Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ווזלין לגומיות בדלתות מומלץ? ואם לא, איך כדאי להוריד ומה מומלץ לשים במקום?

הווזלין שמדובר עליו הוא 100% פטרוליום ג׳לי.

פורסם

תגיד זה לא גורם לדלת להידבק כיש שמש ?

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

אין שום בעיה עם הגומיות, אני פשוט רוצה לשמור עליהן עד כמה שניתן מהחום והשמש בקיץ. אז מה הדרך הכי טובה להוריד ווזלין?

פורסם

מבחינה כימית הווזלין לא גורם שום נזק לגומיות לכן אל תיכנס ללחץ :roll:.

הסר עד כמה שניתן בעזרת סמרטוט ייבש את הווזלין ולאחר מכן טבול סמרטוט נקי במים וסבון ותנסה להסיר את שאריות הווזלין.

בעיקרון ווזלין מסירים בעזרת חומרים ממיסים כמו אלכוהול, טינר, אציטון אבל החומרים האלה עלולים לגרום נזק לגומיות לכן לא מומלץ להשתמש בממיסים מסוג זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

וזלין טהור, כן גורם תוקף סוגים שונים של גומי ולכן, מכון שלא ברור מה ההרכב של הגומי מהן עשוי הקאדרים של הדלתות רצוי לא להתשמש בו.

תרסיס ניקוי בלמים תוכנן שלא לפגוע בגומיות והוא מסיר שומן מצויין, הייתי מורח אותו על מטלית ומנגב ולאחר מכן משמן עם תרסיס סיליקון או חומר יעודי לגומיות אחר.

שאלות מהסוג הזה אפשר לשאול את חן פרחי , המומחה הגומי של הפורום.

פורסם

בעיקרון, גומיות לדלתות וחלונות ( קדרים ופרופילים) מיוצרים מגומי שעמיד לפגעי מזג אוויר ולהשפעת האוזון - EPDM.

זהו חומר בעל כושר קריעה ובלייה נמוך, שרגיש לשמנים ודלקים.

הווזלין הינו חומר שומני שמיוצר מתזקיקי נפט ולכן יש בו פוטנציאל נזק.

הפתרון היחיד הוא לדאוג לניקיונן של הגומיות ע"י ניגוב במטלית עם מיים בלבד ללא דטרגנטים ובטח לא תוקפניים.

גומיות מאיכות טובה אמורות להחזיק במשך כל חיי הרכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מריחת אמולסית סיליקון עדינה.

הסיליקון הינו חומר שומני שאינו מיוצר מתזקיקי נפט ולכן אינו תוקף גומי.

הבעיה שהתרסיסים שמוכרים כ "ספריי לסקאי" מכילים ארוסולים ותמציות בושם ולכן אינם מומלצים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
וזלין טהור, כן גורם תוקף סוגים שונים של גומי ולכן, מכון שלא ברור מה ההרכב של הגומי מהן עשוי הקאדרים של הדלתות רצוי לא להתשמש בו.

תרסיס ניקוי בלמים תוכנן שלא לפגוע בגומיות והוא מסיר שומן מצויין, הייתי מורח אותו על מטלית ומנגב ולאחר מכן משמן עם תרסיס סיליקון או חומר יעודי לגומיות אחר.

שאלות מהסוג הזה אפשר לשאול את חן פרחי , המומחה הגומי של הפורום.

ווזלין טהור אכן לא מומלץ למרוח על גומי אבל מכאן עד לתקיפה הרסנית של הגומי של הדלתות הדרך ארוכה כלומר דבר שעשוי לקרות לאחר מספר חודשים או שנים.

דרך אגב ספריי לניקוי מערכת הבלמים הרבה יותר הרסני ומזיק לגומי מסוג EPDM בגלל שהוא מכיל סולבנטים הרבה יותר מזיקים כגון: אציטון, נפט, Trichloroethylene ועוד כול מיני כימיכלים מזיקים (תלוי בייצרן התרסיס).

לכן אני לא ממליץ לנקות את הגומיות בעזרת תרסיס לניקוי בלמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל, תודה על כל התשובות.

אז מה אני עושה עכשיו? נכנס ללחץ ומוריד את הווזלין (עם מים וסבון?)? נשאר עם הווזלין ובשטיפה הבאה (חודש נניח) מוריד אותו?

• תוכן חדש...