Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען האמת היא נדלקה ונכבתה פעמיים.

והאמת שבדיוק בשבוע שעבר עבר שנה מאז הטיפול השנתי, ותכננתי ללכת בשבוע הבא. עכשיו אני מתכוון לעשות טיפול ביום שני. האם זה מסוכן לנהוג בינתיים?

פורסם

שלום,

אסור לנסוע ואף להניע או להזיז את הרכב עם נורת לחץ שמן דולקת. חוסר לחץ שמן יכול לגרום לנזק גדול למנוע.

מפה קשה לדעת, אם באמת יש תקלת לחץ שמן או שמדובר בתקלה ביוניט או בחיוט.

האם נורה נדלקה בסל"ד סרק?

האם הנורה דלקה פרק זמן ארוך או הייתה מנצנצת?

האם העלת סל"ד השפיעה על הנורה?

האם נדלקה לאחר נסיעה מאומצת?

האם בדקת את מפלס השמן באוטו?

האם קראת את כללי הפורום ולא שמת לב, שחובה לציין את דגם הרכב בכותרת ובגוף ההודעה?

פורסם

היא דלקה לשניות ספורות לסירוגין. זה היה כשהייתי בדרך הביתה ונותרו לי עוד שני ק"מ שבהם היא לא דלקה שוב. אני זוכר שזה היה בירידה מגשר (אם זה משנה).

לא בדקתי את השמן כי כבר חשוך.

כל מה שאני שואל זה אם אני יכול להשתמש ברכב מחר או שאני צריך לנסוע רק למוסך כדי שיעשו טיפול ויחליפו שמן.

(ואגב יש לי יונדאי אקסנט אבל לא חשבתי שזה משנה כי השאלה עוסקת במכונאות כללית)

פורסם

במצב זה אתה לא יכול איפלו להתניע את המנוע כי אתה תיגרום לנזק כבד מאוד שיסתכם באלפי שקלים.

בדוק שמן מנוע אם תיראה שבמדיד השמן מתחת לקו הMIN(מינימום) אז זו הסיבה להידלקות הנורה, תמלא שמן תניע ובדוק שהנורה מתכבת.

אם לא חסר שמן פשוט אל תניע את המנוע גרור את הרכב למוסך.

פורסם

לא מזמן הייתי בסיטואציה כזו,סיבות אפשריות הם חיישן לחץ שמן לא תקין או משאבת שמן גוססת.

מכיוון שלא ניתן לקבוע מה הגורם הודאי לתופעה לא מומלץ להשתמש ברכב-

העזר בשירות גרירה ע"מ לנייד את הרכב למוסך.

מספיקות כמה דקות נסיעה ללא משאבת שמן בכדי לגמור מנוע.

נורות אזהרה אדומות מחייבות הפסקת שימוש לאלתר ברכב .

Gn'f'R

פורסם

רגע רגע... בדקתי ועכשיו הנורה לא דולקת. המרחק בין המוסך לבית שלי הוא 5 ק"מ בסה"כ. האם אני לא אוכל לנסוע לשם?

פורסם

עדיף שתגרור את הרכב למוסך, רק מחמת הספק. אם השמן לא מגיע למכלולים, זה עניין של זמן קצר עד שמכלולי המנוע יינזקו והתוצאה, כפי שכבר צויין כאן, תסתכם בכאב לא קטן בכיס.

פורסם

אתם מתייחסים בכלל לעובדה שהנורית אזהרה לא דלקה באופן קבוע, ועכשיו היא בכלל לא דולקת?

הרי היא דולקת כשהמצב רציני (כלומר כשאין שמן). אם לא היה בכלל שמן היא היתה דולקת קבוע.

האם אי אפשר לנסוע עד למוסך? והאם הביטוח גרירה כולל מקרים כאלה?

פורסם
אתם מתייחסים בכלל לעובדה שהנורית אזהרה לא דלקה באופן קבוע, ועכשיו היא בכלל לא דולקת?

הרי היא דולקת כשהמצב רציני (כלומר כשאין שמן). אם לא היה בכלל שמן היא היתה דולקת קבוע.

האם אי אפשר לנסוע עד למוסך? והאם הביטוח גרירה כולל מקרים כאלה?

אתה לא הבנת :

הנורה לא מתייחסת לקיומו של שמן אלא על הלחץ .

זה שהיא נדלקת לסירוגין מצביע על לחץ לא תקין שהמשאבה מייצרת או כמו שצויין חיישן לא תקין.

אף אחד כאן לא יקח אחריות על הרכב שלך ויגיד לך לנהוג בו למוסך -זה חוסר אחריות.

אם אתה מבוטח על גרירה אז השירות ניתן לך חינם.

Gn'f'R

פורסם

בסדר. אני אחכה עד יום שני ואתקשר לביטוח.

נשמע לי מוזר שהם יסכימו לגרור למרות שהנורית לא דולקת. כי המשמעות שכל אחד שירצה שיגררו את רכבו יתקשר ויגיד שלפני 5 דקות הנורית דלקה והוא לא רוצה לקחת סיכון בנסיעה ולכן רוצה גרר :evil:

פורסם

נורות אזהרה אדומות הם הדרך של הרכב להגיד לך " מותק ,תזמין גרר "

אתה משלם על ביטוח גרירה כדי שהם יהיו זמינים עבורך 24 שעות בכל חור שתתקע בו בארץ (מניסיון :-().

הם לא הולכים לתחקר אותך זו העבודה שלהם.

אני הזמנתי גרר על הרבה (הרבה ) פחות מזה.

Gn'f'R

פורסם

anonport, אתה יכול להזמין גרר על זה שאתה מפחד לעלות על כביש 2. הכל טוב ויפה, בתנאי שבפעם הבאה שתזדקק לגרר זו לא תיהיה אותה הסיבה. במידה וכן, החברה תדרוש לראות חשבונית מהמוסך (או הפסיכולוג, אם זה באמת בגלל כביש 2) שכביכול טיפל בתקלה והיא חזרה, משום מה.

פורסם

חבר'ה בדקתי עכשיו ואין בכלל שמן! הוצאתי את הידית, ניקיתי , וכשהוצאתי היא היתה יבשה בדיוק כמו שהכנסתי. אין שום סימנים לשמן.

האם כדאי לקנות שמן ולפתור את הבעיה?

פורסם

א. ברור שאם אין שמן, לא יכול להיות לחץ שמן. דבר ראשון יש למלא שמן.

ב. יש לבדוק האם ישנה נזילה שגרמה/גורמת לאיבוד השמן.

ג. אני הייתי מכניס את הרכב למוסך על מנת שיחברו שעון לחץ ויבדקו האם משאבת השמן יוצרת מספיק לחץ או שהבעיה נובעת

ממקום אחר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...