Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאי סוזוקי סוויפט 2008 ב65K?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות סוזוקי סויפט 2008 יד 2 40000 ק"מ ב65K כשהמחירון של האוטו הוא 65K

הבנאדם שמוכר באמת השקיע על האוטו לא מעט כלומר מוסך מורשה גלגלים טסט לשנה ועוד..

והוא לא רוצה להוריד

מה אתם אומרים כדאי?

פורסם

ממש לא שווה. סוויפט 2012 ידנית עולה 77,000.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לטעמי כל המחירונים של הסופר מיני לא ריאליים.

ניתן לקנות סופר מיני חדשה(ידנית) ברמה של 70-80K. לא משנה אם מדובר באיביזה, פאביה, פיאסטה, קליאו או ריו.

כדי להצדיק רכישה של סופר מיני משנתון 2008 המחיר צריך להיות מפתה, משמע נמוך משמעותית, משמע באזור 50-55K.

פורסם

בכנות, גם 55 לא נראה לי מוצדק בהתחשב בזה שהולכים 4 שנים אחורה ומקבלים רכב ללא אחריות יצרן, בנוסף הרכבים מהשנה-שתיים האחרונות מציעים קצת יותר מרכבים דור קודם.

הייתי הולך במקרה הזה על חדש, אלא אם כן קונים יד 2 עד 45 אלף בערך

פורסם

אני מצטרף לדעות נ"ל. יצא לי לדבר עם דניאל על זה ביממה האחרונה - לדוגמא, היום ראיתי סיאט איביזה ספורט 2007, והמוכר דורש עליה 53,000. אולי בלחץ יירד ל50. אבל זה כבר פוזל בצורה משמעותית לכיוון הסופר מיני החדשות.

כמובן שאין מה להשוות בין רכב ספורט עם המנוע והאבזור, אבל בסופו של דבר מדובר ברכב בן 5.5 שנים לעומת רכב חדש לגמרי, בהפרש לא גדול בכלל.

פורסם
Mr.MisChief, מה בסופו של דבר החלטת?

אני לא יודע עדיין. התחלנו להסתכל גם על רכבים יד2. היום נסעתי לבדוק פונטו 1.4 שנת 08' ב-44 אלף ואיביזה ספורט שנת 07' ב-53 אלף. אני חושב שבאזור ה-50 כבר לא משתלם ללכת על יד 2, בייחוד רכב משנת 07'..

לגבי רכב חדש, אם בכל זאת בסוף נחליט ללכת בכיוון הזה, 90% שזה יהיה הסוויפט במבצע חבר, למרות שלא כלכך התלהבתי מהרכב בנסיעת מבחן. זאת אחת הסיבות שהתחלנו להסתכל על רכבים יד2 דרךאגב, חבל להוציא כלכך הרבה כסף (גם אם זה יחסית קצת לעומת רכבים חדשים אחרים) אם אתה לא שלם עם הקנייה.

כרגע בודק ביד2 ידניים באזור ה-40 (גטס, 206XS, פונטו1.4, איביזה ספורט.. אבאו אאל"ט זה לא רכב טוב)..

פורסם

אם כבר אתה הולך על יד שניה, אז פונטו, איביזה, 206 אלה אופציות טובות, גטס... הרבה פחות

לגבי הסוויפט, אתה יודע שזו הבחירה שלי, אבל גם אם לא היא, יש לך עוד אפשרויות, זה לא או זה או כלום.

פורסם
אם כבר אתה הולך על יד שניה, אז פונטו, איביזה, 206 אלה אופציות טובות, גטס... הרבה פחות

לגבי הסוויפט, אתה יודע שזו הבחירה שלי, אבל גם אם לא היא, יש לך עוד אפשרויות, זה לא או זה או כלום.

גטס הסתכלתי רק על גטס ספורט 06' 3 דלתות 1.6. לא מסתכל על השאר.

דניאל אמר לי שהבידוד רעשים בה אבל ממש גרוע, מה שלמדתי שמאוד חשוב לאחר נסיעות המבחן שעשיתי לאחרונה.

האמת שלא זכרתי שזו הבחירה שלך. קנית אותה?

סך הכל, אני כן מרגיש שזה או זה או כלום. הריו ממש אהבתי אבל ב-80 אלף זה כבר ממש גבוה לעומת הסוויפט (75 על הכביש במבצע חבר כולל תוספות). הפיאסטה לא אופציה (האישה ממש לא אהבה את הקלאץ/בלמים), והאיביזה/פאביה/קליו נחותות משלושתן.. אם רנו היו נותנים את המבצע '3' הזה שיש להם עכשיו גם לקליו, אולי היה מה להסתכל עליה.

פורסם

כן, התכתבנו עליה, על הריו ועל הפיאסטה בכמה ת'רדים.

אני חושב שהאופציות הן (סיננתי רכבים עם בטיחות בינונית, רכבים מיושנים ורכבי 3 דלתות):

סוויפט - רשמת יציבות ורעשים, כנ"ל המנוע היה שקט גם כשנסעתי במהירות בין עירונית בנסיעת מבחן, היה טיפה רעשי כביש אבל ממש לא רציני, לא הרגשתי שום בעית יציבות, אולי זה הרגיש כך כי ההגה קל יחסית לרכבים כמו הפיאסטה?

פיאסטה - מוזר שדווקא הבלמים הם שהפריעו, הם היו לא רעים כשניסיתי אותם ולא יצא לי לראות משהו רע לגביהם, שווה לבדוק אם העניין עם הקלאץ והבלמים זה לא עניין של הרגל.

איביזה - אחלה רכב, אני פסלתי אותו מסיבות כלכליות/אחריות בעיקר, אבל זה אוטו טוב.

קליאו - אם הסתכלת על הריו, כנראה שביצועים לא קריטיים עבורך, הקליאו אופציה טובה

ריו - יקרה יחסית למתחרות ולא בצדק בעיני, היא צריכה להיות מתומחרת בדומה לאחרות

פונטו - אני לא מכיר אותה

אתה צריך לזכור שאין רכב ללא חסרונות וללא פשרות.

פורסם

אמנם מדובר ברכב אוטומט מול ידני, אבל 12 אלף ש"ח הפרש לעומת חדש לא בדיוק הופכים את הסוזוקי שלו לאטרקטיבית.

קח בחשבון שיש לך טיימינג לבצע בשנה הבאה (אלא אם זה שרשרת), צמיגים להחליף ואולי עוד דברים שפשוט אין צורך לבצע ברכב חדש.

כמו כן, מדובר בדגם חדיש יותר לעומת הסוויפט הקודם, ומבחינת הפנים של הרכב מדובר בשמיים וארץ.

עוד נקודה - יש לא מעט רכבים כאלה בליסינג. אז אולי זה לא כ"כ מושקע ואולי יש עוד 30-40 אלף ק"מ, אבל המחיר יהיה נמוך ב-15 אלף ש"ח. וזה גם משהו שכדאי לחשוב עליו.

פורסם
כן, התכתבנו עליה, על הריו ועל הפיאסטה בכמה ת'רדים.

אני חושב שהאופציות הן (סיננתי רכבים עם בטיחות בינונית, רכבים מיושנים ורכבי 3 דלתות):

סוויפט - רשמת יציבות ורעשים, כנ"ל המנוע היה שקט גם כשנסעתי במהירות בין עירונית בנסיעת מבחן, היה טיפה רעשי כביש אבל ממש לא רציני, לא הרגשתי שום בעית יציבות, אולי זה הרגיש כך כי ההגה קל יחסית לרכבים כמו הפיאסטה?

פיאסטה - מוזר שדווקא הבלמים הם שהפריעו, הם היו לא רעים כשניסיתי אותם ולא יצא לי לראות משהו רע לגביהם, שווה לבדוק אם העניין עם הקלאץ והבלמים זה לא עניין של הרגל.

איביזה - אחלה רכב, אני פסלתי אותו מסיבות כלכליות/אחריות בעיקר, אבל זה אוטו טוב.

קליאו - אם הסתכלת על הריו, כנראה שביצועים לא קריטיים עבורך, הקליאו אופציה טובה

ריו - יקרה יחסית למתחרות ולא בצדק בעיני, היא צריכה להיות מתומחרת בדומה לאחרות

פונטו - אני לא מכיר אותה

אתה צריך לזכור שאין רכב ללא חסרונות וללא פשרות.

עשינו נסיעת מבחן על הריו ומיד אחרי זה על הפיאסטה, בהפרש של חצי שעה.

ההבדל בין הבלמים של הפיאסטה לריו היה שמים וארץ. אלו היו גם רכבי מבחן עם קילומטרז' נמוך, אז קשה לי להאמין שזה עניין של שחיקה. בפיאסטה בלמי תוף ובריו רק דיסקים. כנראה שזה מה שעשה את ההבדל, אבל זה היה מורגש בצורה ניכרת.

ביצועים הם לא קריטיים ברמה של האצה מטורפת וכו'. אני גר בהרצליה אז עליות וכו' זה לא סוגייה בכלל. מה שכן, חשוב לי שהאוטו יהיה נעים לנסיעה ב-120 קמ"ש, וזה משהו שהיה בפיאסטה ובריו, אבל לא כל-כך בסוויפט (בידוד רעשים וחוסר-יציבות לעומת השאר). יכול להיות שאני פשוט פחות אוהב רכבים קטנים, כי הרוב מעדיפים את הסוויפט דווקא. אבל זה עניין סובייקטיבי בסופו של דבר (חוץ מבידוד הרעשים שפה אין ויכוח, ולי די הפריע).

פורסם
אמנם מדובר ברכב אוטומט מול ידני, אבל 12 אלף ש"ח הפרש לעומת חדש לא בדיוק הופכים את הסוזוקי שלו לאטרקטיבית.

קח בחשבון שיש לך טיימינג לבצע בשנה הבאה (אלא אם זה שרשרת), צמיגים להחליף ואולי עוד דברים שפשוט אין צורך לבצע ברכב חדש.

כמו כן, מדובר בדגם חדיש יותר לעומת הסוויפט הקודם, ומבחינת הפנים של הרכב מדובר בשמיים וארץ.

עוד נקודה - יש לא מעט רכבים כאלה בליסינג. אז אולי זה לא כ"כ מושקע ואולי יש עוד 30-40 אלף ק"מ, אבל המחיר יהיה נמוך ב-15 אלף ש"ח. וזה גם משהו שכדאי לחשוב עליו.

מסכים עם עניין הליסינג. אני מחר אנסה לקפוץ לכמה אולמות ולראות אם יש משהו ידני.

עניין ה-15 אלף ש"ח נהיה אפילו יותר אקוטי כשאתה מתרגם את זה לאחוזים מתוך התקציב של פותח השרשור.

• תוכן חדש...