Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אנחנו מתלבטים לרכב משפחתי שיחסית לא יזלול הרבה דלק, והכי חשוב,מעל לכל שיהיה אמין. אז חשבנו על ההונדה סיוויק. אשמח לכל מידע בנוגע לרכב, יתרונות חסרונות, בקיצור הכל. התקציב כאמור הוא עד 30 אלף שקל. אם יש הצעות לרכבים נוספים אשמח לקבל,אך בבקשה תפרטו. תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

קרוב משפחה שלי לאחרונה היה בהתלבטות דומה.

לסיויק יש שם טוב מה שמוביל למחירון גבוהה יחסית ולהרבה מוכרים שחושבים שמגיע להם גם יותר רק כי מדובר בהונדה סיויק, אותו דבר גם עם המוכרים של הקורולה.

כשהצלחתי להעיר אותו הוא החל לחפש ניסאן אלמרה פורד פוקוס או מיצובישי לאנסר שיהיו חדשות בשנה או שנתיים ולטעמי לא נופלות במאום מאותן סיויק וקורולה. כשהוא הבין שבתוואי הנסיעות של אישתו שהוא בעיקר נסיעות קצרות ובתוך העיר וקצת יותר מ-10,000 קילומטרים בשנה ההבדלים יהיו זניחים למדי הוא ירד סופית מהסיויק והקורולה.

השבוע בתום כמעט חודש של חיפושים נרכשה לאנסר ממודל 2005, דגם הפרימיום המאובזר מיד שניה עם 82,000 קילומטרים בלבד ב-30.5 אלף שקלים ועם תוצאות בדיקה מעולות למעט כסת"ח על צמיגים קדמיים.

אם תוואי הנסיעות שלכם דומה וגם היקף הנסועה השנתי אני לא רואה סיבה להתפשר בשנתון ולרכוש סיויק.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

תודה רבה על התגובה! בהתחלה חיפשנו גם אלמרה אך הבעיה היא המנוע 1800 שאמור לעלות יותר בטיפולים, וגם לצערנו בולע הרבה יותר דלק. בקשר לפוקוס הרכב עצלן מדי ופשוט לא אהבנו אותו. בנוגע למיצובישי לאבא שלי בעבר הייתה מיצובישי אך סבלה מבעיות גיר ולכן יש לו קושי לסמוך על הרכב. הרכב לא אמור להימכר בתקופה הקרובה וזה ישמש כמעין רכב שני בבית. אך חשוב שיהיה מקום ברכב,והכי הכי חשוב שיהיה אמין כיוון שהרכב לא הולך להימכר.

פורסם

טיפולים לא עולים יותר בגלל נפח המנוע ובמקרה של האלמרה אם אתה מכיר מוסך מורשה ואמין באיזור מגורך אז תטפל שם, אין באמת צורך לטפל במוסכי היבואן. עוד נקודה לגביה היא שלמרות המנוע הגדול יחסית צריכת הדלק לא רעה בכלל.

בנוגע לפוקוס, ביצועים ברכב משפחתי הם בעיני עיניין שולי למדי, יותר חשובים המרווח והנוחות ואלה תחומים שבהם הפוקוס חזקה.

לאבא שלך הייתה מיצובישי בעבר, זה לא אומר שום דבר על מיצובישי של היום או של לפני שנתיים, דברים משתנים מהר מאוד בימינו והלאנסר הגיעה ארצה כבר כדגם ותיק יחסית ומוכר ומפגינה אמינות טובה, נמכרה לא מעט לחברות הליסינג וההשכרה השונות ועברה המון קילומטרים באמינות מרשימה, לא מעט בגלל פשטות טכנולוגית.

פורסם

האלמרה עם צריכת דלק שעדיין פחות עדיפה לעומת הסיוויק ודי משמעותית לטווח ארוך (לפי אתר KML), אשמח אם תפרט במה הפוקוס והמיצובישי עדיפות על הסיויק. ואם יש לך בכללי גם יתרונות וחסרונות על כל אחד כולל הסיויק אשמח לשמוע :-)

פורסם

אני לא ממש סומך על האתר הזה, הרכב שלי משיג צריכה הרבה יותר טובה ממש מדווח שם.

בנוסף כמו שאמרתי אם אתם לא נוסעים הרבה צריכת הדלק לא צריכה להיות הפרמטר הכי חשוב בבחירת הרכב שלכם.

הפוקוס והמיצובישי עדיפות בכך שהן קודם כל חדשות יותר. ברכב בן 10 כמו הסיויק שאתם רוצים לקנות יופיע בלאי כמו גומיות יבשות וצינורות יבשים ורדיאטורים סתומים וחלודים ומגעים חשמליים שמתיישנים, לרכב אמנם יש שם של רכב אמין אבל אלה כמעט בלתי נמנעים.

הפוקוס ספיציפית נוחה בהרבה מהסיויק וגם מרווחת יותר ולדעתי הנסיעה בה הרבה יותר נעימה. בנוסף למרות שהיא לא יפנית היא מפגינה אמינות לא רעה בכלל ולדעתי אחת מ-2005 תיכנס בתקציב שלכם ותהיה חדשה לפחות בשנתיים מסיויק באותו תקציב.

המיצובישי הגיעה לישראל כמה שנים טובות לאחר שהוצגה בעולם וכבר לא יכלה לתת פייט למובילות הקבוצה כמו ה-3 והקורולה ולכן קצת נשכחה מאחור. בפועל גם בה המרווח לא רע ואיכות ההרכבה מעולה וגם הביצועים טובים בזכות גיר זריז עם אפשרות להעברה ידנית שהייתה דיי נדירה בקבוצה הזאת איי שם ב-2005 (מלבד הגולף ומאזדה 3) ושוב במקום לקנות סיויק מ-2002 אפשר לקנות לאנסר מ-2004 או אפילו 2005.

יש איזה הילה סביב השם סיויק בישראל, אני לא מוצא אותה מוצדקת תמיד. הרכב אמנם מרווח אבל לא נוח בעליל, הוא קופצני וזויות הגלגול גדולות מאוד, תא הנוסעים מרגיש מעט מיושן בתכנון וגם באיכות החומרים.

אני אישית חושב שקונה חכם ימצא את המוצר שנותן את התמורה הכי טובה לכספו, הסיויק היא לא כזאת לדעתי והמחיר שלה לא מוצדק.

שבת שלום.

פורסם

כשרשמת הרכב שלך,אז על איזה רכב מדובר? ובוגע לשאר הרכבים, הסיויק לא נחשבת אמינה יותר מאשר הפוקוס והלאנסר? האלמרה אני יודע שהיא נחשבת למאוד אמינה אך הצריכת דלק עדיין קצת מרתיעה אותי בנוכח למחירי הדלק שעולים ועולים...

פורסם

לי יש יונדאי I30 כרכב פרטי, אני נוהג בה לעיתים רחוקות.

הפוקוס דור ראשון הוכיחה את עצמה כרכב אמין ועמיד, כנ"ל לגבי הלאנסר קלאסיק.

פורסם

השאלה אם הרכבים אמינים כמו הסיוויק... בכל מקרה הפוקוס יורדת בגלל צריכת דלק מוגזמת, אשמח לעוד דעות בנושא.

פורסם

עדיין לא ציינת מה הנסועה השנתית שצריכת הדלק כל כך מטרידה אותך.

אני לא שמעתי שהפוקוס דור ראשון זללנית כל כך גדולה אבל היתרון הגדול שלה הוא שוב המחיר, על פוקוס מ-2004 תשלם משהו כמו 25,000 שקלים, סיויק מאותו שנתון תעלה באיזור ה-40,000.

מעבר לכל זה אין לי יותר דעות, אני את ידיעותיי ודעותיי כבר פרסתי לפניך מה גם שאין שלות ספיציפיות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...