Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני נוסע בכבישי ארצנו הרבה פעמים אני רואה סימונים של הפס לבן ופס מקווקו שהם פשוט לא ממוקמים נכון וזה פשוט משגע אותי הקטע הזה.

אני חושב שזה טמטום לשים פס לבן על מקום שיש בו שדה ראיה טוב ופס מקווקו שמותרת כאמור עקיפה במקומות עם שדה ראיה מוגבל ובמקומות מסויימים מוגבל בצורה קיצונית אפילו...

למשל פס מקווקו במקום שיש בו גבעה קטנה, כלומר כשאתה רוצה לעקוף אתה פשוט לא תראה אם יבוא לך רכב ממול בחיים.

צמתים זה אחד המקומות הבעייתיים ביותר ושמתי לב שיש צמתים שהפס המקווקו מגיע ממש לתוך הצומת, כאילו על מה הם חשבו שהם שמו אותו ככה?

כמובן שיש את הסוג השלישי עם אפשרות עקיפה לצד אחד ולצד השני שגם פה כמובן הסימונים לוקים בחסר במקרים רבים.

איזה עוד פאקים קטנים בכבישים מעצבנים אתכם ככה? כאלה ששמתם לב לחוסר היגיון...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אההה.. אם קיים מישהו שיוכל להסביר לי, למה "לסים" את פתחי כלללל הביובים בדיוק אבל בדיוק באמצע הכביש,

כל הנסיעה אני מנסה להתחמק מהבורות של הביובים, כי אם כבר לסים אותם באמצע הכביש אז למה לא באותו הגובה?

תשובות, מישהו בבקשה?

Nir Goldman-Fux

פורסם

התשובות לשאלות שלך הן זהות- אין תקנים לדברים האלה. במקרה של הסימונים על הכביש, יש תקנים, אבל הפיקוח על הסימונים האלה ואיך עושים אותם כמעט ולא קיים. ישנם המון מקומות שהסימון על הכבישים הוא בראשות העירייה והעירייה עושה פשוט מה שבא לה, גם אם זה אומר סימון של נתיב לפנייה ימינה/שמאלה בלבד כנתיב רגיל במקומות שצריך. בעיקרון כל אמצעי העזר על הכביש לא מפוקחים- באמפרים, תמרורים וכו'...

פורסם

הרבה שאלות, קצת תשובות:

ניתוב מחדש של כבישים הוא תהליך ארוך ומורכב שברוב המקרים מבוצע לעיתים רחוקות (רק במקרה של כביש אדום עם הרבה הרוגיםוכו')

ולכן הכבישים עוברים "חידוש" צבע בכל שנה/ מס' שנים - תלוי במרכזיות/כמות משתמשים/איו"ש וכו'

תהליך החידוש הוא מהיר והרבה פעמים החידוש לא חוזר על המקור ב 100% ובכל שנה הסטייה גודלת והפספוסים מתרבים. רק לאחרונה התחילו להקפיד במע"צ בשימוש בצבעי כבישים מורשים (קורס ארוך במע"צ אור יהודה) ולא רק בקבלני צבע מורשים ששולחים חאפרים לשטח.

בנוגע לעיריות הסיפור השתפר מאחר והמדינה מקצה לכל עירייה קבלן צבע לחידוש סימונים על חשבונה (באופן חלקי) וכל עירייה בוחרת אם להמשיך לצבוע על חשבונה או להסתפק בתקציב הממשלתי.

בנושא הביוב - הכביש הוא המקום הכי נגיש להעביר עליו קו ביוב ומכאן ריבוי הבורות של קווי ביוב ציבוריים על הכביש. מנסים להעביר למדרכות בהשמת קווים חדשים אך מרבית הבורות יהיו על הכביש ולא אצלך בסלון. בל נשכחה שהמקום שדורש הכי הרבה ניקוז בחורף הוא הכביש וזה בשביל שיהיה לך איפה לנהוג.

יום טוב

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה לא קשור למע"צ. זוהי פלנטת טבריה על כל המשתמע מכך.

הם גם אומרים שפעם היה להם שם את הים של טבריה. אז אומרים:lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אההה.. אם קיים מישהו שיוכל להסביר לי, למה "לסים" את פתחי כלללל הביובים בדיוק אבל בדיוק באמצע הכביש,

כל הנסיעה אני מנסה להתחמק מהבורות של הביובים, כי אם כבר לסים אותם באמצע הכביש אז למה לא באותו הגובה?

תשובות, מישהו בבקשה?

אחד הדבריםהמעצבנים ביותר.

כנראה שבישראל עדיין לא עלו על הטכניקה שמאפשרת לשים את הפתחי ביוב באותו גובה עם הכביש,אז בגלל זה תמיד יוצא להם 10 ס"מ מתחת או 10 ס"מ מעל.

V5

פורסם

למה כשפותחים כביש לעשות צנרת סוגרים רק את קו הצנרת? ואז זה כמו באמפרים רק שהם לא מסומנים כבמפרים.

באמת הרכבים בארץ הם סופר קארס, אנחנו שורדים את כל הבורות אז יאללה לא צריך אספלט, אם זה כזה יקר שלא יסגרו. תוך כמה שנים ניסע כמו באפריקה. הרכבים מסתדרים יופי, לנו ולקופת המדינה שלום.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

http://www.iroads.co.il/he/content/%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-2011-2016

"התכנית שגובשה על ידי משרד התחבורה, משרד האוצר והחברה הלאומית לדרכים היא תוכנית עבודה בהיקף של כ-27 מיליארד ₪, בנוסף לחלקה של החברה בביצוע תוכנית "נתיבי ישראל" בהיקף של 10.5 מיליארד ₪."

לקופת המדינה ממש לא שלום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אפרופו סימונים, הצבע שמתשמשים בארץ על הפנים.

טיפה מים והוא הופך לדבר הכי מחליק שיש.

אופנועים, שנוסעים על צבע חדש בחורף זו סכנת נפשות.

פורסם

הערות/הארות:

1. בנוגע למיקום קו מקווקו/ישר - בד"כ יש סיבות ששמורות עם מי שהחליט, כמו מידע על ריבוי ת"ד, או תלונות של אזרחים על כך. והמון פעמים זאת סתם החלטה בלי הרבה מחשבה מאחוריה. אם יש משהו נקודתי - שווה להתלונן.

2. מכסי ביוב וכו' - שסוללים כביש כמו שצריך, צריך להוציא את מכסי הביוב ולהתקין אותם אח"כ מחדש ב-FLAT. כמובן שצריך לאפשר שינוי מינורי מגובה פני הכביש - אבל במציאות לא תמיד עושים את זה.

3. למה שמוציאים צנרת עושים רק את הפס ונשארת צלקת? התשובה פשוטה - כי זה יותר זול. אבל בהחלט אפשר לעשות את הצלקת הזאת בגובה הכביש פחות או יותר ולא כמו באמפר אורכי... שוב, אין מספיק ביקורת על העבודה מצד הרשות המזמינה.

4. צבע - לא זוכר אם זה חוק שעבר כבר או לא - אבל משנים את הרכב הצבע שצובעים איתו את הכביש לכזה שלא יגרום יותר להחלקות בחורף (כלומר שלא על בסיס שמן ככל הנראה). אצלי בעיר ראש העיר הורה כבר להחליף את הצביעה בכל מעברי החצייה.

5. בלי קשר - גם בעיר מגוריי - אציין שצובעים את המעברי חצייה וכו' באופן תדיר. אבל! נדמה שאיכות הצבע נחותה משמעותית מפעם ואחרי שבועות ספורים בלבד - כאילו לא צבעו. כנראה דרך של הקבלני משנה להרוויח יותר על ידי מהילה של הצבע ביותר מים.

פורסם

בדיוק כמו באמפרים.

אין שום פיקוח, משלמים לקבלן והוא בא ועושה מה שבא לו.

זה מדיע למב שאתה נוסע על באמפר שאפשר לעבור ב150 קמ"ש, ו-15 מטרים אחריו יש באמפר שגם דיפנדר יתקשה לעבור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תשובות, מישהו בבקשה?

מדהים!

בכל פעם שאני יורד מכביש 4 מכיוון דרום במחלף אם המושבות . אני חושב לעצמי איך כל כך השתדלו להציב את פתחי הביוב לאורך כל הירידה במיקום כל כך גרוע.אוליי כחלק מלימוד הקבלנים איך לא סוללים כביש !:shock:

צ'צ'יק

• תוכן חדש...