Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתם צריכים להבין: מערכת הבריאות קורסת מבחינה כלכלית. כל הקופות מצויות בגרעון עמוק, וכל שקל שנכנס מקל עליהן לנהל את תקציבן. לכן הן מעמיקות את הגביה ככל מכולתן, גם בסעיפים שלא הקפידו עליהם בעבר.

והעיקר שהם שולחים כל חודש עם החשבון טונות של חוברות פרסום לשטויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני עובד לרוב בבית חולים ופחות נתקל בטפסים הירוקים כנ"ל. באביב עבדתי באופן זמני במרפאה עצמאית בקופ"ח מסוימת וחתמתי על מגוון טפסים ירוקים ורישיונות לכלי יריה (לחולים קבועים של המרפאה) בלי שהם היו צריכים לשלם בנפרד. אולם חשוב לציין שזאת מרפאה עצמאית ומדובר רק בחולים הרשומים במרפאה. יכול להיות מאוד שבמרפאות עם רופאים שכירים (מועסקים ישירות על ידי הקופה) המצב שונה.

האמת שאם עושים את מילוי הטופס כמו שצריך, מדובר במלאכה של 5 עד 20 דקות (תלוי במורכבות המטופל וברמת ההכרות איתו) וזה לא מעט זמן במונחים של רפואת משפחה. הזמן הזה יקר מאוד, עלות כוללת של רופא משפחה/פנימית מומחה למעסיק שלו במרפאה (לא בבי"ח שם זה פחות) היא החל מ-200 ש"ח לשעה ולזה כמובן יש להוסיף את עלות המרפאה עצמה ועלות שירותי מזכירות.

95 ש"ח עלות לפעולה שלא מכוסה כלל על ידי סל-בריאות או ביטוח כלשהו ושאמורה לפחות לקחת בממוצע 15 דקות (ברוטו) זה ממש לא יקר.

פורסם
אני עובד לרוב בבית חולים ופחות נתקל בטפסים הירוקים כנ"ל. באביב עבדתי באופן זמני במרפאה עצמאית בקופ"ח מסוימת וחתמתי על מגוון טפסים ירוקים ורישיונות לכלי יריה (לחולים קבועים של המרפאה) בלי שהם היו צריכים לשלם בנפרד. אולם חשוב לציין שזאת מרפאה עצמאית ומדובר רק בחולים הרשומים במרפאה. יכול להיות מאוד שבמרפאות עם רופאים שכירים (מועסקים ישירות על ידי הקופה) המצב שונה.

האמת שאם עושים את מילוי הטופס כמו שצריך, מדובר במלאכה של 5 עד 20 דקות (תלוי במורכבות המטופל וברמת ההכרות איתו) וזה לא מעט זמן במונחים של רפואת משפחה. הזמן הזה יקר מאוד, עלות כוללת של רופא משפחה/פנימית מומחה למעסיק שלו במרפאה (לא בבי"ח שם זה פחות) היא החל מ-200 ש"ח לשעה ולזה כמובן יש להוסיף את עלות המרפאה עצמה ועלות שירותי מזכירות.

95 ש"ח עלות לפעולה שלא מכוסה כלל על ידי סל-בריאות או ביטוח כלשהו ושאמורה לפחות לקחת בממוצע 15 דקות (ברוטו) זה ממש לא יקר.

שטויות, הרופא שטיפל בי לפני כמה שנים בטופס הירוק, מעולם לא היתה לי הכרות מוקדמת איתו, הגעתי למרפאה אחרי שנים שלא ביקרתי שם (אבל שילמתי כמו ילד טוב כל חודש) , בקושי זיהיתי את המרפאה. הבחור חתם לי בעיוור מבלי להכנס לתיק הרפואי במחשב אפילו.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

הדוקטור כתב "אם עושים את זה כמו שצריך" - במקרה שלך לא עשו את זה כמו שצריך - מה גם שלהגיד "שטויות" על משהו שאיש מקצוע כותב זה, איך לומר זאת בעדינות, קצת שחצני.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כתושב חוזר חייבים לחכות חצי שנה בכדיי להירשם בביטוח לאומי

זת אומרת שאי אפשר להירשם בשום קופת חולים

לחידוש רישיוון נהיגה שעסיתי בישראל, אגב בישראל צריך לעסות חידוש רושיון ?

מישרד הרישוי בחולון דורש ממני בדיקה רפואית ( טופס ירוק )

המחיר של בדיקה פרתית 600 שקל

זה תלוי בטוב ליבו של הרופא,

בגדול , הגעתי אליו לפני כמה שנים, שלח אותי לשלם 90 ש"ח , לאחר מכן באתי , חתם על הכל תקין (מיותר לציין שלא בדק כלום) ושלח אותי לדרכי.

פורסם

ראשית - יש לקופות נוהלים מסודרים מאד לגבי חיובים. חלק גדו מהם אוטומטי, כלומר הרופא - או גורם אחר - לא יכול לבצע את הפעולה במחשב בלי לגבות את התשלום (כאשר הגביה יכולה להיות במנגנון חיוב אוטומטי או במזומן עם אישור הפקיד במערכת, כאשר פקיד שיאשר פעולה בלי לגבות כסף יסתבך בחסר הקופה). שנית - האגרות נקבעות על ידי האוצר ומשרד הבריאות, ולא על ידי הקופות.

ודבר אחרון - יש הרבה אישורים שאסור לרופא לנפק. אישור לרשיון נהיגה מותר - אבל אישור לנשיאת נשק, או אישורים לביטוח לאומי, או לחברות ביטוח, או לפעילות במועדון ספורט (לא חדר כושר) וכן לעוד עשרות ומאות גורמים - אסור. כמובן שיש רופאים שלא מקפידים על ההוראות, אבל הם חושפים עצמם לסיבוכים כלכליים ובעקר משפטיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוצאתי רישיון לפני חצי שנה ולא שילמתי שקל לא על בדיקה רפואית של רופא משפחה ולא על בדיקת עיניים

• תוכן חדש...