למיניהם על רכב עם ווקס יוריד מיעילותו של הווקס.

מן הסתם, ווקס יוצר שכבת הגנה לצבע ולכלוך פחות נדבק לצבע כתוצאה מכך.

בדיוק מהסיבה הזאת, שרוצים לשמור על הווקס, משתמשים בשמפו יעודי לרכב שהוא לא אגרסיבי.

פורסם
שלום לכולם.

עד היום בקושי יצא לי לשטוף אוטו בעצמי. כעת אני מעוניין לשמור על הצבע (שחור)של רכב חדש. או לפחות לא לעשות נזק.

כל המכורים לשטיפה וטיפוח -אני לא הולך לשטוף אותה כל שבוע. אם זה יקרה פעם בחודש זה יהיה טוב, קחו את הנתון הזה בחשבון בבקשה. זה אומר שהרכב צובר אבק וזה אומר שאני לא משקיען גדול במיוחד.

סיבוב ראשון / שני אני עושה עם סמרטוט רצפה רגיל (אני מתנצל אם זה חילול קודש): נראה לי רך ולא שורט אבל אני אשמח לדעת אם זה עושה נזק (סמרטוט חדש- הרבה מים). זה זול ואני פשוט זורק אותו בתום השטיפה .

לגבי הסבון: אז יש לי תערובת שאני מאלתר :מעט סבון כלים ומעט שמפו כביסה (זה קצת יותר עדין מאבקת כביסה). תגידו לי בבקשה האם יש כאן פוטנציאל לנזק. פחות מעניין אותי שיש חומרים טובים יותר- כי אין לי חשק להחזיק איפשהו בבית (ובטח לא בבגאז') עוד איזה בקבוק. בקיצןר- האם לאורך זמן זה עושה נזק?

לגבי הפיניש/ יבוש: ישאלה ממש מפגרת לגבי גילדה סינטית (אני באמת לא יודע): מקפלים אותה רטובה ומאכסנים (במיכל שלה) רטובה בבאגאז'? או שמייבשים בחוץ? כשפרסתי אותה לייבוש בחוץ היא התקשתה ואז כדי לקפל הרטבתי שוב :).

כל המכורים לנקיון- אתם מוזמנים לצחוק עלי- אבל תרשמו כמה כללים כדי לשמור על הצבע.

תודה ושבוע טוב

סביר להניח שאם היית מתקרב לאוטו שלי עם התרכובת הזו שרקחת לך שם בתוך הדלי היית מקבל מכות. :lol:

אצלי שטיפת הרכב זה טקס שבועי (חיצוני) חודשי (פנימי) דו-חודשי (ווקס)

קודם כל קנה לך כמה אביזרים הכרחיים כמו....שמפו לרכב, רצוי כזה עם ווקס כך שאם לא יועיל, לפחות לא יזיק לווקס שעשית (אם עשית) כמה מטליות מיקרופייבר, ג'ילדה, לי יש כפפה כזו של מיקרופייבר עם צד אחד שנראה כמו ספגטי של רצועות מיקרופייבר שאיתה אני מסבן את הרכב, מברשת טובה עם גוף רך (לניקוי הגאנטים אם זה מגנזיום - את הגודל יש להתאים לגודל המרווחים בין הצלעות (ארור הATRIA של הפאביה!!!)

א. שטוף היטב את הרכב במים להסרת לכלוך קשה ואבק.

ב. סבן את הרכב מלמעלה למטה ומקדימה אחורה (במיוחד בהאצ'בק כמו שכבר הזכירו)

ג. שטוף היטב את הסבון

ד. בשלב הזה אני מתפנה לג'אנטים עם מברשת שיועדה רק להם, בשום פנים ואופן לא להשתמש במברשת או המטלית של הג'אנטים לניקוי הרכב עצמו!

ה. שוטף את הג'אנטים ואת בתי הגלגל - בינתיים רוב המים כבר נוזלים מהרכב לבד.

ו. מנגב את הרכב עם הגילדה, מידי פעם טובל את הגילדה בדלי עם מים נקיים וסוחט אותה למקרה שאולי גררתי איתה איזה לכלוך קשה שפספסתי בדרך.

ז. לאחר מכן מעביר ניגוב נוסף עם מטלית מיקרופייבר (רצוי לנער אותה מידי פעם)

ח. לפתוח דלתות (כולל תא מטען) ולנגב את המים בספי הדלתות, קורות, היקף הדלתות

ט. לנגב את הזיעה, לקחת כמה צעדים אחורה ולהתענג על התוצאה.

נספח: אני שוטף את הרכב ת-מ-י-ד בערב, לא ביום, לא תחת שמש חזקה או ישירה

לאחר השטיפה כל מטליות המיקרופייבר עוברות כביסה לקראת הפעם הבאה

בשום פנים ואופן לא לתת למוסך אחרי טיפול "לפנק" אותך באיזה שטיפה - בפעם הראשונה והאחרונה שזה קרה ויקרה אי פעם כמעט הרגתי מישהו, זה לא שווה את השריטות על הרכב בגלל עובד לא זהיר שסיבן לך את הרכב עם מקל עץ ונתן איזה שפשוף על הדרך - אין יותר מבאס מזה.

מכונה?.....על גופתי המתה.

ווקס - כל חודשיים אצלי, שם סעיף ט' מספק תוצאות כפולות ומכופלות.

(באותה הזדמנות אני גם מטפל בגומיות האטימה עם חומר ייעודי ובכל הפלסטיקים ברכב עם חומר יעודי גם כן)

וכן, אני קצת משוגע.

פורסם
יוסי מה עושים אלו שאין להם צינור? יש דרך לשטוף את הסבון?

יש פתרון אבל הוא לא זול:

http://www.fullgaz.co.il/home/p/6081/

500 שקל למיכל הקטן.

ראיתי את המוצר בפעולה והוא סביר ביותר, אל תצפה לזרם רציני.

לגבי שאלתך השניה, כבר אמרתי שעוד לפני סבון, שטיפה ראשונית חייבת להיעשות עם צינור. אני לא יודע איך כרגע אתה מנקה, אבל כמה שלא תהיה זהיר ייווצרו swirls באופן בלתי נמנע.

דניאל, אני לא מצאתי הבדלים בין שימוש בסבון או מים בלבד כשיש ווקס על הרכב. אני לא חושב שזה קריטי כך או כך, אחרי חודש וחצי רוב השכבה יורדת. סבון יכול לעזור נקודתית עם לכלוך עיקש.

• תוכן חדש...