Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף טויוטה RunX או יונדאי i30 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי סקירת המכוניות הזמינות בשוק בתקציב של עד 70K ש"ח, קריאת מבחני דרכים ושירשורים רבים כאן בפורום, התכנסתי לשני דגמי המכוניות שבכותרת.

במחיר זה הטויוטה תהיה שנת 2006-2007 מיד פרטית (לרוב יד שניה). היונדאי יכולה להיות שנת 2008-2009, סביר להניח יוצאת ליסינג ודי קל למצוא יד ראשונה.

בהתאם לשנתון המתקדם יותר של הטויטה (שנתיים הפרש), גם הקילומטראז' בדרך כלל גבוה יותר.

בהנחה שאני ארצה למכור את הרכב לאחר כשלוש שנים, איזה מהרכבים לדעתכם עדיף?

אני מאמין שמבחינת ביצועים ואמינות שתי המכוניות יספקו אותי כך שהשיקול העיקרי הוא כלכלי.

אשמח לשמוע מה ההבדלים מבחינת ירידת ערך, טיפולים, ביטוחים, צריכת דלק. תודה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הטויוטה הזאת מאוד מרשימה הן מבחינה חיצונית והן מבכינה מכנית.

רכב טוב מאוד ומומלץ.

+1! לדעתי אין פה מקום להשווה. הטויוטה הרבה יותר מהנה לנהיגה, יותר איכותית. לך על זה, בהצלחה.

A3

K04 Inside

פורסם

שמעתי כבר שהטויוטה יותר מהנה לנהיגה, אך אני לא מציב את זה כל כך גבוה בסדר העדיפויות שלי לבחירת הרכב. לגבי האיכות... תוכל לפרט למה בדיוק אתה מתכוון.

למען הסר ספק, אני לא נוטה לכיוון היונדאי. נהפוך הוא, אני מעדיף את המראה של הטויוטה, אבל אני מעדיף לקבל החלטה אובייקטיבית ושקולה.

פורסם

מה לטויוטה ולהנאה מנהיגה? שתיהן לא מהנות במיוחד לנהיגה ולמעשה מבחינת כיול מתלים וזויות גלגול מאוד מזכירות אחת את השניה.

גם הביצועים מאוד דומים. צריכת הדלק מניסיון שלי ביונדאי היא בין 12 ל-12.5 ק"מ בנסיעה משולבת.

היונדאי מרווחת ומודרנית יותר עם בקרת יציבות, 6 כריות אויר ו-5 כוכבי בטיחות.

הרכב עצמו יהיה חדש יותר וכמו שציינת רוב הסיכויים שהקילומטראז' יהיה נמוך יותר.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה אז כן רכישה של יד שניה עם מקוריות ליסינג יכולה להיות עיסקה מעולה מבחינתך שכן עקב נתוני הפתיחה של יד ראשונה ליסינג ורכב שהוא כבר יד שניה תוכל לקצץ לא מעט מהמחיר ובתקציב שלך רכב כזה מ-2009 זה ריאלי.

מחירי הביטוח ליונדאי סבירים ביותר, אני ביטחתי במבצע להסתדרות המורים דרך שלמה ביטוח (שלמה סיקסט) מקיף+חובה עם נהגים חדשים ב-4,900 שקלים.

מבחינת ירידת ערך, היונדאי שומרת על ערכה לא רע, הרכב זוכה לביקוש ער ולמרות מיעוט יחסי של רכבים מידיים פרטיות אפשר למצוא כאלה אבל במחיר מאוד קרוב למחירונים.

לגבי טיפולים, אני עשיתי לפני 3 חודשים טיפול 40,000 ק"מ (לרכב היו 25,000 אבל בן שנתיים) כולל רפידות בלמים קדמיות ויצאתי ב-1800 שקלים, אתה יכול לחפש בהודעות הקודמות שלי את החשבונית, זה לא היה זול אבל במזדה למשל יצאתי בסכומים דומים, אין לי מושג מה המצב בטויוטה.

אני חושב דיי ברור בעד מי אני, היונדאי מציעה תמורה גבוהה יותר לסכום שמצוי בידך.

בהצלחה.

פורסם

אני גם מופתע מעט מההתלהבות מהטיוטה, מילא היינו משווים את הטויוטה ליונדאי אקסנט עוד הייתי חושב שיש משהו בדברים אבל ה- I30 באמת מכוילת באופן דומה, מרגישה בערך אותו דבר למעט ההגה אבל הרבה יותר מאובזרת ולכן יותר מפנקת וגם יותר בטיחותית. במקרה הזה בהחלט שאם אין העדפה ספציפית לטויוטה היונדאי עדיפה ובמיוחד בדגמים שכוללים חלון גג.

פורסם

לדעתי אין פה מקום להשווה:

ליונדאי שום ייתרון על הקורולה,אולי שנתון אבל גם זה מתגמד עם עניין האחזקה\תקלות שמירת ערך וסחירות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

subaru_loyale, תוכל לפרט על ההבדלים באחזקה, שמירת ערך וסחירות?

riji30, אני חושב שלטויוטה יש יתרון מסוים בביצועים אך הוא זעום. היתרון שאליו התייחסתי הוא אכן ההגה שאמור להיות מתקשר יותר וגם 0.3 שניות בהאצה ל-100 קמ"ש (זניח לחלוטין).

אני מזכיר שהקריטריון העיקרי מבחינתי הוא כלכלי. על איזה רכב אני אצטרך להוציא יותר? ואיזה רכב יאבד יותר מערכו במשך 3 שנים?

פורסם

נושא האמינות מאוד משתנה בין רכב לרכב.

יונדאי I30 שטופלה כמו שצריך, תהיה אמינה יותר מקורולה RUNX שלא טופלה ע"פ הספר.

במידה ומדובר ברכבים מטופלים, אני הייתי בוחר ב- RUNX- רכב יותר איכותי, פחות נפוץ, סחיר וברוב המקרים מגיע מיד ראשונה פרטית, אז תדע בדיוק על עברו של הרכב.

מי שאומר שיונדאי I30 נמכרת קרוב למחיר המחירון, טועה ומטעה. בחברות הליסינג אתה יכול השיג יונדאי I30 שנת 2009 באזור ה- 60000 ש"ח, הרבה פחות ממחיר המחירון שלה. בטויוטה, המחיר יהיה קרוב לזה שבמחירון ובחלק מהמקרים, גם יותר יקר ממנו.

בהצלחה.

פורסם

ברוב הפרמטרים היונדאי עדיפה על הטויוטה.

היא מכונית מודרנית יותר, יש לה מערך בטיחות כולל - 6 כריות אוויר ו ESP, וציון גבוה יותר במיבחני הריסוק.

שניהן לא מכוניות נהיגה, אולם הגה היונדאי עדיף על ההגה הארוך מידי של הטויוטה.

גם נוחות הנסיעה עדיפה ביונדאי, עקב מיתלים אחוריים נפרדים.

הביצועים די דומים וכך גם צריכת הדלק.

איכות ההרכבה ביונדאי עדיפה, ובניגוד לקורולה, לא נישמעים בה קירקושים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הטיפולים והחלפים זולים ביונדאי בצורה משמעותית,כולנו רואים היום שהאמינות של הקוראניות היא ברמה גבוה ולטעמי היונדאי עדיפה על הטויוטה,אני דווקא הייתי מחפש קיה סיד שהיא זהה מכנית ליונדאי ,יותר יפה מימנה חיצונית זולה ומאובזרת מימנה ויש על הרכב אחריות ל-7! שנים! (מה שנשאר ).

פורסם
נושא האמינות מאוד משתנה בין רכב לרכב.

יונדאי I30 שטופלה כמו שצריך, תהיה אמינה יותר מקורולה RUNX שלא טופלה ע"פ הספר.

במידה ומדובר ברכבים מטופלים, אני הייתי בוחר ב- RUNX- רכב יותר איכותי, פחות נפוץ, סחיר וברוב המקרים מגיע מיד ראשונה פרטית, אז תדע בדיוק על עברו של הרכב.

מי שאומר שיונדאי I30 נמכרת קרוב למחיר המחירון, טועה ומטעה. בחברות הליסינג אתה יכול השיג יונדאי I30 שנת 2009 באזור ה- 60000 ש"ח, הרבה פחות ממחיר המחירון שלה. בטויוטה, המחיר יהיה קרוב לזה שבמחירון ובחלק מהמקרים, גם יותר יקר ממנו.

בהצלחה.

אתה זה שמטעה, אין בטויוטה שום "איכות" שמתעלה על היונדאי, ותרשה לי לחדש לך, יש גם I30 מידיים פרטיות והן זוכות להמון ביקוש ונמכרות במחירון, גש לטרייד אין של כלמוביל ותראה כמה עולה יונדאי I30 שהגיעה בעיסקת טרייד אין מלקוח פרטי.

בחברות הליסינג I30 מ-2008 מתמחרות בקצת יותר מ-60 אלף שקלים, 2009 קרובות ל-75 אלף שקלים אלא אם ראית מודעה לרכב עם 150אלף קילומטרים מהשכרה ועם תאונת שלדה.

כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, הטויוטה מול היונדאי לא מצדיקה את מחירה משום שמקבלים חבילה יותר טובה ביונדאי.

שבת שלום.

פורסם

למעט עיניין הכריות אוויר, ה RUNX עדיפה כמעט בכל.

ראשית, איכות כוללת, אבזור, וחלקות מכנית עדיפה (גיר, מנוע שקט, תפקוד המתגים וכו').

נוחות נסיעה עדיפה, ובידוד עדיף מרעשי כביש.

בכל מקרה I30 רק הדגם המאובזר. לדגם הפשוט אין אפילו כיוון הגה טלסקופי.

פורסם

אתה יודע למי ניתנה הנבואה, זה כולל ניבוי עלויות אחזקת וטיפול ברכב משומש (אוף, בעצם,כל רכב בן כמה שנים).

לדעתי, כיון שהצרכים שלך די ברורים, הקריטריות צריך להיות איזה רכב "טוב" נופל לידיך. אם יש רכב מבן משפחה או חבר שאתה סומך עליו שלא יסדר אותך - קנה אותו, לפחות לא יהיה חתול בשק. גם אם זה יהיה מאזדה או קיה או יצרן אחר שלא הוזכר בשרשור.

וגם במצב שהזכרתי לא מובטחת הצלחה. אני קניתי שתי מכוניות מחמי ואחת מאבא שלי - בטוח שהם לא יסדרו אותי - שתיים מהן היו קניות מעולות והשלישית (בעצם הראשונה מבחינת הזמנים) עלתה לי הון בתיקונים - רכב שלא ראה תקלה עד שהגיע לידי התחיל לעשות צרות לאחר 3 חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי אין לי הזדמנות לרכוש אף אחד מהרכבים הנ"ל מבן משפחה או חבר (יש C4 אבל אני לא מעוניין).

לפי מה שאני רואה ביד2, ה-I30 מהדגם המפואר לא נכנסת בתקציב. האם לטויוטה (דגם GLI) יש הגה טלסקופי?

לגבי הקיה סיד... האמת שאני אוהב את המראה שלה אבל חושש משמירת הערך של מותג קיה (עובדה שכבר היום היא נמכרת יותר זול).

לגבי איכות ההרכבה... אני רואה שהדעות חלוקות. יש מישהו שהתנסה בשני הרכבים (ולא כשהם חודש על הכביש) ויכול להעיד מנסיון?

פורסם

לGLI - יש הגה בעל אפשרויות לשליטה במערכת . (אם זה הגה טלסקופי אז בכיף)

תראה אני את היונדאי לא מכיר , אבל בתור בעל RUNX שמטופלת אך ורק במוסך טויוטה אני מאוד מאוד מרוצה, הרכב אמין ביותר והוא איתי שנה וחודשיים ולא התקרבתי למוסך מלבד הטיפולים.

לפי חיפושים שאני מריץ מדי פעם יש ראנקסים מאוד שמורות ועם קילומטרז' מאוד נמוך בשנתונים שאתה מחפש.

בהצלחה

• תוכן חדש...