Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי סופר לנסר 94

מה גובה המים שצריך להיות , עד עכשיו שמתי כמעט עד הסוף (לא ממש עד הסוף אלא למטה טיפה) וגם בעבר הייתי שם עד הסוף לא הייתה בעיה כלשהי אבל כמובן הבנתי שלא צריך לשים עד הסוף בדיוק אלא טיפה פחות.

רציתי לדעת אם זה נכון או שצריך לשים חצי , הבעיה שהרכב שותה מים וזה מעצבן כל יום לפתוח מכסה ולשים,אז האם הפעולה שאני עושה בהנחה שלא קרה כלום לאורך זמן היא נכונה ( מילוי כמעט עד הסוף?)

ומה לגביי הרדיאטור,ברדיאטור אני שם עד הסוף ושזה מגיע לסוף אני שופך עוד כדי שתצא החלודה, אני יודע שלא צריך לפתוח כמובן רדיאטור שהרכב חם וזה תמיד נעשה על רכב קר, בהנחה שאני לא אפתח לעולם בזמן שהרכב חם את הרדיאטור האם זה נכון לשים שם עד הסוף ?

תודה לכם.

Miata ND2

פורסם

ממלאים רק במיכל התפשטןת. על המיכל אמורים להיות סימנים min ו max. המפלס צריך להיות בין הסימנים.

ברדיאטור המפלס צריך להיות עד גובה הפקק, אין צורך למלא ישירות לרדיאטור.

תנסה לא למלא מעבר לקו מקסימום, אם איבוד המיים נמשך,

ממליץ בהקדם האפשרי לטפל בבעיה.

גם מיים חלודים זה בפירוש לא תקין, וחלודה נגרמה בגלל שאתה ממלא מיים רגילים ולא נוזל קירור.

כדאי לטפל בהקדם - איתור ותיקון נזילה, שטיפת מערכת קירור ומילוי נוזל קירור.

פורסם

אהלן

אין שום נזילה ... בעבר הייתה נזילת רדיאטור והיא תוקנה, כרגע אין נזילה ושום דבר דומה.

לא לשים ישירות לרדיאטור אז לאיפה כן ? רק במיכל העיבוי ? כי זה לא עוזר וגם שיש מים במיכל העיבוי ברדיאטור יוצא מצב שאין.

אני מודע לעניין שאני לא משתמש בנוזל קירור , אין שום סיבה הגיונית להשקיע ברכב , אני אוהב רכבים כמובן ובגלל זה אני פה בפורום אבל ברכב הזה ספציפית אין שום סיבה הגיונית להשקיע, בעבר שמתי נוזל קירור ובתקופה שזה היה דווקא המנוע התחמם והלך לו הרדיאטור .

בקשר לסימונים , אני יודע שצריך להיות סימונים אבל אין ובגלל זה שאלתי, האם צריך לשאול בעל מקצוע בהתאם לרכב או שבכל הרכבים זה בערך אותו הדבר ?

תודה רבה !

Miata ND2

פורסם

אני הייתי שם רק במיכל עיבוי, במקרה של חוסר המערכת שואבת ממנו את המים.

לא ממש הבנתי מה רשמת,

אין לך נזילה, אך אתה ממלא כל פעם מחדש מים במיכל עיבוי?

פורסם

בדיוק , יש הסבר הגיוני לזה לא? אולי הרכב שותה מים או משהו ? או שהתחממות גורנת לאידוי המים ? אין לי מושג , אבל אין נזילות בזה אני 99% בטוח (אם אין הסבר הגיוני אבדוק את הספק באיזה מוסך מקצועי)

Miata ND2

פורסם

ברכב שלך אין מיכל עיבוי. המיכל שלך הוא מיכל עודפים.

ברדיאטור אתה צריך לבדוק שמפלס המים הוא עד הפקק, כשהמנוע קר. אם הוא לא מלא, אז אתה צריך למלא ישירות לרדיאטור עד גובה הפקק, בדיוק כמו שעשית עד היום!

במיכל העודפים, אתה צריך למלא עד הסימון MAX בלבד, ולא מעליו. אם תמלא יותר, אז נוזל קרור עודף ישפך החוצה מהמיכל כשהמנוע חם, וסתם תבזבז נוזל קרור.

אם מפלס נוזל הקרור במיכל העודפים יורד כל הזמן גם אחרי שעשית כך, ו/או חסר נוזל קרור ברדיאטור בבדיקה, אז צריך לבדוק לאן נעלם נוזל הקרור.

פורסם
אהלן

אין שום נזילה על סמך מה קבעת זאת, בדקת במוסך או במכון רדיאטורים בעזרת שעון לחץ, או בעזרת "הידע המקצועי"הגדול שלך?... בעבר הייתה נזילת רדיאטור והיא תוקנה, כרגע אין נזילה ושום דבר דומה.

לא לשים ישירות לרדיאטור אז לאיפה כן ? במקרה של חוסר ברדיאטור, מלא ישירות לרדיאטור ועל תסמוך על מיכל העודפים ! ולא רק במיכל העיבוי ? כי זה לא עוזר וגם שיש מים במיכל העיבוי ברדיאטור יוצא מצב שאין.

אני מודע לעניין שאני לא משתמש בנוזל קירור , אין שום סיבה הגיונית להשקיע ברכב , אני אוהב רכבים כמובן ובגלל זה אני פה בפורום אבל ברכב הזה ספציפית אין שום סיבה הגיונית להשקיע, בעבר שמתי נוזל קירור ובתקופה שזה היה דווקא המנוע התחמם והלך לו הרדיאטור .

בקשר לסימונים , אני יודע שצריך להיות סימונים אבל אין ובגלל זה שאלתי, האם צריך לשאול בעל מקצוע בהתאם לרכב או שבכל הרכבים זה בערך אותו הדבר ?

תודה רבה !

שלום רב !

שים לב למה שהדגשתי באדום והתייחס בהתאם, אינני סומך על הידע המקצועי שלך, ועל טביעת העין שלך שלא אמורות לגלות נזילות שקיימות ברכב, אך לא נראות במבט חזותי.

אם היית אוהב את הרכב, היית משקיע מי קירור על מנת להאריך את חיי המנוע, מי קירור הם לא פינוק הם חובה, בעיקר במנועי אלומיניום !

אם אתה בפורום ולא קראת עד עכשו את כל אלפי השרשורים שדנו ביתרון בשימוש במי קירור איכותיים, ולא במי ברז עם זבל ירוק, ועל החשיבות שלהם על הארכת חיי בלוק וראש המנוע, מניעת קורוזיה, מניעת אבנית, הארכת חיי משאבת המים, מניעת סתימות אבנית ברדיאטור וחלודה במים, וכל זאת במחיר של 50 ל/ או 80 שקל בלבד,(לקפדנים גם ב140 שקל), ואם לכך אתה קורא השקעה, אל תחזיק רכב, תחזיק כלב , אך תן לו בונזו ומי ברז טריים.

ולסכום :מי קירור איכותיים שומרים על המנוע ,משאבת המים ,והרדיאטור, ובודאי לא גורמים למנוע להתחמם, ולהיות גורם להחלפת הרדיאטור !

הפתרון לבעיית חוסר מי קירור במיכל העודפים הוא מכסה הרדיאטור, החלף מכסה חדש ואיכותי בלחת הרשום עליו 0.9ו,אני סמוך ובטוח שבעעית איבוד המים תיעצר.

מיותר לציין שמומלץ שתרענן את מי הקירור למי קירור איכותיים מתוצרת גרמניה.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

שים לב למה שהדגשתי באדום והתייחס בהתאם, אינני סומך על הידע המקצועי שלך, ועל טביעת העין שלך שלא אמורות לגלות נזילות שקיימות ברכב, אך לא נראות במבט חזותי.

אם היית אוהב את הרכב, היית משקיע מי קירור על מנת להאריך את חיי המנוע, מי קירור הם לא פינוק הם חובה, בעיקר במנועי אלומיניום !

אם אתה בפורום ולא קראת עד עכשו את כל אלפי השרשורים שדנו ביתרון בשימוש במי קירור איכותיים, ולא במי ברז עם זבל ירוק, ועל החשיבות שלהם על הארכת חיי בלוק וראש המנוע, מניעת קורוזיה, מניעת אבנית, הארכת חיי משאבת המים, מניעת סתימות אבנית ברדיאטור וחלודה במים, וכל זאת במחיר של 50 ל/ או 80 שקל בלבד,(לקפדנים גם ב140 שקל), ואם לכך אתה קורא השקעה, אל תחזיק רכב, תחזיק כלב , אך תן לו בונזו ומי ברז טריים.

ולסכום :מי קירור איכותיים שומרים על המנוע ,משאבת המים ,והרדיאטור, ובודאי לא גורמים למנוע להתחמם, ולהיות גורם להחלפת הרדיאטור !

הפתרון לבעיית חוסר מי קירור במיכל העודפים הוא מכסה הרדיאטור, החלף מכסה חדש ואיכותי בלחת הרשום עליו 0.9ו,אני סמוך ובטוח שבעעית איבוד המים תיעצר.

מיותר לציין שמומלץ שתרענן את מי הקירור למי קירור איכותיים מתוצרת גרמניה.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה, לא אמרתי מילה על הידע המקצועי שלי, כל דבר שאמרתי נבדק במוסך מורשה (מורשה יבואן קוראים לזה אם אני לא טועה)

המיצובישי זה לא איזה רכב נדיר שצריך לשמר אותו ואני אחד מאלה שהורסים אותו, סך הכל אני מאמין שהרכב יגמר אז הוא יגמר וזה יהיה תירוץ מעולה להשתדרג, מה גם שבקרוב זה יקרה ככה או ככה והרכב ימסר לפירוק (אין לי אפשרות למכור את הרכב כי בנסיעה הראשונה עליו אפשר לראות ולשמוע המון בעיות).

בנוסף, אני לא נוסע עם שום ליקוי בטיחותי, כל העניין של הברקסים והכל מטופלים כמו כל רכב אחר כדי כמובן לעבור טסט ולא להסתובב עם ליקויים , אבל בעניין המנוע אני חוסך , אני מדגיש שבעבר שמתי נוזל קירור אבל כרגע ברכב הזה אני חושב שזה מיותר.

אני שוב אומר שאין לי שום ידע מקצועי ולעולם לא רשמתי ככה , הכל נבדק על ידי מוסך ולפני הטסט בדצמבר התגלו מספר ליקויים כמובן נזילות וכד' והכל תוקן עד הפרט האחרון , גם אז אחרי הטיפול ולא משנה מתי הרכב היה מאבד מים בצורה דרסטית.

בקשר לעניין מכסה הרדיאטור ,המכסה שלי הוחלף אמנם בעבר הקצת יותר רחוק אבל הוחלף , כרגע המכסה שלי דומה למכסה של כמה רכבים דיי מודרניים שראיתי, ידוע לי שזה לא גורם קובע אבל מה צריך להיות רשום על המכסה כדי לדעת אם הוא תקין או לא

עוד סיבה שנזכרתי שאני כבר לא שם מיי קירור, הם נגמרים כמו מים רגילים , אז אם כל 4-5 ימים אני פותח את מכסה המנוע ורואה את תחתית מיכל העיבוי , תחשוב כמה זה להשקיע כל 4-5 ימים במי קירור יעודיים , ואם זה היה רכב חדיש וטוב ניחא, אבל מדובר בגרוטאה.

אקשיב לעצתך ואמשיך למלא מים מהרדיאטור , תודה רבה !

Miata ND2

פורסם
... הבעיה שהרכב שותה מים ...

היה לי סופר לנסר שהיה שותה מים...

הבעיה היתה שלרכב יש צינור גמיש שיוצא ממכל עויבוי לאטמוספרה (ראה חלק מספר 3 בציור)- הצינור ארוך לכיוון מתה והאוויר שעובר מתחת הרכב (במיחד כאשר נוסעים בכביש מעל 70 קמ"ש) שואב אדי מים.

הפיתרון שלי היה לשים פקק עם חור קטן (קוטר 1 מ"מ) בסוף הצינור כך הלחץ אטמוספרי מגיע למיכל אבל כבר אין שאיבה כאשר הרכב

נוסע מהר.

הפיטרון עבד.

sl.pdf

פורסם

הבעיה היתה שלרכב יש צינור גמיש שיוצא ממכל עויבוי לאטמוספרה (ראה חלק מספר 3 בציור)- הצינור ארוך לכיוון מתה והאוויר שעובר מתחת הרכב (במיחד כאשר נוסעים בכביש מעל 70 קמ"ש) שואב אדי מים.

הפיתרון שלי היה לשים פקק עם חור קטן (קוטר 1 מ"מ) בסוף הצינור כך הלחץ אטמוספרי מגיע למיכל אבל כבר אין שאיבה כאשר הרכב

נוסע מהר.

הפיטרון עבד.

עלית פה על עוד משהו, המוסכניק אמר שכדאי להוציא את הצינור הזה שלא מוביל לשום מקום ולכן הוציא, לכן פקק מיכל העיבוי מצד ימין הולך אכן כמו בציור וזה שנמצא כלפי מטה הצינור שלא הוצא ואין לו כלום , האם זה משפיע לרעה ? והאם אפשר לשים על זה איזשהו פקק (דווקא נראלי יותר קל לשים על זה פקק מאשר על הצינור)

אגב, אם יש לך עוד תרשימים של המנוע אשמח לקבל בפרטי או פה , תודה רבה :)

Miata ND2

פורסם

הבעיה היתה שלרכב יש צינור גמיש ,שיוצא ממכל עבוי לאטמוספרה (ראה חלק מספר 3 בציור)- הצינור ארוך לכיוון מטה והאוויר שעובר מתחת לרכב (במיחד כאשר נוסעים בכביש מעל 70 קמ"ש) שואב אדי מים.

הפיתרון שלי היה, לשים פקק עם חור קטן, (קוטר 1 מ"מ) בסוף הצינור כך שהלחץ האטמוספרי מגיע למיכל אבל, כבר אין שאיבה כאשר הרכב

נוסע מהר.

הפיתרון עבד.

שלום רב !

תרשה לי לומר לך שהפיתרון שטותי, מיותר, לא נחוץ ,וגורם לנזק !

תפקיד הצינור , שכשמו כן הוא, צינור עודפים , שמטרתו לפלוט עודפים, שנגרמו בגלל מלוי עודף של נהג, שלא נוהג , להשמע להוראות היצרן, ולסימון על המיכל,

ולא ממלא למיכל העודפים ,מי קירור עד קו המקסימום בלבד, ולא אפילו סנטימטר מעליו!

בנוסף רוח בנסיעה אינה מסוגל לשאוב אדי מים,\ ובכך לגרום לריקון מי קירור ממיכל העודפים !

לסיכום אסור לחסום את הצינור עודפים, ויש להשאירו פתוח לשם יניקת אוויר אטמוספרי, ואין לחוסמו !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
עלית פה על עוד משהו, המוסכניק אמר שכדאי להוציא את הצינור הזה שלא מוביל לשום מקום

לא כדאי להוציא את הצינור כדי למנוע שעודפים ישפרצו על חלקים בתא המנוע.

פורסם

תפקיד הצינור , שכשמו כן הוא, צינור עודפים , שמטרתו לפלוט עודפים

בחור של 1 מ"מ גם יורד לחץ בזורם מים.

הפתרון עבד שנים רבות ללא שום בעיה. (אחרת לא היתי כותב על זה פה)

פורסם

לסיכום אסור לחסום את הצינור עודפים, ויש להשאירו פתוח לשם יניקת אוויר אטמוספרי, ואין לחוסמו !!

ב

נכון מאוד - לזה אמרתי לעשות חור קטן (כ-1 מ"מ) בקצה.

בסופו של דבר אתה מסכים איתי.

פורסם

או.קי, נניח שאתה צודק (למרות שאתה לא).

למה לדעתך יצרן הרכב מראש לא תכנן את הצינור הזה עם קוטר פנימי של 1 מ"מ?

למה הרכב נסע שנים רבות (לפני שהגיע אליך) עם צינור עודפים רגיל ולא הייתה שום בעיה?

• תוכן חדש...