Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערב טוב חברים

אבא של אישתי הכניס את הרכב לטיפול 10,000, לפחות זה מה שחשבתי. ונראה שקצת השחילו לו את האלמנט.

אשמח אם תתנו דעתכם לטיפול של הרכב.

הסיטוריית הרכב: נקנה מאוויס,היה רכב ליסינג, נהד בודד- מבוגר מחברת תרופות גדולה {עבדתי באוויס והנושא נבדק}, הרכב טופל גם לאחר הרכישה במוסך נתן אקספרס בירושלים, מורשה מזדה.

הרכב שנת 2006, 190 אלף ק"מ על הספידומטר.

תודה לעוזרים

אתה מדבר על טיפול 10000 אבל אני רואה תיקון רכב מוזנח שיש לו כמעט 200000 קם.מה לא ביקשו אשור לבצע את התיקון,לא אישרתם את התיקון?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש ברקסים אז 1000-1200

אני מאמין שאתה מדבר על רפידות בלבד.

לבחור החליפו גם צלחו - אז אתה כבר מתקרב לכיוון ה-2000ש"ח

מה לגבי הזרועות שהחליפו ?

אני מסכים שהמחיר גבוה מאוד, אך מדובר במוסך מורשה.

אני מאמין שגם בטויוטה אם היו מחליפים במוסך מורשה את כל החלקים שהחליפו לבחור - היינו מגיעים כמעט

לאותו הסכום פלוס/מינוס 500ש"ח

פורסם
**עשית צלחות ודיסקיות מקוריות (דיסקיות של פוקוס-חסכו לכם 112 ש"ח כי של מאזדה עולים 395 ש"ח לפני מע"מ והנחה)

הדיסקיות של הפוקוס מתאימות למאזדה BK? זה אחד לאחד?

פורסם
עכשיו גם הבנתי למה אומרים שמזדה זה רכב אמין שלא עושה בעיות, איך לא, כל טיפול מחליפים לך חצי רכב.

הרכב נמצא כבר ב 200K הרכב עשה כל שנה בסביבית 33K עשו לו טיפול ענק שכלל צלחות ודיסקיות מקוריות, החליפו זרועות ומשלושים ועשו טיפול למנוע וכיוון פרונט.

אז המחיר ריאלי מאוד למרות שהוסיפול סתם דברים שאפשר היה לוותר.

אז תפסיקו סתם לדבר תקראו נכון קבלות.

ואני מבטיח לך שתכנס לטויוטה ותחליף צלחות ודיסקיות מקוריות גם אתה תצא במחיר גבוהה מאוד ולא 600-700 שקל טיפול.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אמנם אלו לא הגורמים לעלותו הגבוהה של הטיפול, אך יש שני דברים שמאוד מציקים לי וחוזרים על עצמם בכל פוסט דומה של אנשים שטיפלו במוסך מורשה:

1. 3.9 ליטר שמן מנוע ב160 שקלים, agip, LM, esso, mobile1 וכו' לא עולים כך,וישנם מקומות שגובים אף יותר (מוסך מורשה הונדה הכניס להונדה אקורד שמן ב230 ש"ח), איזה שמנים הם שמים במוסך מורשה ומה כ"כ מיוחד בהם שמצדיק את המחיר?

2. נוזל קירור ב118 ש"ח, פרסטון עולה 80 ש"ח ושוב מה הם שמים שם?

והמחירים שאני מכיר הם מחירים של אייס ואוטו דיפו ואני די בטוח שבחנויות חלפים המחירים זולים יותר.

פורסם

יש לנו 2 מאזדות במשפחה ואני יכול להעיד שמחירי החלפים של מאזדה הם ממש שערוריה.

לחמי יש מאזדה 6 מליסינג, עם 100K ק"מ, וכל טיפול יוצא לו כ-2K ש"ח, בעיקר בגלל ברקסים.

טיפול שעבר החליפו רפידות ודיסקים מקדימה, פלאגים ושמן מנוע+פילטר.

טיפול האחרון החליפו ברקסים מאחורה, פילטר אוויר (כמעט 300 ש"ח!!!), פילטר מזגן ושמן מנוע+פילטר.

טיפול הבא יש להחליף מסנן דלק אז כבר אני מניח שנסיים ביותר מ-1K ש"ח.

אני בטיפול האחרון יצאתי מאוד בזול (600 ש"ח אחרי הנחה), רק החלפת שמנים (מנוע + דיפרנציאל), בקרוב אני צריך לעשות שוב טיפול ואני שומע כבר את הרפידות מקדימה קוראות לי אז כבר פתחתי תוכנית חיסכון.

תקרא לי ייקה פוץ, אני מוכן "לשרוף" כמה מאות שקלים בשנה רק בשביל השקט הנפשי (למה חמי מוכן לעשות את זה זו כבר בעיה שלו), בעיקר בגלל העובדה שהרכב שלי טופל כל השנים במוסך מורשה ואני לא רוצה להיות היד שמפסיקה את המנהג הזה.

אבל גם אצלי לכל תעלול יש גבול, רכשתי כבר קלאץ בארה"ב מכיוון שבארץ הוא עולה כ-3K ש"ח ושם רק 800 ש"ח, אם תגיע ההחלפה במשמרת שלי זה הטיפול היחיד שאני לא אעשה במורשה אבל כל עוד ההפרש במחירי הטיפול הוא עד 3 ספרות אני נוטה לטפל במורשה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין מה לעשות המחירי חלקים במאזדה מאוד יקרים, ואת המחירים המוסך לא קובע אלא היבואן! למרות זאת המוסך יכול לעשות הנחה על חלקים, אבל לדעתי מי שרוצה איכות צריך לשלם. יקר מידי? יש מוסכים כללים ששמים אני בדרך כלל חלקים באיכות ירודה, שמנים ונוזלים שלא עומדים בתקן יצרן ועבודה לא משהו, לרוב החלקים החליפיים לא תמיד מתאימים ב100אחוז, ואורך החיים שלהם קצר יותר, סתם זה לא זול, הבעיה היא חוסר הבנה ורצון לחסוך,

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
5 אלף שקל לטיפול??

יש לי רק מילה אחת להגיד. וואו! :shock:

נו באמת. הטיפול עצמו היה טיפול גדול ועלה הרבה פחות. יותר מ-3000 שקלים מהעלות היא בגלל רכיבי המתלה והבלמים. מה לעשות שאלו חלפים יקרים. הבלמים זה בלאי טבעי. רכיבי המתלה - צריך להבין מה היה תקול בהם שדרש החלפה.

אני אומר את דעתי בעניין:

אני רואה את זה ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות, מה שכן, אני כל יום מברך ואומר: תודה טויוטה.

גם כן קשקוש. לטויוטה מחירי חלפים גבוהים לא פחות וגם בה צריך לפעמים לבצע החלפה של דברים לא זולים. אח שלי החליף בלמים ובולמי זעזועים ביאריס 2002 שלו וזה עלה כמה אלפים.

אמנם אלו לא הגורמים לעלותו הגבוהה של הטיפול, אך יש שני דברים שמאוד מציקים לי וחוזרים על עצמם בכל פוסט דומה של אנשים שטיפלו במוסך מורשה:

1. 3.9 ליטר שמן מנוע ב160 שקלים, agip, LM, esso, mobile1 וכו' לא עולים כך,וישנם מקומות שגובים אף יותר (מוסך מורשה הונדה הכניס להונדה אקורד שמן ב230 ש"ח), איזה שמנים הם שמים במוסך מורשה ומה כ"כ מיוחד בהם שמצדיק את המחיר?

2. נוזל קירור ב118 ש"ח, פרסטון עולה 80 ש"ח ושוב מה הם שמים שם?

והמחירים שאני מכיר הם מחירים של אייס ואוטו דיפו ואני די בטוח שבחנויות חלפים המחירים זולים יותר.

1. שמן מנוע איכותי עולה 120-150 שקלים לגלון בחנויות חלפים. הגיוני שבמוסך הוא יעלה 200 ומעלה. אל תשכח שהם צריכים להרוויח (ואני לא טוען שהמחירים במוסכים לא גבוהים מדי).

2. הבדל של 40 שקלים זה שטויות בקונטקסט הזה, אבל הסיבה זהה למה שכתבתי למעלה. מעבר לזה, סתם לידיעה הנוזל המקורי של מאזדה הוא מהסוג שאמור להחזיק לכל אורך חיי הרכב ועלותו בארץ היא מעל 100 שקלים לליטר (נכנסים לא מעט ליטרים...). מן הסתם הנוזל ששמים לך במוסך הוא זול משמעותית, אבל זה עדיין נוזל שאמור להחזיק נניח 5 שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בשביל זה אתה צריך להסתכל על היסטוריית הטיפולים ולבדוק האם בוצעה איזשהי החלפה של רכיבי פרונט ב-50-100 אלף ק"מ האחרונים. במידה ולא בוצעה שום החלפה מדובר בבלאי טבעי.

אני בהחלט תומך בדיעה של רוני. כל מוסך מורשה, ולא משנה של איזה יבואן, יהיה יקר לטיפול.

בשנתיים הקודמות נכנסתי למוסכים מורשים של יונדאי וגם שם המחירים ממש לא ברצפה (החלפת שמנים 500 ש"ח). היתרון של יונדאי הוא שבמידה ואתה רוצה לחסוך אז אתה יכול ללכת למוסך כללי ולשים חלפים תחליפיים בעלות מגוחכת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא כל כך מבין על מה אנשים נדהמים כל כך. נכון שמוסך מורשה הוא יקר יחסית, אבל אלו המחירים וכל מי שהחזיק פעם רכב עם מעל 200,000 ק"מ, מכיר את הטיפלים היקרים האלו. אין כל מקום להשוואה בין טיפול שכזה לטיפול שגרתי.

פורסם

אנשים משלמים, העסק ממשיך לדפוק.

כולנו ישראלים וכידוע תירוצים לא חסר!

עולם כמנהגו נוהג.

העיקר שבסוף כולם מרוצים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שמן מנוע איכותי עולה 120-150 שקלים לגלון בחנויות חלפים. הגיוני שבמוסך הוא יעלה 200 ומעלה. אל תשכח שהם צריכים להרוויח

יש לקחת בחשבון דבר נוסף - המוסך לא קונה את החלפים במחירים שאנחנו קונים כך שהרווח על החלפים הוא יפה מאוד.

פורסם
, סתם לידיעה הנוזל המקורי של מאזדה הוא מהסוג שאמור להחזיק לכל אורך חיי הרכב ועלותו בארץ היא מעל 100 שקלים לליטר (נכנסים לא מעט ליטרים...).

רוני

רוני אם אתה מדבר על FL22 מקורי עלותו ממש לא מעל 100 שקל לליטר.

קניתי לפני כחצי שנה 7 ליטר על מנת להחליף במזדה 3 (BK) , וגם המחסנאי התפלא שהראיתי לו שהמחיר לליטר יצא יותר זול מהנוזל של דלקול שהם מוכרים שם ושמים בטיפולים באופן אוטומטי.

כל ה7 ליטרים עלו לי משהו כמו 180 שקל.

דרך אגב מילאו מפח מקורי של 18-20 ליטר שפתחו במיוחד בשבילי.

• תוכן חדש...