Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זאת שאלה קצת טיפשית אבל מאוד מסקרן אותי לדעת...

לפני 10-20 שנים לדוגמא, מחירי הדלק היו בערך באזור ה4-5 שקל לליטר אפילו פחות.

היום המחיר הוא 7-8 שקל לליטר, אבל היום יש יותר מנועים חסכוניים בדלק, הרכבים עצמם אני מאמין יותר קלים, יש רכבים חשמליים כבר תקופה ארוכה.

איך זה שעדיין מחיר הדלק\נפט עולה ועולה כשיש פחות שימוש בו???

מקס.

פורסם

רכבים לפני 20 שנה היו קלים יותר מרכבים שמיוצרים היום. אם משפחתית 1.6 שקלה אז כ1000ק"ג, היום כבר זה בכיוון 1300ק"ג. המכוניות של היום לא בהמון יותר חסכוניות מאז, הטכנולוגיות השתפרו מקרבורטורים להזרקה ומאז שום דבר מהותי לא השתנה (בשנים האחרונות מגיע טורבו בום וזה משהו מהותי שהולך להשתנות - ביחד עם תערבובת ענייה זה ישפר במאט צריכת הדלק).

היום יש יותר מכוניות על הכביש מפעם, לכן צריכת נפט הרבה יותר גדולה ובמקביל מצבורי נפט מנוצלים. לכן הנפט מתיקר. נפט מנוצל לא רק לדלק, אלא גם לפלטטיק ועוד (כל הגדג'טים וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איפה ראית רכב חשמלי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את החשמל שלהם מייצרים עם... דלק כמובן. (נפט, פחם, מזוט, סולר, הכל מאותו מקור פחות או יותר)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

היום המחיר הוא 7-8 שקל לליטר, אבל היום יש יותר מנועים חסכוניים בדלק, הרכבים עצמם אני מאמין יותר קלים, יש רכבים חשמליים כבר תקופה ארוכה.

מקס.

יש הרבה יותר שימוש בנפט, כמות הרכבים עלתה דרסטית, במיוחד במדינות כמן הודו וסין, אפילו בישראל יש הרבה יותר רכב לנפש מלפני 10 שנים, שלא לדבר על צרכים שהם תלויי מספר אוכלוסיה כמו דלק לחימום וחשמל.

פורסם

מקס.

מחיר הנפט הוא ספקולטיבי ומשתנה בהתאם למצב הפניקה בשוק (מספיק שמשהו מפליץ באיראן והנפט יעלה:x)

נמשיך בזה שיש מדענים שסבורים שהנפט הולך להיגמר בעולם ויוצרים פאניקה בציבור שמעלה את הדרישה לנפט ולעסקנים שרוכבים על "צו" השעה על מנת להעלות מחירים.

במדינה כמו שלנו המוקפת אויבים יש צורך במיסים על מנת למלא אחר התחייבויות הממשלה (בין השאר לביטחון) ומה צורכים הכי הרבה???

נכון דלק! והעלאת המיסים עליו תגדילה את קופת המדינה...

יש עוד הרבה הסברים אבל בגדול זה הכי אקטואלי...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

יווו, הארטיק פנטזיה הזה! היה עולה איזה מיליון שקל ותמיד היה נופל מהמקל שלו לפני שהספקת להנות ממנו עד הסוף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קליפ מלפני 17 שנה

1:41 - ליטר עולה 2 ש"ח

אין כמו נוסטלגיה.

סחתיין על העבודה ,גשש בלש! :lol:

יווו, הארטיק פנטזיה הזה! היה עולה איזה מיליון שקל ותמיד היה נופל מהמקל שלו לפני שהספקת להנות ממנו עד הסוף.

היה את הפנטזיה המשפחתית,רק באירועים מיוחדים היית מוצא את זה במקפיא אצלנו.

Gn'f'R

פורסם

+1,000

חשבתי שרק לי זה היה קורה.

כמה כסף הם היו עושים על הפטנט הזה...

פורסם

2 שקל אכן מחרמן,

אבל הבחורה בפרסומת של פנטזיה אפילו עוד יותר! פוואר ריינג'רס היו חזק באופנה אז חח איך העולם השתנה..

Porsche 944 turbo

פורסם
יש הרבה יותר שימוש בנפט, כמות הרכבים עלתה דרסטית, במיוחד במדינות כמן הודו וסין, אפילו בישראל יש הרבה יותר רכב לנפש מלפני 10 שנים, שלא לדבר על צרכים שהם תלויי מספר אוכלוסיה כמו דלק לחימום וחשמל.

זו התשובה הנכונה. לצערנו הביקוש לנפט רק ימשיך ויעלה בשנים הקרובות, שכן רמת המינוע במדינות מתפתחות הולכת וגדלה בקצב מפחיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...