Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיעה שעתו של ידיד להחליף רכב ליסינג.

הבחור הוא מה שאני מכנה "נהג חזק" : כלומר יודע ללחוץ חזק על שתי דוושות – תאוצה ועצירה – וזהו.

שימוש בהילוכים, צריכת דלק, היגוי נכון – בשביל מה? זה אוטו אוטומטי. ומליסינג.

לשמחתי היה מוכן לתת את דעתו בזמן הבחירה על שיקול אבזור הבטיחות . בכל זאת, יש לו כבר כמה ילדים.

חברת הליסינג תתן כל רכב סביר שיתבקש, והיא לא צד בסיפור.

הבחור השקיע 'המון' בבחירה... כלומר פעמיים ראיתי אותו יושב רבע שעה עם האינטרנט כדי לראות חוות דעת על מכוניות, כמה הליכות משותפות לארוחת צהריים נוצלו לסקירה בת דקותיים של המכוניות ברחוב ובחניה.

יום אחד הלכנו אצל איש הרכב בחברה, יש שם יותר מ-100 מכוניות בליסינג.

לא נהלתי תרשומת של השיחה, אבל הדברים די קרובים למציאות.

"אז אתה בטח רוצה מזדה 3 כמו כולם ? "

"אהה.. לא. דווקא חשבתי על פוקוס"

"אי אפשר. למנהל המחלקה ההוא יש כזו מהדגם הקודם והוא יותר בכיר,אז עד שלא יחליפו לו אתה לא יכול לקבל פוקוס חדשה".

"אז אני רוצה I35 ?"

"לא יאשרו לך. ראש הצוות ההיא כבר בקשה, ועד שהיא לא תקבל אתה לא יכול לקבל אוטו גדול יותר ממה שיש לה".

"מה עם קיה פורטה או סיד סטיישן?"

"עזוב, אני לא מכניס לחברה מכוניות של קיה".

פה אני שואל למה.

"תראה, שכנים שלי קנו לבת שלהם קיה פרייד ענתיקה אחרי השכרה וכמה ידיים, והאוטו ממש לא מוצלח".

"אבל אוטו כזה עם רקע כזה וישן כזה הוא לא מייצג, עברו הרבה שנים והרבה דגמים מאז, והחברה השתפרה בגדול"

"שום דבר. פה לא יהיו רכבים שלהם".

הבחור ממשיך בשיחה.

"אולי משהו צרפתי? רוכב בודד מרוצה מהמכוניות שלהם".

"לא.. לא... לא... אל תתחיל איתי עם מכוניות מצרפת... תראה, רוכב בודד הוא באמת בחור טוב אבל יש כל מיני דעות... אתה יודע שכל פעם לפני החורף הוא משגע אותי לעשות לכם (עובדי החברה) קורס נהיגה מתקדמת של שליטה ברכב בהחלקות ובלימות... ואני לא יודע אם הוא פעם ניסה לשכנע את המנכ"ל לרכוש אלפא 159".

"אז מה נשאר לי באפשרויות הבחירה?"

"קח מזדה 3, כמו כולם. האוטו בסדר, הילדים שלך קטנים ויהיה מספיק מקום".

"טוב, אבל בתנאי שתהיה שחורה"

קיבל אחת שחורה.

אם ככה הדברים בעוד מקומות ובכמויות גדולות – אולי צריך לשקלל אותם כאשר מנסים לבחון את כמויות המכירה של דגם מסויים, חוץ מהמחיר-תמיד-הכי-קובע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

האמתי שהטקסט פה ממש הצחיק אותי במיוחד הסיום.

לגבי השאלה שלך אני לא מכיר כ"כ הרבה מחזיקי ליסינג אבל ממה שאני מכיר עושים בחירות שקולות, אני חושב שזה תלוי גם באופי של הבן אדם. משפחה של חבר לוקחים ליסינג מהעבודה והם הגרזנים הכי דגולים שתפגוש וחבר שלי מדקלם את ממידי הרכב בע"פ. מצד שני בן דוד שלי איש היי טק עסוק אשר חובב את המותג פג'ו אז הוא נכנס לרשימת הפג'ו בליסינג -> בדק מה הכי בטיחותי -> במה תכנס עגלה והציוד שהוא סוחב בדר"כ -> אבזור. אני מאמין שלכל אחד יש את הבחירה שלו אבל לא שמעתי על בן אדם שבוחר "סתם ככה", חייבת להיות איזו סיבה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לאשתי הציעו לבחור מאזדה 3 או i30. ניסינו להאריך ל-i30CW בלא הצלחה. האשה התרשמה של-3 תא מטען יותר גדול ובחרה בו, הוא צריך להכיל קניה זבועית בסופר .

מאז אני מתלונן על הנוחיות ברכב, למרות שגובהי די ממוצע ראשי כמעט נוגע בתקרה (אבל הכסא מוגבה עד הסוף, כיון שלאשתי גובה 1.50 מ' אחרי מתיחה).

מרבית הקולגות בחרו גם הם במאזדה 3.

השבוע היתה בהשתלמות עם מישהי שבחרה ב-i30. גם היא לא יכלה להפסיק לקטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עצוב כמה שזה נכון.

בחברה שבה אני מועסק (הייטק, אלפי עובדים, מאות מכוניות משני ספקי ליסינג שונים) זה הולך נורא פשוט.

הרכש בחברה בא וסוגר דיל על נגיד 40 יח' מאזדה 3 צבע שמפניה. לא שואלים את העובדים מה הם רוצים ולא כלום.

אחר כך כל מי שרוצה רכב יכול לבחור כל מה שבא לו, כל עוד הוא מאזדה 3 שמפניה.

התוצאה - הוצאות ליסינג מוקטנות, ולמעט כמה מצ'יגענע של מכוניות, כולם מרוצים. הכי מצחיק זה לשמוע את הבלופים שקצין הרכב מוכר : בא מישהו ורוצה רכב קטן כי הוא גר בלב תל אביב - "זה רכב קטן, אין לו בגאז' בולט", בא מישהו אחר ושואל אם עגלת תאומים תיכנס - "בטח, זה עם בגאז' ענק כמו סטיישן", והכל על אותה מזדה 3.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...