Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או.קי, נניח שאתה צודק (למרות שאתה לא).

למה לדעתך יצרן הרכב מראש לא תכנן את הצינור הזה עם קוטר פנימי של 1 מ"מ?

למה הרכב נסע שנים רבות (לפני שהגיע אליך) עם צינור עודפים רגיל ולא הייתה שום בעיה?

קודם כל אני תמיד חושב שהיצרן עשה עשה/תכנן את הדבר הנכון ומעד נזהר לפני לשנות משהו.(ככלל על כל יצירת הנדסית)

רכב וטיפעולו מורכבים מארבה מאוד דברים.

לא תמיד אפשר לחשוב על הכל ולנסות הכל בכל התנאים.

יש הרבה מיקרים של שיפורים או שינוים שמבצעים ברכבים אחרי שנה-שנתיים או יותר שהיתחיל הייצור של דגם מסוים.

היה לי סופר לנסר 93 חדשה - לא נסע לפני שהיגיע אלי - היתי נושע הרבה בכביש וכל הזמן היה חסר קצת מים.

פתרון יותר טוב זה להניח צינור כך שהקצה שלו יהיה במקום בו לא זורם אוויר וגם שיהיה נמוך שלא ישפריץ על רכיבים בתא מנוע.

לי היה יותר כל לעשות פקק עם חור קטן. יש רק סיכון קטן שייסתם עבל לא קרה.

בקשר צודק או לא: העובדה בשטח היצדיקה אותי.

פורסם

adddiaz שלום רב ! אתה כותב משפט הגיוני, ומיד לאחריו אתה סותר את עצמך.

כתבת ואני מצטט..קודם כל אני חושב שהיצרן עושה/ ומתכנן הכל, ומאד נזהר לפני שהוא משנה משהו... סוף ציטוט.

אין לי בעיה עם שנוי ושפורים שמתבצעים אחרי שנתים על ידי הוראה או קריאה של היצרן (ריקול), אך מה שאתה עושה אין מטרתו שיפור כלשהו, ואינו תורם מאומה, לעצירת ואיבוד מי קירור.

אם היה רכב ברשותך , והיתה לו בעיית איבוד קל של מי קירור, זאת לא הדרך למנוע זאת ורוח בנסיעה לא יונקת דרכו מי קירור !

הצינור תמיד מופנה כלפי מטה , ולכן אין לו סכוי , להשפריץ על רכיבים בתא המנוע, הוא יכול להרטיב את כנף הרכב מקסימום.כך שגם פקק עם חריר בקוטר סנטימטר מיותר ומסוכן, משום שהצינור חייב לינוק אוויר אטמוספרי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אדון צביקה שלום:

אולי לא היתבטאתי מספיק טוב (עברית איננה שפת אם שלי)

קראתי מה שכתבתי ונירא לי שלא סותר את עצמי .

מראש המחשבה היא שהיצרן צודק ונזהר וחושב לפני לבצע איזה שינוי, אבל זה לא אומר שבמיקרים מסוימים אפשר לעשות שינוי שישפר את המצב.

המילה נזהר בישבילי לא אומרת שאני לא ישע, אלה שאני אחשוב טוב לפני לעשות.

(בלא מיתיחס רק לרכבים).

במקרה המדובר, אחרי שביצעתי את השינוי הבעיה נפתרה.

פורסם

צביקה, adddiaz אמר שזה יכול להשפריץ על המנוע בגלל שאמרתי שאצלי המוסכניק הוציא לגמריי את הצינור , ולפני שהגבת adddiaz צילמתי את המנוע שלי כדי להראות לך את העניין אבל אחרי שהגבת והבנת זה פחות נחוץ , בכ"מ מצרף תמונה אולי תמצאו איזה בעיה בפקק במיכל או נזילה כלשהי שהמוסכניק המקצוען שלי לא מצא ותדווחו לי

אה ועוד שאלה שתמיד רציתי לדעת ולעולם לא העזתי לשאול , בסוף המנוע(כאילו בחלק שהכי קרוב לתא הנהג) ישנם שני "מיכלים" לבנים עם חלק שחור מעליהם, כל אחד בצד אחד, ראיתי שאנשים חיברו בעזרתם מוטות להתנהגות, אבל חוץ מזה לא הבנתי למה הם משמשים

אגב מצב שתייה:יום חמישי שמתי והיום (שבת) שוב ירד איזה רבע מיכל , דווקא לא הרבה

vb_viking.gif

?ui=2&ik=ab6915c53c&view=att&th=136d638ab5f8530b&attid=0.1.1&disp=emb&zw&atsh=1

מנוע.jpg

Miata ND2

פורסם

אור שלום רב !

תמונה שווה אלף מילים, רק חבל שלא צרפת אותה קודם.

מומלץ שתצלם גם את הפקק מפורק מהרדיאטור מצידו הפנימי והתרכז בעיקר בגומיה.

החשד הוא עדיין מהפקק, יש סימני חלודה רבים באזור פקק המלוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אור שלום רב !

תמונה שווה אלף מילים, רק חבל שלא צרפת אותה קודם.

מומלץ שתצלם גם את הפקק מפורק מהרדיאטור מצידו הפנימי והתרכז בעיקר בגומיה.

החשד הוא עדיין מהפקק, יש סימני חלודה רבים באזור פקק המלוי.

בברכה

צביקה

אהלן צביקה ,אני אצלם בקרוב, אם שמת לב יש גם סימני קורוזיה רבים באיזור הרדיאטור , אבל זה מנזילות קודמות שהיו , התבלבלתי כשאמרתי שהחלפתי רדיאטור , הרדיאטור סך הכל שופץ ואמרו לי "בקרוב תצטרך להחליף" , בבדיקה האחרונה לפני שבועיים אמר המוסכניק שהרדיאטור עדיין במצב טוב, (בלי התייחסות לאיבוד מים או משהו) אבל אני אבדוק לגביי הפקק ואם זה מה שצריך כדי להפסיק לפתוח מנוע בכל בוקר אז אין בעיה :)

Miata ND2

פורסם

בנוסף, אני לא נוסע עם שום ליקוי בטיחותי, כל העניין של הברקסים והכל מטופלים כמו כל רכב אחר כדי כמובן לעבור טסט ולא להסתובב עם ליקויים , אבל בעניין המנוע אני חוסך , אני מדגיש שבעבר שמתי נוזל קירור אבל כרגע ברכב הזה אני חושב שזה מיותר.

אתה טועה! גם למנוע ולמערכת הקירור יש תרומה לבטיחות באופן עקיף: רכב אמין מכנית שפועל "כמו שעון" הוא רכב שבפירוש קל יותר לנהוג בו ולהתרכז בו בנהיגה. כמו כן, כוח המנוע חשוב בטיחותית בזמן הנסיעה לצורך השתלבות או עקיפה בטוחה.

נקודה נוספת: עצירה בצד הדרך עם מנוע שהתחמם היא אחד הדברים הכי מסוכנים שיש, וגורם שכיח לתאונות דרכים. לכך יש להוסיף סכנת כוויות ובעיות כמו התייבשות או אף סכנה של ביטחון אישי בזמן שתקועים באמצע שום-מקום.

נקודה נוספת ואחרונה: כל גרוש שאתה מוציא על תחזוקת שבר של הרכב (להחליף רדיאטור כי השתמשת במי ברז וכדומה) הוא גרוש שאתה לא מוציא על בטיחות (צמיגים, בלמים, הדרכות נהיגה ועוד).

לכן, כל נהג בכל רכב צריך להשקיע את המינימום הנדרש מבחינת טיפולים: כולל שימוש בנוזל קירור איכותי, בדיקה שלו (גם במיכל וגם ברדיאטור) באופן תדיר ורענון של הנוזל לפי דרישות היצרן, וגם החלפה של צינורות ושאר חלקי גומי כשהם מתחילים להיסדק (או החלפה יזומה לאחר כשמונה שנים). מי שלא יכול להרשות לעצמו את המינימום הזה - לא יכול להרשות לעצמו לנהוג!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קודם כל, כל הכבוד חן , אתה צודק במאה אחוז במה שאתה אומר , אבל אני אתייחס לדברים ספציפיים לרכב שלי

אתה טועה! גם למנוע ולמערכת הקירור יש תרומה לבטיחות באופן עקיף: רכב אמין מכנית שפועל "כמו שעון" הוא רכב שבפירוש קל יותר לנהוג בו ולהתרכז בו בנהיגה. כמו כן, כוח המנוע חשוב בטיחותית בזמן הנסיעה לצורך השתלבות או עקיפה בטוחה.

כמו שאמרתי תקרא למעלה ,אני מתייחס רק לרכב שלי אבל חוץ מזה אתה צודק במאה אחוז.

לרכב יש המון המון כח ואני לא אומר סתם, בטח ובטח מרכבי המיני הקטנים, בנוסף אין לי שום בעיה של התרכזות בזה שהרכב מאבד מים , אני לא חושב על זה כשאני נוהג :)

נקודה נוספת: עצירה בצד הדרך עם מנוע שהתחמם היא אחד הדברים הכי מסוכנים שיש, וגורם שכיח לתאונות דרכים. לכך יש להוסיף סכנת כוויות ובעיות כמו התייבשות או אף סכנה של ביטחון אישי בזמן שתקועים באמצע שום-מקום.

לעולם המנוע לא התחמם ובפעם היחידה שזה קרה המשכתי לנסוע עד שהגעתי למקום שיכלתי לעצור(כמובן שידעתי שעלול להפרץ הראש מנוע )

נקודה נוספת ואחרונה: כל גרוש שאתה מוציא על תחזוקת שבר של הרכב (להחליף רדיאטור כי השתמשת במי ברז וכדומה) הוא גרוש שאתה לא מוציא על בטיחות (צמיגים, בלמים, הדרכות נהיגה ועוד).

כמו שאמרתי הרכב שותה מי קירור/מים וכל דבר אחר ולשלם על מי קירור יוצא יותר מהלחליף רדיאטור אפילו פעם בשנה, אז במקרה הזה זה לא יוצא חסכון על חשבון בטיחות , בנוסף אני לעולם לא חשבתי לוותר על החלפת בלמים או משהו בסגנון בגלל שאני סידרתי משהו ברכב באותו זמן

לכן, כל נהג בכל רכב צריך להשקיע את המינימום הנדרש מבחינת טיפולים: כולל שימוש בנוזל קירור איכותי, בדיקה שלו (גם במיכל וגם ברדיאטור) באופן תדיר ורענון של הנוזל לפי דרישות היצרן, וגם החלפה של צינורות ושאר חלקי גומי כשהם מתחילים להיסדק (או החלפה יזומה לאחר כשמונה שנים). מי שלא יכול להרשות לעצמו את המינימום הזה - לא יכול להרשות לעצמו לנהוג!

שוב אני אומר שבכללי אתה צודק במאה אחוז, ספציפית לגביי לא כל כך.

Miata ND2

• תוכן חדש...