Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צמיג שהוא יותר מ6 שנים מיום היצור שלו עדין עובר טסט?

עובר כמו גדול. טרם יצא לי לפגוש במכון טסטים שאשכרה התעניין בתאריך הייצור של הצמיג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עובר כמו גדול. טרם יצא לי לפגוש במכון טסטים שאשכרה התעניין בתאריך הייצור של הצמיג.

לעומת זאת, בהחלט יש פסילות על בסיס שחיקה/אופי שחיקה/יובש/מידות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה לא? אל תטעה סתם.

יותר מכך, ניתן למכור צמיג כ"חדש" עד 6 שנים מיום היווצרו.

צריך להיות ממש דביל וקמצן כדי לשים צמיד בן 6 על הרכב שלך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נכון מאוד, רק שאני טרם נתקלתי בבוחן שטרח להתעניין מתי הצמיג יוצר.

אני דווקא כן נתקלתי באחד כזה, שפסל בגין כיוון גלגלים שזיהה לפי השחיקה וכדרך אגב ציין את גיל הצמיגים הנכון...

פורסם
צריך להיות ממש דביל וקמצן כדי לשים צמיד בן 6 על הרכב שלך.

הכונה שלי הייתה שהצמיגים שעל הרכב שלי מ2006 , לא שאני רוצה לקנות צמיג שיוצר ב2006.

פורסם
הכונה שלי הייתה שהצמיגים שעל הרכב שלי מ2006 , לא שאני רוצה לקנות צמיג שיוצר ב2006.

אתה אומר שהרכב שלך נועל צמיגים שהורכבו עליו בשנת 2006?

אז בעצם אתה אומר כאן שהרכב שלך נועל צמיגים שיוצרו בשנת 2006 או לפניה?

פורסם

יותם, אם הצמיג שלך הוא בן שש שנים צר לי לבשר לך על סיום חייו. יתקנו אותי המומחים בפורום אם אני טועה, אבל אורך חיים מקסימלי של צמיג בשמש הישראלית הוא חמש שנים בתנאים אופטימליים.

חיפוש קצר בפורום יעלה לך הרבה תוצאות בנוגע לסכנה בצמיגים כאלה.

ד״א, אם תחליט להחליף, אני החלפתי לא מזמן זוג אחורי וקניתי סיני. אל תעשה את הטעות הזו.

פורסם
נכון מאוד, רק שאני טרם נתקלתי בבוחן שטרח להתעניין מתי הצמיג יוצר.

כנראה שעוד לא יצא לך לפגוש את בוחני התנועה של המשטרה אופיר וייס ואלי מילס. הם בוחנים רצינים ומקצועיים מאד שמקפידים על כל דבר. (לדעתי כך צריך להיות)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הם בהחלט בודקים (לפעמים ברצינות ולפעמים פחות) ואם הצמיג שלך מעל ל-7 מיום יצורו לא משנה גם אם הוא תקין ועדיין עם ה"שפיצים" עליו הבוחן יפסול אותך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ישנם אנשים אשר נוסעים על צמיגים בני 7 שנים?

אני ממש מקווה שלא,משום מה,נראה לי שאני טועה.

חוסר המודעות של אנשים בכל מה שנוגע לצמיגים מפליאה אותי כל פעם מחדש.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
אם הצמיג שלך מעל ל-7 מיום יצורו לא משנה גם אם הוא תקין ועדיין עם ה"שפיצים" עליו הבוחן

יפסול אותך.

על סמך מה? איפה החוק / תקנה שקובע שצמיג שיוצר לפני 7 שנים הוא פסול לשימוש, בלי קשר למצבו?

התקנה היחידה בעניין עוסקת באיסור מכירת צמיגים חדשים, מעל גיל 6.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1494:dover-2010-11-16&catid=56:dover-c-1&Itemid=65

:turn-l:
פורסם
ישנם אנשים אשר נוסעים על צמיגים בני 7 שנים?

אני ממש מקווה שלא,משום מה,נראה לי שאני טועה.

חוסר המודעות של אנשים בכל מה שנוגע לצמיגים מפליאה אותי כל פעם מחדש.

יש נהגי מונית ונהגי הסעות שקונים צמיגים משומשים מפירוקיות ופנצ'ריות. יש אפילו מספר בתי עסק שמתעסקים בזה.

פעם נסעתי במונית וראיתי שכל הצמיגים אצלו של יצרנים אחרים. שאלתי את הנהג למה, הוא אמר שלא כדאי לו להחליף פעמיים בשנה צמיגים חדשים והוא מעדיף צמיגים משומשים, לדבריו אין הבדל (הרכב עושה משהו כמו 150K ק"מ בשנה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש נהגי מונית ונהגי הסעות שקונים צמיגים משומשים מפירוקיות ופנצ'ריות. יש אפילו מספר בתי עסק שמתעסקים בזה.

פעם נסעתי במונית וראיתי שכל הצמיגים אצלו של יצרנים אחרים. שאלתי את הנהג למה, הוא אמר שלא כדאי לו להחליף פעמיים בשנה צמיגים חדשים והוא מעדיף צמיגים משומשים, לדבריו אין הבדל (הרכב עושה משהו כמו 150K ק"מ בשנה).

דווקא מנהג שמסיע נוסעים, נדרש להתנהג אחרת...

תארו לעצמכם חברת תעופה שתשתמש בצמיגים משומשים של אחרים...

אני לא אתפלא אם נמצא שיש בתחנת מוניות סט צמיגים לטסט... וביומיום נוסעים על בררה.

• תוכן חדש...