Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שיתפתי אתכם עד היום למרות שזה התחיל לפני שנה וחצי,היום המעגל נסגר מבחינתי אז החלטתי לשתף.

הכתיבה תהיה בקווים כלליים מבלי לחשוף זהות המנוול או פרטי העסק המדובר .

מעט רקע : אני מועסק כשכיר במקום העבודה הנוכחי שלי ב 7 השנים האחרונות,לא פעם עברה המחשבה בראשי איך לפרוץ ולהצליח כעצמאי ולהביא את כל היכולות שלי לידי ביטוי במשהו שהוא שלי.

לפני שנה וחצי עלה בראשי רעיון די חדשני בתחום המזון ,מדובר במתכון די מיוחד ששיפרתי אותו בעזרתה של אימא שלי (אשפית בתחום האוכל) והגעתי למה שהיה נראה בעיניי כמשהו שאני יכול לפרוץ איתו קדימה (לא להתעשר אבל בהחלט להתפרנס בכבוד).

בניתי תכנית עסקית מסודרת מאוד וכשהגעתי לשורה התחתונה הבנתי שיהיה לי מאוד קשה לממן זאת לבד.

האידיאל היה לרתום איתי את אימא שלי אך היא אמרה לי שבגילה היא לא רואה עצמה כשותפה בעסק לא מבחינת כוחות ולא מבחינת הון.אך היא הביאה לי את הבטחתה שבחודשים הראשונים היא תלווה אותי יומיום (אמא יקרה שלי!)

במקום העבודה שלי היה בחור שעבד איתי ,בן גילי עם חשיבה כשלי הכרתי אותו 4 שנים במסגרת העבודה והיינו חברים די טובים בכותלי מקום העבודה והחשוב מכל גם הוא טחן לעצמו את המוח על איך יוצאים משם!:lol: הוא היה מתחת לאף שלי וזה היה נראה לי מושלם! נתתי לו קוים כלליים מאוד לגבי הרעיון שלי מבלי להתעמק ואמרתי לו שייקח שבוע לחשוב על זה. הוא נדלק במיידי על הרעיון וכעבור 6 שעות הוא התקשר אליי ואמר "אני בפנים!" .שמחתי על מציאת השותף ואמרתי לעצמי שעכשיו אפשר לרוץ עם זה.

בחודשים העוקבים נפגשנו על בסיס יומיומי בכדי לדון על פרטי הפרטים,הצגתי בפניו את התכנית העסקית ,ביצענו יחד עבודת שטח,הוא הביא איתו רעיונות טובים ומשלימים לתכנית שבניתי ,השלמנו אחד את השני פשוט,זה היה מדהים! הכנסתי אותו כבן משפחה אליי לבית הצעתי לו שותפות של 50% מבלי לחשוב פעמיים נוצרה ביננו כימיה עיסקית מטורפת.

מצאנו מקום להשכרה במיקום אידאלי ובמחיר מאוד נמוך -מכיוון שהמקום הצריך שיפוץ שאותו אנחנו התכוונו לבצע הבעלים שיחרר את הנכס במחיר אטרקטיבי בתמורה לשיפוץ המפנק שנעניק למקום שלו +חתימה על כך שהמחיר ישאר כמו שהוא ל5 שנים.

הלכנו איש איש לבנק שלו ע"מ לארגן את הסכום ההתחלתי ,משכתי 70K וקבענו להפגש במהלך אותו שבוע לחתימת חוזה וקבלת מפתח לעסק לצורך תחילת השיפוץ ,בד בבד רישומים של העסק ,פתיחת חשבון עסקי וכו'

אני גר מרחק 40 ק"מ מהשותף וממקום העסק .

מכאן העינינים מסתבכים:

3 ימים לפני החתימה על החוזה החלו שיחות טלפון מוזרות ביני לבינו -הרגשתי שינוי מהותי בסגנון הדיבור וההתבטאות שלו כלפיי נראה כאילו שהוא מנסה לפתח איתי מריבה,הוא כל כך רצה לריב כנראה שזה מה שהיה. הטלפון נותק והחלטתי לתת לו ספייס שיירגע קצת .יום לפני החתימה יצרתי איתו קשר והמריבה על מאומה החריפה עד כדי שנאלצתי להשתמש במשפט " תתחיל להרגע,ואל תשכח שאני הוא זה שהכניס אותך כשותף ולא ההפך" השיחה נותקה. ומאז הוא לא ענה לי לטלפון גם לא למחרת עשרות שיחות ביום חתימת החוזה הבן אדם נעלם והתפטר מהעבודה במיידי פשוט נעלם.

אז מה קרה ? מסתבר שבמהלך כל התקופה שישבנו יחד לתכנון העסק הוא ניהל פגישות כפולות עם חבר שלו והציג את הרעיון כשלו ,ביום חתימת החוזה בו הוא כביכול נעלם הוא הלך עם השותף החדש שלו וחתם חוזה במקום אחר שרק מאוחר יותר נתגלה לי שהוא פתח את העסק עם אותו שותף חדש. המידע הזה הגיע אליי חודש לאחר מכן .

לא עשיתי שום דבר גם שכשידעתי איפה הוא נמצא ,כי מה כבר אני יכול לעשות?לא היה ביננו חוזה,לא זכרון דברים ,רק לחיצת ידיים של שני גברים...

בלעתי את הגלולה המרה,את הבושה הגדולה מהאנשים הקרובים אליי שחיכו בציפייה לפתיחת העסק ובמקום זכו לראות אותי ברגעי השפל של אחד שנעקץ.אף אחד לא הבין מדוע אני נשארתי כל כך רגוע ולא נלחמתי אבל ידעתי שהטעות היא שלי הייתי תמים מידי ונתתי אמון מהר מידי ואין לי מה לעשות בנידון .

המשכתי בחיים שלי,קודמתי לתפקיד ניהולי במקום העבודה שלי והדחקתי את כל הסיפור הזה.

היום התברר לי שהעסק קרס לאחר הפסדים .

תודה לך ה' ששמרת עליי ועל המשפחה שלי!

Gn'f'R

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום התברר לי שהעסק קרס לאחר הפסדים .

תודה לך ה' ששמרת עליי ועל המשפחה שלי!

תאמין לי אתה צריך להודות לאלוקים שהציל אותך מהשותף הזה. העסק שלו קרס לאחר הפסדים כי כנראה הוא עקץ את השותף השני בדיוק כמו שניסה לעקוץ אותך.

כשמרמים - מרמים עד הסוף אבל אי אפשר לרמות את כולם כל הזמן.

יתכן מאד שהעסק היה מצליח עם שותף אחר לא רמאי.

גם אני כמעט נעקצתי לפני 6 שנים עם סיפור דומה והבחור העוקץ עקץ מישהו אחר ונפל איתו.

פורסם

השותף "החדש " הוא אדם שאני מכיר מסתבר,גורם שלישי ניגש אליו וסיפר לו את כל הסיפור ,היום הוא (החדש)התקשר אליי ופתח בשורה של התנצלויות בטענה שהוא לא היה מעורב בזה בזדון וכי אותו בחור פשוט עבד עליו.

הוא סיפר לי שבמהלך השנה האחרונה המנוול והוא לא הפסיקו להתכסח ,המנוול העביד אותו בעסק וחרג מהמתכונים שגנב ממני ויצר מנות מזעזעות.

איחלתי "לחדש" המון בהצלחה וכי אין לי שום דבר נגדו אישית כי הוא לא קשור לזה.

Gn'f'R

פורסם

כבר כמה וכמה פעם אני שומע סיפורים כאלו מאנשים שהיום עובדים בעבודות בשכר מינימום בשביל כמה פרוטות כי השותף פשוט נעלם עם כל הכסף או בגללו נכנסו למין מבוי סתום והלך העסק והכסף

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

שכח משותפים בעסק. ואם אתה פשוט חייב שותף, לעולם אל תקח שותף שווה (כלומר, שיהיה בעל שליטה עם המילה האחרונה ולא שניים עם אחזקות זהות). ותמיד תמיד להכניס עורך דין לתמונה מהרגע הראשון ולדאוג שכל מבנה החברה יהיה מגובה בהסכמים, במיוחד אם אתה עושה מיזם עם החבר הכי טוב שלך. כמה שהחבר יותר טוב, תדאג לעורך דין בשלב מוקדם יותר. כמעט תמיד זה מתפוצץ מתישהו, ואז מאוד כדאי שתנאי השותפות יהיו ברורים ומגובים על נייר. לפעמים קצת רבים ואז מישהו קונה את עצמו החוצה, ולפעמים מישהו גונב את העסק או הרעיון ועוקץ את שותפיו. שותפים לאורך זמן? לא מאמין בזה, לא בעסקי גינון ולא בחברות הייטק.

איפה זה כן עובד עם שותפים? כשאחד מהשותפים מנהל או בעלים בצורה מובהקת והאחרים באחזקת מיעוט או כשיש מנהל מקצועי שכיר.

יש לי חבר שעכשיו סיים משפט של שלוש שנים עם שותף בעל אמצעים שהיה אמור לגבות את המיזם שלו (ועוד כמה חבר'ה) ובמקום זה לא שם שקל, גנב להם את הרעיון וייצר אותו בעצמו ותבע אותם במיליונים. החבר שלי ושותפיו ניצחו במשפט, אבל זה לקח להם שנים מהחיים, זה עלה להם הון בעורכי דין שכנראה לא יחזור, זה דפק להם את הסטארט אפ, שלא לדבר על הלחץ הנפשי ועוגמת הנפש. וזה עוד לא לגמרי נגמר - הולך להיות ערעור... אז תזהר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
בן גילי עם חשיבה כשלי הכרתי אותו 4 שנים במסגרת העבודה והיינו חברים די טובים בכותלי מקום העבודה (...)

קודם כול, אני שמח בשבילך שיצאת מזה בזול (יחסית).

מה שמפליא אותי זה איך שלא רואים סימנים מקדימים

לאחר 4 שנות עבודה משותפות. מה, לא היה שום רמז לכך

שהוא לא בנאדם ישר? או שהיו כמה דברים "בקטנה" שהדחקת?

(אני שואל בלי להעביר ביקורת, רק כדי להבין)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן המסקנה כאן היא תמיד ליצור חוזה מסודר בכתב מול השותף כדי לדעת מי נושא באחריות למה וגם תנאים לפירוק השותפות ומה קורה אם אכן זה יקרה.

אישתי עשתה שותפות לפני כחודש וחצי עם חברה שעוסקת בתחום שלה, היא הביאה קונספט עיצובי חדש ו-50% מימון, חברת התכשיטים הביאה 50% מימון ומספקת לאישתי את מערך השיווק שלהם, נקבעו תחומי אחריות מסודרים, נקבעו אחוזי רווחיות מינימליים שחריגה מהם מצריכה אישור של 2 השותפים, נקבעו קווים למקרה של פירוק השותפות וכמובן הגנה על הקונספט העיצובי שהוא בלעדי לאישתי.

וזה מול חברה שאנחנו מכירים היטב את הבעלים, אוכלים ארוחות ערב ביחד ומכירים את הבנאדם כאמין וישר כמו סרגל.

אין הסכמים בלי חוזה כתוב ומסודר, למדת את זה לשמחתך בזול, תרים את הראש, תמשיך הלאה ואם אתה באמת מאמין בקונספט שלך- תשקיע בו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אכן המסקנה כאן היא תמיד ליצור חוזה מסודר בכתב מול השותף כדי לדעת מי נושא באחריות למה וגם תנאים לפירוק השותפות ומה קורה אם אכן זה יקרה.

אישתי עשתה שותפות לפני כחודש וחצי עם חברה שעוסקת בתחום שלה, היא הביאה קונספט עיצובי חדש ו-50% מימון, חברת התכשיטים הביאה 50% מימון ומספקת לאישתי את מערכת השיווק שלהם, נקבעו תחומי אחריות מסודרים, נקבעו אחוזי רווחיות מינימליים שחריגה מהם מצריכה אישור של 2 השותפים, נקבעו קווים למקרה של פירוק השותפות וכמובן הגנה על הקונספט העיצובי שהוא בלעדי לאישתי.

וזה מול חברה שאנחנו מכירים היטב את הבעלים, אוכלים ארוחות ערב ביחד ומכירים את הבנאדם כאמין וישר כמו סרגל.

אין הסכמים בלי חוזה כתוב ומסודר.

חוק ברזל באופן כללי אולם חשוב שבעתיים לתחום העיסקי,אין סנטימנטים לא למשפחה ולא לחברים.

פורסם
שכח משותפים בעסק. ואם אתה פשוט חייב שותף, לעולם אל תקח שותף שווה (כלומר, שיהיה בעל שליטה עם המילה האחרונה ולא שניים עם אחזקות זהות).

לא מסכים אתך פה ידידי. אני בעל עסק שנפתח לאחר מאמצים רבים עם שותף שווה לכל דבר ועניין , 50%. אני והוא מכירים וחברים טובים כבר 16 שנה, ומכירים היטב אחד את השני ואת הראש של השני. אני סומך עליו ב-100% והוא עליי ב-100%. שנינו יודעים שאין שום טעם לנסות לדפוק אחד את השני, כי יחד אנחנו מסוגלים לעשות הרבה יותר מאשר לחוד.

אבל תמיד יש אבל. נגיע בעוד רגע.

ותמיד תמיד להכניס עורך דין לתמונה מהרגע הראשון ולדאוג שכל מבנה החברה יהיה מגובה בהסכמים, במיוחד אם אתה עושה מיזם עם החבר הכי טוב שלך. כמה שהחבר יותר טוב, תדאג לעורך דין בשלב מוקדם יותר.

וזה האבל שדיברתי עליו. הסכם שותפות כתוב וחתום ע"י שניכם אצל עו"ד, שמנחה את הזכויות והחובות של כל אחד ממכם, הוא חובה, ואני לא יכול להדגיש את זה מספיק. לעו"ד טוב יהיה גם תובנה ממקרים קודמים לגבי מה צריך לרשום על ההסכם, כולל דברים שאני והשותף לא חשבנו עליהם כלל.

כמעט תמיד זה מתפוצץ מתישהו, ואז מאוד כדאי שתנאי השותפות יהיו ברורים ומגובים על נייר. לפעמים קצת רבים ואז מישהו קונה את עצמו החוצה, ולפעמים מישהו גונב את העסק או הרעיון ועוקץ את שותפיו. שותפים לאורך זמן? לא מאמין בזה, לא בעסקי גינון ולא בחברות הייטק.

איפה זה כן עובד עם שותפים? כשאחד מהשותפים מנהל או בעלים בצורה מובהקת והאחרים באחזקת מיעוט או כשיש מנהל מקצועי שכיר.

יש לי חבר שעכשיו סיים משפט של שלוש שנים עם שותף בעל אמצעים שהיה אמור לגבות את המיזם שלו (ועוד כמה חבר'ה) ובמקום זה לא שם שקל, גנב להם את הרעיון וייצר אותו בעצמו ותבע אותם במיליונים. החבר שלי ושותפיו ניצחו במשפט, אבל זה לקח להם שנים מהחיים, זה עלה להם הון בעורכי דין שכנראה לא יחזור, זה דפק להם את הסטארט אפ, שלא לדבר על הלחץ הנפשי ועוגמת הנפש. וזה עוד לא לגמרי נגמר - הולך להיות ערעור... אז תזהר.

הכל צריך להיות מגובה על נייר. מעבר לזה, אין חוקים. יכול להיות חבר הכי-טוב שידפוק אותך, ויכול להיות סתם עוד בחור מהרחוב שיעלה אותך לשמיים. אין חוקים בזה.

קודם כול, אני שמח בשבילך שיצאת מזה בזול (יחסית).

מה שמפליא אותי זה איך שלא רואים סימנים מקדימים

לאחר 4 שנות עבודה משותפות. מה, לא היה שום רמז לכך

שהוא לא בנאדם ישר? או שהיו כמה דברים "בקטנה" שהדחקת?

(אני שואל בלי להעביר ביקורת, רק כדי להבין)

לעיתים, קשה מאד לראות סימנים מקדימים, במיוחד אם אתה עובד קשה ונמצא בשיא ההתלהבות. יש אנשים שמסוגלים להיות פוקר-פייס 24-7.

חוק ברזל באופן כללי אולם חשוב שבעתיים לתחום העיסקי,אין סנטימנטים לא למשפחה ולא לחברים.

עסק זה עסק. חברים זה חברים. משפחה זה משפחה. ויש את ההפרדה הזו. אתה יכול לריב עם השותף שלך על דבר זה או אחר, ובערב לשים הכל במשרד, ולצאת איתו לסרט. או לפחות זה האידאל. הנקודה היא, שהביזנס צריך להישאר בביזנס והשאר בשאר.

אני שמח בשבילך שיצא לך טוב בסופו של עניין, ומקווה שלא נבהלת מספיק בשביל לוותר על הרעיון. רעיון טוב יצליח אם הבחור מאחוריו טוב גם הוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה בדרך כלל ככה, שאנשים רצים לעשות משהו, בלי להתייעץ, בלי לחשוב, בלי לבדוק כל מה שצריך.

אין קיצורי דרך, וגם אם עשית את הכל כמו שצריך, זה לא אומר שזה יצליח, אבל אם יש את הסיכוי שכן,

אז הוא לא ייהרס בדרך, כמו שקורה בהרבה מקרים.

שמח בשבילך שזה לא קרה שכבר הייתם עמוק בתוך ההשקעה, ושזה נגמר מבחינתך בעוגמת נפש בלבד

ולא ביותר מזה. קיבלת שיעור לחיים, אז רק תלמד מזה, ותמשיך הלאה.

אני תמיד אומר לכל אחד, אל תצטער על מה שהיה, רק תלמד מזה. את העבר לא תוכל לשנות, אלא רק

לנסות לשפר את העתיד.

בשוק ההון יש עוד אמרה: אל תצטער על עסקה שלא עשית, יהיה לך עוד הרבה על מה להצטער על עסקאות

שתעשה ;-)

פורסם

אין הסכמים בלי חוזה כתוב ומסודר,

זה הדבר הכי חשוב. השני בחשיבותו זה עורך דין שמייצג רק אותך ומייעץ לך בניסוח ההסכם כדי להגן עליך.

כל זמן שהכל הולך בסדר לא צריך שום הסכם כתוב. ההסכם נכנס לפעולה כשיש חילוקי דיעות ואז מאוד חשוב מה כתוב בו.

בניגוד לאחרים אני לא רואה בעייה עם שותפים גם ב50% בתנאי שמגדירים תחומי אחריות, זכויות וטו וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ראיתי בעברי הסכמים בני מאות עמודים מנוסחים על ידי סוללות של עורכי דין מהטובים בתחומם ואף על פי כן הגיעו לבית משפט .

כך שאין ערובה לכלום.

מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין.

חשוב לעמוד על קנקנו של השותף אבל גם כאן אין ערובה .

אחת השיטות בשותפות של 50:50 היא , אין הסכמה של האחד בנושאים עקרוניים ( שאותם מפרטים ) לא עושים.

וחשוב מאוד מנגנון הגירושין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אחת השיטות בשותפות של 50:50 היא , אין הסכמה של האחד בנושאים עקרוניים ( שאותם מפרטים ) לא עושים.

לא בהכרח שלא עושים, פשוט מגדירים מראש תחומי אחריות וזכויות וטו, במקרה של אישתי נקבע שעיצוב התכשיטים באחריותה, היא יכולה להתייעץ עם השותף אבל בכל מקרה ההחלטה הסופית על העיצוב הינה באחריותה.

ברגע שקובעים גבולות אחריות ברורים ומסודרים אפשר לבצע גם אם אין הסכמה פה אחד.

וחשוב מאוד מנגנון הגירושין

מחזק, הרבה הסכמים מדברים רק על מה קורה מבחינת התנהלות בהנחה והכל תקין, לא מתייחסים למה קורה אם השותפות לא צולחת, הרי יש בפנים כסף, לעיתים יש סחורה שלא נמכרה, צריך קוים מנחים לאיך מתנהלים לגבי הדברים האלה וכמובן מבחינת "קונספט" ושמירה עליו.

67890

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

hans- השאלה שלך טובה .

אבל אתה יודע,כולנו חכמים בדיעבד. כנראה שראיתי את מה שרציתי לראות שזה אדם צעיר,דעתן,יוזמתי,משדר "קוליות" לכל הכיוונים ,אבל רק אחרי שהבלון מתפוצץ ואתה יושב עם עצמך לחשבון נפש ומתחיל לחבר חתיכות פאזל אחד לשני או כל מיני ניואנסים,מתחיל לשחזר שיחות ,תנועות גוף אז כנראה שזה היה שם איפשהו. אבל תאמין לי ידידי זה היה מוסווה טוב.

לעולם לא נמשכתי לתחום המזון כשחשבתי על עסק,זה ענף קשה עם סיכויי שרידות אפסיים,פשוט שמאוד האמנתי ברעיון שלי,אך לצערי אין שום מצב שאני אעשה זאת -הרעיון הזה כבר מוכתם עבורי. אני אחכה לרכבת הבאה.

אני שמח (היום) שזה קרה ונגמר כך כי אכן זה היה שיעור חשוב ואחד הלקחים שהפקתי ממנו הוא שאין שותפים מלבד משפחה,ולכן אני מחזק את דבריו של ROEE לחלוטין.

Gn'f'R

• תוכן חדש...