Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תחנה קבועה בקריית גת בה אני שוטף את הרכב.

משאיר לו 10 שקלים בסוף הנקיון...לפני הנקיון אני נותן לו סיגריה (כמובן אומר לו שלא יעשן ברכב).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הקטע הזה עם הטיפ

הבן אדם עובד במקום עבודה ,שבעל הבית ישלם לו

כולנו אנשים עובדים, תארו לכם שכל פעולה שנעשה נבקש טיפ מהבוס לא כולל המשכורת,

אני עובד בגיאודזיה, ונמצא ב 3 אתרי בנייה כל יום, תארו לכם שאני בא בסוף העבודה למנהל העבודה של האתר ומבקש טיפ.

העבודה שלי הרבה יותר קשה משטיפת מכוניות.

לא מנקה טוב ? הולך לבעל הבית שלו ועושה סקנדל

אני משלם לבעל הבית שלו ,אז אני גם צריך לתת כסף שחור לעובדים?

אני שונא לתת טיפ

ויש הרבה חוצפנים שדורשים טיפ

שילמת על הובלת סיפרייה, שילמתי 350 ש"ח הגיעו באיחור של שבוע, אני פרקתי מהמשאית כי אחד מהם נפצע , ובלי בושה הם ביקשו טיפ, אמרתי להם שילכו ל.....

ויש עוד המון דוגמאות של אנשים שרוצים טיפ למרות שהם מקבלים שכר, ואם הם עובדים רק מטיפים אז בעייה שלהם

צריך להוציא את הטיפ מחוץ לחוק ,או שכל האנשים העובדים במדינה יקבלו טיפ בסוף יום העבודה,

פורסם
מה הקטע הזה עם הטיפ

הבן אדם עובד במקום עבודה ,שבעל הבית ישלם לו

כולנו אנשים עובדים, תארו לכם שכל פעולה שנעשה נבקש טיפ מהבוס לא כולל המשכורת,

אני עובד בגיאודזיה, ונמצא ב 3 אתרי בנייה כל יום, תארו לכם שאני בא בסוף העבודה למנהל העבודה של האתר ומבקש טיפ.

העבודה שלי הרבה יותר קשה משטיפת מכוניות.

לא מנקה טוב ? הולך לבעל הבית שלו ועושה סקנדל

אני משלם לבעל הבית שלו ,אז אני גם צריך לתת כסף שחור לעובדים?

אני שונא לתת טיפ

ויש הרבה חוצפנים שדורשים טיפ

שילמת על הובלת סיפרייה, שילמתי 350 ש"ח הגיעו באיחור של שבוע, אני פרקתי מהמשאית כי אחד מהם נפצע , ובלי בושה הם ביקשו טיפ, אמרתי להם שילכו ל.....

ויש עוד המון דוגמאות של אנשים שרוצים טיפ למרות שהם מקבלים שכר, ואם הם עובדים רק מטיפים אז בעייה שלהם

צריך להוציא את הטיפ מחוץ לחוק ,או שכל האנשים העובדים במדינה יקבלו טיפ בסוף יום העבודה,

ברמת העיקרון זה נכון ואני מסכים. הבעיה שהרבה מקרים מדובר בתנאי ניצול של עובדים... נראה לך שכל העובדים ברחיצה מקבלים תלוש מסודר, דמי הבראה וכו'? :nono:

אני לא יודע איך זה היום אבל בעבר ברוב המקומות שכר המלצרים היה מבוסס על טיפים!

אפשר לטעון שזה לא עניין שלנו, שיש חוקים ולהיות אטומים לתופעות האלה, אבל בשורה התחתונה זה מקובל ואני לא מרגיש שאני יכול לעמוד מול זה. אני לא מרגיש בנוח לא לתת טיפ לשליח הפיצה, למלצר, לרוחץ הרכב וכד'.

כמובן שבמקרה שקיבלתי שרות מזעזע, למרות אי הנוחות, אני לא אשאיר דבר או מעט מאוד.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

גם אותי מאד מרגיז ענין הטיפים.

מגישי שירות שמעקמים לך פרצוף שאתה לא משאיר טיפ ומלצרים שרודפים אחריך מחוץ למסעדה כי לא השארת 10 אחוז.

לא מדובר על קמצנות אלא על משהו עקרוני.

אני מכיר בעלים של מסעדה בת"א שמשלים מינימום לשעה לעובדים שלו ולוקח להם אחוזים על הטיפים!

יוצא שבעל העסק לא משלם למלצר ועוד מרוויח עליו ועל הטיפים שלו.

ונעזוב בצד את המחיר המופקעים אצלו. אבל בגלל המקום המאד אסטרטגי שלו אנשים עדיין באים קונים ומשלמים.

פורסם

יש דברים שמקובל להשאיר טיפ לנותן השירות ויש מקרים שלא.

אני אישית שונא את אלה שבאים ומחייבים אותך לתת טיפ, ועוד בסכום מסויים.

במקרה כזה בד"כ הם יקבלו ממני פחות ממה שרציתי לתת בהתחלה...

אבל עדיין, ברוב המקרים נותנים טיפ כי זה מקובל. למה? כי ככה נהוג!

נכון, אתה לא חייב, אבל מישהו נתן לך שירות מסויים, לפעמים מעבר למה שהיה

צריך, אז למה לא לתת?

פורסם

כלכך מסכים ! הקטע עם טיפ הוא לא מובן , וחבל שככה החברה הישראלית חינכה אותנו. למה לנהגי אוטובוס, שומר בקניון ומנקי רחוב לא משאירים להם טיפ ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם

נכון, אתה לא חייב, אבל מישהו נתן לך שירות מסויים, לפעמים מעבר למה שהיה

צריך, אז למה לא לתת?

אתה הולך לשטוף את האוטו.אתה משלם לבעל הבית כדי שיבריקו לך את הרכב, ואז נותן לעובד שלו טיפ כאות תודה על זה שהוא עשה את העבודה שהוא היה צריך לעשות טוב מהתחלה,

זאת אומרת שהם סחטנים. אם לא תשלם לו אקסטרא תקבל שרות זבל למרות ששילמת עליו, חוצפה

פורסם
כלכך מסכים ! הקטע עם טיפ הוא לא מובן , וחבל שככה החברה הישראלית חינכה אותנו. למה לנהגי אוטובוס, שומר בקניון ומנקי רחוב לא משאירים להם טיפ ?

דוקא שעבדתי קב"ט בבית מלון זכיתי ל"טיפים", היה לי מקרה בלילה של אורחת שעלתה לחדר שלה וחרה במיוחד אליי עם כוס תה חמה, היו גם הצעות מגונות מאורחות מדי פעם, אבל יותר מגניב לצאת למועדון באילת ולראות את האורחים במלון שפתאום מכבדים אותך ואפילו קונים לך שתייה.

לשאלה שלך, טיפ נהוג לתת למי שיש מעליו בעלים, אך הוא נותן לך שירות באופן ישיר, הטיפ בעצם מעין "הוקרת תודה" על השירות ותו לא.

למרות שלאחרונה היה לי תקל מוזר עם מלצרים, הזמנתי בירה ונרגילה וקיבלתי חשבון של 50 שקלים, בלי לחשוב פעמים שמתי 60 והמלצרים עיקמה את הפרצוף שלה ולקחה את הכסף, אמרתי לה שהזמנתי סך הכל ב-50 שקלים, אז גם הטיפ לא אמור להיות מנופח וגם ככה הבאתי לה מעל 10%.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תשר (מכונה גם "טיפ" או "דמי שתייה") הוא סכום כסף אותו נותן לקוח לעובד שממנו קיבל שירות, בנוסף על החשבון הקבוע, כאות הוקרה על השירות. גודל הסכום תלוי בנוהג המקובל באותו אזור, אופי והיקף השירות וכן איכותו.

מי שלא נותן טיפ יכול עד מחר להמציא צידוקים אידאולוגיים. תכל'ס הוא פשוט קמצן וכפוי טובה.

אין לי דרך אחרת להודות לאנשים שעושים בשבילי חוץ מלתת לו כסף.

כי כסף הוא ערך אוניברסלי ומתאים לכולם.

גובה הטיפ כבר באמת תלוי בך.

פורסם

למרות שלאחרונה היה לי תקל מוזר עם מלצרים, הזמנתי בירה ונרגילה וקיבלתי חשבון של 50 שקלים, בלי לחשוב פעמים שמתי 60 והמלצרים עיקמה את הפרצוף שלה ולקחה את הכסף, אמרתי לה שהזמנתי סך הכל ב-50 שקלים, אז גם הטיפ לא אמור להיות מנופח וגם ככה הבאתי לה מעל 10%.

השארת לה 20% והיא עיקמה פרצוף,אתה מבין...

ישבתי בפאב עם 2 חברים,הזמנו בקבוק אחד של וודקה ב 1000 ש"ח מעבר לזה לא ביקשנו כלום,הבאנו לה 50 ש"ח טיפ על זה שהיא צעדה 20 צעדים עם הבקבוק -לא עקמה פרצוף אבל התבאסה,

אבל מה יותר עדיף,שאני אמלא שולחן ב 1000 ש"ח ואתזז אותה כול שנייה בשביל קיסם,עוד קבב,עוד פיתה,עוד בירה,מלח ובסוף לתת לה 100 ש"ח אחרי שהיא נקרעה לגזרים?

כל אחד רוצה שאני אממן לו את הטיול להודו ...

Gn'f'R

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
שווה ביותר לעבוד בשטיפת רכב !!! הרגע חישבתי את הטיפים שלכם והגעתי ל 185 ש"ח מ15 רכבים!

על האורגזמה שאתה עובר ,אנשים משלמים בין 50 ל 150 ש"ח במקומות אחרים .יצאת בזול... :lol:

לנפץ לך את הבועה ?

איזה 185 מ 15 מכונית ? 12 שקל לאוטו ?

אולי פעם זה היה ככה , לפני 3 4 שנים כשהיו קליינטים והיו נותנים טיפים של 20 30 ומעלה ,

אבל עכשיו ? כשכל רכב שני בשטיפה הוא ליסינג ומדי פעם משטרה שלא נותנים שום טיפ , או סתם זקנים שחושבים שאנחנו העבדים שלהם ... היום הכל נראה אחרת , גועל נפש של עבודה.

פורסם

אם זו גועל נפש של עבודה , אז אל תעבוד , שטיפה טובה לרכב שלי עולה 55 שקלים , ועוד ״טיפ 15-20 ״ בשביל שאני באמת יהיה מבסוט

וזה חביבי , כבר מוגזם .

יצא מזה דבר אחד ,אני משלם 15 על שטיפה חיצונית והשאר עושה לבד ,

SCANSPEAK

פורסם

משתדל להשאיר 20. תמיד משאיר מינימום 10 (קורה שאין עליי 20...).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אף פעם לא הבנתי למה למלצרית שמתאמצת ומזיעה הרבה פחות מזה ששטף את הרכב, מקבלת/מקובל לתת טיפ יותר גדול.

עוד לא ראיתי מישהו שמשאיר רק 5 שקלים למלצרית.

זה לא שאני טוען שמי שמשאיר רק 5 שקלים טיפ הוא קמצן, אלא שהסטנדרטים המקובלים בחברה הם קצת מעוותים.

אנחנו נוטים לצ׳פר בטיפ לפי ״המקובל״ ולא לפי מי עבד יותר קשה או שתנאי העסקה שלא פחות טובים.

הקופאית בסופר עובדת לא פחות קשה ממלצרית, ואף אחד לא נותן לה טיפ.

זה אולי בגלל שאנחנו נוטים להגדיל את הטיפ היכן שיש יותר קהל שמכיר אותנו??

לסופר/לשטיפה אנחנו הולכים לבד בלי חברים ולכן אפשר/מקובל להשאיר טיפ מגוחך (או לא להשאיר בכלל)

במסעדה/פאב אנחנו נבחנים מול קהל שמכיר אותנו ולכן אנחנו משאירים טיפ מכובד על מינימום עבודה (רק כדי שלא יגידו שאנחנו קמצנים) - וגם כשקיבלנו שירות גרוע..

• תוכן חדש...