Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לדוגמא אני נוסע ברכב, ואחרי זמן מסויים מתפוצץ לי אחד הצינורות שמובילים את המים במערכת הקירור ומתרוקן כל המים שיש..

מה יראה לי מד החום (לא מנורת ביקורת) האם המד יירד לגמרי למטה או יעלה?

ורק לאלה שמבינים באמת ולא סתם ניחושים!

פורסם

תהיה בטוח שיקרה משהו לראש מנוע..וכמובן שלא תהיה סרקולציה במנוע ומד החום אמור לקפוץ לגבול האדום די מהר.

פורסם

חיישן חום מודד טמפרטורת מים. איך מד חום יקפוץ כאשר אין מים למדוד?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תהיה בטוח שיקרה משהו לראש מנוע..וכמובן שלא תהיה סרקולציה במנוע ומד החום אמור לקפוץ לגבול האדום די מהר.

בטוח שיקרה משהו לראש מנוע אם אני ימשיך לנסוע..

השאלה שלי היא איך המד חום עובד?

בודק את טמפרטורת המים או שהוא בודק טמפרטורה אחרת?

פורסם
חיישן חום מודד טמפרטורת מים. איך מד חום יקפוץ כאשר אין מים למדוד?

יופי אחי זה מה שרציתי לשמוע!!

כי אני יתווכחתי אם מישהו והוא אמר שהמד יעלה כי המד חום לא מודד את הברזל ובלה בלה ולא את המים ואני אמרתי שאם זה יקרה אז המד חום פשוט יתבטל ויירד עד למטה..

פורסם

לא, בדרך כלל הוא לא ירד למטה, הוא ישאר פחות או יותר אותו דבר, אולי טיפ טיפה יעלה.

אכן באמת הרבה ראשי מנוע הולכים בגלל שאי אפשר לראות התחממות כשאין מים.

הסימנים היחידים הם סימנים עקיפים שקשה לזהות בזמן אמת, ולחתוך לפיהם לשוליים.

(צילצולים במנוע, חוסר סחיבה, חוסר תגובה בדוושת הגז, המזגן מפסיק לקרר, ועוד.)

היה כאן בפורומים כמה שחיברו מד חום חיצוני לבלוק מנוע עם חיווי בתא הנהג, אם זה עוזר להציל את הראש, אין לי מושג.

בשבילך אדם, מצאתי אותו. כל הפרטים כאן.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
לא, בדרך כלל הוא לא ירד למטה, הוא ישאר פחות או יותר אותו דבר, אולי טיפ טיפה יעלה.

אכן באמת הרבה ראשי מנוע הולכים בגלל שאי אפשר לראות התחממות כשאין מים.

הסימנים היחידים הם סימנים עקיפים שקשה לזהות בזמן אמת, ולחתוך לפיהם לשוליים.

(צילצולים במנוע, חוסר סחיבה, חוסר תגובה בדוושת הגז, המזגן מפסיק לקרר, ועוד.)

למה הוא לא יירד למטה?

היוניט של המד חום בודק את טמפרטורת המים,ולפי הנתונים של היוניט זה מופיע על המד חום ברכב.

ואם אין מים במערכת אז היוניט מה הוא יבדוק? ואיך בדיוק הוא יעלה?

פורסם

הוא היה חם עוד ממקודם. שניה לפני זה היו מים חמים? הם ברחו? איך אתה רוצה שבשניה אחת או חצי שניה מרגע שאין מים הוא כבר יהיה קר לגמרי שהמחוג ירד עד למטה? לכן הוא נשאר בדך כלל על אותו חום שהוא היה קודם.

כתבתי שלפעמים הוא עולה קצת. אחרי הכל חודר אויר חם ורותח למערכת, או שמגיע גל של מים רותחים מאוד מתוך המנוע, ואז הם מעלים בקצת את החום ואת המחוג.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הנסיון שלי מראה שהמים לא נעלמים ברגע. ואם יש נזילה במערכת, במקביל לירידת המיפלס המים הולכים ומתחממים יותר ויותר. גם במאזדה 323 וגם באופל וקטרה, המד קפץ למעלה די בחדות. בבדיקה של מיכל האיבוי לא היו מים. לא פתחתי את המכסה של הרדיאטור בשלב זה (נראה לי מסוכן).

פורסם
הוא היה חם עוד ממקודם. שניה לפני זה היו מים חמים? הם ברחו? איך אתה רוצה שבשניה אחת או חצי שניה מרגע שאין מים הוא כבר יהיה קר לגמרי שהמחוג ירד עד למטה? לכן הוא נשאר בדך כלל על אותו חום שהוא היה קודם.

כתבתי שלפעמים הוא עולה קצת. אחרי הכל חודר אויר חם ורותח למערכת, או שמגיע גל של מים רותחים מאוד מתוך המנוע, ואז הם מעלים בקצת את החום ואת המחוג.

מה אתה אומר על זה אחי?

מנסיון מר וכואב,הוא ירד למטה לגמרי.
פורסם
הנסיון שלי מראה שהמים לא נעלמים ברגע. ואם יש נזילה במערכת, במקביל לירידת המיפלס המים הולכים ומתחממים יותר ויותר. גם במאזדה 323 וגם באופל וקטרה, המד קפץ למעלה די בחדות. בבדיקה של מיכל האיבוי לא היו מים. לא פתחתי את המכסה של הרדיאטור בשלב זה (נראה לי מסוכן).

אני מדבר על פיצוץ בצינור תחתון ברכב אחי,ברגע כזה כמעט כל המים נשפכים לבחוץ,אני לא מדבר על נזילה או על שהמפלס של המים יורד קצת קצת ,כאילו שבבת אחת כמעט או כל המים נשפכים..

פורסם

בווקטרה היה ברז תקול ששפך את כל המים בצינור התחתון בסדר גודל של 2-3 דקות, מרגע שטמפ" המיים עברה את ה90 מ"צ.

מד הטמפ' זינק והמזגן הפסיק לעבוד

ראש המנוע שרד 3-4 פעמים כאלו, עד שעלו על הבעייה

• תוכן חדש...