Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף טויוטה RunX או יונדאי i30 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לGLI - יש הגה בעל אפשרויות לשליטה במערכת . (אם זה הגה טלסקופי אז בכיף)

...

הגה טלסקופי זה הגה שאפשר לקרב אליך. כלומר, אתה ממקם את הכיסא לפי המרחק מהדוושות ואז אפשר לקרב את ההגה למרחק הנכון ממך.

האם ל-RunX שלך יש אפשרות כזאת?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-RUNX תשמור על ערכה הרבה יותר טוב ותהיה סחירה יותר, ולמה:

א. היא ישנה יותר, את ירידת הערך הדרסטית שלה היא עשתה כבר. לעומת היונדאי.

ב. יונדאי I30 יש כמו זבובים מעל פח זבל - הרבה וחברות הליסינג מציפות עוד ועוד את השוק וחונקות אותו ומורידות את המחירים. בנוסף, רכב יד שנייה יוצא ליסינג הרבה יותר קשה למכור.

ג. ה-RUNX רכב מאוד מבוקש ביד -2 אני זוכר לפני שנה שאנחנו חיפשנו כזאת לחבר - זה היה ממש קשה למצוא משהו טוב.

ד. נסעתי בהמון קורולות - הן פשוט מרגישות יותר טוב מהיונדאי, לא היו קרקושים, הן זללו פחות דלק - אני הרבה יותר אהבתי.

נכון שה-RUNX יותר ישנה מעט אבל -

א. קצת סבלנות תמצא אחת שמורה וטובה עם ק"מ נמוך ויד נמוכה. תעדיף דגמים מפוארים (לוקשורי) - זה יותר נעים לך וגם יותר קל למכור אח"כ.

ב. האוטו מזדקן יפה, אז שנתיים זה לא כזה משנה.

אני בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך על ה-RUNX - את היונדאי קל לקנות אבל אחר כך... בהצלחה.

פורסם
לצערי אין לי הזדמנות לרכוש אף אחד מהרכבים הנ"ל מבן משפחה או חבר (יש C4 אבל אני לא מעוניין).

לפי מה שאני רואה ביד2, ה-I30 מהדגם המפואר לא נכנסת בתקציב. האם לטויוטה (דגם GLI) יש הגה טלסקופי?

לגבי הקיה סיד... האמת שאני אוהב את המראה שלה אבל חושש משמירת הערך של מותג קיה (עובדה שכבר היום היא נמכרת יותר זול).

לגבי איכות ההרכבה... אני רואה שהדעות חלוקות. יש מישהו שהתנסה בשני הרכבים (ולא כשהם חודש על הכביש) ויכול להעיד מנסיון?

לקיה היה יבואן שהרג את המותג בדיוק כמו שUMI הרגו בארץ את מותג אופל! כבר היום מתוג קיה מוליך את טבלת המכירות וזה אומר שיש שינויי גישה למותג והיום אנשים קונים אותו ללא חשש! את רוב ירידת הערך המחירון כבר ספג ומה גם שיש עוד אחריות יצרן (מה שנשאר מה-7 שנים).

פורסם
ה-RUNX תשמור על ערכה הרבה יותר טוב ותהיה סחירה יותר, ולמה:

א. היא ישנה יותר, את ירידת הערך הדרסטית שלה היא עשתה כבר. לעומת היונדאי.

ב. יונדאי I30 יש כמו זבובים מעל פח זבל - הרבה וחברות הליסינג מציפות עוד ועוד את השוק וחונקות אותו ומורידות את המחירים. בנוסף, רכב יד שנייה יוצא ליסינג הרבה יותר קשה למכור.

ג. ה-RUNX רכב מאוד מבוקש ביד -2 אני זוכר לפני שנה שאנחנו חיפשנו כזאת לחבר - זה היה ממש קשה למצוא משהו טוב.

ד. נסעתי בהמון קורולות - הן פשוט מרגישות יותר טוב מהיונדאי, לא היו קרקושים, הן זללו פחות דלק - אני הרבה יותר אהבתי.

נכון שה-RUNX יותר ישנה מעט אבל -

א. קצת סבלנות תמצא אחת שמורה וטובה עם ק"מ נמוך ויד נמוכה. תעדיף דגמים מפוארים (לוקשורי) - זה יותר נעים לך וגם יותר קל למכור אח"כ.

ב. האוטו מזדקן יפה, אז שנתיים זה לא כזה משנה.

אני בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך על ה-RUNX - את היונדאי קל לקנות אבל אחר כך... בהצלחה.

גם i30 לא מקרקשת ולא זוללת דלק,

חלאס עם הסטיגמות הקדומות.

צאו מזה.

אנשים תקועים עם סטיגמות מלפניי 10-15 שנים ועדיין חושבים שהן רלוונטיות היום, בחייאת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

DOR - חבל שאתה לא קורא את מה שכתבתי.

אני לא אמרתי שה-I30 מקרקשת - מישהו אחר אמר שהקורולה מקרקשת - ואחרי למעלה מ-50 קורולות שנהגתי בהן, אני חושב שזה פשוט לא נכון.

בנוגע לצריכת דלק - ה-I30 במציאות צורכת יותר מהקורולה.

אין פה שום סטיגמות.

פורסם
DOR - חבל שאתה לא קורא את מה שכתבתי.

אני לא אמרתי שה-I30 מקרקשת - מישהו אחר אמר שהקורולה מקרקשת - ואחרי למעלה מ-50 קורולות שנהגתי בהן, אני חושב שזה פשוט לא נכון.

בנוגע לצריכת דלק - ה-I30 במציאות צורכת יותר מהקורולה.

אין פה שום סטיגמות.

אנשים עדיין תקועים על יונדאי עם סטיגמה שהיא שותה דלק מימי הגטס 1.35, עברו קצת הרבה מים בנהר מאז ויונדאי עשו שיפור משמעותי.

כמה הRUNX אוכלת?

אני יודע כמה ה30 אוכלת באמת...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה אכפת לי עם מה אנשים תקועים?

קורולה RUNX -

http://www.kml.co.il/Car/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-RunX_2006_2805

I30 -

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i30_2008_2985

תשמע, אני לא אנטי-יונדאי או משהו, כמעט קניתי אחת בעצמי ואני בהחלט שוקל אותם תמיד שאני ממליץ על רכב, יש להם רכבים מצויינים, אבל משום מה צריכת הדלק של יונדאי בדרך גבוהה יותר ממנועים דומים.

פורסם

ה I30 היא אחת המכוניות היותר חסכוניות בקבוצתה, ולא על חשבון הביצועים.

I30 פרטית נמכרת במהירות, לעומת יוצאות ציי רכב שלרוב לוקח זמן למכור אותן.

ושוב, היונדאי מכונית מודרנית יותר, בטוחה יותר ובעלת איבזור בטיחות מקיף, שאין בטויוטה, וזה לבדו מכריע את הכף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

I30 פרטית צריכה להתחרות עם לא מעט יוצאות ליסינג - וזה כן מעכב את מכירתה. ובטוח מוריד את הערך שלה.

ה-RUNX תאבד פחות מערכה, תימכר מהר יותר, סביבת הנוסעים היא יותר נעימה, בייחוד בדגם הלאקשורי, היא מרגישה זריזה יותר ולדעתי כיפית יותר לנהיגה.

זה לא נוק-אאוט פה. אני חושב שעדיף לו את ה-RUNX.

פורסם

לגבי המחירון של I30 פרטית כבר אמרתי, גשו לכלמוביל טרייד ותראו בכמה מתומחרת I30 פרטית ומה הגמישות במחיר.

אין שום סיבה שבעולם להעדיף את הקורולה שהיא ישנה יותר ופחות בטיחותית על היונדאי.

שמירת ערך? נו באמת זה בדיוק בגלל אותם רוכשים שחושבים שהם מחזיקים בידם איזשהו עילוי מבית טויוטה.

לי יש ניסיון ארוך ביותר עם I30, כמעט 120 אלף קילומטרים לא קלים בכלל בשני רכבים שונים ועוד אחת בבית שעברה כבר 10,000 קילומטרים אצלנו. ברכבים שקיבלתי מהעבודה לא הייתה שום תקלה. ברכב הפרטי הוחלף יונט ESP שגרם למנורה בלוח המחוונים להידלק ומצבר חדש משום שהמקורי היה פגום.

הרכב הפרטי שלי מגיע לצריכה של קרוב ל-13 ק"מ לליטר, עם אלה מהעבודה הגעתי ל-12 עד 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת שרובה בין עירונית.

פורסם

תפסיקו לשלוח אותי למקומות, הייתי כבר.

לא אכפת לי בכמה מתמחרים בכל-מוביל טרייד - והגמישות שמה מאוד משתנה בהתאם לכל מיני גורמים והמבין יבין.

קנית I30 - יופי לך. תפסיק לנסות לדחוף אותה או להשמיץ את הקורולה.

אין לי קורולה. אין לי בכלל שום טויוטה, אין לי גם יונדאי. יש יותר סיכוי שאקנה יודנאי מאשר טויוטה. ועדיין בהתחשב במשתנים של הכותב ה-RUNX עדיפה, גם אם תעמדו על הראש.

ה-I30 רכב בינוני במקרה הטוב, לא נותן פייט טוב לקורולה דור קודם ובטח לא לדור החדש. ה-I35 זה סיפור אחר והייתי מעדיף אותו על הקורולה.

פורסם

נהגתי מספיק קילומטרים הן בטויוטה והן ביונדאי, וחד משמעיתית אני אומר שהיונדאי מכונית טובה מהטויוטה ושייכת לדור מתקדם יותר.

אין שום הנאה בנהיגה בטויוטה, בטח לא בפן הספורטיבי, ואפילו בהיבט הזה היונדאי עדיפה.

מה שמכריע את הכף סופית זו רמת הבטיחות והאיבזור הבטיחותי, וזה עוד בלי להזכיר את התקלות שמהן סבלה הטויוטה בדגם הזה, שספק אם טויוטה ממש תשמח להזכר בו (ממירים קטליטיים, סעפות יניקה וגולת הכותרת הבוצה במנועים).

ואגב, דגם הלקצ'רי נדיר למדי, רובן היו GLIויתרה מזו, אם "הולכים" על יפני בלבד, גם האזדה 3 עדיפה על הטויוטה, לפחות היא מהנה לנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין לי כוח או כוונה להלחם כאן בתחנות רוח.

אני יותר אהבתי את הטויוטה לדעתי היא חבילה טובה יותר, ובעיקר בדרישות של פותח השרשור שהן שמירת ערך וסחירות - מה גם שהוא רוצה לקנות I30 מליסינג.

זה שאתה אומר משהו חד משמעית לא ממש משנה לי, כי אני יכול לקבוע את הדעות שלי בעצמי.

(ועוד טיפ לחיים לשאר החברים: שמישהו אומר לכם משהו "חד משמעית" - תקחו את זה מראש בעירבון מוגבל, שום דבר בחיים הוא לא שחור ולבן.)

בעיית הבוצה במנוע כבר לא רלוונטית - כל המנועים הוחלפו.

הממירים הם נקודה רגישה אכן, אבל גם לה יש פתרון.

הלאקשריי נדיר - אבל אפשר למצוא.

אני לא מנסה לדחוף אף אחד ללכת על יפני.

ד"א - מאזדה 3 5 דלתות מול ה-RUNX - לדעתי שתיהן עדיפות על ה-I30.

פורסם

ה-I30 רכב בינוני במקרה הטוב, לא נותן פייט טוב לקורולה דור קודם ובטח לא לדור החדש. ה-I35 זה סיפור אחר והייתי מעדיף אותו על הקורולה.

עד פה נתת טיעונים טובים ואני עוד יכולתי להבין את חלקם אבל במשפט למעלה קצת איבדת אותי, I30 נחשב רכב מוצלח מאוד עד כדי כך שבביקורת רכב בחו"ל כשבחנו את ה- I35 לראשונה טענו כי יש חסרונות של ממש לעומת ה- I30 במיוחד בכל סעיף התנהגות הכביש והנוחות אז לבוא ולומר שאחד הוא בינוני והשני הוא סיפור אחר מראה על איזשהיא תפיסה שיש לך לגבי ה- I30 שלא מסתדרת עם הנתונים בפועל. אם היית אומר שבאופן כללי כל סדרת ה- I של יונדאי היא בינונית זה כבר דיון אחר שאני לא מסכים איתו אבל לפחות אתה עקבי בטיעונים. לגבי הסחירות, אין לי ספק שיש כאלה שמחפשים ספציפית את ה- RUNX ולכן הסחירות שלה טובה אבל כדי לקבל רכב במצב טוב אתה תשלם יותר וכנראה תמכור ביותר, אבל בשורה הסופית לא בטוח שהתחשיב יחסוך לך גרוש ותקבל רכב פחות בטוח ופחות מפנק בממוצע.

פורסם

לפי דעתי האישית ויש לי בבית RUN-X, וגם COROLLA :

"גם האזדה 3 עדיפה על הטויוטה"

זה ממש לא נכון, למאזדה אין שום ייתרון על הטויוטה, והיא גם פחות אמינה.

"אין שום הנאה בנהיגה בטויוטה"

עליך אני מתפלא שאתה כותב כזה דבר.....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...