Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כבר כמה שנים שלא נהגתי על גיר ידני (פרט לנסיעות קצרות בזמן האחרון שעברו חלק) ורציתי לוודא כמה נקודות:

1. במצב של העלאת/הורדת הילוך, הפעולה שאני מכיר שצריך לעשות היא בעצם לשחרר את הקלאץ ולהוסיף גז בהדרגתיות במקביל, למה בעצם לא לשחרר את הקלאץ בעדינות בלי גז בכלל? זה לא יגרום לשחיקה מועטה יותר של הקלאץ כי הסל"ד יהיה נמוך יותר?

2. בגלישה איטית (5-10 קמ"ש) משחררים חצי קלאץ ומוסיפים מעט גז, אם רוצים להוריד קצת את המהירות או לעצור קצת את ההתקדמות מה עדיף, להכניס את הקלאץ עד הסוף ולהשאר עם אותה לחיצה על הגז או להשאיר את הקלאץ חצי לחוץ ולעזוב את הגז?

ב. בגלישה השחיקה לקלאץ גבוהה יותר?

3. בבלימת חירום, צריך לבצע את הבלימה עם קלאץ בפנים מתחילת הבלימה? יש משמעות למתי לוחצים על הקלאץ מבחינת מרחק בלימה?

תודה רבה

פורסם

אהלן,

לשאלותייך:

1. אם משלבים גז בהעלאת/הורדת הילוך ההעברה תהיה יותר חלקה. אפשר לעשות את זה בלי גז אבל כדי שההעברה תהיה חלקה הפעולה תצטרך להיות איטית משמעותית. לגבי עניין השחיקה-אין לי מושג.

2. אין בזה חוקים. אישית, אם אני רוצה להאט מיידית אני מכניס קלאץ' ואם לא אני מגיע למצב ש"ההילוך מושך את הרכב" - זאת אומרת המהירות המינימלית של ההילוך כאשר הוא משולב.

אם אתה מגדיר גלישה חצי קלאץ' (להישאר בנקודת החיכוך) אז זה שוחק מאוד ורצוי להישאר בנקודה הזאת כמה שפחות.

אם אתה מגדיר גלישה כנסיעה איטית עם קלאץ' לחוץ אז אין שום בעיה.

3. לא צריך לבצע עם קלאץ' בפנים מתחילת הבלימה. צריך כשמתקרבים לעצירה כדי שהרכב לא ייכבה.

לדעתי כשהקלאץ' לחוץ למשך כל הבלימה זה יאריך את מרחק הבלימה כי כשהילוך לא משולב הרכב "משוחרר" אבל לא בצורה מהותית.

בהצלחה.

פורסם

1. בהעלת/הורדת הילוך הנהג אמור להתאים את סל"ד המנוע להילוך, אותו הוא רוצה לשלב.

שיחרור מצמד ללא גז לאחר החלפת הילוך יגרום לזעזוע ובלימה מיותרת של הרכב, ולשחיקה מיותרת של המצמד.

2. יש לצמצם ככל האפשר את הזמן, בו אתה נוסע עם " חצי קלאץ'". רצוי כמה שיותר מהר לשחרר את הקלאץ' לגמרי ולשלוט במהירות הרכב על ידי דוושת גז בלבד. אם רוצים להוריד מהירות, יש להפריד את המצמד ולעזוב את הגז בו זמנית.

ב. בכל מצב, בו דוושת הקלאץ' לא משוחררת לגמרי, השחיקה שלו גבוהה יותר.

3. לדעתי בלימת חירום יש לבצע עם מצמד מופרד, אחרת אם הגלגלים המניעים ינעלו, המנוע יכבה.

פורסם
1. בהעלת/הורדת הילוך הנהג אמור להתאים את סל"ד המנוע להילוך, אותו הוא רוצה לשלב.

שיחרור מצמד ללא גז לאחר החלפת הילוך יגרום לזעזוע ובלימה מיוצרת של הרכב, ולשחיקה מיותרת של המצמד.

2. יש לצמצם ככל האפשר את הזמן, בו אתה נוסע עם " חצי קלאץ'". רצוי כמה שיותר מהר לשחרר את הקלאץ' לגמרי ולשלוט במהירות הרכב על ידי דוושת גז בלבד. אם רוצים להוריד מהירות, יש להפריד את המצמד ולעזוב את הגז בו זמנית.

כלומר "הבעיה" פה (בשאלה 1) היא דווקא שהסל"ד של המנוע נמוך מדי ולוחצים גז כדי להשוות לסל"ד של הגיר?

2. ואם צריך לנסוע במהירות נמוכה שלא מאפשרת לנסוע רק עם הילוך? מה הפתרון הכי נכון?

3. יצא לי לראות בכל מיני סרטונים שמבצעים בלימת חירום עם קלאץ לחוץ, זאת פעולה לא נכונה?

פורסם

בלימת חירום מבצעים עם רגל ימין קבורה ברדיאטור. רגל שמאל לא חייבת לעשות כלום באותו הזמן. עדיף כמובן ללחוץ גם על הקלאץ' כדי שהרכב לא ייכבה בעמידה, אבל זה ממש לא משנה מתי לוחצים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. נכון.

2. במצב זה אין ברירה ויש לנוע תוך החלקה חלקית של המצמד, ולהשתמש במינימום אפשרי של הגז, כלומר טיפה מעל סל"ד סרק. הבלאי הכי גבוה למצמד נגרם כשנותנים הרבה גז, תוך החלקה (שחרור חלקי) של המצמד.

3. ערכתי את ההודעה הקודמת.

פורסם
בלימת חירום מבצעים עם רגל ימין קבורה ברדיאטור. רגל שמאל לא חייבת לעשות כלום באותו הזמן. עדיף כמובן ללחוץ גם על הקלאץ' כדי שהרכב לא ייכבה בעמידה, אבל זה ממש לא משנה מתי לוחצים.

הכוונה שלך היא שבמידה ולא לוחצים על הקלאץ', הרכב יכבה במהלך הבלימה כי הגלגלים המניעים לא מסתובבים (או מסתובבים מאוד לאט), או שאתה מתכוון שהרכב יכבה רק כשהוא יעצר?

פורסם

ברגע שהגלגלים ינעלו, המנוע יכבה.

אם תשחרר קצת את הבלמים ונעילת הגלגלים תיפסק, המנוע יניע מחדש, כל עוד הרכב עדיין בתנועה ובמהיות סבירה.

אם תגיע למצב עצירה מלאה עם גלגים נעולים, המנוע כמובן יהיה כבוי.

פורסם
למה שהמנוע יניע מעצמו ? :shock:

מאותה סיבה שרכב ידני מניע כשדוחפים אותו. כמו שתואר כאן, הגלגלים חוזרים להסתובב אחרי ששוחררה דוושת הבלם, מסובבים את המנוע ומניעים אותו.

זו למעשה פעולה זהה לפעולה של הסטארטר החשמלי.

• תוכן חדש...