Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר AL4 - פיג'ו 406 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כחודשיים קניתי פיג'ו 406 שנת 2001. הרכב במצב ממש טוב חוץ מבעיה שיש מדי פעם. הרכב נוסע כמו שצריך והכל עובד טוב רק מדי פעם קורה ששומעים כמו מכה קטנה ואז הנורות של מצב ספורט ומצב שלג מהבהבות והגיר נכנס למצב חירום. לאחר כיבוי והתנעת הרכב הוא נוסע כרגיל. בעיה זו מופיעה בתדירות של כפעם בשבוע לכל היותר.

לאחר חיפוש באינטרנט מתברר שזו בעיה נפוצה בגיר מסוג AL4 - כנראה השסתומים או השמן.

לקחתי את הרכב למוסך ואמרו לי שצריך להחליף גיר ושזה 7000 ש"ח. 7000 ש"ח להוציא על רכב שנרכש ב12,000 ש"ח זה מוגזם מאוד וגם לא הגיוני. אני לא מבין גדול במכונאות אבל אם הרכב נוסע חלק גם בעירוני וגם בבינעירוני אז הגיר בסדר גמור וזו כנראה הבעיה של השמן/שסתומים אשר עליה מצאתי מידע באינטרנט.

האם מישהו בבקשה יוכל להמליץ על מוסך שהוא אמין וזול (כמובן לא מרכזי) באיזור אשדוד?

תודה מראש וערב טוב,

חנן

פורסם

7K זה מוגזם.

4.5K 5K מקסימום יעלה שיפוץ שיחזיק (לא יכול לומר, ובכללי אי אפשר לומר כמה יחזיק השיפוץ).

חשוב לי מאוד לידע אישי, איזה מנוע היא?

פורסם

7000 זה באמת מוגזם

היא מנוע 1800

היא נוסעת ממש ממש טוב ככה שזה לא הגיוני שהגיר מתקרב לסוף ימיו זה כנראה שסתומים ושמן כמו שכתוב באינטרנט

פורסם

אני מכיר רכב כזה עם מנוע 1800 שנת 2002 שנוסע על גיר ומנוע מקוריים ללא שיפוץ כלל כבר 260,000 ק"מ.

בגיר הוחלפו פעמיים שסתומים (פעם ראשונה לאחר 70,000 ק"מ ולאחר מכן רק באיזור ה-200,000 ק"מ.

ממליץ להחליף שמן בתדירות קבועה של 60,000 ק"מ לאחר החלפת השסתומים. יאריך לך משמעותית את חיי הגיר.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מצטרף להמלצה על אורן שירותי רכב...גם אם מדובר במשאבת גיר תצא בהרבה פחות מ7.

חוץ מזה כל מכון גירים ישפץ לך גיר קומפלט בסביבות ה4000 שח

פורסם
אני מכיר רכב כזה עם מנוע 1800 שנת 2002 שנוסע על גיר ומנוע מקוריים ללא שיפוץ כלל כבר 260,000 ק"מ.

בגיר הוחלפו פעמיים שסתומים (פעם ראשונה לאחר 70,000 ק"מ ולאחר מכן רק באיזור ה-200,000 ק"מ.

ממליץ להחליף שמן בתדירות קבועה של 60,000 ק"מ לאחר החלפת השסתומים. יאריך לך משמעותית את חיי הגיר.

אלעד

אצלי עשיתי שסתומים בסביבות ה150KKM לא עזר כל כך, ב200KKM הרכב היה בילתי נסבל, עשיתי שיפוץ, עכשיו 227KKM ושחם הוא דופק כאשר מאיצים מאפס אחרי עצירה.

לנושא, שסתומים צריכים לעזור, תחליף גם שמן.

פורסם

יתכן והבעיה היא בוסת אלקטרו מגנט, יש צורך לבדוק לחצים והפרשים במחשב.

שיפוץ ב 4K הוא לא שיפוץ מקיף ויתכן שיחזיק זמן ויתכן שלא.

שיפוץ במוסך מרכזי בעלות של 7-9 אלף שקל בדר"כ מקיף ביותר ומחזיק זמן.

פורסם

תודה רבה לכולם,

מחר אני נוסע לחולון לאורן שירותי רכב על מנת לבדוק אצלו את האפשרויות

חשוב לי לציין ששיפוץ ב7000 ש"ח זה אולי יחזיק הרבה זמן אבל זה לא שווה את זה - מחירון הרכב הוא 14,000. בנוסף כמו שציינתי, האוטו נוסע ממש טוב ככה ששיפוץ גיר זה קצת הזוי לעשות עכשיו.

אני מודה לכולכם על התגובות המהירות והעזרה

אעדכן איך הלך:)

ערב טוב!

פורסם

ניר, זה לא נעים ולא בטוח ליסוכ ככה, מנסיון.

לפותח, אל תרוץ לשפץ ולהוציא כלכך הרבה כסף. גש לאורן או לספי לאבחון מדויק ותנסה למצוא פתרון שייתן יחס עלות תועלת הטוב ביותר.

בהצלחה ומחכים לעדכון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מדבר גם מניסיון, אבל עם עין אחת על הכיס.

סבבה גם אני סוחב את הבעיה, כרגע לפני עצירה מוחלטת מעביר לN ואז ב5 קמ"ש ככה מרים קצת ברקס ומכניס לD, זה מונע את הדפיקה בתחילת נסיעה.

כנראה שנסחוב את הבעיה עד שנחליף רכב. (אני מת על הרכב, להורים נמאס).

כנראה שאצלי שום שיפוץ לא יחזיק.

הרכב נוסע בערך כמו מונית, רוב הנסיעות בעיר ובחום של הצהריים.

5 נהגים, הרכב נוסע הרבה! (ביולי-אוגוסט-ספטמבר עד ינואר ככה, הוא עבר 20KKM רק בחצי הראשון.)

זה כבר נטחן מכל הכיוונים, אבל שוב, הגיר הזה זה תופעה מכאנית.

לכל אחד יש בעיה אחרת, ואף אחד לא יודע לפתור אותה כמו שצריך. (ואני מתכוון כמו שיפוץ ברכבים אחרים, שיחזיק 150KKM בשקט).

זה נראלי המכלול הראשון בהסטוריה שאין דרך לסדר אותו באמת.

• תוכן חדש...