Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי - יצרן שמחפש אהבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה, יונדאי זה קוריאני, וקוריאני זה זבל. אין שום הגדרה אחרת. אז מחלקת המכירות והפרסום שלהם יכולה לעבוד שעות נוספות, אבל הם יצטרכו לעבוד המון כדי להגיע לרמת אמינות של יפנית ממוצעת, ולרמת יוקרה של פולקסווגן או מרצדס.

בכל מקרה, הישראלי הממוצע יקנה יונדאי רק אם זה יעלה לו זול. אם הוא יוכל לקנות הונדה או פולקסווגן באותו מחיר, הוא לא יקנה זבל קוריאני שמתיימר להיות הראשון בבידור.

אם חשבתי שיונדאי התעלו מעל עצמם, הזדמן לי השבוע לראות שזה ממש לא ככה. יש לי חבר שקנה יונדאי IX35, משכן את אמא שלו ונכנס לחובות על סכום של 160,000 ש"ח. ליסינג וזה. ביקשתי ממנו לנסוע על האוטו שנראה מאוד מרשים מבחוץ (על זה אף אחד לא חולק). הייתי המום מחוסר היציבות, מהמנוע הרועש, מסביבת הנהג העניה (ממש לא הייתי שם על זה 160,000), ציפיתי למשהו אחר לגמרי. זבל נשאר זבל.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לדעתי לקנות רכב זה גם אמינות ואיבזור,הרי רוב הפורום לא נוהג על מיאטות,GTI וSTI.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
סליחה, יונדאי זה קוריאני, וקוריאני זה זבל. אין שום הגדרה אחרת. אז מחלקת המכירות והפרסום שלהם יכולה לעבוד שעות נוספות, אבל הם יצטרכו לעבוד המון כדי להגיע לרמת אמינות של יפנית ממוצעת, ולרמת יוקרה של פולקסווגן או

...

זבל נשאר זבל.

התגובה שלך מייצגת את כל מה שרע ומעוות בשוק הרכב הישראלי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
סליחה, יונדאי זה קוריאני, וקוריאני זה זבל. אין שום הגדרה אחרת. אז מחלקת המכירות והפרסום שלהם יכולה לעבוד שעות נוספות, אבל הם יצטרכו לעבוד המון כדי להגיע לרמת אמינות של יפנית ממוצעת, ולרמת יוקרה של פולקסווגן או מרצדס.

בכל מקרה, הישראלי הממוצע יקנה יונדאי רק אם זה יעלה לו זול. אם הוא יוכל לקנות הונדה או פולקסווגן באותו מחיר, הוא לא יקנה זבל קוריאני שמתיימר להיות הראשון בבידור.

אם חשבתי שיונדאי התעלו מעל עצמם, הזדמן לי השבוע לראות שזה ממש לא ככה. יש לי חבר שקנה יונדאי IX35, משכן את אמא שלו ונכנס לחובות על סכום של 160,000 ש"ח. ליסינג וזה. ביקשתי ממנו לנסוע על האוטו שנראה מאוד מרשים מבחוץ (על זה אף אחד לא חולק). הייתי המום מחוסר היציבות, מהמנוע הרועש, מסביבת הנהג העניה (ממש לא הייתי שם על זה 160,000), ציפיתי למשהו אחר לגמרי. זבל נשאר זבל.

האמת, מחיקת ההודעה האווילית הזו ממש מתבקשת, אבל מצד שני היא כל כך שנונה ומקורית שחבל לעשות זאת..:-P

ברור שכל מכונית קוראנית היא זבל.

ברור שסקודה זה כמו דלתא (הרומנית).

ברור שאיטלקיות מחלידות וצריך כל שבוע לכוון להן קרבורטורים.

ברור שצרפתיות כל הזמן מתקלקלות.

ברור שאמריקאיות זה רק V8 וימבה דלק.

ואין, אין על וולבו, איזה פח עבה יש להן..

מכונית לעולם אינה נשפטת לפי מוצאה אלא לפי טיבה, ולאור רמת המכירות הלא רעה של קונצרן יונדאי, מסתבר שהן לא כל כך גרועות, על פניו.

וחוץ מזה, כבר מזמן הגעתי למסקנה שכל מוצר שמצליח בארץ מידיית מתחילים לחפש מה דפוק בו.

הרי לא יכול להיות שאולי הוא מתאים לצרכים של אלו שרכשו אותו, רחמנא ליצלן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נהגתי כמעט על כל מה שיש לקבוצה 2 להציע. i30 היא רכה והנוחות שלה מצויינת. גם האלנטרה נוחה מאוד. דווקא פיג'ו וסיטרואן היום נוקשות מאוד ולא נוחות. הגולף יותר נוקשה. הפוקוס היא השילוב הכי טוב מבחינתי.

i20 גם רכה. דווקא בחוסר נוחות אי אפשר להאשים את יונדאי. המכוניות שלהם בד"כ רכות מידי לטעמי.

רכות זה לא אומר נוחות, עם מערכת מתלים פשוטה לרוב מדובר על התנהגות של סמרטוט - היה לנו לנטרה היא הייתה רכה אבל בסיבובים גלגלים היו כימעט מתנתקים מהכביש (היא הייתה דנדשה עם מתלים במצב מעולה מקוריים לחלוטין) וקשיחות שלדה שלה הייתה כזאת שאם שמים יד מעל הדלת על הגג מרגישים איך הכל זז לחוד. למרות הרכות שלה, היא העבירה יפה מאוד את כל המיקרו ויבראציות מהכביש וגרמה לעייפות אחרי נסיעה של שעה - הייתי יוצא מאוטו הזה מת (כמו מרוב רכבים אסיאתיים של אותה תקופה).

פסאט (עם כל החוסר אהבה שלי לרכב הזה, הדגם שמבוסס על שלדה של גולף MKV) עם מתלים קשים, אבל היא מגהצת נהדר את הכביש ומדוייקת מאוד בסיבובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
וחוץ מזה, כבר מזמן הגעתי למסקנה שכל מוצר שמצליח בארץ מידיית מתחילים לחפש מה דפוק בו.

עוד צורת ביטוי של המחלה הלאומית: קנאה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברור שכל מכונית קוראנית היא זבל.

אלה שרכשו אותו עשו זאת מהסיבות שלהם.

היו גם אלפים שרכשו דייהו, ונדפקו כמו שלא נדפקו בחיים שלהם. אז מה? אם אלפים רכשו זה אומר שזה טוב?

אם המוצר מצליח בארץ, זה אומר שפרסמו אותו מצויין, או שתמחרו אותו מצויין. אבל לא אומר מאומה על הטיב שלו.

ואני לא אחד ששקוע בסטיגמות - בדיוק ההיפך. אבל ניסיוני המר עם קוריאניות, וההפתעה שהיתה לי עם יונדאי IX35 וההתנהגות הזולה שלה, גרמה לי לכתוב את מה שכתבתי.

אז אני לא ממש הטיפוס שמחפש מה דפוק ב"מוצר מצליח". בדיוק כמו זה:

רכות זה לא אומר נוחות, עם מערכת מתלים פשוטה לרוב מדובר על התנהגות של סמרטוט - היה לנו לנטרה היא הייתה רכה אבל בסיבובים גלגלים היו כימעט מתנתקים מהכביש

פסאט (עם כל החוסר אהבה שלי לרכב הזה, הדגם שמבוסס על שלדה של גולף MKV) עם מתלים קשים, אבל היא מגהצת נהדר את הכביש ומדוייקת מאוד בסיבובים.

ואגב, רכב זה לא עדה. בעדה של הפרסים יכולים להיות אנשים נדיבים. לכן לא יפה להכליל את כל הפרסים ולומר שהם קמצנים, למרות שזה ממש נכון. אבל רכב? אם לקוריאנים יש מנטליות של זלזול ברכב שהם מייצרים, למה לא להכליל?

עובדה שהיפניות מוצלחות (רק שלא תגיד שזה עוד סטיגמה שהמציאו ישראלים), וזה כתוצאה ישירה מרמת המסירות והנאמנות לעבודה של היפנים.

ואגב, בזה אתה מאוד צודק:

ברור שצרפתיות כל הזמן מתקלקלות

פורסם

כמות אינה מעידה על טיב, ובזה אתה צודק.

יונדאי לא פרצה לארץ בסערה אלא בנתה עצמה לאט, תוך שיפור מתמיד באיכות וטיב מוצריה.

גם הונדה, טויוטה מאזדה ושאר היצרנים היפניים לא בנו יצירות מופת בשנות ה 70' וה 80', ולמזלנו בשל החרם היפני נחסך מאיתנו הצורך לנוע במכוניות שאפילו יצרניהן מיתביישים שאי פעם ייצרו אותן..

לשפוט את מכוניות יונדאי היום לפי מה שזכרת מלנטרה 94' או אקסנט 95' ממש לא חכם ולא נכון, וזה בדיוק כמו לשפוט קורולה חדשה לפי שכרונות מקורולה 85'.

יונדאי בחריצות והתמדה הפכו ליצרן הרביעי בגודלו בעולם, יצרן ללא כל מסורת מוטורית שהחל לייצר מכוניות רק ב 67'.

פורסם

מה שתגיד, את האכזבה האישית שלי אי אפשר למחוק.

בתקציב שלי עלה לי לראש לא פעם ללכת על ג'יפ יונדאי, 5 או 7 מקומות. העיצוב החדשני והמחיר הסביר קרץ לי. כשחבר שלי קנה את היונדאי, חיכיתי רק לעלות עליו ולהרגיש איך זה. האכזבה המרה מהרכב הזה וממה שהוא מתיימר להיות, הסבירה לי היטב שקוריאני זה זבל, מה שלא יהיה.

פורסם

רק אני לא מבין איזה התנהגות ציפית למצוא בג'יפ?

ולפני שאתה מדבר על המסירות של הקוריאנים, תבקר שם פעם ותראה כמה הם יותר טובים מאיתנו רק בלי המוזרות המוגזמת של היפנים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שוב אתה חוזר למוצא הרכב ?!

היונדאי IX35 קיבל ביקורות חיוביות למדי בארץ ובעולם, וכנראה הגעת אליו עם ציפיות יתר.

וזה משותף אגב לכל רכבי הכבישטח למינהם.

אף אחד מהם לא מגיע לרמתה של משפחתית - סאלון טובה.

נסעתי ונהגתי בסונטה החדשה, ובסכום הזה אתה מקבל מכונית נאה, מרווחת ואיכותית מאד, שעומדת בשורה אחת עם הטובות שבקבוצתה.

אבל מה לעשות, אנשים מחפשים דאווין, ולדאווין יש מחיר.

פורסם

הקוריאנים חיקו את היפנים לכל אורך הדרך ועלו על מוריהם בשנים האחרונות.

כמו שסמסונג ו-LG עקפו בסיבוב כבר מזמן את סוני ופנסוניק ושאר החברות היפניות והאירופאיות, כך יקרה בקרוב גם בשוק הרכב עם יונדאי ואפילו עם קיה,

שאגב מציגה כיום מודלים איכותים מאוד שלא נופלים משאר הרכבים האירופאים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
מה שתגיד, את האכזבה האישית שלי אי אפשר למחוק.

בתקציב שלי עלה לי לראש לא פעם ללכת על ג'יפ יונדאי, 5 או 7 מקומות. העיצוב החדשני והמחיר הסביר קרץ לי. כשחבר שלי קנה את היונדאי, חיכיתי רק לעלות עליו ולהרגיש איך זה. האכזבה המרה מהרכב הזה וממה שהוא מתיימר להיות, הסבירה לי היטב שקוריאני זה זבל, מה שלא יהיה.

יש לך השוואה לרכבים אחרים באותה קטגוריה?

חיפשת הנאה מנהיגה כמו מ205?

להגיד שקוריאני זה זבל זאת אמירה שרלוונטית ל1996.

נהגתי גם ב-i35, גם ב-i30, וגם בקורולה, ומבחינת הצרכים המשפחתיים (רכב ליסינג לאמא) ה-i35 הייתה המוצלחת מכולן.

הפתעה? לא! עבר הרבה זמן וטכנולוגיות מתחדשות, יצרנים משתפרים.

ד"א טויוטה זה יפני אז אתה תגיד שזה איכותי? תבדוק עם כל בעלי הטויוטות שקיבלו recall.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בניגוד לרבים אחרים, את חוות הדעת שלי על יונדאי אני יכול לתת מנסיון אישי בן 11 שנים כבעלים של שתי מכוניות, תוך התייחסות לכמה פרמטרים וביניהם השוואה לדגם הנוכחי בו אני נוהג - שאינו יונדאי.

אף פעם לא הייתי וגם כעת איני עובד של- או עבור כלמוביל ו\או יונדאי העולמית... אין לי מניות של יונדאי ואין לי אינטרס להאדיר את שמם. המטרה היחידה שלי בפוסט הנ"ל היא לתאר כמה עובדות מנסיוני האישי.

היונדאי הראשונה שרכשתי היתה סונטה 2.5 V6 בת שנה שנקנתה בשנת 2001 ושירתה אותי במשך 5 שנים וכמאה אלף קילומטר ללא תקלה אחת, מלבד לשתי החלפות מצבר...(ובכל מקרה זה לא נחשב לתקלה). איכות החומרים לא היתה משובחת במיוחד – זו היתה עדיין יונדאי של "פעם" מהבחינה הזו, עם עיצוב מוזר יחסית. יחד עם זאת, איכות ההרכבה היתה לא רעה וגם לאחר 100,000 ק"מ לא היו קרקושים ורעשים של רכב שהתיישן. המנוע היה שקט בדיוק באותה מידה כשהיה עם 15,000 ק"מ ועם 100,000 ק"מ – והוא אכן היה שקט! נכון, ניהוג ספורטיבי או מתקשר לא היה אף פעם הצד החזק של סונטה והנוחות היתה בינונית בלבד (מהלך מתלה קצר יחסית וריסון המרכב לא מבריק במיוחד). צריכת הדלק היתה די בינונית מינוס (בממוצע 7 ק"מ לליטר בעיר ובערך 10 ק"מ לליטר מחוץ לעיר, אך יש לציין כי לא הייתי מתייחס לדוושת הגז ברוגע). יחד עם זאת, עלויות הדלק התקזזו עם אמינות מ-ו-ח-ל-ט-ת, טיפולים זולים וביטוח עוד יותר זול. סה"כ האחזקה – מבחינה כלכלית – היתה הרבה יותר מסבירה למכונית משפחתית עם מנוע גדול וביצועים (בקו ישר בלבד) לא רעים.

5 שנים מאוחר יותר קיבלתי הצעת רכישה שלא יכולתי לסרב לה ומכרתי את הרכב. ואז החלה דילמה - האם להשאר עם יונדאי או לעבור למשהו אחר? ובעצם, מאחר ולא חיפשתי לבלות בכביש ערד-סדום ולהשחיז פניות, מה בעצם היה לי רע עם הסונטה הלא מוערכת ע"י "עמישראל" – ולמה לא להחליף אותה באחת מדור חדש יותר?

ישבתי וחשבתי ובסוף הזמנתי 3.3 V6 חדשה מכלמוביל. רק דור אחד קדימה – אבל שנות דור הבדל באיכות הגימור, NVH, תשומת לב לפרטים וכו’. גם העיצוב השתפר לא רע. 6 שנים מאוחר יותר, מספר התקלות ב-3.3 היה בדיוק א-פ-ס. כלום לא נפגם, הושבת, הפסיק לפעול, נשרף, נשבר, נפל, נהרס, הרעיש, רעד, קרקש או תיקתק. ושוב, עלויות אחזקה זולות יחסית, עלות ביטוח מגוחכת וכו’. עדיין לא מכונית לנהג, אבל 10 מדרגות בכל פרמטר יחסית לדגם הקודם. צריכת הדלק היתה דומה, אבל יש לזכור כי למנוע ה-3.3 ליטר היו כמעט 50% יותר הספק וביצועים (נכון, עדיין בעיקר בקו ישר) בהחלט לא רעים. המנוע? עוד יותר שקט (ויש לי נקודת מבט השוואתית לא רעה, יחסית למה שבו אני נוהג היום). איכות הגימור הפנימי היתה עולם אחר יחסית לדגם הקודם, עם הרבה יותר חומרים רכים והתאמת פנלים מושלמת. איכות ההרכבה היתה באמת נפלאה ולא היה אפילו חצי בורג שהשתחרר, הכל היה מהודק ונתן תחושה שהמכונית חדשה – גם כשהיתה כבר בת 6 ועם עשרות אלפי קילומטרים (רובם בעיר) מאחוריה. מכירים את הרעש והקרקשת כשאתם מתרסקים בנסיעה על בורות, שברי אספלט, מכסי ביוב שקועים ויתר הצרות בכבישים שלנו? אז זהו, שאני לא היכרתי את הקקפוניה הזו גם כשהסונטה היתה בת 6 - אפס רעשים או רעידות מהדשבורד, דלתות, חלקי פלסטיק או כל חלק אחר שמתחיל בדרך כלל להשמיע קולות עם הזמן. הכל הרגיש, נראה, נשמע ופעל בתחילת 2012 בדיוק כפי שהיה ב-2006 עם אפס קילומטרים. אוקיי, עדיין לא הבחירה האולטימטיבית למי שרצה התנהגות כביש של ב.מ.וו סדרה 3 או 5, אבל לא זה מה שחיפשתי כשרכשתי רכב.

כמי שחי עם שתי הסונטות 11 שנה, קל היה לי לראות באופן אישי את השיפור העצום בכל התחומים שהדור שהושק ב-2005 רשם מול הדור שהושק ב-1998. מלבד שם הדגם, לא היה דבר אחד דומה בין שני הדורות – בשום תחום יונדאי לא הלכו אחורה או השאירו את המצב כפי שהיה – כל פרמטר טופל והיה מעודכן ומשופר.

ולמה אני משקיע זמן וכותב את כל הסיפור הזה? כי נמאס כבר לשמוע את ההתלהמות והבורות האופיינית במקומותינו ש"קוריאני זה זבל" וכדומה. זבל מול מה? ולמה? כי אין סמל של אירופאי או יפני? חסר העידון של ב.מ.וו., אודי, מרצדס או לקסוס? הלו!! נא לא לשכוח גם את העלויות הכרוכות ב"סמל", אוקיי?

או, זהו, שהגלגלים הנוכחיים שלי הם לקסוס GS (הדור של עד 2011) ואני יכול לומר בפה מלא כי כבר הסונטה של 2006 היתה יותר קרובה בהרבה יותר דברים ללקסוס הנוכחית שלי מאשר לסונטה שהיתה לי ב-2001 מבחינת עידון מיכני, NVH, איכות גימור חיצונית ופנימית וכו’. וכל זה בדגם שהושק כבר לפני 7 שנים. לאחר מספר ימים שהעברתי עם המחליפה, ה-i40 אותה שקלתי לרכוש, אני יכול לומר כי היא מרגישה עוד יותר קרובה לפרימיום שלקסוס מעניקה ולמעשה ה-i40 נפסלה מבחינתי בעיקר בגלל תחושת חוסר כוח יחסית לסונטה 3.3 שנמכרה (דרך אגב, עברה לבעליה החדש הרבה יותר מהר ממה שכולכם עשויים לחשוב...)

ולסיכום... קצת צניעות לא תזיק לכולנו בעניין מה שיונדאי עשו, עושים וכנראה עוד יעשו. אנחנו אמנם יודעים הכל טוב יותר מכולם, אבל בפעם האחרונה שבדקתי אנחנו לא ממש אורים ותומים בעולם בכל מה שקשור להנדסת רכב, כן? כדאי להסתכל על הליין הנוכחי של יונדאי כדי להבין ש"קוריאני זה זבל" הוא לא יותר ממשפט אהבלי שמשווה בין יונדאי לבין מה שבעיקר מצוי בראשם של אותם מקטרגים שלא ממש נותנים לעובדות לבלבל אותם.

The older you get, the better you used to be

• תוכן חדש...