Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אף פעם לא הבנתי למה למלצרית שמתאמצת ומזיעה הרבה פחות מזה ששטף את הרכב, מקבלת/מקובל לתת טיפ יותר גדול.

עוד לא ראיתי מישהו שמשאיר רק 5 שקלים למלצרית.

..

כשאני אגיע לשטיפת רכב ותהיה שם בחורה אני אשאיר לה טיפ כפול ומשולש.

Gn'f'R

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבקש 20 שקל מכם , 10 שקל מ 90 אחוז מהלקוחות זה סבבה. העבודה ממש קשה , הרבה יותר ממלצרות כי עובדים בשמש , אחרי כמה שעות צריכים לאכול ולשתות הרבה אחרת כאב ראש מטורף , אני לא מדבר על בגדי עבודה כבר ונעליים .. זה נראה לכם שטויות אבל זה הרבה כסף , קל לכם להגיד אל תעבוד .. זאת לא הבחירה שלי , ברור שכשיהיו לי אופציות אחרות אני אעזוב את זה אבל כרגע אין כלום.

אני לא מדבר על חורף ... שיש 5 מכוניות בלחץ ביום.

פורסם

מקובל? תשאיר טיפ אם נראה לך שהבנאדם עשה עבודה טובה ו/או הלך את האקסטרא מייל מה שנקרא בשבילך.

אני לא נותן טיפ אוטומטי בשום מקום. אם היה מלצר מחורבן אני צריך להשאיר לו כסף כי "זה הנוהג"? :|

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני תמיד מצדיק את עצמי בעזרת הסרטון הזה:

Z-qV9wVGb38 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני תמיד משאיר טיפ. למלצרית 15%.

20% אם היא הייתה מצויינת, 10 או פחות אם השירות היה מזעזע.

בשטיפה - ידנית מלא - תמיד משאיר 20 שקלים, מגיע להם + שישקיעו בי בפעם הבאה גם...

א-ב-ל

אני מאוד מתחבר למה שסטיב בוסקמי אומר... לתת טיפ כי זה נהוג - טמטום.

לתת טיפה שמגיע - אפילו עושה הרגשה טובה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

זה לא בדיוק כי זה נהוג ... למלצרים יש משכורת בסיסית כי המעסיק יודע שיש טיפים ...

כשאתם לא נותנים מכל סיבה שהיא , אני תמיד משווה את זה לגניבה. כמו שתבוא לחנות תקח מוצר שבא לך ופשוט תלך. זה פשוט ככה. או עבודה בחינם , היה להם נעים ?

כשיצא חוק שלא נותנים טיפים יותר אז לא תצטרכו להכין כסף

פורסם

מה עם עובדים בפיצריות שעומדים כל היום על הרגליים מול תנור רותח(לא הפיצות שאתם מזמינים, אלא כל מיני קפואות או כאלה).

בתקופה שעלינו לארץ, אמא שלי עבדה שם כמה ימים, בוא נגיד שמלצרות זה תענוג ליד העבודה הזאת.

שם המנהל משלם משכורת מינימום סתם, מבלי לסמוך על זה שמישהו אחר ישלים לעובדים בעזרת טיפים.

מה איתי, שעבדתי באיזה מפעל פלסטיקים באמצע הקיץ בחום מטורף בשביל משכורת מינימום?

מה עם נותני השירות הטלפוני שגם כאשר יצאו מגידרם בשביל לטפל בלקוח(מהכרות אישית, אחרי שנציגה רדפה במשך שבועות אחרי מנהלים בכירים, שלא היתה בכלל אמורה לפנות אליהם, רק כדי שלקוח צודק יקבל מה שמגיע לו) מקבלים את ה 21 שקל לשעה?

שם אף אחד לא נותן טיפים וזה לא גניבה, זאת עבודה שמרוויחים עליה כסף וזהו.

ההפך, מנהלים שמחשבים את המשכורת של המלצרים על פי הטיפים שהם מקבלים, זאת גניבה!

מסכים שלתת טיפ כי זה נהוג זה טמטום

ולצערי, אני אחד המטומטמים שנותנים.

פורסם

ראשית, לתת טיפ לטעמי זה אכן מנהג שהיה צריך למחוק אותו מהעולם, והטמטום שלו יהיה ברור יותר אם נשווה אותו ל-2 שקלים אבטחה שמסעדות חצופות מחייבות אותנו בהם לפעמים, שבעל הבית ישלם לעובדים שלו מה השטות הזו?!

אבל למרות זאת, נוצר מצב היום שיש הרבה עבודות, שבהם המעסיק לא נותן תנאים טובים לעובד, ואילו מכורח המציאות במדינה שלנו אין לעובד ברירה ואם לא יעבוד כנראה שישן על הספסל בחוץ.

לכן אני זורם עם תרבות הטיפים הזו- טיפשי, אבל אין ברירה וצריך להיות בן אדם.

יחד עם זאת, למלצרים אני משאיר את המינימום ההכרחי בדרך כלל, אלא אם כן זו איזו פגישת עסקים חשובה שבה להראות קמצן לא יעשה טוב. למה? כי מלצרים אולי עובדים קשה, אבל עובדים קשה כמו כולנו ולא יותר, אולי אפילו פחות, אז שיקבלו את המשכורת מהמעסיק ועוד 10 אחוז ממני זה אמור להספיק להם.

אבל בשטיפת מכוניות הסיפור שונה, למרות כל מה שאמרתי על המנהג הטיפשי, אני משאיר 50 שקלים טיפ.

העניין הוא שאני שוטף אצל בחור קבוע, פעמיים בחודש, במקום קבוע כבר תקופה ארוכה, הבחור הוא צעיר, ואני יודע שהתנאים במקום לא טובים וקשה להתפרנס בכבוד, העבודה לא קלה בכלל בשטיפות ידניות והשכר הוא זעום.

ומנגד, אני מקבל שטיפה של 45 דקות שנעשית מכל הלב, ומלבד פוליש ווקס בהחלט אפשר לקרוא לזה דיטיילינג (ועשיתי דיטילינג, אני יודע בדיוק מה עושים שם).

הבחור מצחצח לי את הרכב ברמה לא נורמלית (והיה כך תמיד, עוד בימים שנתתי לו 20 שקל טיפ), יש לי גריל בצורת כוורת והוא מנקה אותו כאילו אין מחר, נכנס מתחת לרכב ומשפשף את הגאנט מצידו הפנימי!!!

יש לי קבוע בבגאז' ארגז חומרים ומברשות והוא משתמש בכולם, מברשות קטנות לכל החריצים, ג'ל לריפודי עור, סיליקון לצמיגים, גלייז לגאנטים, חומר לגומי מסביב לחלונות ועוד ועוד.

בקיצור, עבודה סיזיפית וקשה, אבל נעשית באמת מהלב, ואם אפשר לפנק אותו פעם פעמיים בחודש אז בכיף.

לסיכום, לדעתי הטיפ הוא בעיני המתבונן!

אם מגיע, ויש באפשרותנו לתת, אז לתת.

ואם לא מגיע?! אז לא מעניין אותי מה נהוג ומה מקובל, לא נותן.

ד"א מי שגר בראשון ורוצה ללכת אליו, הוא נמצא בשטיפת מיקה (ליד הזהב) וקוראים לו לוקה.

תבואו בשעות הערב כשלא עמוס כך יוכל להשקיע זמן בלי לחץ.

• תוכן חדש...