Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני וחברתי נוסעים בקרוב לרומא ואשמח לקבל המלצות על מסעדות, מקומות מעניינים לבקר (חוץ מהקולוסיאום והותיקן ) וכמובן שאשמח לשמוע על מקומות מעניינים לביקור עם זיקה מוטורית.

יכול להיות שנשכור רכב אז גם מקום מומלץ להשכרת רכב יתקבל בברכה:)

פורסם

לכמה זמן אתם נוסעים? רומא עיר די קומפקטית ולכן אמצעי התחבורה הטוב ביותר הוא זוג רגליים בריאות, מכסימום אוטובוס וכדאי גם לנסוע פעם בתחתית רק בשביל החוויה של מעבר בתחנת Termini בשעות העומס של הבוקר. כיון שרומא עצמה (אולי קצת הפריפריה) ימלאו לכם 4-5 ימים אני מסופק אם יהיה מקו לשכור רכב. לא לשכוח - זר לא ינהג בעיר אירופית גדולה - בודאי לא במרכזה - אלא לאחר שצבר הרבה נסיון וידע מעמיק לגבי הנהנגה באותה עיר.

מה לראות? אין סוף. ממליץ לך לקנות מדריך תיירים הגון, שבד"כ יתן גם מסלולים לביקורים של 1,2 ו-3 ימים לפחות.

בכל זאת:

1. הותיקן (כוללל מבצר סן אמנג'לו הסמוך).

2. סיור כנסיות וכיכרות - אני לא יכול לזכור את המסלול שעשיתנו, אבל התחלנו בכנסיית סנטה מריה מיוורה, הלכנו דרך שורה ארוכה של ככרות ומזרקות (כמובן הליכה במסלול מפותל מאוד) עד וילה בורגזה ואז המשכנו עד פיאצה נאבונה. מסלול של די הרבה קילומטרים שארך יום שלם.

3. הזכרת את הקולוסיאום - אז תוסיף את כל החפירות באיזור (שער טיטוס!), ואפשר לצאת ממנו למוזיאוים ול"ויטורינו" - אותה אנדרטה לבנה השולטת על כל רומא, ואשר בתוכה יש מוזיאונים.

4. הקטקטמבות - נסיעה של חצי שעה באוטובוס לשולי העיר - לא לוותר!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי ברומא בדיוק לפני שנה ל-4 ימים.

באתי במטרה אחת - לא להיות תייר!

רציתי לחוות את העיר, לא השתגע כמו מטורף, ות'אמת אני חושב שבזמן הזה ראיתי כמעט את הכל ונשאר טעם גדול מאד לעוד.

ביום השני הפכנו לתושבים מן המניין - למדנו להשתמש ברכבת התחתית לכל חור בעיר שרצינו להגיע, ולאן שזה לא מגיע עלינו על אוטובוסים. ולאן שלא היינו בוטחים שהאוטובוסים מגיעים - פשוט המרנו - והגענו. (חבל על הרגליים).

לרוב המקומות התירותיים תגיעו כמעט באופן אוטומטי גם בלי להתכוון.

יש ביום ראשון שוק מקומי (כמו כל שוק של סחורה רגיל - רק קצת יותר סביר).

זה נמצא כבר בעברו שהשני של הנהר בצד של הותיקן - משום מה אפילו לא טרחתי לזכור את השמות...

שים לב שהמוזיאונים שיש שם לא פתוחים ביום ראשון.

מעבר לזה פשוט להנות - לאכול פיצה בכל מקום שאתה רואה בו מקומי, לאכול גלידה בכל מקום שאתה רואה בו מקומי.

תלמד 5-6 מילים באיטלקית ואתה מסודר.

יש כמה אחלה פיצריות בחורים נידחים שנמצאות ב"לונלי פלנט" שווה להגיע לאחת מהן רק בשביל להגיד - הייתי, אכלתי, נהנתי.

מעבר לזה לזרום עם העיר ולקחת אותה בקצב שלה.

אגב, אני בגלל החפוז הזה כבר מתחיל קורס רמה-2 של השפה האיטלקית... פשוט עקפה את הצרפתית :/

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

חובה-

1. גלידה פה: http://www.giolitti.it

2. לטפס על Gianicolo (הגבוהה מבין הגבעות עליהן נבנתה העיר).

3. לבקר (או לפחות להתרשם מבחוץ) בבית הכנסת הראשי (מבנה ממש -ממש מרשים). בית הכנסת יושב באיזור שהיה בעבר הגטו של רומא. אם אתם לפחות קצת בעניין הסטוריה יהודית - שווה ללמוד מה היה שם ולהסתכל (ואני לא מדבר על השואה כי אם על ההתפתחויות בתקופות שקדמו לה).

לגבי ההגעה לעיר - תנחתו בשדה התעופה ותקנו כרטיסים לרכבת לעיר. הם עולים 14 יורו לאדם. משלמים במזומן (ואז לא חייבים לעמוד בתור עם כל התיירים - מוכרים אותם בכל קיוסק בתחנה). לא לשכוח להחתים את הכרטיס במכונה לפני שעולים לרכבת (אם שוכחים זה איזה 100 יורו קנס!). הנסיעה אורכת כשעה ומורידה אתכם בתחנת Termini שבמרכז העיר.

אם התכנון הוא להיות רק ברומא, תעשה לעצמך טובה ותוותר על רכב.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תודה לכול המגיבים ,אנחנו נהיה שם ארבעה ימים.

מה לגבי טלפון סלולרי? ניתן לקנות שם סים מקומי ואיתו להתקשר לארץ?

פורסם

אוו איזה כיף לך... ביקרתי עם חברה שלי ברומא בנובמבר האחרון, ומכאן קיבלתי כמה וכמה המלצות.

בהמשך ובנוסף להמלצות, הנה כמה המלצות ספציפיות מאוד (במקרה כתבנו לחבר בחו"ל מייל המלצות על רומא, אז תסלח לי שההודעה באנגלית, אין לי כח לתרגם... כבונוס אתה זוכה ללינקים לכל המלצה :-) )

So here are some great places to visit: I've added links to each place so you can easily see a map and find it.

1. Cul de Sac - this is a cool wine bar with good food. You might need to wait in the line because its a popular place by both tourists and locals, but its worth a visit. *A quiz: what does Cul de Sac means in French and why is it the place name ? .... :)

2- Al Boschetto - This is a nice restaurant that we had very good pasta, the service was also really nice and the atmosphere warm and cozy.

3- Tazza D'Oro Coffee - Many say it is the best coffee of Rome, it is also one of the highest ranked restaurants in Tripadvisor. The coffee was very good and the atmosphere even better - mix of local and turist from the nearby Pantheon. Remember - Its a true Romanian cafe, so no sitting places here... drink and go :)

4- Bar Gianicolo - This is a local place, not famous by turists and much worth the visit. It is close to the Gianicolo view spot (Which is also VERY recommended and very romantic). We had some great small sandwiches there and have a good time resting after climbing to the Gianicolo view. Here it is at google streets...

יש ביום ראשון שוק מקומי (כמו כל שוק של סחורה רגיל - רק קצת יותר סביר).

זה נמצא כבר בעברו שהשני של הנהר בצד של הותיקן - משום מה אפילו לא טרחתי לזכור את השמות... :/

השם הוא Porta Portese, זהו שוק פשפשים ענקי ובהחלט כדאי לבקר. נמצא ברובע Trastevere שגם בו מאוד כדאי לבקר.

עוד פרטים על השוק: http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187791-d190132-Reviews-Porta_Portese-Rome_Lazio.html

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בותיקן אין שירותים!

אלא אם כן אתה נכנס ועומד בתור איןסופי פנימה (לא ודאי, ויתרנו על ההמתנה - העדפנו לטייל).יש שירותים באיזה בית קפה ממש לפני הרחבה של הכיכר, עם מלצר עצבני ביותר, קנה 2 אספרסו ויסלחו לך.

לגבי טלפון - ל-4 ימים תקנה חבילת שיחות של איזה 120 דקות ואתה מסודר.

גם אם יש לך ילדים שהשארת בארץ זה לא ממש משנה - אתה מתקשר לשאול שהסבא וסבתא שרדו - לא הם.

טיפ חשוב מאד - איך שאתה יורד מהמטוס בדרך לרכבת - חובה (אבל חובה) לעצור בחנות ספרים בדרך ולקנות מן כרטיס מעבר חופשי שהוא טוב ל-3 ימים בערך בכל התחבורה הציבורית וככה לא תעמוד כמו דביל שעה בכניסה לקולסאום אלא תקבל כניסה זריזה כי כבר יש לך כרטיס ועוד איזה הטבה או שתיים - אל תחסוך הזה כי בסוף תקנה את זה ותצטער על זה שלא קנית את זה קודם..

אלון - שחקת אותה - אחלה הסבר.

עכשיו יותר קל לי להסביר את ההמשך -

מאחורי השוק יש רובע פנימי מקסים לדעתי שוב התיירים הסטנדרטים לא מגיעים אליו כי יחסית צריך להתאמץ.

מרחוב הראשי (שאלון רשם את שמו) יש רחוב צר שמוביל אל הכיכר הזו עם איוז כנסיה צנועה בצידו ואיזה פסל במרכז.

באחת הסימטאות שיוצאות מהככר הזו יש סמטא שמובילה לבית מאפה (סוג של פיצרייה בתרגום לישראלית) שעושה הכל.

השפה בתוכה היא איטלקית שוטפתף בלי חיוכים ונעליים ועם איזה שמן זועף..

אבל הטעם - לאכול ולמות! (אחרי הגלידה).

באותו רחוב יש גם איזה חנות קטנה של שוקולדים (כמו חנות של מאפיונרים) - סוף העולם זה שם.

אגב, אני יודע שעם ההסבר שלי לא תגיע לשום מקום, אבל זה לא ממש משנה העיקר שאני מחייך :)

ועוד דבר, אל תאכלו עסקית במחיר של 5 או 7 יורו כי סתם תתאכזבו - האיטלקים אלופים בלהאכיל אותך לוקשים.

ככלל אצבע - כל בתי האוכל שבמרכז העיר-קולוסאום ושות' יקרים יותר.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

איפה אתם לנים ?

במידה ולא בחרתם עדיין אני יכול להמליץ על המקום שאנחנו היינו, זה B&B קטן (ששה חדרים בסה"כ) במרחק דקה הליכה מהמטרו (לדעתי, חשוב מאוד להיות קרוב לתחתית) ובעלת המקום פשוט מקסימה. השם זה AMARANTO ROMANO (מקום 11 מ 1774 B&B ב TRIPADVISOR !).

אם תרצה אוכל לדבר איתה, אנחנו בקשר מפעם לפעם באימייל.

פורסם

אני הייתי ברומא לפני קצת למעלה משנתיים (דצמבר 2009).

שתי הערות לגבי מה שנאמר כאן:

1. כרטיס SIM ניתן לקנות בלי קושי. יש יפור שאתה צריך להציג מספר תיק מס הכנסה איטלקי - אבל זו אגדה. פשוט מצלמים לך את הדרכון, אתה משלם 10 אירו (או משהו כזה) ויוצא עם כרטיס שטעון בכמה אירו. הקו בתוקף לחצי שנה מהטעינה האחרונה. אני קניתי במקום הראשון שמצאתי - חנות של Wind בקאמפו די פיורי. כמוכן - גלוש http://www.prepaidgsm.net/en/italy.php. ובקישורים מאתר זה.

2. אני לנתי במלון שהתהדר בשם Hotel Paris - מלון 3* (החדר שקיבלתי היה ראוי ללא יותר משני כוכבים בגלל צפיפות, אבל היו גם יותר מרווחים). המלון היה נקי, מרכזי (סמטה שיוצאת מ-Via Nazionale במרחק 5-10 דקות הליכה מהטרמיני) ובתור בונוס היה פקיד קבלה דובר עברית(לא שאני זקוק לזה, אבל היו ישראלים שנהנו מכך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
http://www.prepaidgsm.net/en/italy.php. ובקישורים מאתר זה.

2. אני לנתי במלון שהתהדר בשם Hotel Paris - מלון 3* (החדר שקיבלתי היה ראוי ללא יותר משני כוכבים בגלל צפיפות, אבל היו גם יותר מרווחים). המלון היה נקי, מרכזי (סמטה שיוצאת מ-Via Nazionale במרחק 5-10 דקות הליכה מהטרמיני) ובתור בונוס היה פקיד קבלה דובר עברית(לא שאני זקוק לזה, אבל היו ישראלים שנהנו מכך).

מצחיק, ה B&B שכתבתי עליו נמצא בדיוק ליד המלון הזה, בבניין הראשון על Via Nazionale כשיוצאים מהסמטה.

בתקופתך לא היה את ה B&B, הוא נפתח רק באוקטובר 2011. לדעתי, אם מצליחים להשיג חדר (ב B&B יש רק ששה חדרים) אין מה להתלבט - במחיר דומה אתה מקבל חדר דנדש ומבריק, מנהלת המלון מקסימה ובכלל אווירה מיוחדת. יתרון במלון זוהי ארוחת בוקר רצינית יותר (במידה ולא קונטיננטלית), אבל היה דווקא מגניב לאכול בבית הקפה המקומי כל יום בבוקר עם האיטלקים...

• תוכן חדש...