Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלות - רנו מגאן 2006 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בקארספורום ועיינתי רבות בשירשורים קודמים בנוגע לרכב שלי - רנו מגאן 2006 1.6.

הבעיות שלי הן די נפוצות, אבל יש כמה שאלות שלא מצאתי מענה עליהן בשירשורים קודמים, או שהמענה עליהן לא היה ממוקד מספיק. קודם כל אני אפרט את הבעיות שיש לי ברכב:

1) רעש טירטור חזק בהנעה, במיוחד כשהמנוע קר. התשובה הנפוצה לבעיה היא תקלה בפולי דיפייזר ואני מתכנן להחליף אותו.

2) קשיים בהנעה - בימים מסויימים הרכב מתקשה בהנעה ורק לאחר מספר רב של נסיונות הוא מניע. לפעמים הוא מניע באופן מיידי. במהלך ההנעה הרכב מתנדנד ויש רעש של סטרטר בריא. שוב, משירשורים קודמים אני מניח שהתקלה היא חיישן גל ארכובה תקול, או שקע חיישן גל ארכובה תקול.

3) בתקופה האחרונה הרכב מתקשה מאוד בסחיבה בעלייה. גם בפול גז, הרכב מאוד מתקשה, נתקע על סל"ד מסויים ואז לאט לאט מאיץ. החל ממהירות מסויימת פתאום הוא מצליח לסחוב. חשוב לציין שהבעיה לא קבועה - לפעמים זה קורה ולפעמים הרכב נוסע באופן תקין לגמרי. חוץ מזה, בפעמים שהוא מתקשה יש רעש מוזר (כמו רעש מנוע קבוע) כאשר לוחצים על הגז.

עד כאן התקלות. אני רק אציין שהרכב עבר כ-120000 ק"מ, עבר טסט לפני כשלושה חודשים וטיפול תקופתי שכלל החלפת שמנים כחודש לפני הטסט. הרכב אצלי כשנה וחצי.

עכשיו לשאלות:

א) מה העלות הצפוייה להחלפת הפולי במוסך מורשה של רנו (כולל הטיימינג שנדרש)?

ב) האם נגרם למנוע נזק כלשהו כל עוד אני לא מחליף את הפולי? באופן כללי, אין לי בעיה לחיות עם הרעש הקצר בהנעה אם זה לא קריטי.

ג) האם כדאי לי להחליף עוד חיישנים בנוסף לחיישן גל הארכובה? מה העלות הצפוייה להחלפת החיישנים?

ד) האם ייתכן כי הבעיה של הסחיבה בעלייה קשורה לאחת משתי התקלות שלפניה (כלומר, האם הפולי התקול או החיישן התקול יכולים לגרום לקושי בסחיבה בעלייה)? אם לא אז מה כן?

ה) אני לא בטוח מה צבע המים שצריך לרכב. עד כמה שהבנתי אלו מים צהובים שרק היבואן מוכר (אני ממש לא בטוח) וברכב יש לי מים ירוקים. האם המים הירוקים מתאימים?

ו) במידה ואני צריך מים צהובים, האם הנזק מיידי וקריטי או שניתן לחכות עם ההחלפה כמה ימים?

אלו הרבה שאלות ואני אודה מאוד לכל מי שייתן לי מענה כלשהו, אפילו חלקי. תודה!

פורסם

אוקיי, תודה על התגובה המהירה. סליחה על הבורות אבל האם תקלה במשאבת דלק לא צריכה להתנהג באופן עיקבי?

התקלה לפעמים מופיעה ולפעמים לא. חוץ מזה שהיא מופיעה רק בהילוכים הנמוכים, ככה שהייתי מצפה שמשאבה תקולה תפגע בכל שלב בנסיעה.

פורסם

אם אתה מדבר על תקלה מספר 3, יתכן וזו תקלת גיר, שנכנס למצב חירום ומשלב קבוע להילוך שלישי.

האם דולקת נורת אזהרה / הודעה כלשהיא בתצוגה, בזמן שזה קורה?

האם כיבוי והנעה מחדש של המנוע "מעלימים" את התופעה?

מה הוא אותו "סל"ד קבוע" ביחס למהירות?

פורסם

לא נדלקת שום נורה ואין הודעות. התופעה לפעמים קורה ולפעמים לא, אז זה תלוי הנעה, אבל לא יצא לי לבדוק האם כיבוי מעלים את התופעה. אני אבדוק את זה ברגע שאוכל ואכתוב את התוצאה.

אותו סל"ד קבוע הוא 3000. הרכב ממש מתקשה לעבור אותו (גם בעליות שפעם הוא היה אוכל בלי מלח) אלא אם כן אני ממש נותן פול גז (מה שמוריד הילוך), וגם זה לפעמים לא ממש עוזר לו לסחוב.

מה בנוגע לשאר השאלות/התקלות? האם נראה לכם שאלו באמת ההסברים לבעיות (פולי וחיישן גל ארכובה)?

אני הולך למוסך ביום שישי, ואני מעדיף לבוא אליהם עם רשימת פעולות מוגדרות לביצוע ולא עם איזו בעיה ערטילאית שינסו למצוא לה את הפתרון (כי זה מתכון בטוח להישחט כלכלית ע"י המוסך).

פורסם

לפותח השרשור - תרשה לי להתייחס לסעיף א' שבהודעתך הראשונה.

ממליץ לך לקבל הצעות מחיר / אבחון גם ממוסך מורשה יבואן (כפי שאתה רוצה), אבל - ישנם גם מוסכים מקצועיים מאוד ומומלצים כאן בפורום (שלא יחליפו לך חלקים סתם) : מוסך "שאפט" בת"א, מוסך "אם הדרך", ת"א ו"אורן שרותי רכב" בא.ת. חולון. ממליץ לך להתעניין גם אצלם (שלושתם חברי הפורום).

alfa 156 2.5.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סיכום המקרה:

לקחתי את הרכב למוסך והתייעצתי עם המוסכניק. הוא טען שהקושי בסחיבה בעלייה יכול להתקשר לפולי דיפייזר ולכן צריך לבחון את הבעיה שוב לאחר ההחלפה.

התיקון כולו כלל:

טיימינג

החלפת פולי

החלפת חיישן הצתה + תקע

במהלך התיקון התגלה שהמשאבת מים מחוררת ולכן היא הוחלפה גם כן.

הטיפול כולו עלה ביוקר - 4800 ש"ח, כי טיפלתי במוסך מורשה (מרכז שירות תלפיות).

השירות היה אדיב סה"כ, אבל היו לדעתי גם נסיונות לדחוף לי דברים שלא הייתי צריך באמת כמו החלפת מצבר (שהתעקשתי לא להחליף ואכן - אין לי שום בעיה בו), או טריקים זולים כמו דחיפת מחיר ראשוני מוגזם, ואז כשמתווכחים הנציג עושה משחק כאילו עושים לך הנחה. זה לדעתי תלוי באופי של הנציג שירות של המוסך.

התוצאה המכנית - עבר מעל חודש מאז הטיפול וכל הבעיות נפתרו לחלוטין.

• תוכן חדש...