Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לכולנו שהטורק-קונברטר ממיר את המומנט הנכנס אליו מהמנוע בעזרת הסטטור בתחילת הנסיעה ובכל האצת הרכב , אך השאלה איך המומנט מכפיל את עצמו ?

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מרק אני חולק על מה שרשום בנוגע לבדיקת STALL,

במידה והסל"ד עולה מעבר למותר אז יש החלקה כלשהי בגיר ולא תקלה במנוע כמו שרשום.

פורסם

תודה מרק.

מדוע שאלתי את השאלה זו ? , אחד התלמידים במכללה מכין פרוייקט על ממיר מומנט , הוא הראה לי מספר דפים וביקש ממני לקרוא ולומר לו מה דעתי.

בקשתי ממנו לשנות קטע מסויים מהסבר של אופן הפעולה של הטורק , הוא ענה לי "המורה שלי אישר את התוכן וגם אעתקתי מספר". בקשתי מהמורה שלו שיסביר כצד ממיר פועל , גם המורה שלו אמר והסביר שהשמן החור מהסטטור מגביר את מומנט המנוע. שאלתי עוד מורה שמלמד איתי בערב את אותה השאלה וגם הוא ענה והסביר לי את אותו הסבר . אני ממש המום מחוסר ההבנה הפיזיקלית של המרת המומנט בטורק.

זה מה שכותבים בספרים ובאתרים המקצועיים שלדעתי לא מדוייק בלשון המעטה:

ממיר מומנט

ממיר המומנט דומה במבנהו למצמד ההידראולי אלא שבממיר המומנט בין המשאבה לטורבינה הוסיפו אביזר נוסף הנקרא סטטור.

תפקיד הסטטור לשנות את כוון זרימת נוזל תיבת ההילוכים .

המשאבה מזרימה נוזל תיבת ההילוכים לכוון הטורבינה לאחר שהנוזל גרם לתועת הטורבינה (או פגע בטורבינה ) ,בנוזל יש אנרגיה ,ולכן כאשר הנוזל יורד למרכז הטורבינה הוא יוצא מהטורבינה ,פוגע בסטטור משנה את כוון זרימתו ויוצא מהסטטור ופוגע במשאבה ,במצב זה מהירותו גדלה ולכן כאשר הנוזל יוצא שוב מהמשאבה הוא פוגע בטורבינה בעוצמה גדולה יותר הגורמת למומנט גבוה יותר של הטורבינה.

זו טעות !!.

לדעתי : ההגברה של המומנט מתבצעת באופן הבא : השמן נזרק מהמשאבה בכוח צנטריפטלי אל כפות הטורבינה , נוצר מומנט בטורבינה אך עדיין הטורבינה לא מסתובבת, במצב זה השמן מוסט על ידי כפות הטורבינה לכיוון נגד סיבוב המנוע אל כפות הסטטור הממוסב על ידי מיסב חד כיווני (או מצמד חד-כיווני OWC) והסטטור ננעל וגורם מיידית לריאקציה (חוק הראשון של ניוטון) על הטורבינה דרך השמן שזה עכשו היכה בו וגרם לו להנעל , עכשו לטורבינה יש מומנט נוסף שנותן לה את יכולת להסתובב ולהזיז את הרכב ממצב מנוחה. השמן שהיכה בסטטור חוזר למשאבה רפוי ודל-אנרגייה קנטית ולא מסוגל למסור שום אנרגיה למשאבה !.

לשם המחשה : כח זרנוק מיים עם מזנק פתח את מעבר המים וכוון את סילון המים לחלל בקו מקביל לקרקע אתה תחוש רתע הרוצה לדחוף אותך אחורה בכוח מסויים , עכשוו כיוון את סילון המים הזה אל קיר הניצב לקרקע במרחק של אחד מטר ממך מייד תחוש רתע גדול יותר שידחף אותך אחורה !. הסיבה : הקיר הגיב לכוח שהמים הפעיל עליו בכוח שווה בכיוון הנגדי (התגובה היא של פחות ממאה אחוז כי מדובר בנוזל שסופג חלק מהאנרגיה). זה בדיוק מה שקורה בטורק. ׂ

פורסם

מרק שלום,

מה שכתוב כאן במאמר הטכני לא מדוייק:

במידה והמנוע עולה מעבר לתחום הסיבובים שקבע הייצרן סביר להניח כי המנוע אינו תקין.

הסיבה היא : החלקה בגיר או מיסב חד כיווני של הסטטור בממיר לא ננעל בכיוון הרצוי (הרוס) .

• תוכן חדש...