Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביום ראשון אני והחברה נוסעים לחרמון. החלטתי שנגיע תחילה ברכבת לנהריה ומשם נשכור רכב (באוויס או בשלמה סיקסט).

הבנתי שרכב מיני כדוגמת i10 או 107 לא מומלץ לנסיעות בין עירוניות (בכל זאת תהיה נסיעה של שעה-שעה וחצי להערכתי מנהריה לחרמון), ועדיין אני רוצה רכב "קטן", או קטגוריה B בלשון השכרות הרכב.

איזה רכב מומלץ מהקטגוריה? בעיקר מבחינת חיסכון בדלק, ואם אפשר גם הנאה מנהיגה יותר טוב.

עוד שאלה קטנה שיש לי היא אם אני בן 24 עוד 3 חודשים, מהי התוספת שבדר"כ גובים על "נהג צעיר".

כל תשובה תתקבל בברכה,

תודה רבה,

עידן.

פורסם

אני לא מבין את ההגיון שלך.

אם יש לך רכב שלך - השתמש בו.

אם אתה צריך לשכור רכב - שכור אותו במרכז הארץ. ממילא אתה משלם תמורת 24 שעות, לפחות תוכל לחסוך את דמי הנסיעה בתח"צ לרכבת וברכבת, וכמובן את הזמן המבוזבז בתח"צ. שכור רכב מוקדם בבוקר ביום א בסוכנות הקרובה למקום מגוריך, סע לחרמון ושוב בשלום. מבחינת גודל, כיון שמדובר במשהו חד פעמי כלל לא משנה אזה רכב תשכור, כל עוד יהיה בספסל האחורי מקום לתיקים שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גר בבאר שבע ואין בבעלותי רכב.

מה לדעתך האופציה הטובה ביותר לנסיעה לחרמון אם אני רוצה שיהיה לי רכב שם?

להשכיר כבר מפה (באר שבע)? לנסוע לת"א בתח"צ ולהשכיר משם?

השיקול הוא גם כלכלי (האם משתלם להשכיר כבר פה מבחינת דלק?).

נסיעה לנהריה הלוך ל2 מבוגרים היא 147 שקלים, ז"א 294 הלוך חזור.

מה סדר גודל תצרוכת הדלק בנסיעה לחרמון מב"ש?

תודה רבה.

פורסם

החרמון - ב"ש בערך 250 ק"מ לכיון.

500 ק"מ סה"כ.

רכב חסכוני יעשה 1:18 בנסיעה שכזו שזה בערך 30 ליטר (מעגל)

סה"כ 240 ש"ח דלק - לא נורא!

אני סעתי לחרמון עם פנדה 903 סמ"ק 45 כ"ס (ביום טוב) 4 הילוכים, חמישה נוסעים וחלומות על מזגן והגעתי בכיף.

אין שום סיבה ש I10 ידנית לא תעשה את העבודה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה על התשובה.

אם אני בכל זאת רוצה אוטומטית (לא נהגתי שנים בידנית), ומכונית קצת יותר גדולה, יש רכב מקבוצה B שיעשה את העבודה בצורה דיי חסכונית?

זה משנה מאוד מה אבחר (i20, מאזדה 2, וכו')?

פורסם

ניסאן מיקרה נחשבת לחסכונית יחסית בקבוצה הזאת. אבל מה זה בכלל משנה? אתה מזמין רכב מקבוצה מסוימת, לא רכב ספציפי. בדרך כלל לא מבטיחים לך דגם ספציפי של רכב אלא דגם מתוך מבחר של 5-6 רכבים שקיימים בחברה. זאת ועוד, במקרה שלך מדובר על הפרש של כמה עשרות שקלים גג בין הרכב החסכוני ביותר לרכב הבזבזני ביותר. לא קריטי, במיוחד לאור העובדה שאתה הולך למשכן חצי משכורת בשביל כניסה+רכבל+שתייה חמה+מזחלת בכניסה לחרמון.

שים לב שאם אתה שוכר את הרכב מב"ש ונוסע לחרמון תצטרך לבדוק את נושא הגבלת הקילומטראז', שלרוב עומד על פחות מ-500 קילומטרים ליום השכרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום,

מניסיון (היינו בחרמון לפני כשבוע וחצי, ביום חול): בזמן האחרון, לאור כמויות השלג הנדירות שהצטברו, האתר נסגר בשל עומס מבקרים בערך בשעה 11:00, כן, גם בימי חול (אנחנו נסענו ביום שלישי ואפילו עובדי המקום היו מופתעים מהעומס). לכן, תהיה מוכן להישאר בלילה בצפון ולחזור לחרמון למחרת בבוקר (מה שפותר את בעיית הקילומטראז' כי אז הוא יתפרס על פני יומיים).

מבחינת הרכב, קח בחשבון כבישים צרים ומפותלים, לפעמים עם שאריות שלג עליהם (חלק מתושבי הישובים הסמוכים נסעו עם שרשראות ביום שבו היינו שם), לא מוארים בשעות החשיכה. ובנוסף לזה אפשרות של פקק זוחל בעלייה בהגעה לאתר עצמו (אנחנו זחלנו 50 דקות). עזוב את חישובי הדלק, כי ההבדלים יהיו באמת זניחים, בייחוד ברכב עם תיבה אוטומטית. קח את הרכב עם הצמיגים הכי חדשים שיש להם, נוח לנוסעים ומרווח מספיק להכיל את כל מה שתצטרכו לקחת איתכם.

תיהנו!

ליהי

פורסם

עידן, במסגרת בירור דומה ראיתי שהגבלת הק"מ עומדת על 100-200 ק"מ ליום, לפי סוג הרכב (בשתי חברות שבדקתי).

כלכלית יוצא יותר זול לקחת רכבת לנהריה ורכב משם, מאשר רכב מב"ש.

בקל-אוטו תוספת ביטוח לנהג צעיר (מתחת לגיל 24) - 50 ש"ח ליום.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...