Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד נותן על ההתחלה, אלא אם כן העובד מכיר אותי. זה בהחלט משפר את הרמה, למרות שיש גם נפילות מרגיזות.

יש לי שני צנויים. אחד עם שטיפה פנימית במכון מרוחק יותר אך איכותי יותר ואחד עם חיצונית בלבד ליד העבודה. בחיצוני אני נותן 5 שקלים על ניגוב. גם זה מוגזם כפי שאמרו. בפנימי אני נותן גם 10 שקלים לזה שמפעיל את המכונה ועובר על האוטו והג'נטים לפני כניסה למכונה.

כמו כן, אחרי השטיפה אני מגיע הביתה ושוב עובר על האוטו עם מטלית מיקרופייבר ושם ווקס.

מנקה רק בשטיפה ידנית וכך חיצוני עם לחץ מים (ג'רניק) ופנימי עם שואב תעשייתי וכו'.

נוהג להשאיר טיפ של 10 ש"ח ולדבר איתם בשפת האם שלהם (רוסית), יתרון בלדעת שפה נוספת כך תחושת השייכות יותר קרובה כאילו כולנו אחים.

:-P

תתחיל ללמוד סודנית או אריטראית.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני תמיד נותן על ההתחלה, אלא אם כן העובד מכיר אותי. זה בהחלט משפר את הרמה, למרות שיש גם נפילות מרגיזות.

יש לי שני צנויים. אחד עם שטיפה פנימית במכון מרוחק יותר אך איכותי יותר ואחד עם חיצונית בלבד ליד העבודה. בחיצוני אני נותן 5 שקלים על ניגוב. גם זה מוגזם כפי שאמרו. בפנימי אני נותן גם 10 שקלים לזה שמפעיל את המכונה ועובר על האוטו והג'נטים לפני כניסה למכונה.

כמו כן, אחרי השטיפה אני מגיע הביתה ושוב עובר על האוטו עם מטלית מיקרופייבר ושם ווקס.

תתחיל ללמוד סודנית או אריטראית.

חביבי, יש מספיק רוסים שאוכל לבקש מהם לשטוף לי את הרכב :-D

פורסם

אם יצא שאני אשטוף את הרכב בשטיפה במכונה אשאיר טיפ כ-20 ש"ח.

לא פחות מזה, מה שכן עבדתי כנער בשטיפת מכוניות, ובאמת שאני יודע מזה מקרוב.

להביא טיפ של כמה שקלים?

עדיף לא לתת באמת..

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
אני עובד בשטיפת מכוניות שנתיים וחצי.

כשאתם הולכים לתת טיפ טוב , פשוט תבקשו מהמנקה שינקה טוב ועדיף שתביאו לו את הכסף בהתחלה. למרות שיש כאלה שיקבלו את הכסף ולא ישקיעו , אני לא כזה. אם אני מקבל על ההתחלה טיפ טוב יחסית לכמות העבודה אני מנקה כמו שצריך.

הבעיה מתחילה אצל אנשים שמגיעים חושבים שאני העבד שלהם , אומרים לי תנקה כאן תנקה כאן .. במקומות שלא מנקים בכלל , נותנים טיפ 2 , 3 שקל ואחרי זה עוד מסוגלים להתווכח. תבינו זה העבודה שלנו - מספיק שאחד לא יביא לנו טיפ נורמלי זהו הלך כל היום.

בד"כ ניקוי חיצוני ופנימי אני מנקה ב 20 דקות .. תבואו כמו אנשים ולא כמו חיות , לא יקרה כלום אם תביאו לנו את ה 10 או ה 15 שקל.

אין לי כוח לכתוב , אבל אני מקווה שהבנתם אותי. ומי שרוצה שאנקה לו את הרכב תפנו בפרטי מבטיח לא לאכזב :wink:

סליחה אבל מה זה מרומות שלא מנקים בהם בדרך כלל? כשאני מכניס אוטו לניקוי אני מצפה לקבל אוטו נקי בכל המקומות ולא איפה שנוח למנקה. הניקוי לא מבוצע בהתנדבות אלא בתשלום לא נמוך (ועליו עוד טיפ של בין 20 ל 40 אחוז מהמחיר שאני נותן לרוב תוך כדי עבודה אחרי שראיתי שהמנקה באמת עובד כמו שצריך) אז אני מצפה שייעשה כמו שצריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רוחץ גם את הפיז'ו (שטיפומט), וגם את הפוקוס באותה תחנה (היובל בחולון). רוב העובדים ומנהל העבודה מכירים אותי כבר ממש טוב.

אני משתדל להשאיר בד"כ 12-15 ש"ח (הרכב בד"כ נקי יחסית בפנים), ואם הרכב יותר מלוכלך אחרי טיול או משהו לדוגמא, 20 ש"ח. הרכב יוצא יפה מאד. אישית אני גם מעריך שיש במקום שטיפה גם איזה פיצוציה או חנות נוחות שאפשר להתפנק בכוס קפה סבירה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
סליחה אבל מה זה מרומות שלא מנקים בהם בדרך כלל? כשאני מכניס אוטו לניקוי אני מצפה לקבל אוטו נקי בכל המקומות ולא איפה שנוח למנקה. הניקוי לא מבוצע בהתנדבות אלא בתשלום לא נמוך (ועליו עוד טיפ של בין 20 ל 40 אחוז מהמחיר שאני נותן לרוב תוך כדי עבודה אחרי שראיתי שהמנקה באמת עובד כמו שצריך) אז אני מצפה שייעשה כמו שצריך.

כמובן שיש מקומות שלא מנקים בהם כי זה עולה אקסטרה כמו בגאז' לדוגמה, ניגוב ג'אנטים ידני, הסרת כתמים מהריפודים וכדומה. בשביל זה יש רמות שונות של שטיפה ומחירים בהתאם. אני מת על כאלה שפעם בשנה נכנסים למכון שטיפה לקראת פסח ורוצים לקבל "כמו שצריך" תמורת קופון של שטיפה חינם בעבור תדלוק מעל 150 שקל.

פורסם

ג'אנטים מנקים ידנית בכל תחנת שטיפה שנכנסתי אליה (וכך גם צריך להיות. אם המכונה שלך לא מנקה טוב אז תשלים את מה שהיא מפספסת) וכך גם תא מטען (אני זה שאומר להם לעזוב אותו פרט לאבק ועלים מסביב לגומי). כתמים זה לא מקום שלא מנקים אלא הסרת כתמים שלא עושים.

פורסם

כשאתם הולכים לתת טיפ טוב , פשוט תבקשו מהמנקה שינקה טוב ועדיף שתביאו לו את הכסף בהתחלה. למרות שיש כאלה שיקבלו את הכסף ולא ישקיעו , אני לא כזה. אם אני מקבל על ההתחלה טיפ טוב יחסית לכמות העבודה אני מנקה כמו שצריך.

הבעיה מתחילה אצל אנשים שמגיעים חושבים שאני העבד שלהם , אומרים לי תנקה כאן תנקה כאן .. במקומות שלא מנקים בכלל , נותנים טיפ 2 , 3 שקל ואחרי זה עוד מסוגלים להתווכח. תבינו זה העבודה שלנו - מספיק שאחד לא יביא לנו טיפ נורמלי זהו הלך כל היום.

בד"כ ניקוי חיצוני ופנימי אני מנקה ב 20 דקות .. תבואו כמו אנשים ולא כמו חיות , לא יקרה כלום אם תביאו לנו את ה 10 או ה 15 שקל.

אין לי כוח לכתוב , אבל אני מקווה שהבנתם אותי. ומי שרוצה שאנקה לו את הרכב תפנו בפרטי מבטיח לא לאכזב :wink:

מה הכוונה "הלך כל היום"?

שלוש רכבים בשעה זה תשר של 30 -45 ש"ח לשעה, נחשב לפי 30 ש"ח ועל פני 186 ש"ח בחודש (מישרה מלאה) וקבלנו תשר של 5580 ש"ח (נטו-נקי-פטור ממס), תוסיף על זה עכשיו את שכר המינימום שמחוייבים על פי חוק לשלם.

קבלנו שכר יפהפה שגבוה אף מהשכר הממוצע במשק.

מה שמראה שאפילו תשר של 5 ש"ח יהיה הגון מספיק. ולפיכך אשאל שוב מה הכוונה "הלך כל היום" ?

צריך לציין שכאשר אני מביא רכב לשטיפה, אולי מבחוץ הוא מלוכלך אך מבפנים הוא שמור ולא תמצא ליכלוך שמפוזר לכל עבר.

לא מקנא בעבודה שלך ואני לא חושב שזאת עבודה קלה, אך אם התשר שאני נותן, אתה מרוויח הרבה יותר טוב ממני.

אז אין צורך להתלונן זאת העבודה שלך ובשבילה אתה מקבל משכורת ואף אחד לא חייב להוסיף שקל מעבר. גם כך שטיפה עולה לא פחות מ 35 ש"ח.

פורסם

נותנים טיפ 2 , 3 שקל ואחרי זה עוד מסוגלים להתווכח. תבינו זה העבודה שלנו - מספיק שאחד לא יביא לנו טיפ נורמלי זהו הלך כל היום. :wink:

נראה לי שהזמן נותן את אותותיו ידידי -

אתה רוצה טיפ נורמלי ? בבקשה :

אם אתה מכין קפה שחור תוודא שהכפית מחוץ לכוס בזמן שאתה מוזג את המים,אחרת הגרגירים צפים. :wink:

זה למה אני הולך לבני מיעוטים,הם מעריכים את הכסף ומכינים אחלה קפה.

(הולך לשטיפה ,לא משהו אחר ,כן?)

Gn'f'R

פורסם

הייתי נוהג לקחת את המאזדה (למעשה מאזדות) מהעבודה אחת לחודש בערך (לא היה הסדר כלשהו) ולהשאיר בין 5 ל-10 ש"ח.

היום אני רוחץ במכונה בחינם, לאחר תדלוק, ללא ניגוב וכו'. ניקוי פנימי אני עושה לבד עם מגבונים שואב בחמישה שקלים, גם בתחנת דלק.

ייתכן שאבצע ניקיון אחת גם לכמה חודשים שכולל ווקס ושאר טיפולים ואז כמובן אשאיר תשר.

אבל אני רוצה לנצל"ש לטובת משהו אחר. תשר בפנצ'ריה. האם אתם משאירים גם אם התברר שלא היה לכם פנצ'ר?

אני לעולם לא שולף מסמר מהצמיג לפני הגעתי לפנצ'ריה.

לפני כחודשיים שלושה, על מאזדה, היה לי מסמר שהוציאו לי ושלחו אותי לדרכי... היות ולא הושקע שום מאמץ איחלתי יום טוב ונסעתי. בדיעבד התברר שכן היה חור וכמה שעות אח"כ גיליתי שאני עם צמיג שטוח.

השעה הייתה מאוחרת, ניסיתי את מזלי באוטודיפו והפנצ'רמאכר כבר לא היה. היו חבר'ה ממח' חשמל, ביקשתי רק לתת לי ג'ק נוח לשתי דקות אבל אחד מהם החליף בשבילי לספייר. השארתי תשר, לא זוכר, בין 10 ל-20 ש"ח.

בשבוע שעבר הגעתי עם מסמר בסקודה, משום מה ברוב טיפשותי לא משכתי את המסמר בעצמי. פירקו גלגל, הוציאו לי, בדקו והתברר שהמסמר לא חדר. שאלתי אם אני חייב משהו והבן אדם אמר שלא אבל אני יכול להשאיר משהו בלה בלה..

הובכתי קצת, השארתי 20 ונסעתי.

הקטע שאילו היה פנצ'ר - החברה משלמת. תשרים יוצאים מהכיס. לא אפשוט רגל על 20 ש"ח כמובן, רק שבפעם הראשונה הרגשתי שעשו לי טובה והיה לי יותר נעים (הבחור גם אמר שאני לא צריך לשלם) לעומת הפעם הזאת שהטיפוס היה פחות סימפטי.

מודה שהרכב מושך אש ומסתכלים עליי עקום לפעמים.. מזל שלא מדובר במרצדס :evil:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

גם בפנצ'ריה אני משאיר 20 שקל. פתאום הוא רוצה לבדוק לך לחץ אויר בצמיגים, וגם לבדוק את גלגל הספיר.

גם בחנות אביזרי רכב ומערכות מסטראו ומיגון אני משאיר 50 שקל על כל התקנה. פתאום הוא מלחים את החיבורים ולא לוחץ אותם, מפרק את הפלסטיקה עם כלי פלסטיק ולא מברג ברזל ועוד כל מיני דברים.

בכל המקרים כולל שטיפה אני נותן מראש ואומר משפט: אני רוצה להעריך עבודה יסודית וזריזה.

פורסם

אני משאיר 20 שקלים באופן קבוע.

שוטף אצל אותו בחור כל הזמן, עושה עבודה נהדרת.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

בתור אחד שעובד בשטיפת רכב ידנית( עסק פרטי) ישנם מספר מועט של אנשים שמשאירים טיפים, ואפשר להגיד שלא משנה גם מי שמשאיר טיפ ומי שלא, מידת ההשקעה איננה משתנה, אלא אם בעל הרכב מבקש השקעה מסוימת, וגם את זה אני עושה בחיוך ובכיף.

פורסם

בשבוע שעבר הגעתי עם מסמר בסקודה, משום מה ברוב טיפשותי לא משכתי את המסמר בעצמי. פירקו גלגל, הוציאו לי, בדקו והתברר שהמסמר לא חדר. שאלתי אם אני חייב משהו והבן אדם אמר שלא אבל אני יכול להשאיר משהו בלה בלה..

הובכתי קצת, השארתי 20 ונסעתי.

זה קטע שאני שונא. לאחד כזה אני אומר שאם מגיע לו שיגיד כמה ואם לא אז לא ואחרי שיגיד כמה אני אחליט אם וכמה להוסיף על השירות (ואני תמיד משאיר טיפ אבל לא לבעל העסק אלא לעובד שעושה את העבודה הקשה).

• תוכן חדש...