Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אבי מוכר רכב (סיטרואן קסארה 1.6 מילניום,משפחה מוזרה עם קטע לקסארות).

לפני מספר דקות,התקשר לאבי קונה פוטנציאלי,אשר טוען שהוא מעוניין לבוא ולקנות את הרכב והוא ואבי סיכמו על סכום הרכישה.

מפני שהיום יום שישי,והוא יכול לבוא רק לאחר סיום עבודתו,בסביבות 3 בצהריים,הדואר כמובן יהיה סגור ולא תהייה אפשרות לבצע העברת בעלות.הקונה הפוטנציאלי הציע שהוא ישלם היום,יקח את הרכב ונעשה את העברת הבעלות ביום ראשון.

אני מודע לעובדה שכל עבירה שהוא יבצע,תירשם על שמו של אבי.ולכן אני פונה אליכם לעזרה.

השאלות שלי עכשיו הן האם בתנאי שהוא מביא לי את הכסף היום ונכתב זכרון דברים.האם לבצע את המכירה?או שבכל מצב ובכל תנאי לא למכור את הרכב מבלי לבצע את העברת הבעלות?

האם ישנם דברים אשר אני יכול לבקש ממנו על מנת להבטיח שהוא אכן יגיע ביום ראשון לבצע את העברת הבעלות?

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

טוב,אוקיי,תודה,הבנתי.

אגב,מבחינתי לחכות גם עוד שבוע,אני לא בטוח שהוא(הקונה)יהיה מוכן לחכות.

אבל לא נורא,אם לא הוא,יבוא אחר,יש לנו זמן.

שוב תודה לכם. 

פורסם

יש לזה עוד פתרון - חצי טוב

שהוא ישאיר לכם את תעודת הזהות שלו (לא צילום) ויפוי כוח.

כך ביום ראשון אביך יוכל לבצע העברת בעלות בלי להיות תלוי בקונה.

אח"כ שהקונה יבוא לקחת את תעודת הזהות והעברת הבעלות.

למה חצי טוב - כי במהלך השבת, אם יהיו דוחו"ת, הם יהיו על שם אביך ואם הקונה לא יסכים מרצון, להסב אותם על שמו, תהיה בעיה להיפטר מהם. מצד שני אפשר לבקש ממנו שבמעמד הרכישה יחתום על מסמך המופנה למשטרה/רשות מקומית המצהיר כי בתאריך הנ"ל הוא נסע ברכב ומבקש להסב את הדו"ח על שמו. (כלומר בקשה להסב את הדו"ח עוד לפני שהדו"ח מגיע). מציע לשמור צילום ת.ז שלו בצמוד לבקשת ההסבה. כמובן להכין מספר עותקים לכל צרה שלא תבוא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יש לזה עוד פתרון - חצי טוב

שהוא ישאיר לכם את תעודת הזהות שלו (לא צילום) ויפוי כוח.

כך ביום ראשון אביך יוכל לבצע העברת בעלות בלי להיות תלוי בקונה.

אח"כ שהקונה יבוא לקחת את תעודת הזהות והעברת הבעלות.

למה חצי טוב - כי במהלך השבת, אם יהיו דוחו"ת, הם יהיו על שם אביך ואם הקונה לא יסכים מרצון, להסב אותם על שמו, תהיה בעיה להיפטר מהם. מצד שני אפשר לבקש ממנו שבמעמד הרכישה יחתום על מסמך המופנה למשטרה/רשות מקומית המצהיר כי בתאריך הנ"ל הוא נסע ברכב ומבקש להסב את הדו"ח על שמו. (כלומר בקשה להסב את הדו"ח עוד לפני שהדו"ח מגיע). מציע לשמור צילום ת.ז שלו בצמוד לבקשת ההסבה. כמובן להכין מספר עותקים לכל צרה שלא תבוא.

.

האמת שזה בול,אחד לאחד,מה שהוא הציע,ובגלל זה גם באה השאלה שלי,רציתי לדעת האם הפתרון הזה אפשרי,מסתבר שכן.

פורסם

בעלות הרכב מתבצעת במסירת הרכב, אז ברגע שנתת לו את הרכב - החלפת בעלות.

רישום ועדכון בעלות במשרד הרישוי יכול להיות גם במועד מאוחר יותר. אתה יכול להחתים את הקונה שמתחייב כי לקח את הרכב לבעלות ביום X בשעה X כדי להמיר דוח''ות על שמו של הבעלים החדשים אם וכאשר יגיעו.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אוקיי,הבנתי,זאת אומרת אם אני מחתים אותו על ההתחייבות שציינת,המסמך הזה קביל?

הכוונה היא,אם בכל זאת הוא מתנער למרות המסמך,בבית משפט יקבלו את טענותיי?

פורסם

אל תתן לו רכב לפני העברת בעלות. מה כל כך בוער לו לקחת את הרכב? אם הוא כל כך זקוק לרכב לשבת אז הוא היה מתאמץ לבוא היום מוקדם יותר ולעשות העברת בעלות ואם הוא רק מפחד שתמכור את הרכב עד ראשון, אז שישלם מקדמה קטנה ותעשו זיכרון דברים וביום ראשון או מתי שבא לו שיבוא לעשות העברת בעלות אבל בכל מקרה אל תתן רכב בלי העברת בעלות.

פורסם
שלום לכולם

אבי מוכר רכב (סיטרואן קסארה 1.6 מילניום,משפחה מוזרה עם קטע לקסארות).

לפני מספר דקות,התקשר לאבי קונה פוטנציאלי,אשר טוען שהוא מעוניין לבוא ולקנות את הרכב והוא ואבי סיכמו על סכום הרכישה.

מפני שהיום יום שישי,והוא יכול לבוא רק לאחר סיום עבודתו,בסביבות 3 בצהריים,הדואר כמובן יהיה סגור ולא תהייה אפשרות לבצע העברת בעלות.הקונה הפוטנציאלי הציע שהוא ישלם היום,יקח את הרכב ונעשה את העברת הבעלות ביום ראשון.

אני מודע לעובדה שכל עבירה שהוא יבצע,תירשם על שמו של אבי.ולכן אני פונה אליכם לעזרה.

השאלות שלי עכשיו הן האם בתנאי שהוא מביא לי את הכסף היום ונכתב זכרון דברים.האם לבצע את המכירה?או שבכל מצב ובכל תנאי לא למכור את הרכב מבלי לבצע את העברת הבעלות?

האם ישנם דברים אשר אני יכול לבקש ממנו על מנת להבטיח שהוא אכן יגיע ביום ראשון לבצע את העברת הבעלות?

תקשיב חבר הפיתרון הכי טוב וככה באמת תדע אם הבן אדם רציני ורוצה לקנות את הרכב או שהוא סתם נוכל.

לנסוע איתו לשדה התעופה יש שם סניף דואר שפתוח גם ימי שישי ושבת שם תוכל לבצע את העברת הבעלות.

סוף שבוע מצוין :)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
אוקיי,הבנתי,זאת אומרת אם אני מחתים אותו על ההתחייבות שציינת,המסמך הזה קביל?

הכוונה היא,אם בכל זאת הוא מתנער למרות המסמך,בבית משפט יקבלו את טענותיי?

עקרונית, התשובה לשאולותיך היא - כן.

מצד שני, כשאתה עושה העברת בעלות, אתה מראש מונע מעצמך, התעסקות עם בעיות שעלולות לצוץ אח"כ. נכון, זה רק לכתוב מכתב ולבקש להסב, אבל בכל זאת זאת התעסקות.

אם אתה צריך להגיע למעמד של משפט, זה עוד יותר התעסקות וכאב ראש.

כשאתה עושה העברת בעלות עם מסירת הרכב, אתה מונע מעצמך כאב ראש מיותר אח"כ.

עדיף להיות חכם ולא להיות צודק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תקשיב חבר הפיתרון הכי טוב וככה באמת תדע אם הבן אדם רציני ורוצה לקנות את הרכב או שהוא סתם נוכל.

לנסוע איתו לשדה התעופה יש שם סניף דואר שפתוח גם ימי שישי ושבת שם תוכל לבצע את העברת הבעלות.

סוף שבוע מצוין :)

לנסוע מצפת לשדה התעופה על מנת להעביר בעלות?נראה לי שאני אוותר,אבל תודה על הרעיון.

דרך אגב גם בגוש חלב ושאר כפרים באיזור שלי,הדואר עובד בשבת,אבל לא בשישי.

בכל מקרה,בינתיים אין לי שום סימן חיים ממנו,כך שככל הנראה זה כבר לא רלוונטי,תודה לכולם בכל מקרה,למדתי להבא.

פורסם

בדרך כלל פגישה ראשונה זה בדיקה של הרכב: הקונה בודק את הרכב ואומר כן/לא/אולי.

אם אמר כן ורוצה שאתה תשמור את הרכב בשבילו, תחתמו על זכרון דברים, קח ממנו מקדמה. כאשר יהיה אפשר להעביר בעלות, תוודא שהוא שילם לך את מה שנותר לשלם, תלכו לדואר, תעשו העברת בעלות ואז תמסור לו את הרכב.

כלומר רכב יגיע לקונה אחרי העברת בעלות. היה ושילם מקדמה כדי שתשמור לו על הרכב והתחרט, המקדמה נישארת אצלך (צריך להיות מצויין בזכרון דברים).

בכל אופן תוריד מודעות רק אחרי שהעיסקה הושלמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תשכח שגם תעודת זהות אפשר לזייף ולתת לך אותה ומבחינתו תשאיר אותה אצלך,

גם ככה המשטרה לא תעשה כלום במצב כזה, אז תהיה לך תמונה שלו, לא יותר מזה.

עדיף לחכות ולעשות הכל מסודר, עם הסיפורים ששומעים כל יום על נוכלות כזו ואחרת לא שווה לקחת סיכון.

so far so good so what

• תוכן חדש...