Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני נדחף, אבל כמה לדעתכם אמור לעלות טיפול 15K? האם הגיוני להחליף רפידות כל 15K?

לי יש מאזדה 3 2008 ובשני הטיפולים האחרונים החליפו לי רפידות ועלות הטיפול היתה 1200~ ש"ח? זה הגיוני??

בניסאן החבוטה שהיתה לי (אלמרה 98) עלות הטיפול היתה 350~ ולא החליפו רפידות בתכיפות כל כך גדולה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה אתה משתולל יתר על המידה, ברקסים בשימוש סביר מחזיקים 30-45K.

פחות רגל על הגז מרמזור לרמזור, ככה פחות תשתמש בדוושת הברקס.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

לך תחנך את האישה :-)

הרגל שלי מאוד עדינה על הגז (דרך אגב בצורה כזו אני משיג צריכת דלק של 1/13-14).

פורסם
אני לא כל כך מבין על מה אנשים נדהמים כל כך. נכון שמוסך מורשה הוא יקר יחסית, אבל אלו המחירים וכל מי שהחזיק פעם רכב עם מעל 200,000 ק"מ, מכיר את הטיפלים היקרים האלו. אין כל מקום להשוואה בין טיפול שכזה לטיפול שגרתי.

מניסיון עם כמה מכוניות:

בסביבות 200,000 מתחילים להתבלות חלקים רבים ברכב שעלותם יקרה מאוד. בעבר הייתה לי יונדאי שטופלה במוסך היבואן. טיפול גדול שבמסגרתו הוחלפו רכיבים רבים (בולמי זעזועים, דיסקיות, תושבות מנוע וכו') עלה לי מעל 6,000 שקלים. חשבתי שההשקעה הזו תקנה לי שקט לתקופה ארוכה - אבל טעיתי. אחרי שנה עברתי למוסך מורשה משרד התחבורה שלא משתייך ליבואן, ונדרשתי לשלם מעל 4,000 שקלים כדי להחליף חלקים אחרים שהתבלו - וזה כשהמחירים שם היו נמוכים הרבה יותר. החלקים שהוחלפו בטיפול הראשון היו שונים מאלו שהוחלפו בטיפול השני. פשוט אחרי כל כך הרבה קילומטרים אין ברירה - יש הרבה חלקים שונים שסובלים מבלאי.

בנוגע למחירים בטויוטה / מאזדה - אין הבדל משמעותי בין המחירים של טיפולים שגרתיים (לא כולל חלפים / תיקונים). כשצריך להחליף חלקים מסוימים המחיר קשור למצב של הרכב הספציפי בלבד, והרבה פחות לסמל בחזית. אם צריך להחליף הרבה חלקים הטיפול יהיה יקר בכל מקום. במוסכי היבואן שבהם הייתי (טויוטה / מאזדה - פורד / יונדאי) המחירים לטיפול שגרתי מאוד דומים: טיפול קטן עולה כ 500 שקלים, וטיפול גדול בין 1,200 ל 1,500.

בנוגע לבלמים של מאזדה 3 / פוקוס:

לאמא שלי יש פוקוס, והיא צריכה להחליף רפידות בתדירות גבוהה. מעבר לאופי הנהיגה, במוסך ציינו שלפוקוס מרכב כבד יחסית ולכן השחיקה מהירה יותר. מאזדה 3 חולקת הרבה מכלולים עם הפוקוס, ואני מאמין שגם בה המשקל משחק תפקיד באורך חיי הרפידות.

פורסם

"1. שמן מנוע איכותי עולה 120-150 שקלים לגלון בחנויות חלפים. הגיוני שבמוסך הוא יעלה 200 ומעלה. אל תשכח שהם צריכים להרוויח (ואני לא טוען שהמחירים במוסכים לא גבוהים מדי).

2. הבדל של 40 שקלים זה שטויות בקונטקסט הזה, אבל הסיבה זהה למה שכתבתי למעלה. מעבר לזה, סתם לידיעה הנוזל המקורי של מאזדה הוא מהסוג שאמור להחזיק לכל אורך חיי הרכב ועלותו בארץ היא מעל 100 שקלים לליטר (נכנסים לא מעט ליטרים...). מן הסתם הנוזל ששמים לך במוסך הוא זול משמעותית, אבל זה עדיין נוזל שאמור להחזיק נניח 5 שנים. "

לפי דעתי זו חוצפה שמוסך ירויח על חלקים בצורה כ"כ בוטה (ושוב אני יודע שהדברים שאני כיוונתי אליהם הם לא הגורם לעלות הגבוהה של הטיפול) ברור לכל הדעות שכאשר לקוח פרטי נכנס לחנות חלפים הוא מקבל מחיר מסויים וכאשר מוסך רוכש מחנות חלפים יש לו הנחה. כך זה עובד בכל התחומים. ובאמת ההפרש בין המחיר של הצרכן לבין המחיר של בעל המקצוע זה ה"שמנת" של בעלי המקצוע-הווי אומר זה עוד תוספת לרווח שלהם. אבל לגבות מחיר יותר גבוהה מהמחיר שהלקוח יכול לקבל בכל חנות חלפים- זה כבר שערוריה.(ואני מאמין שיהיו אנשים שיגידו "אז תקנה אתה את החלפים ותתן למוסך רק להרכיב" לא תודה,לא צריך להצדיק את התופעה)

• תוכן חדש...