Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי - יצרן שמחפש אהבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
- פה אני בטוח שהם יכולים ללמוד דבר או שתיים ממיטב תוצרת האירופאית (במיוחד בתחום הנוחות, חווית הנהיגה, עיצוב ועוד).

עיצוב?

הדור הנוכחי של יונדאי מעוצב הרבה יותר טוב וזורם מהדור הנוכחי של פולקסוואגן או סקודה, למשל.

יונדאי עשו קפיצת מדרגה כצו שאף יצרן לא עשה ב-15 שנים האחרונות, הם היו בשיפור מתמיד בכל פרמטר והיום מציגים מכוניות יותר מראויות.

שואלים פה איפה ההנאה מנהיגה, התנהגות וכו׳ אבל שוכחים ש-90% מהנהגים בעולם אינם חברים בפורומים של רכבים ספורטיביים ומחפשים רכב שיקח אותם מנקודה לנקודה באמינות ונוחות סבירים ואת זה יונדאי עושה מצויין בדור הנוכחי ותעשה את זה טוב יותר בדור המכוניות הבא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה שתגיד, את האכזבה האישית שלי אי אפשר למחוק.

בתקציב שלי עלה לי לראש לא פעם ללכת על ג'יפ יונדאי, 5 או 7 מקומות. העיצוב החדשני והמחיר הסביר קרץ לי. כשחבר שלי קנה את היונדאי, חיכיתי רק לעלות עליו ולהרגיש איך זה. האכזבה המרה מהרכב הזה וממה שהוא מתיימר להיות, הסבירה לי היטב שקוריאני זה זבל, מה שלא יהיה.

מכיוון שיש לך תמונה של הונדה FRV בתמונה, צא לנסיעת מבחן קצרה בהונדה סיוויק 4 דלתות החדשה. אחרי שתנהג, סע לסיבוב קצר גם ב-i35 ותחווה את דעתך מה בדיוק מצדיק כאן הפרש שכזה ואני כבר יכול לומר לך, כלום ואף שה-i35 טובה יותר ואיכותית יותר (למעט המנוע וצריכת הדלק) וזו הסיבה שהרבה יותר בוחרים ביונדאי וזאת עוד לפני שהגיע ה-I30 החדשה.

סיוויק 5 דלתות החדשה, דרך אגב, שונה מאוד מדגם הסדאן (טובה הרבה יותר) ואני כמובן לא מדבר על העיצוב.

מה שאני בא להגיד כאן, זה שאם עבורי ההתרשמות היחידה מהונדה הייתה מהסיוויק סדאן החדשה, אז הייתי אומר שהונדה זה "זבל יפני " (הסדאן מיוצרת בטורקיה למעשה). ix35 דרך אגב, זה רכב בינוני למדי לדעתי, ולמעט העיצוב, לא ממש מייצג את דגמי יונדאי האחרונים.

פורסם
רכות זה לא אומר נוחות, עם מערכת מתלים פשוטה לרוב מדובר על התנהגות של סמרטוט - היה לנו לנטרה היא הייתה רכה אבל בסיבובים גלגלים היו כימעט מתנתקים מהכביש (היא הייתה דנדשה עם מתלים במצב מעולה מקוריים לחלוטין) וקשיחות שלדה שלה הייתה כזאת שאם שמים יד מעל הדלת על הגג מרגישים איך הכל זז לחוד. למרות הרכות שלה, היא העבירה יפה מאוד את כל המיקרו ויבראציות מהכביש וגרמה לעייפות אחרי נסיעה של שעה - הייתי יוצא מאוטו הזה מת (כמו מרוב רכבים אסיאתיים של אותה תקופה).

פסאט (עם כל החוסר אהבה שלי לרכב הזה, הדגם שמבוסס על שלדה של גולף MKV) עם מתלים קשים, אבל היא מגהצת נהדר את הכביש ומדוייקת מאוד בסיבובים.

טוב שאתה לא משווה לרכב מלפני 30 שנה גם. הלנטרה היתה זבל. ה i35 היא ממובילות הקטגוריה וכמשפחתית עדיפה גם על הפוקוס בפרמטרים מסוימים כמו מרווח למשל. מבחינת נוחות, נהגתי על האמריקאית והיא מאוד מאוד נוחה. תהיה בטוח שהיא נוחה מרוב האירופאיות.

emotion of motion

פורסם
סליחה, יונדאי זה קוריאני, וקוריאני זה זבל. אין שום הגדרה אחרת.

רגע,זה תופס גם לגבי המותג LG? מה לגבי סמסונג? גם זבל? או שאתה מתכוון שרק הרכבים שהקוריאניים מייצרים הם זבל ושאר הדברים שמיוצרים בקוריאה הם בסדר?

אגב,אתה אולי אומר שאתה לא שקוע בסטיגמות אבל:

״קוריאני זה זבל.״

״צרפתיות מתקלקלות.״

״יפני זה אמין.״

והיציאה הגדולה מכולם-״בעדה של הפרסים יכולים להיות אנשים נדיבים,לכן לא יפה להכליל את כל הפרסים ולומר שהם קמצנים,למרות שזה ממש נכון״.

כל הציטוטים האלו שלך מעידים על כך שאתה שקוע עמוק בסטיגמות.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
טוב שאתה לא משווה לרכב מלפני 30 שנה גם. הלנטרה היתה זבל. ה i35 היא ממובילות הקטגוריה וכמשפחתית עדיפה גם על הפוקוס בפרמטרים מסוימים כמו מרווח למשל. מבחינת נוחות, נהגתי על האמריקאית והיא מאוד מאוד נוחה. תהיה בטוח שהיא נוחה מרוב האירופאיות.

הI35 סגרה פער והיא מכונית מצוינת, במיוחד שילוב המנוע-גיר (הגיר הפלנטרי הטוב בקטגוריה), שקטה, ומאובזרת כבר ברמת הבסיס, לטעמי נוחות והגה הם נקודות התורפה שלה, שיכוך מהמורות לקוי, והגה קל מאוד.

המתלים והתנהגות כביש (לא בהכרח ספורטיבית), מגאן II למשל עדיפה, ומשמעותית לטעמי.

פורסם
עיצוב?

הדור הנוכחי של יונדאי מעוצב הרבה יותר טוב וזורם מהדור הנוכחי של פולקסוואגן או סקודה, למשל.

עיצוב זה עינין של טעם. לטעמי עיצוב של רכבי יונדאי החדשים מצועצע. לרכבים האלו עדיין אין פנים, כל דור מתחלף והעיצוב משתנה לחלוטין ללא סימני היכר אופייניים למותגים. אני לא אוהב פנסי חזית שמושכים אותם עד הפגוש האחורי ואת בקליות האחוריות שמושכים אותן עד לגריל הקדמי. עיצוב של גלים יוצר אצלי תחושה של תיקון לא מוצלח אחרי תאונה קשה.

הגדרה שלך לנוחות הבנתי - רכות מתלים. בדגם אמריקאי כניראה המתלים עוד יותר רכים. בעיני כל קשר בין רכות מתלים לנוחות מקרי בהחלט. מערכת מתלים טובה יכולה להיות גם מוצקה וגם לגהץ היטב את הכביש תוך מתן נסיעה חלקה לחלוטין- תחושה של ריחוף (ולא סיטרואן C5 לא נותנת את זה, היא רכה ומתנתנדת כמו ספינה, ובאותו זמן יודעת לספור את כל נפלאות הכביש, פשוט משכחת את זה קצת רך יותר מאחרים ואחרי כל בור מתנדנדת).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עיצוב?

אני חולק עליך. העיצוב שלהם סביר למשפחתית, אבל לא יותר מזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אותי מאוד הרשים שהם מפתחים את כל הטכנולוגיות שלהם לבד ולא קונים שום דבר מיצרניות אחרות, זה יוצר שיתוף פעולה הרבה יותר טוב בין כל הטכנולוגיות. בגלל זה האייפון מצליח לייצר "חווית שימוש" יחסית גבוהה ביחס לחומרה הנחותה שלו לעומת פלאפונים אחרים- אפל מפתחים את התוכנה ואת החומרה בעצמם, ויוצרים שילוב הדוק של התוכנה ושל החומרה.

פורסם

alexk, ניראה לי שהגיע זמן שתגדיר למה אתה מתכוון כשאתה אומר נוחות. אני קראתי כמה ביקורות על הבדלים בין יונדאי שמיועד לשוק האמריקאי לשוק האירופאי - ההבדל כיול מתלים הרבה יותר רך שלא בדיוק תורם לשיפור האחיזה.

מיתלה טוב יש לו מהלך גדול והוא יודע להיות מצד אחד רך כצשריך ומצד השני לא להכנע לכוח הצנטריפוגלי כשצריך ולהצמיד את הרכב יותר טוב לכביש מאשר לנסות להעיף אותך מהפנייה החוצה. אני לא מצפה שבמשפחתיות קטנות מתלה יהיה בעל כל הסגולות האלו, הבטיחות חשובה לי, לך אעדיף מתלה מאט נוקשה יותר כפשרה בין נוחות ליציבות.

כדי להבין מה זה מתלה רך, צריך לפחות פעם אחת לנסוע בביואיק פרק אבניו - רך מאוד אבל מתנדנד ומרגיש כמו סמטרוט (שום קשיחות, בעיקר הרבה מחלת ים).

יש אנשים שאוהבים כיול מתלים אמריקאי ואוהבים את רכות היוצאת דופן בנסיעה שלהם. אבל יש גם כאלה שלא רוצים להרגיש שגלגלים שנוסעים לכיוון אחד ומרכב נוטה לכיוון אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נח מבחינתי זה סופג טוב את תלאי הכביש. יונדאי טובים בזה. i30 או אלנטרה (החדשה) עושים את זה בלי לגרום לך למחלת יםץ

emotion of motion

פורסם

alexk, I REST MY CASE

מבחינתי נוח זה מרווח, כורסאות אורטופדיות תומכות, בידוד רעשים וחלקות נסיעה.

פורסם

זה מה שאתם כתבתם:

לטעמי נוחות והגה הם נקודות התורפה שלה, שיכוך מהמורות לקוי, והגה קל מאוד.

המתלים והתנהגות כביש (לא בהכרח ספורטיבית)

ואף שה-i35 טובה יותר ואיכותית יותר (למעט המנוע וצריכת הדלק)

ix35 דרך אגב, זה רכב בינוני למדי לדעתי, ולמעט העיצוב, לא ממש מייצג את דגמי יונדאי האחרונים.

הסטיגמה שהיתה לי על יונדאי באופן כללי (ועוד חברים שלא המליצו על יונדאי בשנים עברו) התבססה כשנסעתי על ה-ix35 , ואם אתה אומר שזה שונה, אני מאמין לך.

אבל כשאני חיפשתי רכב נחמד שאפשר להסיע בו 7 מקומות בנוחות, עלה לי בראש להיכנס גם כן למסלול ליסינג, עם יונדאי ix35, וחשבתי ששווה להשקיע סכומים כמו 160,000 (בתשלומים כמובן).

בראש שלי דמיינתי רכב יציב על הקרקע שמרגיש לפחות כמו פולקסווגן פאסאט, הגה נורמלי, שיכוך מהמורות טוב, ומנוע חרישי שמפיק עוצמה רצינית בכל נגיעה קלה בגז. היו עוד דמיונות על דש בורד עשיר ונעים למראה. כל זה התנפץ בשניה הראשונה שעליתי על היונדאי, וזה הרגיש לגמרי קוריאני.

כמובן שאם הייתי רוצה 7 מקומות הייתי צריך להתפשר גם על תא מטען ולשים את הקניות בסופר על הגג של הרכב, ולהיפרד מעוד כמה עשרות אלפי שקלים בשביל שתי מקומות דחוסים מאחורה.

אז הלכתי על FRV (זה שבתמונה הוא שלי) בחצי מחיר (שנת 2007) שהיה רכב שמור ונחמד שטופל בחברה ונראה כמו חדש מבפנים ומבחוץ, ואני נהנה מכל רגע.

הרכב נוח, יציב, נותן תחושה של שיוט נעים בכביש גם בעיר וגם מחוצה לה, תנוחת הישיבה גבוהה כמעט כמו בג'יפ של יונדאי וגם המראה מאוד נחמד (בביקורות טענו שמאחור זה מזכיר X5), כמעט לא מרגישים את המהמורות ולא שומעים את המנוע, מרגישים כח בכל לחיצה על הדוושה (לא ממש רכב ספורט אבל מספק בהחלט), הדש בורד עשיר ונעים למראה, הכל נמצא במקום, המושב האמצעי (שאני משתמש בו לעיתים רחוקות, רק כשיוצאים עם כל הילדים) מקופל והוא פשוט שולחן ענק שאפשר להניח עליו חבילת טישיו פלאפונים וארנקים ומה לא, אפשר לומר שמתכנני הרכב הזה חשבו כמעט על כל פרט, ורואים השקעה בכל תחום, המושבים האחוריים מרווחים מאוד ונותנים תחושה של ישיבה במשרד, שלא לדבר על זה שהם מתקפלים בקלות ונוצר משטח העמסה ענק, ועוד ועוד יתרונות, ומעל לכל - האמינות של הונדה שהיא לא מוטלת בספק, הרכב בקושי רואה מוסך כשאני רוצה להחליף את הנורות של הפנסים ל-philips x-treme vision.

בפרייבט הקודם שהיה לי הייתי מתדלק 450 ש"ח לשבוע, ועכשיו בקושי אני מגרד את ה-270 (למרות שעליתי מ-1600 סמ"ק ל-1800, ולמרות המשקל של האוטו).

וזה עוד מבלי לדבר על בקרת שיוט ושליטה מגלגל ההגה על הרדיו דיסק ועוד פינוקים שקיבלתי בגירסת הקומפורט שקניתי. אני כל היום רק מרים את העיניים לשמים ואומר תודה, מרוב שהתלהבתי השקעתי כמעט 1000 ש"ח בחומרי טיפוח לאוטו.

מי שרוצה עוד יכול לקרוא מה שכתבתי כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=425769

אז את יונדאי אני משאיר למי שמאמין ביונדאי, או לחובבי הפוזה של הג'יפ ix35.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו באמת, בגלל שג'יפון מסויים לא מצא חן בעינך פסלת את כל תוצרת דרום קוריאה?

כנראה יש ליונדאי/קיאה עוד מה ללמוד כדי להגיע לרמה של היצרנים המובילים, אבל אין ספק שהם על הדרך הנכונה.

הI20 למשל הרבה יותר טובה מהגטס בוודאות, ושמעתי הרבה נהגי ליסינג שמעדיפים את הI30 על מאזדה 3 היפנית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...