Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

HELP! :|

יש סיבה מיוחדת שאף אחד לא עוזר לי?...

מדובר על שאלות של מה בכך לאנשים שמבינים באודיו לרכב, ובאמת שאני צריך את כל העזרה שלכם, כי הפרוייקט אינו פשוט בלאו הכי (החלק של המחשב לא ממש מטריד אותי, אבל החלק של האודיו ברכב הוא די חדש עבורי).

אשמח מאוד אפילו אם תענו על שאלה אחת או שתיים.

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי זעקה שכזו לא ניתן להשאר אדישים :-)

ככה - לגבי רמקולים ממה שאני שמעתי לא אהבתי את ה-VR של JL. רוקפורד FNP נשמעו לי יותר יפה.

אין תחליף ללכת ולשמוע לבד אבל אם כבר אז הייתי בודק את המורל יותר.

הרוקפורד סדרה גבוהה אך יקרה ולא הייתי רץ לשדך לה מגבר של לאנזר. לאנזר ומורל דוטק יתנו איזון, לטעמי, טוב.

סאב טוב אתה יכול ללכת על Infinity Kappa עם הארגז המקורי של החברה ב-1400 שקל.

בוא נלך קצת גס : רמקולים - 1000+-

סאב - 1400

מגבר - 1200-1500

עוד פיצ'יפקעס קטנים והתקנה נראה לי בכיוון 4500.

לגבי מגבר הייתי ממליץ לך ללכת על הליין GTO של JBL ולהביא מחו"ל ולשמור את הדוטק.

אני יכול להמשיך ולברבר שעות אך בוא תאמר מה התקציב הכולל עבור רכיבי האודיו ומה אתה מוכן/לא מוכן או יכול/לא יכול להביא מחו"ל ונתקדם משם.

פורסם

תודה! :-D

התקציב שלי לסאב+מגבר+רמקולים+איטום הוא בסביבות 4500 ש"ח.

עכשיו רק צריך לעשות את החלוקה הנכונה בין כל הרכיבים, בדגש על SQ ולא SPL (מי צריך עוצמה כ"כ חזקה בראלי קטנה כזו).

זה לא כולל את ההתקנה, ההתקנה אצלי תהיה יקרה במיוחד כי אני הולך להתקין LCD ולא HU...

אפשרי להביא מחו"ל אבל אני מעדיף שלא! המסך מגיע מחו"ל וזה גם ככה סיבוך לא רגיל להביא אותו. אני מעדיף לשמור את ההזמנה מחו"ל רק למקרים הכרחיים, ומה שאפשר לקנות בארץ.

(בלאו הכי אין לי אדם שיביא מחו"ל, אז אני נאלץ להשתמש באמצעים כמו Mustop או הזמנה ישירה מחו"ל)

---

אתה טוען שה-FNP נשמעים טוב, וה-FNQ טובים אך יקרים מדי? (זו סדרה מעל?)

מוזר שלא הצלחתי למצוא אותם באתר של רוקפורד

http://www.rockfordfosgate.com/products/speaker_index.asp

האם אלו דגמים שלא מייצרים יותר?

לגבי מגבר הייתי ממליץ לך ללכת על הליין GTO של JBL ולהביא מחו"ל ולשמור את הדוטק.

לא הבנתי מה זאת אומרת "לשמור את הדוטק".

האם מגבר של JBL לא יהיה יקר מדי (בהנחה ואני קונה אותו בארץ). זה קצת Overkill שכן לא מדובר כאן על מערכת סופר-מקצוענית. ההבדלים באיכות בין מגבר למגבר לא אמורים להיות כאלו גדולים, במידה ומתקינים אותם נכון.

לגבי האינפיניטי, לאיזה דגם\גודל בדיוק התכוונת? האם ניתן להשיגם בארץ?

http://www.infinitysystems.com/caraudio/category.aspx?Cat=SUB

נ.ב. אני רוצה לחבר את המחשב שלי למגבר באמצעות SPDIF (חיבור דיגיטלי), מה הדרישה מהמגבר אם כך? או שצריך מתאם בדרך?

פורסם

אני עוקב אחרי הרעיון שלך כבר די הרבה זמן, מאז שהעלית אותו לראשונה האמת, והדעיכה היא עקבית.

אני חושב שמהתחלה נכנסת למשהו קצת גדול עליך, גם מבחינת תקציב ובעיקר מבחינת דרישות תכלס, ומה שיוצא עכשיו, זה שיש איזה שכנוע-עצמי של "למה אני צריך את זה".

בתחילה הדרישות שלך היו למערכת שכוללת בתוכה GPS, נגן MP3, אולי נגן DVD, מסך מגע ואני לא יודע מה עוד - בקיצור, קפצת WAY OFF מעל הפופיק, ומה שנותר לך מהחלום הוא

"נגן שיתמוך בMP3 ויראה טוב".

אני חושב שקצת התנפץ לך החלום.

עכשיו, מכיוון שכך, ומכיוון שענין ה-CAR PC מאוד מעניין אותי, יש לי רעיון אחר בשבילך. אצלינו בחברה, כשהיו צריכים מחשב קטן, עם ביצועים, ולא נייד (לא LAPTOP) עשינו חיפושון קטן, ומצאנו שלרב יצרני המחשבים יש דגמים של DESKTOPS פצפוניים. (אני מדבר על קופסא שלא תעלה בגודלה על 20*20 ס"מ.) המחשבים האלה כוללים CD \ DVD , הם כוללים HD, וכרטיס מסך מרשים, שיחד עם מעבד רציני נותנים לך מכונה חזקה מאוד, במארז קומפקטי מאוד, נייד ונוח.

עכשיו, לזרוק חתיכת מחשב כזה, בתוך תיבה יעודית, עם אוורור מתאים לא צריך לעלות לך יותר מ-4K כולל האוורור והתיבה (אני פחות או יותר יודע מה העלויות שהיו לנו לאפשר עבודה של קופסא כזו אצלינו בחברה). עכשיו

משם אתה מריץ כבלים - לא בעיה לעשות את זה, בצמה אחת, שזורה, עם בידוד מתאים, אתה יכול להריץ הכל אל הדאשבורד שלך, ושם אתה בסך הכל נדרש למסך מגע (לא סיפור יקר) וזהו. סגרת את הענין.

לגבי הגברה ורמקולים - בכל מקרה אתה צריך להשקיע בזה - לכן זה לא נכנס בכלל למשוואה מבחינתי.

מבחינת איכות צליל - ישנם היום כרטיסי קול ברמות של עד 700-900 שקל שרומסים ומנצחים בקלות כל מעבד צליל של HU (כולל היי-אנד).

מבחינת שליטה - יש לך שליטה מלאה על המערכת דרך מסך המגע.

מבחינת אפשרויות הרחבה - זה מחשב - תעשה בו מה שבא לך.

מבחינת עמידות - זה הקטע הבעייתי כביכול, אבל שוב, בתכנון נכון של התיבה (הנה כיוון בניה - קוביה שתלויה בתוך קוביה אחרת, עם קפיצים - למשל, או כריות אוויר) אפשר לפתור בקלות, וכך להשתמש ברכיבים זולים בהרבה מרכיבים שהם HD.

כל המימוש של מערכת כזו, כולל תיבה ומחשב, ומסך מגע לא צריך לעלות על 5-7K. הגברה ורמקולים יאכלסו לך עוד 3K ואתה סוגר ענין.

זו ההצעה שלי.

רון.

-ותמיד יש את האופציה הזולה - קנה LAPTOP ב-2-3K, חבר אותו ל-LINE OUT, תושיב קוסית-על במושב הנוסע, ותניח את הLAPTOP על הברכיים שלך, ויש לך נגן MP3 אינטראקטיבי, עם שליטה קולית, ואם תהיה נחמד, יש מצב שאפילו יצא לך מזה משהו... :) -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני עוקב אחרי הרעיון שלך כבר די הרבה זמן, מאז שהעלית אותו לראשונה האמת, והדעיכה היא עקבית.

אני חושב שמהתחלה נכנסת למשהו קצת גדול עליך, גם מבחינת תקציב ובעיקר מבחינת דרישות תכלס, ומה שיוצא עכשיו, זה שיש איזה שכנוע-עצמי של "למה אני צריך את זה".

אני מסכים ב100% ומהסיבה הזו אני אישית לא משקיע הרבה זמן בקריאת ההודעות. אני די בטוח שמדובר כאן בטחינת מים. אני לא בא לבאס או משהו כזה אבל אני חושב שכדאי שתתאפס על עצמך.

פורסם
עכשיו, מכיוון שכך, ומכיוון שענין ה-CAR PC מאוד מעניין אותי, יש לי רעיון אחר בשבילך. אצלינו בחברה, כשהיו צריכים מחשב קטן, עם ביצועים, ולא נייד (לא LAPTOP) עשינו חיפושון קטן, ומצאנו שלרב יצרני המחשבים יש דגמים של DESKTOPS פצפוניים. (אני מדבר על קופסא שלא תעלה בגודלה על 20*20 ס"מ.) המחשבים האלה כוללים CD \ DVD , הם כוללים HD, וכרטיס מסך מרשים, שיחד עם מעבד רציני נותנים לך מכונה חזקה מאוד, במארז קומפקטי מאוד, נייד ונוח.
הנה לינק לחברה שמייצרת מחשבים בסגנון שהוא מדבר עליהם

http://www.atoz.com.tw/

וקישור לחנות מחשבים בגבעתיים שהיא היבואנית שלהם (אין לי קשר אליהם חוצ'מזה שהחברה שאני עובד בה מספקת להם סחורה)

http://www.ativ.co.il

משיחת התעניינות עם בעל החנות הוא אמר שהם יכולים ועומדים בטמפרטורות גבוהות גם ללא פתרונות קירור, לו בעצמו יש ברכב מחשב.

איציק.

פורסם
אני מסכים ב100% ומהסיבה הזו אני אישית לא משקיע הרבה זמן בקריאת ההודעות. אני די בטוח שמדובר כאן בטחינת מים. אני לא בא לבאס או משהו כזה אבל אני חושב שכדאי שתתאפס על עצמך.
הנסיך ואייל - אני רוצה לתקן את דבריכם - אני בהחלט סגור על עצמי. אני פשוט לא מעוניין לקחת "חתול בשק", וכמו כל דבר שאני עושה, אני מעוניין לקבל את ההחלטות הטובות ביותר כדי שלא אתחרט אח"כ.

גם אם התלבטתי זמן מה האם לעשות CarPC או לא (החלטה שאינה טריויאלית כלל) אז בסופו של דבר ההחלטה ללכת על CarPC נפלה ומרגע שהחלטתי אותה אני מתכוון לעמוד בה.

גם אם לא יהיה בפנים בסוף GPS, וגם אם אני לא אוכל לממש את כל מה שרציתי, בסופו של דבר זה יהיה פרוייקט שלא מבייש אף אחד, הרבה אנשים רצו לעשות זאת בעבר והנושא "התמסמס" - אז אם זו השאיפה שלי, ואם אני החלטתי ללכת על זה, אז למה להוריד את המורל?

אייל, גם אם אתה לא מתעניין בנושא ה-CarPC או שזה נראה לך כטחינת מים, אשמח אם תתן מעצתך וניסיונך בנושא האודיו - שכן אם לא, עבור מה קיים פורום זה?

המסך - סופק ע"י הבנאדם כבר בדרכו מארה"ב (נאמר לי ב-Mustop). זה היה צוואר הבקבוק העיקרי מבחינתי, מה שהכריע את הפור.

את המחשב עצמו אני אסגור תוך כמה ימים (אין לי בעיה עם מחשבים).

היום הלכתי לרדיו מילאנו, עשיתי מבחני שמיעה ל-JLs ול-MB Quarts, וכמו כן התייעצתי עם הבחור שם (מנהל המכירות לדעתי) לגבי הפרוייקט שלי. הראתי לו את הרכב, קיבלתי עצות, הוא הראה לי מה הם יכולים או לא יכולים לעשות ונתן הצעות מחיר.

פרוייקט כזה הוא ממושך, ודורש סבלנות רבה (ובעיקר עזרה מאנשים כמוכם). זה שלא ראית תוצאות שבוע לאחר העלאת הרעיון לא אומר שמדובר בטחינת מים ו"דיבורים באוויר". במיוחד אתה אמור לדעת את זה, היות ואתה עוסק בפרוייקט מאוד ממושך על הרכב שלך. עם זאת, אני בטוח שאתה שוקל ובוחן כל דבר, מתכנן את צעדיך בקפידה, ואינני סבור שאתה "לא סגור על עצמך"! אני בטוח שהתוצאה הסופית תשביע רצון ותהיה שווה כל דקה ושקל שאתה משקיע בה (וזה בטוח יותר זמן ויותר כסף ממני).

אז כפי שנאמר: "הפוסל במומו פוסל"? :wink:

נו, כנראה ששנינו פדנטים מטורפים בשכל... :twisted:

דעות? טענות? מענות?

פורסם

אוקיי

אלו הדברים שבדקתי שם

:Components

(MB Quart DSE-213 - 1100NIS (sounds so-so

(MB Quart RSE-213 - 1500NIS (sound very good

(JL Audio VR525 - 1390NIS (sounds nice

JL Audio XR525 - 1600NIS

:Subs

כל הסאבים באים עם תיבות אטומות ודפנות כפולות

JL Audio W04 12" - 1300NIS

JL Audio W3 12" - 1700NIS

(JL Audio W6 12" - 2100NIS (I think this one is an overkill! 400/500w

Infinity Kappa - לא היה להם שם

מגש אחורי חדש (וגם אטום יותר) יעלה לי בין 300 ל-350 ש"ח

במגש הנוכחי יש לי חורים של 6*9, יתכן ואצליח להשיג מגש יד שניה בחינם

מבחינת התקנה זו ההצעה שהוא נתן לי:

קומפוננט קדמי - 150 ש"ח

הגבהות - 100 ש"ח

מגבר - 300 ש"ח

כבלים RCA - 300 ש"ח

קיט (לא מבין את המילה הבאה, אולי כח, דורש בירור חוזר איתו) - 150

פלטה למגברים מסנדוויץ' + מסגרת - 250 ש"ח

הוא הציע כמה דרכים להתקין את הצג, בכל אופן זה יהיה יקר, אך הוא לא נתן הצעה במקום.

נ.ב. הוא אמר שברכב כמו שלי אולי יש יתרון לסאב 10 אינץ' ולא 12. מה דעתכם?

ובהנחה שיהיה לי קומפוננט בסביבות 100 וואט, ורכב כמו 106 ראלי, איזה עוצמה של סאב צריך בשביל צליל מאוזן?

עפ"י בדיקה שלי יש 125w ל-W04, יש 300w ל-W3, ויש 400w ל-W6 (שנשמע לי בהחלט מוגזם עבורי, וגם יקר).

פורסם

ההבדל העיקרי בפרוייקטים שלנו מעבר לזה שאני מוכן להשקיע כסף, היא העובדה שאני פחות או יותר כבר שנה יודע מה אני רוצה ואילו אתה בחודש האחרון שינית את דעתך כמה פעמים. מאז תחילת העבודה אצלי אני רואה תוצאות כל שבוע ככה שאין ממש מקום להשוואה (אפילו עכשיו כשאני כותב פה, עובדים עליה :) ).

אני לא פוסל כזה פרוייקט וסה"כ העלות שלו והעבודה זה לא משהו בשמיים. אני פשוט חושב, כמו שאמרתי שאתה צריך להיות בטוח שאתה רוצה ללכת על זה.

לפני כמה שנים (כמו שאמרתי בעבר) היה לי פרוייקט דומה ברכב עם מחשב בבגאז' שעשה BOOT מהיר לתוך WINAMP וPALM מקדימה ששלט על הWINAMP ככה שאני בכל זאת מכיר את העניין.

בקיצור, בקשר למערכת הכי טוב שתקפוץ לעוד שתי חנויות, תקבל הצעות נוספות ואנחנו נעזור לך לבחור את הטובה מכולן. אם אתה קונה מערכת קומפלט עדיף שתקנה אותה במקום אחד שיתן לך את התמיכה לכל הרכיבים.

שמתי לב שלא רשמת מגבר.

W6 לא בהכרח עוצמתי יותר מW3, מדובר בדגם ישן ולא בחדש. גם הW3 שהם מוכרים אם אני לא טועה הוא הדגם הישן ככה שאם לקחת את הנתונים לפי האינטרנט שים לב שבאינטרנט מופיע V2 ליד שם הדגם שכן זו גירסה שניה.

W3 יהיה מעל ומעבר. גם 10" וגם 12" יתאימו יופי אני הייתי הולך בכל זאת על 12" שנותן עוצמה גבוהה יותר וגם יכול לרדת נמוך יותר.

סאב שיקבל 250W בערך ישתלב בצורה יפה.

אתה צריך להבין שזה לא משנה מה רשום על הסאב והקומפוננט, אלא משנה לאיזה מגבר תחבר אותם. אם תחבר קומפוננט של 100W למגבר של 20W, הוא יהיה חלש יותר בעוצמה מקומפוננט של 50W שמחובר ל40W למשל.

פורסם

אייל אני מאמין שלפני ההחלטה שלך גם לא ידעת מה אתה רוצה בדיוק אז תן לבחור לראות את כל מה שיש ולבחור..

ודרך אגב היום יום שישי מה עושים באוטו היום?

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
אייל אני מאמין שלפני ההחלטה שלך גם לא ידעת מה אתה רוצה בדיוק אז תן לבחור לראות את כל מה שיש ולבחור..

ודרך אגב היום יום שישי מה עושים באוטו היום?

הנקודה שלי היא שהחלטתי שאני הולך על זה ב100% ואז התחלתי. אם שמת לב או לא כבר היו פה עוד כמה שרשורים שהבחור פתח בנושא. אם הוא סגור על עצמו ב100% אז יופי, אם לא אז כדאי שיחשוב עוד קצת זה כל מה שאמרתי.

מה עושים היום? עובדים כמו בכל יום. זה פרוייקט מסובך יש בו הרבה הפתעות והרבה דברים שצריך לעשות 110% כדי שלא יהיו הפתעות בהמשך.

פורסם

סבבה אייל הוא כנראה בדרך שלו להחליט ב100 אחוז הוא רוצה רק שיתקנו אותו ושלא יעשה טעויות כי על כל אחד יש אחד שמבין יותר ויכול לעזור...

ונצפה שתיקח את המצלמה לשם היום...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תוכן חדש...