Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה מטרתו של הקרוסאובר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי ניסיון בשטח עם ג'יפים האמרים פורדים (כולם צבאיים) כל אחד והמגבלות שלו .

רכשתי לא מזמן ניסאן קשקאי+2 4X4 2009(פשוט הזדמן לי והייתי זקוק ל7 מקומות)

נסעתי רק בשבילים וקצת חול ים וראיתי שהוא מאד מתקשה השאלה שלי בשביל מה יצרו רכב עם הנעה כפולה עם מרווח גחון נמוך שיכול לנסוע כמעט היכן שנסעתי עם הרכב הקודם שלי 4X2 ? (ואל תגידו לי בשביל לעלות מדרכות כי בזה אני אלוף עם 4X2)

מה הקריטריונים להגדרה קרוסאובר ?

והאם כל הכרוסאוברים מתקשים בחול ים יבש וטובעני?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרוסובר זה רכב גבוה לרוב מבוסס על שלדה של פרייבט. המטרה שלו ליצור אשלייה של רכב שטח בשביל הפוזה בעיר. הנעה כפולה שלו שימושית באותה מידה כמו לרכב פרטי רגיל בעל מערכת הנעה כזאת. יכולות שטח בדרך כלל כמו לפרייבט רגיל.

אני מכיר מקרה שמישהו עם אוטלנדר הצטרף לטיול רכבי שטח וסיים את הטיול על גרר.

בקשר לחול, על מנת להקל על הרכב אפשר להוריד לחץ אויר בצמיגים. מעבר לזה בחלק גדול מהם כאשר הלדקס מתחמם הרכב מפסיק להיות הנעה כפולה.

ברכב עם יכולות שטח מעבר להילוך כוח לעיתים קרובות יש נעילה של דפרנציאל מרכזי. ובכלל לרכב שטח עדיף סרנים חיים, אפשר להגביה הרבה מאוד וזה לא עושה בעייה עם זוית של ציריות. היום פחות ופחות רכבים כאלה, בעיקר טנדרים ועוד כמה רכבי שטח בודדים. רוב הרכבים הופכים לקרוסובר, חלקם עדין שמרו על הילוך כוח ונעילות.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה באמת שכחתי להוריד קצת אויר בגלגלים

קצת לא היה עוזר, כדי לאפשר נסיעה בחולות צריך להוריד כחמישים אחוז מהאוויר בצמיגים.

ארז רונן

פורסם

לייתר דיוק - 15PSI

אני עם 15PSI בצמיגים, עם 4X4 מנותק, זינקתי דיונה ליד קיסריה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

מה הקריטריונים להגדרה קרוסאובר ?

והאם כל הכרוסאוברים מתקשים בחול ים יבש וטובעני?

המטרה היחידה היא להגדיל את כמות המכירות של היצרן!

נישה חדשה שהומצאה והתבררה כמוצלחת במיוחד, שוב עבור היצרן...

הייתה אופנה של ג'יפים אמיתיים, גדולים וחזקים וזוללי דלק. לקח כמה שנים לאנשים להבין שהם נוהגים בבהמות מזהמות ועולות הרבה ולא ממש יורדים איתם לשטח. עם עליית מחירי הדלק (זה לא רק עכשיו, אלא כל השנים האחרונות) גילו היצרנים את האפשרות למכור "כאילו ג'יפ" על בסיס רכב משפחתי. עלויות הפיתוח קטנות כי משתמשים בפלטפורמה קיימת וגם בהרבה רכיבים שכבר קיימים הרכבים המשפחתיים אבל מקבלים מוצר חדש ואופנתי.

אין קריטריונים למושג קרוסאובר, זו הגדרה של אנשי השיווק שטוענים לקטגוריה חדשה שבה לקחו קצת מקטגוריה אחת וקצת מקטגוריה אחרת.

כולם מתקשים בתנאי שטח כי הם לא באמת בנויים לזה.אבל הם נראים טוב...

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

קלעת למטרה בול

זאת התשובה המדויקת ביותר

נחמד לנוע ברכב 4X4

אבל ההבדל בין רכב 4X2 לקרוסאובר הוא ממש קטן

מוסיפים לו כל מני דברים כדי לדמות "חיות השטח" כגון נעילת דיפרנציאל ,אבל הוא נישאר רכב עדין ופגיע

וכשאתה מגיע למדרגה בשטח שהיא מעל 18 ס"מ יש לך בעיית רעשים מתחת לריצפה

פורסם

וכשאתה מגיע למדרגה בשטח שהיא מעל 18 ס"מ יש לך בעיית רעשים מתחת לריצפה

בשביל מדרגות ורעשים מסוג זה מתקינים מערכת סאונד רצינית, מגבירים את הווליום למקסימום ועוברים...זה עוזר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מוסיפים לו כל מני דברים כדי לדמות "חיות השטח" כגון נעילת דיפרנציאל

אתה בטוח שיש לו נעילת דיפ? אני חושב שזה נעילת מצב 4X4. נעילת דיפ זה משהו אחר לגמרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה בטוח שיש לו נעילת דיפ? אני חושב שזה נעילת מצב 4X4. נעילת דיפ זה משהו אחר לגמרי.

יכול להיות, גם הקינג הוא סוג של קרוס-אובר עם נעילת דריפנציאל,

פורסם

Kenworth Man, קינג זה יותר מקרוסאובר, הרבה יותר. אין לו סרנים חיים או שלדת סולם, אבל יש לו מערכת הנעה כפולה עם נעילה של דיפ מרכזי והילוך כוח. אי אפשר להשוות אותו עם צעצועים כמו קשקאי. אבל ללא ספק בשביל שטח קינג קצת עדין.

פורסם

עדיין לא נכנסתי לעומק פעולתו של ה AUX האחורי אבל בכל אופן היצרן מגדיר את הפעולה כנעילת דפרנציאל

שיהיה לכולם המשך יום נעים

פורסם

חברים הפאג'רו הוא לא קרוסאובר בכלל,

הוא ג'יפ אמיתי לכל דבר ועם קצת מיגון גחון אולי גם בולמים משופרים הוא הופך לחיית שטח אמיתית,

יש לו נעילת דפירינציאל מרכזית וגם נעילה אחורית.

הקרוסאובר זה סתם צעצוע שאני לא סומך עליו אפילו לעלות על מדרכה בעיר, היה לי יונדאי טוסון לדוגמא.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

"פ'ארו הוא לא קרוס אובר"

תגידו לי את זה אחרי שתבדקו את הזווית גישה/נטישה שלו ואת זווית הבטן,

יש לו צמיגים (בסטאנדרט) שבושה להיראות איתם בשטח,

ובכלל זה רכב מאוד עדין, יום שישי חילצתי פג'ארו ששבר משולש במצב שהאיסוזו

שהייתה לי לא הייתה חולמת לשבור, כיום אני על גוש ברזל במשקל 2 טון,

ונהנה מכל רגע, - עם כל ההתעללות הקפיצות והכל הנזק היחידי שהיה לי בשטח

זה שהרדיו דיסק הפסיק לנגן, - נזק מכאני לא היה מעולם, (ואני כמו אינדיאני בריצת אמוק בשטח)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...