Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים והחברות!

שמי שלמה, בן 23 וגר בירושלים, חבר חדש בפורום בהמלצתו של חבר (y9853).

ובכן... אני לא יודע מאיפה להתחיל כי יש כ"כ הרבה... אז אנסה לסדר את הדברים.

אז ככה - מאז שאני זוכר את עצמי, יש לי שריטה על החיפושית (כן כן "רכב העם" המקורי, עם החיוך והאופי שאין שני לו).

זו הייתה מכונית הצעצעוע הראשונה שקיבלתי, שצורתה המיוחדת - המחייכת והשובבה תמיד קסמה לי וככל שגדלתי והתבגרתי

אהבתי למכונית הלכה וגדלה - לפלא ההנדסי הזה (או יותר נכון - ל 21,529,464 פלאים) שהיו בייצור 65 שנה עם שינויים

מינוריים בלבד.

לאחרונה לאחר לבטים כאלו ואחרים, שכללו בין היתר את העובדה שאני כרגע חייל לפני שחרור (שמגיע מעולם המחשוב -

אם מישו צריך עזרה :-) ) ושרכישת רכב חדש בגיל שלי היא לא ממש אופציה בהתחשב בעלויות... ובכלל את האהבה שלי

להנדסה הגרמנית הפשוטה, היעילה והכ"כ מוצלחת - החלטתי שהגיע הזמן לעשות את הצעד ולחפש את החיפושית שלי :-)

וככה מצאתי את עצמי יושב בחג השבועות, 24/7 מול המחשב, בוהה בסרטים ביוטיוב על התנעה של חיפושית אחרי 35 שנה,

בנסיעות של מועדונים בחו"ל, בפרסומות של VW מכל הזמנים והתקופות, במבחנים שביצעו לחיפושית, בשיפוצים מקיפים, וגם כאן

נתקלתי בשיפוצים המדהימים של יוסי/VW130071 (ה"פחונית" המדהימה) ושל שי/~shay~ שעשו אוברול מן הקצה אל הקצה..

ואפילו המלצות כבר על ד"ר באג ופחחים ;)

ואיך אומרים? ה"רעל" חלחל טוב מאד :lol:

אולם ככל שחקרתי את הנושא יותר, עם כל סרט, פרסומת ושרשור שקראתי - נחשפתי לכל כך הרבה חומר וידע בנושא

עד שהלכתי לאיבוד >

חלון מפוצל מאחורה, חלון רחב, קבריולט, ברזנט, ידני, חצי אוטומטי, מצבר חומצי, מצבר ג'ל, איך לקנות, מה לקנות,

איך לבדוק, קירור אוויר, קירור נוזלים, אמריקאית, גרמנית ועוד ועוד ועוד....

ובכן, כאן אני אשמח לעזרתכם וותיקי הפורום/חובבי ובעלי החיפושיות בפרט -

מאד אשמח להצטרף למועדון בעלי החיפושיות, ולקבל קצת עזרה בנושא (וכמובן קצת סדר בבלאגן :-) )

בכלליות - אשמח לדעת איזה דגם של החיפושית מומלץ על ידכם כחיפושית ראשונה (הבנתי לדוגמא שהמקסיקניות לא משו...),

דברים שכדאי לקחת בחשבון בכניסה להובי הזה עם חיפושית, טיפולים שוטפים שהמכונית זקוקה להם ובכלל כל פריט מידע שקשור

בנושא אשמח לשמוע ובעיקר ללמוד!

תודה רבה, וסורי שיצאה לי הודעה קצת חופרת ומבולגנת - אבל אני מתלהב, מותר לי לא? :-)

שבת שלום שתהיה :)

שלמה

נ.ב - צירפתי תמונה של החיפושית הראשונה שלי, כבר בת 18, גם זקוקה לשיפוץ :lol:

20120525_164826.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוך הבא חבר!

יש 2 פורומים עיקריים שבהם גולשים רוב בעלי החיפושיות

פורום אחד נמצא באתר מוסך: (משום מה אני לא מצליח להוסיף קישור שלהם) תיכנס לאתר שנקרא "אתר מוסך" ושם לפורומים ואז לפורום חיפושיות.

ופורום נוסףלחיפושיות באתר תפוז:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=504

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

מי אמר לך שחיפושית מקסיקנית זה לא משהו זה משהו משהו יש לי חיפושית מקסיקנית שנת 80 דגם מיוחד שהביאו רק 18 לארץ בשנה הזאת והרכב נוסע מצוין ללא תקלות והכול בסדר ובנוסף בשנתונים האלה יש כמה שיפצורים בטיחותיים והרכב יותר בטיחותי,אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן ליצור איתי קשר 0509822253-דניאל

TOYOTA COROLLA 2006

VW SUPER BEETLE 1303 1973

SUZUKI JIMNY JLX 2006

פורסם
מי אמר לך שחיפושית מקסיקנית זה לא משהו זה משהו משהו יש לי חיפושית מקסיקנית שנת 80 דגם מיוחד שהביאו רק 18 לארץ בשנה הזאת והרכב נוסע מצוין ללא תקלות והכול בסדר ובנוסף בשנתונים האלה יש כמה שיפצורים בטיחותיים והרכב יותר בטיחותי,אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן ליצור איתי קשר 0509822253-דניאל

מה נשמע דניאל?

קודם כל סליחה אם פגעתי בך ובחיפושית :roll:

ובכן... קראתי בכמה מקומות בארץ ובעולם כי החיפושיות ה"צעירות" יותר (אני לא יודע אם שנות ה-80 נכלל בהן) שיוצרו במקסיקו

יוצרו ממתכת באיכות ירודה יחסית למתכת בה ייצרו את הגרמניות... ועל כן הן סובלות יותר מרקבונות ומחלודה ולכן לא ממולצות

כחיפושית ראשונה/יש לבדוק אותן בשבע עיניים יותר מהגרמניות שכן ברוב המקרים מצריכות הרבה יותר עבודות מתכת לבודי ולשאסי

פורסם
ברכב שלי כמעט ואין חלודה במקומות שחיפושיות אחרות סובלות מהרבה חלודה כל המכלולים זהים פרט לדלתות

אני מניח שהכל עניין של תחזוקה :)

שיפצת אותה בעצמך או שהיא אורגינאלית שמורה?

פורסם
הרכב אורגינלי ושמור רק עבר צבע עם אתה צריך עזרה במציאת חלקים או כול דבר אחר צור איתי קשר בפלאפון

כיף לשמוע שאאתה מחזיק חיפושית אורגינאלית במצב כזה טוב כ"כ הרבה זמן

רק מוכיח את טענתי שלחיפושית אין מתחרה :)

חחח האמת אני צריך את עזרתך במציאת חיפושית בכללי חחח אחרי זה חלקים :p

פורסם

מעט בשולף וכמה המלצות:

קודם כל ברוך הבא לשריטה אני מזהיר אותך מראש היא ממכרת.

כל חיפושית שלא תבדוק תצטרך לבדוק טוב, בדדות אלו אשר היו אצל בעלים אכפתיים כל השנים, רובן עברו תקופות אצל תפרנים (ושלי עדיין אצל תפרן), ותוחזקו בתחזוקת שבר.

חיפושיות מקסיקניות אכן ייוצרו מפח ירוד יותר, יכול מאוד להיות ששל דניאל במצב מעולה, אבל נדיר למצוא כאלו שהן יד ראשונה.

(אגב יש לי סט גומיות לדלתות של כזו אם מישהו רוצה)

קצת סדר בהיצע בארץ:

החיפושיות הרגילה שמכונה בארץ "גרמניה" היא הנפוצה יותר בעיקר בשנתונים שבין 70 ל76.

בשנתונים מתחת ל67 הצורה אחרת במעט ונחשבת להרבה יותר קלאסית ומבוקשת.

מבחינה מכאנית החלקים הנפוצים הם לגרמניות מ68 ומעלה עד 76.

הסופר ביטל שמכונה בארץ "אמריקאית" מתחלקת לשני דגמים 1302 ו1303, ההבדל בינה לבין הגרמניה הוא בעיקר במערכת מיתלים אחרת, קבינה מעט מרווחת יותר, ותא מטען גדול יותר.

ההבדל בין 1303 ל1302, הוא בחלון הקידמי שב1303 הוא קמור וב1302 ישר כמו בגרמניה.

האמריקאיות נדירות יותר.

יש מנועי 1200 1300 1500 1600 , ה1500 נדירים יחסית ולא נותנים יותר מידי ביחס ל1300.

כמובן שיש עוד אין ספור תתי דגמים ושילובים.

ממליץ לך להגיע למפגשים ולראות בעיניים.

כמו כן מומלץ לחפש בפורום דיונים ישנים עם עוד מידע, אנחנו כותבים בעיקר בפרום חיפושיות בתפוז.

לדעתי (וזו רק דעתי) תבחר את החיפושית בעיקר לפי מצב הפח, את הכל השאר אתה תחליף בסוף, מנוע, הגה כיסאות, הכל בסוף עובר שיפוץ כזה או אחר, פח רקוב ישאר איתך לעד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לדניאל - אשמח לתת לך את הטלפון בפרטי (אני עוד שניה מגיע למכסת ההודעות שצריך :p ), בתור איש שמתעסק עם המכונות

האלה שנקראות מחשבים, אני מייד רואה איך הטלפון שלי נכנס למאגר הודעות ופרסומות ברגע שהוא עולה לכאן חחח

לאומי5 - המון תודה על ההסבר, אם זה מה שיוצא ב"שלוף", מעיין מזה הסבר מעמיק :)

ואכן הצטרפתי גם לפורום בתפוז (שלמה BUG) ופרסמתי הודעה דומה אחרי שהומלץ לי על הפורום.

רק שאלה קטנה לי (בהתחשב בעובדה שאתה נמצא בנישואים פוליגמיים עם שתי חיפושיות)

כשאתה אומר שאני אחליף את הכל חוץ מהפח - זה לא נוגד את האמרה המפורסמת כי מדובר ברכב הכי אמין?

אני מניח כמובן, שלרכב בן 30-40 יהיו טיפולים כאלו ואחרים... במה מתאפיינים רוב הטיפולים ברכב, וכמובן מה הנגזרת

הפיננסית (מנסיונך)?

שוב תודה על העזרה :)

שלמה

• תוכן חדש...